Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Η Σμύρνη μάνα καίγεται!!!-Δεν ήταν μόνο η Σμύρνη!!!Οι τουρκικές σφαγές σε αριθμούς-ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ(Βίντεο)




Σαν σήμερα το 1986: Τα 6,2 Ρίχτερ που γκρέμισαν την Καλαμάτα -35 νεκροί από το σεισμό - Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΑΞΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (Εικόνες)

Ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στις 13 Σεπτεμβρίου του 1986, όταν ο Εγκέλαδος χτύπησε την πόλη της Καλαμάτας.
Ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός και σύμφωνα με τις τότε μετρήσεις ήταν μεγέθους 6,2 Ρίχτερ. Εκείνο όμως που έκανε την ζωή στην Καλαμάτα πολύ δύσκολη ήταν οι μετασεισμοί και ο πανικός. 
Οι μετασεισμοί ήταν συνεχείς για πολλές ημέρες μετά τον πρώτο σεισμό και ορισμένοι έφθασαν μέχρι και τα 5,4 Ρίχτερ. Η πόλη της Καλαμάτας δεν θα ήταν ποτέ πια η ίδια.

Ζάκυνθος: Άλλαξε δραματικά το τοπίο στο «Ναυάγιο» μετά την κατολίσθηση

Η διάσημη παραλία της Ζακύνθου «Ναυάγιο» μετά τη σημερινή κατολίσθηση δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.
Τρομακτικές στιγμές έζησαν το πρωί της Πέμπτης (13/09) εκατοντάδες λουόμενοι που επισκέφθηκαν τη μαγική παραλία της Ζακύνθου με τα καταγάλανα νερά. Λίγο μετά τις 11 μεγάλοι βράχοι αποκολλήθηκαν από την πλαγιά καταλήγοντας στη θάλασσα. Πέτρες εκτοξεύτηκαν προς πάσα κατεύθυνση, ενώ τα μεγάλα κύματα που προκάλεσε η κατολίσθηση αναποδογύρισε βάρκες. Από το σοκαριστικό περιστατικό υπήρξαν 7 τραυματίες.

Δεν θα γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά - Απορρίφθηκε σχετικό αίτημα από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας

Απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας η προσφυγή τουρκικής ΜΚΟ για να ανοίξει η Αγιά Σοφιά ως τζαμί. Σύμφωνα με την Cumhuriyet, το αίτημα της MKO «Τουρκική Ένωση Υπηρεσία Μόνιμων Βακουφίων Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος» απορρίφθηκε.
Η υπόθεση έχει ανοίξει από το 2015, οπότε η Υπηρεσία Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος είχε προσφύγει στην τουρκική Δικαιοσύνη, με το επιχείρημα ότι η άρνηση του αιτήματος για μετατροπή σε τζαμί παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία.