Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ανακαλύφθηκε στην Κύπρο η πρώτη στον κόσμο ψησταριά

Βρετανοί επιστήμονες που διεξήγαγαν ανασκαφές σε αρχαίο οικισμό στην Κύπρο, βρήκαν πολλά ενδιαφέροντα ιστορικά εκθέματα.

Αλλά ιδιαίτερη προσοχή των ειδικών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου προκάλεσε ένα παράξενο αντικείμενο.

Οι αρχαιολόγοι άρχισαν τη διερεύνηση του αντικειμένου που είχε χτισθεί από πέτρες και είχε κυκλική μορφή με επίπεδη βάση μέσα του. Διαπιστώθηκε ότι το κατασκεύασμα χρησιμοποιήθηκε από τους κυνηγούς τροφοσυλλέκτες ως ψησταριά.

Τουρκία: Πωλείται ελληνική ιστορική εκκλησία

Μια ελληνική εκκλησία του 18ου αιώνα- γράφει η τουρκική Μπουγκούν– που βρίσκεται στην κεντρική επαρχία της Τουρκίας Καϊσέρι- Καισάρεια, έχει τεθεί προς πώληση στο διαδίκτυο από τον Ιανουάριο.

Ο Όμερ Σιτσίμογλου - Ömer Sicimoğlu, ο οποίος εργάζεται σε επιχείρηση ακίνητων περιουσιών, αγόρασε την εγκαταλελειμμένη εκκλησία το 2013.

«Η ελληνική εκκλησία, έχει σημαντική πολιτιστική αξία, και ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα για τους χριστιανούς, μπορεί να αποκατασταθεί», είπε προσθέτοντας «θέλουμε να αγορασθεί από αυτούς (χριστιανούς), που θα την ανακαινίσουν».

Οι αληθινές δηλώσεις της Total

Του Ν. Λυγερού

«Η Total καταθέτει εποικοδομητικές προτάσεις προκειμένου να συνεχίσει τη δραστηριότητα της στην Κύπρο και να στηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την προοπτική περαιτέρω ερευνητικών γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Τέτοιες προτάσεις είναι προφανώς εντός των κυπριακών νομικών πλαισίων και των διεθνών πρακτικών». Αυτές είναι οι αληθινές δηλώσεις της πετρελαϊκής εταιρείας Total και μάλιστα γραπτές. Έτσι βλέπουμε ότι όλοι οι δημοσιογράφοι που βιάστηκαν να γράψουν τα αποκαλυπτικά τους άρθρα για την αποχώρηση, δεν μπήκαν καν στο πλαίσιο της κρίσης και της αξιολόγησης των δεδομένων. Μας έδωσαν επίσης πολλές δικαιολογίες για να εξηγήσουν αυτό τον γεγονός που δεν έγινε. Είχαμε έτσι πολλές εκδοχές από τις τιμές του πετρελαίου έως τις παρεμβάσεις της Τουρκίας.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στο Μίκη Κασάπη.
 Ράδιο Λόγος,
23/01/2015.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Αξίες και ρόλος των εκπαιδευτικών"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Αξίες και ρόλος των εκπαιδευτικών".
 Περιφερειακή Τεχνική και Γεωργική Σχολή Αμμοχώστου – Αυγόρου. 
Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

«ΣΥΡΙΖΑ: Ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών»


Ιανουάριος 28, 2015.

Τίρανα.

Δύο ημέρες μετά την εκλογή της ριζοσπαστικής αριστεράς- γράφει η αλβανική εφημερίδα Shekulli- και τη δημιουργία ενός υπουργείου Μετανάστευσης, η υφυπουργός Μετανάστευσης, Τασία Χριστοδούλου, επανέλαβε την υπόσχεση του κόμματος να αποδώσει ιθαγένεια σε όλους τους μετανάστες δεύτερης γενιάς ή παιδιά τους που

γεννήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά και σε εκείνους που ήρθαν στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία με τις οικογένειές τους.

Σε εκπομπή του ραδιοφώνου «Κόκκινο 105,5» επέκρινε έντονα τις απαράδεκτες πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης για την ακύρωση του νόμου «Παπανδρέου» για τους μετανάστες.

Διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος: Διαγράψτε το χρέος της Ελλάδας όπως της Γερμανίας το 1953

http://www.dimokratiki.gr/wp-content/uploads/2014/12/201-744x496.jpgΤο επιχείρημα πως η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ σε θέση να αποπληρώσει το δυσθεώρητο χρέος της το οποίο ξεπερνά το 170% του ΑΕΠ της, αλλά και πως πρέπει να βοηθηθεί από τους εταίρους της για το καλό όλης της Ευρώπης, όπως είχε γίνει και με τη Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διατυπώνει σε άρθρο του στον «Guardian» ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος Τζέφρι Σακς.

Ο πρώην καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και νυν διευθυντής του Earth Institute στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια εξαπολύει δριμεία κριτική στο Βερολίνο και τονίζει ήδη από τον τίτλο του κειμένου του: «Αφήστε την Ελλάδα να επωφεληθεί από τη γερμανική ιστορία» για να συνεχίσει στον υπότιτλο: «Οπως η Γερμανία το 1953, έτσι και τώρα το πραγματικό ζητούμενο για την Ελλάδα είναι η ανάγκη μιας ανακούφισης του χρέους, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως την αξίζει».

Τα Σκόπια δεν πλήρωσαν τη συνδρομή και έχασαν την ψήφο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ!

«Το δικαίωμα ψήφου σας έχει ανακληθεί γιατί δεν έχετε καταβάλει τη συνδρομή σας». Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι το μήνυμα που έλαβε η κυβέρνηση των Σκοπίων από τον ΟΗΕ μετά την μη καταβολή της συνδρομής - ύψους 24.606 δολαρίων - για τη συμμετοχή της σε ψηφοφορίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
 
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν με επιστολή του ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι οχτώ χώρες (μεταξύ των οποίων και η ΠΓΔΜ) δεν κατέβαλαν τη συνδρομή τους και ως εκ τούτου, χάνουν προσωρινά το δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΔΗΚΤΙΚΗ ΠΛΗΝ ΕΥΓΛΩΤΤΗ Η ΝΕΑ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ INDEPENDENT ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟ)

Δείτε το σκίτσο

Βιτριολικό το χιούμορ του καρτουνίστα Ντέιβ Μπράουν για την εφημερίδα Independent.
Όπως κάποτε το γερμανικό περιοδικό Focus εμφάνιζε στο εξώφυλλό του την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία με τον τίτλο «Απατεώνες στην ευρω – οικογένεια»...

Ενοχλημένη η Λευκωσία από τη δήλωση της ΕΕ για τη Ρωσία - Τόσο επί της διαδικασίας, όσο και επί της ουσίας


Λευκωσία: Έντονη δυσαρέσκεια και ενόχληση προκάλεσε και στη Λευκωσία, η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για προτεινόμενες νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση και εύλογος χρόνος στα κράτη-μέλη να τοποθετηθούν.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, η κυπριακή κυβέρνηση διαχώρισε τη θέση της και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της τόσο επί της διαδικασίας, όσο και επί της ουσίας, σημειώνοντας ότι εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο δυσαρέσκεια εξέφρασαν και άλλες χώρες.

Der Spiegel: Δικαίως νιώθουν αδικημένοι οι Έλληνες για τις γερμανικές αποζημιώσεις-«Οι Γερμανοί δεν ξέρουν ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν έλαβαν ποτέ αποζημίωση»

Πώς «ερμηνεύει» το γερμανικό περιοδικό την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να αφήσει λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων στην Καισαριανή
Ένα δημοσίευμα στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Der Spiegel επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, με αφορμή την ενέργεια του Αλέξη Τσίπρα, που άφησε λουλούδια προς τιμήν των 200 εκτελεσθέντων αντιστασιακών, την 1η Μαΐου 1944, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Ρωσικά ΜΜΕ: Eίναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο νέος σύμμαχος της Ρωσίας;

«Η Ελλάδα δίδαξε στις Βρυξέλλες ένα μάθημα δημοκρατίας» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του κρατικού ρωσικού πρακτορείου ΡΙΑ- Νόβοστι στην ανταπόκριση σχετικά με τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση για τη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης για την Ουκρανία και την πιθανότητα επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

Σχεδόν σε παρόμοιο κλίμα κινείται σύσσωμος ο ρωσικός Τύπος και οι σχετικές εκπομπές στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας.

Limit down για μετοχές, ...limit up για αποδόσεις ομολόγων

Της Έφης Γκικοπούλου
Από το capital.gr

Το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, τρίτη μέρα μετά τις εκλογές, βίωσε μία από τις πιο εξοργισμένες συμπεριφορές των επενδυτών του, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από ανελέητες εντολές πωλήσεων ενώ ο όγκος αυτών θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν υπήρχε τουλάχιστον μία μικρή μερίδα αισιόδοξων επενδυτών για να κάνει «bid».

Όπως ανέφερε ο κ. Ζαμάνης από τη Beta Χρηματιστηριακή στο Capital.gr «το περιβάλλον σήμερα ήταν πολύ αρνητικό. Μετά τις πρώτες δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ιδιαίτερα όσον αφορά αποκρατικοποιήσεις, ιδιωτικοποιήσεις και εργασιακά, επικράτησε ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Οι επενδυτές φοβούμενοι χειρότερες εξελίξεις, προτίμησαν ακόμα και σε αυτά τα επίπεδα να μειώσουν το ρίσκο τους. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκε ο κλάδος των τραπεζών καθώς οργιάζουν οι φήμες για αλλαγές διοικήσεων, άσκηση των warrants που κατέχει το ΤΧΣ».