Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

17 Μαρτίου: Σαν σήμερα υψώνεται στη Μάνη η σημαία της Επανάστασης

17 Μαρτίου 1821:  Σαν σήμερα υψώνεται στη Μάνη η σημαία της Επανάστασης, στο χωριό Τσίμοβα
Η κήρυξη της επανάστασης στη Μάνη, στην ιστορική αυτή περιοχή της Πελοποννήσου, έλαβε χώρα στις 17 Μαρτίου του 1821 σύμφωνα με την τοπική προφορική παράδοση.
Σύμφωνα με τις γραπτές μαρτυρίες οι πρόκριτοι της περιοχής, που τελούσε υπό προνομιακό καθεστώς, ζήτησαν από τον ηγέτη τους να ξεκινήσει πρώτη η Μάνη τον αγώνα της απελευθέρωσης, κάτι που ήταν σύμφωνο και με τους σχεδιασμούς της Φιλικής Εταιρείας.
Ετσι μετά από πρόσκληση του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη συγκεντρώθηκαν όλοι οι Μανιάτες οπλαρχηγοί στην Τσίμοβα, τη σημερινή Αρεόπολη, κι αποφάσισαν την έναρξη του αγώνα κατά των Τούρκων, που οδήγησε στην απελευθέρωση της Καλαμάτας και τη δημιουργία της Μεσσηνιακής Γερουσίας.

Μύθοι και αλήθειες για τον κορωνοϊό (Εικόνες)

Με τις παραπλανητικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό, να δίνουν και να παίρνουν το τελευταίο διάστημα σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε για ακόμη μία φορά 13 μύθους και αλήθειες για τον COVID-19, καλώντας το κοινό να προσέχει τι διαβάζει και από πού.


Διαβάστε αναλυτικά τους μύθους και τις αλήθειες, όπως τα δημοσιεύει ο ΠΟΥ.

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό: "Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό αόρατο"(Βίντεο)


Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το επόμενο δίμηνο θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί.
«Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο διάγγελμά του για τον κορονοϊό.
«Σε τέτοιες στιγμές, ο χρόνος μοιάζει να μη χωράει τα γεγονότα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι υπό τις εξελίξεις, επιλέγει να ενημερώσει ο ίδιος προσωπικά τους πολίτες.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το επόμενο δίμηνο θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί.
«Το επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται και γι' αυτό θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί.

Μέτρα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για τον κορονοϊό – Κλείνουν στρατιωτικές σχολές, αναβάλλονται οι ασκήσεις

Τελικά, αφού φούσκωσαν τα μυαλά του κόσμου για μέρες από τις τηλεοράσεις ότι το τουρκικό DNA είναι απρόσβλητο από τον κορονοϊό, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της επέκτασης του φαινομένου. Πριν από λίγο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ανακοίνωσε ότι κλείνουν μέχρι τις 13 Απριλίου όλες οι στρατιωτικές σχολές αξιωματικών και μονίμων υπαξιωματικών και όλα τα σχολεία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Ακάρ κάλεσε σε σύσκεψη χθες βράδυ τους αρχηγούς των κλάδων των ΤΕΔ και κατέληξαν στις προαναφερθείσες αποφάσεις.

Ν. Λυγερός:e-Masterclass - Διαδικτυακό Θέατρο(Βίντεο)



Ν. Λυγερός - e-Masterclass:
 “Στρατηγική Διαχείριση Κρίσης”. 
Serendipity, 15/03/2020