Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Σαράντος Καργάκος: “Ο Μέγας Αλέξανδρος ζει μέσα στα όνειρα των λαών”

Απόσπασμα από την ομιλία του συγγραφέα στην παρουσίαση του έργου του Κώστα Παπαϊωάννου, Η κληρονομιά του Αλέξανδρου, στον πολυχώρο «Ρήγας Βελεστινλής», στις 20 Νοεμβρίου 2014.

Άρδην τ. 113

Από τους Έλληνες διανοητές εξακολουθώ να εκτιμώ τον Κώστα Παπαϊωάννου, για τη βαθιά και ευαίσθητη πνευματικότητά του, για την ευρύτητα του γνωστικού του πεδίου, για τη γλαφυρότητα της γραφής του. Εκφράζεται με ένα ευμαρές λεξιλόγιο, αλλά λεξιλόγιο που είναι σαφές και προσιτό στο αναγνωστικό κοινό. Από ένα σημείο μπορεί να βλέπει μακρά και παντού. Τον Αλέξανδρο δεν τον περιορίζει στα δικά μας αλλά τον προεκτείνει στη μεγάλη έκταση της οικουμενικότητας. (…)

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη - Πούτιν από το Σότσι(Βίντεο)

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση «μία ευκαιρία και μία γέφυρα για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων»

Συνέντευξη Τύπου παραχωρούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας  Βλαντιμίρ Πούτιν, από το Σότσι της Ρωσίας όπου και συναντήθηκαν οι δύο πολιτικοί ηγέτες.

Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας είναι μία διαρκής διαδρομή και έχουν μέλλον, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις, που ακολούθησαν την κατ’ ιδίαν συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας.

Ελλάδα & Αυστραλία υπέρ του Δικαίου της Θάλασσας, μήνυμα στην Τουρκία

Ελλάδα και Αυστραλία εργάζονται με προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο σε αντίθεση με άλλα κράτη της περιοχής, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας Μαρίσε Πέιν, κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας στην Ελλάδα μετά από δέκα χρόνια.

Παρά τη μεγάλη γεωγραφική απόσταση, μεταξύ των δύο χωρών, επισήμανε ο κ. Δένδιας, υπερασπίζονται «τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα των ανθρώπων, αλλά και το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Δίκαιου της Θάλασσας, την ανάγκη ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, την απαγόρευση της απειλής της χρήσης βίας, όπως ρητά ορίζει ο Καταστατικός Xάρτης των Ηνωμένων Εθνών».

Belharra – Rafale: Του χρόνου οι υπογραφές για τα εξοπλιστικά

Του Κώστα Αλατζά
Από το onalert 

Το πρώτο τρίμηνο του 2022 αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για την απόκτηση των τριών υπερσύγχρονων φρεγατών Belharra και των επιπλέον 6 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, οι διαβουλεύσεις της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και Αμυντικών Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) με τη γαλλική πλευρά για την τελική διαμόρφωση και τον οπλισμό των πλοίων, αλλά και για την τεχνική υποστήριξή τους δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Bloomberg : Το σχέδιο Ερντογάν για κινεζοποίηση της οικονομίας. Οι προτεραιότητες και τα εμπόδια στον δρόμο για τις εκλογές του 2023

Η επιμονή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο χαμηλό κόστος του δανεισμού στοχεύει στον μετασχηματισμό της οικονομίας σε μηχανή που θα παράγει θέσεις εργασίας και θα του διασφαλίσει τη νίκη στις εκλογές του 2023.

Οι καθημερινοί άνθρωποι είναι, όμως, αυτοί που πληρώνουν το τίμημα. Οπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, η Τουρκία δεν θα προσπαθεί πλέον να προσελκύσει ξένες επενδύσεις προσφέροντας υψηλές αποδόσεις και ισχυρό νόμισμα, αλλά θα εγκαταλείψει τη φιλική προς την αγορά πολιτική που στο παρελθόν τη βοήθησε να εξελιχθεί σε μια ισχυρή αναδυόμενη οικονομία.

Κρυπτονομίσματα: Eπανάσταση, φούσκα ή το μέλλον που δεν περιμένει;

Μανώλης Ανδριωτάκης
Από το kathimerini

Για κάποιους είναι μια αδιανόητη επανάσταση, που υπόσχεται να μας απελευθερώσει από την εξουσία των κεντρικών αρχών. Για ορισμένους είναι μια πυραμίδα, ένα σχήμα Πόντσι, που κάποια στιγμή θα καταρρεύσει. Και για άλλους ένα τεράστιο χρυσωρυχείο που απλώς δεν το έχουν «μυριστεί» οι πολλοί. Πάντως, για τους περισσότερους Έλληνες η λέξη «κρυπτονόμισμα» ισοδυναμεί με ένα ταξίδι στο άγνωστο, μια μαύρη τρύπα της διεθνούς επικαιρότητας για την οποία ακούμε τόσα, αλλά επί της ουσίας δεν ξέρουμε τίποτα. Όχι πολύ περίεργο, αν αναλογιστεί κανείς ότι σύμφωνα με μια πρόσφατη καταμέτρηση μόλις 200 χιλιάδες άνθρωποι φέρεται να έχουν στην κατοχή τους Bitcoins στη χώρα μας. 

ΤΟΥΡΚΙΑ | Μαζέψτε τα και φύγετε! Θα μας βρείτε μπροστά σας(Βίντεο)

Σάββας Καλεντερίδης: Μήνυμα σε Ερντογάν και Τουρκία! Μάζεψε τα και φύγε. Μόνο έτσι μπορεί να βγει από την απομόνωση. Θα βρει μπροστά της όμως αντιπάλους αυτούς που πριν έβριζε και τώρα προσπαθεί να προσεγγίσει. Η Τουρκία επιδιώκει να ορίσει ΑΟΖ με Ισραήλ και Αίγυπτο.

Την πολιτική της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή με αφορμή την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κατάρ ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή ZOOM στις 7 Δεκεμβρίου 2021.

Δημοσθένης Δαββέτας στο pagenews.gr: Με εθνική και αντι-μεταναστευτική ατζέντα οι γαλλικές εκλογές(Βίντεο)

Δημοσθένης Δαββέτας στο pagenews.gr: Ο Δημοσθένης Δαββέτας Συγγραφέας, Εικαστικός, καθηγητής στη Σορβόνη αναφέρθηκε στην εθνική και αντι-μεταναστευτική ατζέντα των γαλλικών εκλογών.

Ο Δημοσθένης Δαββέτας Συγγραφέας, Εικαστικός, καθηγητής στη Σορβόνη μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, όπου αναφέρθηκε στην εθνική και αντι-μεταναστευτική ατζέντα των γαλλικών εκλογών.

Κώστας Γρίβας, Παγκόσμια τάση η ενοποίηση των χωρικών υδάτων με την ΑΟΖ. Τι κάνει η χώρα μας(Βίντεο)

Μια παγκόσμια τάση ενοποίησης των χωρικών υδάτων με την ΑΟΖ, που πλέον εκτός από δικαιώματα εκμετάλλευσης δίνει και κυριαρχία στην χώρα αρχίζει και εμφανίζεται τονίζει ο καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας 

 Ο καθηγητής τονίζει ότι χώρες διεκδικούν ακόμα και 100 χιλιόμετρα ΑΟΖ και θεωρούν ότι έχουν κυριαρχία μέσα σε αυτήν την περιοχή. 

Πιθανόν οδηγούμαστε σε μια de facto αναγνώριση μιας τέτοιας πρακτικής συμπληρώνει ο καθηγητής. 

Γιώργος Αδαλής:Διαβάζουμε λάθος την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία(Βίντεο)

Γιώργος Αδαλής:Διαβάζουμε λάθος την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία. Καλεσμένος του Ανδρέα Μαζαράκη και στην εκπομπή " Ο Εξαρχείων

Οι ελληνικές ελίτ,ο εφιάλτης του Ελληνικού Έθνους που προσπαθούν να κοιμίσουν (faulse alarm) τον λαό και να δώσουν χρόνο στους Τούρκους  να επαναπροσδιορίσουν την νέα ηγετική της θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι...

Πετρέλαιο,Αλιεία,Φυσικό Αέριο  και Αοζ...

Κρυπτονομίσματα και Διαστημική εξερεύνηση...