Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

ΚΑΤΑΠΛΗΤΤΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το  nikosxeiladakis

Το Ιανουάριο του 2014 έκπληκτοι οι Τούρκοι ερευνητές και οι κάτοικοι της ιστορικής βυζαντινής πόλης της Νίκαιας, αντίκρισαν ένα πρωί να εμφανίζεται στην λίμνη της περιοχής και κάτω από την επιφάνεια του νερού, ο σκελετός μιας μεγαλοπρεπής βυζαντινής ελληνορθόδοξης εκκλησίας. Σημάδια των καιρών ;

Βούλγαρος πανεπιστημιακός: Οι «Μακεδόνες» εφευρέθηκαν μετά το 1944, δεν υπάρχει κοινή ιστορία…

Η δήλωση του Ζόραν Ζάεφ ότι η εξέγερση του Ίλιντεν είναι ‘μακεδονική’ δεν είναι τυχαία εκτίμηση. Είναι απόρροια της 70χρονης παραποίησης της ιστορίας της Βουλγαρίας, άνευ προηγουμένου.
Επί επτά δεκαετίες έχουν καταβληθεί προσπάθειες για την εξάλειψη της βουλγαρικής εθνικής συνείδησης και για την επιβολή βίας στη ‘ Βαρντάρσκα Μακεντόνία’, σε πάνω από 2 εκατομμύρια Βουλγάρους. Μια τέτοια παραποίηση δεν υπάρχει παρόμοια  στην ευρωπαϊκή ιστορία…, λέει ο καθηγητής Γιορντάν Βελίτσκοφ σε σημερινή συνέντευξή του στη βουλγαρική ‘Trud’.

Mπορούμε να κάνουμε τη διαφορά σε ένα κόσμο που τρέχει;??(Βίντεο)

Την απάντηση προσπαθεί να μας δώσει ένα υπέροχο animation.

Οι ζωές μας τρέχουν με τρελούς ρυθμούς και σα να είναι προγραμματισμένες.

Τελειώνουμε το σχολείο, περνάμε σε σχολή, ξεκινάμε δουλειά σε ένα γραφείο. Περνάμε τις περισσότερες ώρες μας μπροστά από ένα υπολογιστή.

Στα διαλείμματα κάνουμε... οικογένεια. Και λέμε μαθαίνουμε τα παιδιά μας, πώς να ακολουθήσουν τα βήματα μας.

Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Πάφο

Ένα σύνθετο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα, το οποίο είχε ανεγερθεί στις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ. από τη βασιλική δυναστεία της Πάφου για τη διαχείριση οικονομικών πόρων, εντοπίστηκε κατά τις ανασκαφές του 2018 στο οροπέδιο Χατζηαπτουλλά, ένα χιλιόμετρο ανατολικά του ιερού της Κυπρίας Αφροδίτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, η 13η ετήσια έρευνα πεδίου του ΠΚ στην Παλαίπαφο, υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Μαρίας Ιακώβου του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας διεξάχθηκε μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου 2018.

Η Αγία Νάπα στη «Mirror» ως ο ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές

Η βρετανική εφημερίδα «Mirror» παρουσιάζει την Αγία Νάπα ως τον ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές.
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος αναφέρει ότι «τα εγκωμιαστικά σχόλια για την Αγία Νάπα από διεθνή μέσα ενημέρωσης συνεχίζονται, με τη βρετανική εφημερίδα Mirror να παρουσιάζει σε σχετικό της άρθρο τον τόπο μας ως τον ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές».
Με τίτλο “Πώς μπορείς να κάνεις πολυτελείς διακοπές στην Αγία Νάπα της Κύπρου μακριά από πάρτι” η αρθρογράφος της εφημερίδας σημειώνει πως στην Αγία Νάπα μπορεί κανείς ”να βρει αυτό που ψάχνει, ανεξαρτήτως ηλικίας”.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν είναι τυχαία- Καθηγητής προειδοποιεί για δυσάρεστες εκπλήξεις - ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

Φωτογραφία: Pixabay
Ολοι έχουμε συνηθίσει όλο και περισσότερο να αναφέρονται ακραίες καιρικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια.
Αλλά αυτή η καλοκαιρινή σειρά δραματικών καιρικών φαινομένων είναι σημαντική: όχι μόνο δείχνει τι μπορεί να κάνει η υπερθέρμανση, αλλά και το πιθανό πρόβλημα μεγάλης κλίμακας που κρύβει η διαταραχή των ανέμων του πλανήτη και των ωκεάνιων ρευμάτων», προειδοποιεί ο γερμανός καθηγητής Στεφάν Ράμστορφ, ειδικός σε θέματα Φυσικής των Ωκεανών και επικεφαλής για τα θέματα του Κλίματος στο Ινστιτούτου Πότσνταμ σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Politico.

Οργή Τραμπ: Ο Ερντογάν φέρεται απαίσια - Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια(Βίντεο)

Νέο ηχηρό μήνυμα έστειλε στην Τουρκία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια για την υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.
«Θα έπρεπε να τον είχαν στείλει πίσω πριν πολύ καιρό και κατά τη γνώμη μου, η Τουρκία έχει συμπεριφερθεί πολύ, πολύ άσχημα» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
«Οπότε, η υπόθεση αυτή δεν έχει λήξει. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.