Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ: ΕΙΚΟΣΙ ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΙΤΑΛΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ-ΦΩΤΙΑ


 Χαστούκι-τρόμου για την τουρκική επιθετικότητα αποτελούν Ιταλικοί Χάρτες - ντοκουμέντα, που όχι μόνο επιβεβαιώνουν περίτρανα τα εθνικά μας δίκαια, όχι μόνο κατοχυρώνουν απόλυτα την ελληνική κυριαρχία επί των Δωδεκανήσων, όχι μόνο καθορίζουν σαφέστατα την θαλάσσια συνοριακή γραμμή Ελλάδας - Τουρκίας, αλλά και καταδεικνύουν ότι οι Τούρκοι μας χρωστούν από πάνω είκοσι νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που βρίσκονται πλάι στις Μικρασιατικές ακτές!

ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
Τα Δωδεκάνησα είχαν περάσει στην στυγνή Ιταλική Κατοχή το 1912 ως το 1947, που αποδόθηκαν από τους Συμμάχους πανηγυρικά στην αγκαλιά της μητέρας Ελλάδα, νικήτριας της Ιταλίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων στις 10-2-1947!
 Συγκεκριμένα στο άρθρο 14, παράγραφος 1, αναφέρεται ρητά:
«Η Ιταλία εκχωρεί εις την Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τας νήσους της Δωδεκανήσου τας κατωτέρω απαριθμουμένας, ήτοι: Αστυπάλαιαν, Ρόδον, Χάλκην, Κάρπαθον, Κάσον,Τήλον, Νίσυρον, Κάλυμνον, Λέρον, Πάτμον, Λιψόν, Σύμην, Κω και Καστελλόριζον, ως και τας παρακειμένας νησίδας»!

Η ΑΟΖ και το μέλλον της Κρήτης

Του Ν. Λυγερού

Αν υπάρχει μια περιοχή της Ελλάδας που έχει άμεση σχέση με την ΑΟΖ είναι η Κρήτη και οι λόγοι είναι πολλοί. Έχουν σχέση με τη γεωστρατηγική λόγω θέσης, με την τοποστρατηγική λόγω σχέσης και με τα άλλα νησιά, με τη χρονοστρατηγική λόγω δεσμού με τη Μεσόγειο, με την ενέργεια λόγω των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Τα εννέα θαλάσσια οικόπεδα της Περιφέρειας της Κρήτης είναι ήδη ενδεικτικά με την παρουσία τους, αλλά και με το μέλλον που αντιπροσωπεύουν σε σχέση με τη Λιβύη.

Η εθνική αξιοπιστία - Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η Χρονοστρατηγική Θράκη"(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού


Όταν δεν μπορείς να διαχειριστείς μικρά προβλήματα, παρουσιάζεις μόνο μεγάλα για να δικαιολογήσεις την απραξία σου για τα μικρά. Είναι δυνατόν να θεωρούν μερικοί ότι μπορούμε να γίνουμε πειστικοί όσον αφορά στις δυνάμεις μας όταν δεν έχουμε βοηθήσει τους Βορειο-Ηπειρώτες απέναντι σ’ ένα καθεστώς που δεν ξέρει τι του γίνεται και ακόμα ψάχνεται, να μην έχουμε λύσει το πρόβλημα με τα Σκόπια ενώ μιλούμε για γελοιότητες, να μην έχουμε καταλάβει ότι η Βουλγαρία ήταν ήδη σε φάση ενταξιακής πορείας και οι δικοί μας δίχως επικαιροποίηση των δεδομένων που έδιναν στους αρμόδιους στο εξωτερικό να μιλούμε συνεχώς για μισό μέτωπο.

Χάος στο Παρίσι - Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών - Φωτιές παντού - ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ "ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ" ΜΕΤΡΑ(Φωτό, Βίντεο)

Της Χριστίνας Φλάσκου
Από το pronews


Σφοδρά επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο στο Παρίσι κατά την διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης κατά του νέου ασφαλιστικού.

To Παρίσι αλλά και πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας "βουλιάζουν" από τις διαδηλώσεις κατά του νέου ασφαλιστικού την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ ρίχνει λάδι στη φωτιά και διαμηνύει πως δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω!

Guardian: Μόνο ο αέρας δεν φορολογείται στην Ελλάδα - Έντονα επικριτικό αναφορικά με την υπερφορολόγηση στην Ελλάδα είναι το άρθρο που φιλοξενεί η εφημερίδα The Guardian στην ηλεκτρονική έκδοσή της

Στο κείμενο, της Ελενα Σμιθ, ανταποκρίτριας της βρετανικής Guardian, στην Αθήνα γίνεται περιγραφή του νέου δυσβάστακτου πακέτου φορολόγησης ύψους 1,8 δισ. Ευρώ το οποίο έρχεται προς ψήφιση την Τετάρτη.

Η δημοσιογράφος τονίζει ότι τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος της Ελλάδας όσο και οι δανειστές είναι δυσαρεστημένοι με το ότι «η αριστερή κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πιστωτές», βασιζόμενη στη φορολογία.

«Ψυχρολουσία» για την κυβέρνηση: Δεν φαίνεται λύση στο Eurogroup της 24ης Μαΐου

«ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ «ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΗ

Παρά τα σκληρά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό και την αποδοχή του αυτόματου «κόφτη» για μισθούς και συντάξεις, οι δανειστές χαμηλώνουν απότομα τον πήχη των προσδοκιών για το κλείσιμο της συμφωνίας.

Κατάρριψη τουρκικού F16 - Οι Τούρκοι κατηγορούν Έλληνα πιλότο

Οι συγγενείς Τούρκου χειριστή τον κατηγορούν ότι κατέρριψε τουρκικό αεροσκάφος με πύραυλο και ότι παραβίασε τους νόμους του τουρκικού κράτους
Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπερνά η Τουρκία, η οποία έχει το θράσος να ζητά αποζημίωση για την κατάρριψη τουρκικού μαχητικού σχεδόν 20 χρόνια πριν.
Η χώρα που παραβιάζει καθημερινά το διεθνές δίκαιο, που καταπατά καθημερινά τα ελληνικά εδάφη και αγνοεί προκλητικά τις διεθνείς συνθήκες, εγείρει αποζημιώσεις από την Ελλάδα.