Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Οι Τούρκοι αποχωρούν από την Αθήνα- Στην Ακρόπολη η Γαλανόλευκη

Στις 31 Μαρτίου του 1833, ο Τούρκος φρούραρχος των Αθηνών Οσμάν Εφέντης παραδίδει την Ακρόπολη στον Βαυαρό ταγματάρχη Πάλιγκαν και στον υπολοχαγό Χριστόφορο Νέζερ.
Οι Οθωμανοί αποχωρούν οριστικά από την Αθήνα και οι καμπάνες των εκκλησιών αρχίζουν να ηχούν, με πρώτη εκείνη του Αγίου Νικολάου του Ραγκαβά στα Αναφιώτικα της Πλάκας.
Το 1832 ο Νέζερ εντάχθηκε στο βαυαρικό τάγμα «Όθων Βασιλεύς των Ελλήνων» που έφτασε στην Ελλάδα το 1833 μαζί με το νεαρό Βασιλιά. Έχοντας την εύνοια του Όθωνα ο Νέζερ έγινε γρήγορα υπολοχαγός, βοηθός του ταγματάρχη Πάλλιγκεν και σημαιοφόρος του τάγματος. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ιάκωβου Νερουλού ορίστηκε πρώτος χριστιανός φρούραρχος της πόλης του Κέκροπα.

Πάσχα: Οριστική η απόφαση της κυβέρνησης, δεν σουβλίζουμε αρνί!

Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό και σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ από τα dikaiologotika.gr  και του Γιάννη Χρηστάκου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι δεν θα επιτραπεί το σούβλισμα αρνιού την Κυριακή του Πάσχα.

Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει τη ζωή όλων μας και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει περαιτέρω μέτρα. Ένα από αυτά είναι να μην επιτραπεί το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία την Κυριακή του Πάσχα.

Αυτό το μέτρο αφορά ακόμη και τις αυλές των σπιτιών, πιλοτές πολυκατοικιών αλλά ακόμη και τα μπαλκόνια των σπιτιών!

Σουηδία, η χώρα που είχε υιοθετήσει το social distancing πριν το επιβάλει ο κορονοϊός - Η «μοναξιά» της Ευρώπης και ο τρόπος ζωής των Σουηδών

Κοινωνικές επαφές μέσω Skype, αγκαλιές τέλος. Για τους Σουηδούς αυτό δεν είναι κοινωνική αποστασιοποίηση, είναι καθημερινότητα.
Την ώρα που άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και γρήγορα, καλώντας τους πολίτες να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, η Σουηδία έχει παραμείνει αξιοσημείωτα ήρεμη εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
Όπως γράφει το Politico, πρόκειται για μία χώρα που είναι γνωστή για το μάλλον κρύο ταμπεραμέντο των πολιτών της, όπου η έντονη εκδήλωση συναισθημάτων θεωρείται αστοχία. Μία χώρα που είχε ήδη το lifestyle που προκρίνεται τώρα, λόγω κορονοϊού, εδώ και καιρό, και ανεξαρτήτως του ιού.

Κορονοϊός: Τελικά… υπάρχει ελπίδα από την ζέστη! Τι λένε Έλληνες επιστήμονες – Αναλυτικό γράφημα

Ελπίδα δίνει η έρευνα της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τι θερμοκρασίες παρουσιάζουν οι χώρες με τα περισσότερα και τα λιγότερα κρούσματα. Χειμώνα είχε ξεσπάσει και ο SARS
Μπορεί τα δεδομένα μέχρι τώρα σχετικά με την επίπτωση της θερμοκρασίας στην εξάπλωση του κορονοϊού να είναι αντικρουόμενα, ωστόσο νέα ελληνική μελέτη φαίνεται να δείχνει πως η διασπορά του σε χώρες με υψηλές θερμοκρασίες, είναι μικρότερη.
Τη μελέτη διεξάγει η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με συντονιστή τον καθηγητή Πνευμονολογίας Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη και κύρια ερευνήτρια την δρ. Ουρανία Κώτσιου, σε συνεργασία με το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πώληση ειδικής ¨Προσευχής για τον κορωνοϊό¨ και ¨Προσευχής εισόδου σε παράδεισο¨…

Προσευχή για τον κορωνοϊό έναντι 20 λιρών

Αποκαλύφθηκε πως ειδική ιστοσελίδα πουλά έναντι 20 λιρών ¨προσευχή για τον κορωνοϊό¨
Στην ιστοσελίδα ¨Διάβασε μου προσευχή¨ πωλείται προσευχή έναντι 20 λιρών, ενώ η σχετική ανακοίνση αναφέρει τα εξής :

¨Ανάλογα με την δωρεά σου προφυλάξου από τον ιό και προφύλαξε και τους αγαπημένους σου ! Ο κορωνοϊός έχει αρχίσει και εμφανίζεται στην χώρα μας. Αν θέλεις να προστατευτείς και να προστατέψεις την οικογένεια σου, χρειάζεσαι αυτήν την προσευχή. Όσο μεγαλύτερη η δωρεά, τόσο μεγαλύτερη η προστασία σου, ενώ σε γλυτώνει και από άλλες αρρώστιες¨

Μαθηματική προσέγγιση και προβλέψεις για την πανδημία στην Ελλάδα

Γράφει ο
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ
Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
MSc Τηλεπισκόπισης UK
Συνταγματάρχης ε.α.
Από το militaire
 
Στην παρούσα έρευνα γίνεται μία προσπάθεια να απεικονισθεί με μαθηματική προσέγγιση η συμπεριφορά της εξέλιξης της νόσου του κορωνοϊού (covid-19) στη χώρα μας, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δημοσιευμένα δεδομένα και να γίνουν προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες.
Λαμβάνοντας υπόψη τα καθημερινά δεδομένα εξέλιξης της νόσου και προσπαθώντας να απεικονισθούν αυτά με κάποια μαθηματική συνάρτηση, δοκιμάσθηκαν όλες οι γνωστές μαθηματικές συναρτήσεις.

Η εφιαλτική επέλαση του κορονοϊού στον κόσμο: Πάνω από 40.000 νεκροί και 800.00 κρούσματα - Η μακάβρια πρωτιά παραμένει στην Ευρώπη

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλον τον κόσμο από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Μέχρι τις 19.20 σήμερα (ώρα Ελλάδας) είχαν καταγραφεί 40.057 θάνατοι, από τους οποίους οι 29.035 στην Ευρώπη. Με 12.428 νεκρούς, η Ιταλία είναι η χώρα με τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως. Ακολουθούν η Ισπανία (8.189) και η Κίνα, στην οποία πρωτοεμφανίστηκε ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο του 2019.

Ν. Λυγερός: Διαδικτυακό Θέατρο XIV(Βίντεο)

Ν. Λυγερός: Διαδικτυακό Θέατρο XIV.
Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, ώρα: 19.00 -21.00
Hymne du Printemps. (Chant pour Choeur et Violoncelles)

Ν.Λυγερός:Virus de la Grippe A. (Dessin)



Virus de la Grippe A. (Dessin)
Του Ν. Λυγερού

Στρατηγική ενάντια στην Πανδημία - Χρονοστρατηγική και Πανδημιολογία

Στρατηγική ενάντια στην Πανδημία
Του Ν. Λυγερού

Η πανδημία δεν είναι μια απλή ασθένεια ούτε μόνο μία επιδημία, αλλά ένα φαινόμενο ολικό που αφορά όλη την Ανθρωπότητα. Κατά συνέπεια είναι μια λανθασμένη προσέγγιση να βασιζόμαστε αποκλειστικά στην ιατρική, αφού αυτή είναι εγκλωβισμένη στο τακτικό επίπεδο λόγω της δομής του δικτύου των νοσοκομειακών δομών. Σε μια πανδημία η τακτική έχει ελάχιστες επιπτώσεις στο σύνολο. Στην πραγματικότητα ασχολείται με ένα απειροελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού. Ακόμα και το επιχειρησιακό επίπεδο θα ασχοληθεί μόνο με τα κρούσματα. Έτσι η στρατηγική είναι απαραίτητη για τη διαχείριση του συνόλου του πληθυσμού που δεν θα προσβληθεί από τον