Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Τα θαμμένα αγάλματα του πολέμου

Από την προετοιμασία απόκρυψης των επιτύμβιων γλυπτών του Μουσείου. (Φωτογραφικό Αρχείο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου).

ΑΘΗΝΑ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ
Τα θαμμένα αγάλματα του πολέμου.


Του Κώστα Πασχαλίδη από το ellinikoarxeio
Ιστορικού και Αρχαιολόγου, Επιμελητή Αρχαιοτήτων στην Προϊστορική Συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Επί έξι μήνες πριν από την εισβολή των Γερμανών μια ομάδα από εργάτες και αρχαιολόγους έσκαβε τα δάπεδα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για να θάψει εκεί ό,τι πολυτιμότερο έχει η Αθήνα: τους κούρους και τις ληκύθους της.

Την Κυριακή 27 Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής κατέλαβαν την Αθήνα. Την επομένη, νωρίς το πρωί, οι Γερμανοί αξιωματικοί που ανέβηκαν με φόρα τα μαρμάρινα σκαλιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου διαπίστωσαν με έκπληξη ότι παραλάμβαναν ένα κτίριο άδειο. Δεν βρήκαν πουθενά ούτε ίχνος από τα χιλιάδες πολύτιμα εκθέματα που κοσμούσαν το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας τα προηγούμενα εξήντα χρόνια της λειτουργίας του.

Η κρυμμένη προσευχή του αρχαιοελληνικού αλφαβήτου

Πανάρχαια προσευχή - επίκληση υπάρχει και λειτουργεί μυστικά μέσα στο Ελληνικό Αλφάβητο από καταβολής του.
Η διαδοχή των γραμμάτων στην πλήρη εκφώνησή τους (Άλφα, Βήτα, Γάμα κλπ.) δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά πίσω από αυτήν υπολανθάνει μια πλήρης γραμματική, συντακτική και νοηματική συνέχεια, ανώτερης σύλληψης.
Σύμφωνα με αυτήν τη γνωστή μας εκφώνηση, τα Ελληνικά γράμματα (αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα: Στίγμα ή Δίγαμα F ) ακούγονται και γράφονται ως εξής:
ΑΛΦΑ - ΒΗΤΑ - ΓΑΜΑ - ΔΕΛΤΑ - ΕΨΙΛΟΝ - ΣΤΙΓΜΑ - ΖΗΤΑ - ΗΤΑ - ΘΗΤΑ - ΙΩΤΑ - ΚΑΠΠΑ - ΛΑΜΒΔΑ - ΜΙ - ΝΙ - ΞΙ - ΟΜΙΚΡΟΝ - ΠΙ - ΡΟ - ΣΙΓΜΑ - ΤΑΥ - ΥΨΙΛΟΝ - ΦΙ - ΧΙ - ΨΙ - ΩΜΕΓΑ.

Αγνωστο μεταλλικό αντικείμενο ηλικίας... 300 εκατομμυρίων ετών!

Ολα ξεκίνησαν όταν ένας κάτοικος του Βλαδιβοστόκ στη Ρωσία ανακάλυψε μια μεταλλική οδοντωτή ράβδο, συμπιεσμένη σε κάρβουνο, όταν άναβε το τζάκι του.
Το ασυνήθιστο εύρημα το έφερε στους επιστήμονες της περιοχής του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα diaforetiko.gr. Μετά από μία προσεκτική μελέτη του αντικειμένου, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εύρημα είναι ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών και είχε δημιουργηθεί από ζωντανό ον. Όμως οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα ποιος κατασκεύασε την αλουμινένια οδοντωτή ράβδο.

Η ''ΑΚΡΟΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ'', 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 3 ΜΑΪΟΥ 2013.

Ήρθε η ώρα να πέσει το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την ύπαρξη ή όχι εξωγήινων επισκεπτών στον πλανήτη μας... ή τουλάχιστον αυτό θα επιχειρήσουν να κάνουν, από τις 29 Απριλίου ως τις 3 Μαΐου, περισσότεροι από 40 ερευνητές UFO, πρώην κυβερνητικά στελέχη, αστροναύτες και στρατιωτικοί ή πράκτορες μυστικών υπηρεσιών που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες τέτοιων γεγονότων, σε μία συνάντηση ενώπιον πέντε πρώην μελών του αμερικανικού Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον.

FBI: Έκθεση επιβεβαιώνει την ύπαρξη παράλληλου κόσμου και εξωγήινων επισκεπτών!!!

Παλαιότερα είχαμε γράψει για την δυνατότητα εύρεσης πληροφοριών στην
επίσημη ιστοσελίδα του F.B.I. “The Vault” δημοσιότητας χρόνια τώρα… Μεταξύ εκατομμυρίων αναφορών, διαφόρων κατηγοριών όπως το οργανωμένο έγκλημα, τις εξτρεμιστικές ομάδες, των
τρομοκρατικών οργανώσεων, των φακέλων που αφορούσαν το 2 Παγκόσμιο Πόλεμο, υπάρχει και η ενότητα των U.F.O.!

Τεχνολογικός γρίφος... ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ετών!!

Τεχνολογικός γρίφος... ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ετών!!
Μια περίεργη ανακάλυψη που έγινε το 1997 στην Νότια Αφρική, βγήκε τελευταία απ' την αφάνεια.

Πρόκειται για μερικά περιστρεφόμενα σφαιρίδια, στα οποία ο ιδιοκτήτης τους δεν είχε δώσει και πολύ σημασία όταν τα βρήκε. Τώρα όμως έφτασαν να αποτελούν ένα μυστήριο απ' το παρελθόν, ηλικίας ...δισεκατομμυρίων ετών !!!


Τα μυστηριώδη σφαιρίδια που έχουν διάμετρο από 30 έως 50 χιλιοστά και είναι φτιαγμένα από-ένα πάρα πολύ σκληρό υλικό, είχε ανακαλύψει στο ορυχείο Gestopiesfontein της Ν. Αφρικής ο John Hund, θαμμένα μέσα σε ένα ασβεστολιθικό πέτρωμα που ονομάζεται πυροφυλλίτης. Αρχικά έπαιζε μαζί τους σαν ένα ωραίο παιχνίδι, όπως κάποιος παίζει το κομπολόι του στο καφενείο, μιας και τα σφαιρίδια είχαν την ιδιότητα να περιστρέφονται γύρω απ' τον άξονα τους. Καθώς όμως ο κ. Hund συνέχιζε το παιχνίδι του, παρατήρησε την απόλυτη ισορροπία με την οποία, περιστρέφονταν τα σφαιρίδια.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΡΟΔΟΥ:ΓΑΙΑ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΟΥΚ ΔΙΔΩΜΕΝ!!!

Με αρκετή υπερηφάνια τα μέλη της οργάνωσης Ρόδου φέρουν τα διακριτικά της Πατριωτικής πολιτοφυλακής! Ο σκοπός μας είναι ένας!Εκπαίδευση και προετοιμασία για τις δύσκολες ώρες για την Πατρίδα που όλοι θεωρούμε ό,τι δεν θα αποφύγουμε.

Η οργάνωση Ρόδου προχωρεί! Ανεβάζει το επίπεδο και την ποιότητα της εκπαίδευσης ! Στο πρόγραμμα υπάρχει σταθερά σωματική βελτίωση, αυτοάμυνα , στρατιωτική τακτική ,αγώνας σε κατοικημένους τόπους, πορείες και απεικονίσεις με την ομάδα Airsoft. Με την έναρξη της θερινής περιόδου θα οργανωθεί με την βοήθεια εκπαιδευτή αυτοδύτη μέλους μας σχολή ελεύθερης και αυτόνομης κατάδυσης!

Η διώρυγα του Δία

Οι σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου ήταν ανέκαθεν θερμότατες....

Οι λαοί τρέφουν βαθιά αμοιβαία αγάπη, ιδιαίτερα οι άραβες προς εμάς, από την αρχαιότητα ακόμη, αναγνωρίζοντας στα φύλα μας τα προσόντα της μαθηματικής και φιλοσοφικής σκέψης σε επίπεδο παγκόσμιων ιδρυτών πολιτισμού. Η πορεία δε του Μεγ. Αλεξάνδρου στη γη τους, άφησε ανεξίτηλα σημάδια λατρείας.

Το μεγάλο λιμάνι του Pord Said είναι η βόρεια είσοδος του μεγάλου καναλιού των 168 χιλιομέτρων .

«Καμπανάκι» για την Κνωσό

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν
την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού
για το θέμα της Κνωσού
Εγκαταλειμμένο στην τύχη του είναι το Ανάκτορο της Κνωσού και οι λιγοστοί εργαζόμενοι κάνουν ταυτόχρονα τους φύλακες, τους αρχιφύλακες, τους εισπράκτορες εισιτηρίων αλλά και τους... καθαριστές.


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι η τουριστική κίνηση έχει ξεκινήσει στην Κρήτη και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού εντείνεται στο Μινωικό Ανάκτορο, που κάθε χρόνο «μαγνητίζει» περισσότερους από 800.000 επισκέπτες.

Αρχαίο ελληνικό κράνος αναζητεί τον ιδιοκτήτη του

Το χάλκινο κράνος 2.600 ετών Έλληνα πολεμιστή
που βρέθηκε στον βυθό του λιμανιού της Χάιφα
Ένα ελληνικό χάλκινο κράνος, καλυμμένο με φύλλα χρυσού και διακοσμημένο με φίδια, λιοντάρια και ουρά παγονιού (ή ανθέμιο) ανακαλύφθηκε στα νερά του λιμανιού της Χάιφα στο Ισραήλ. Αλλά με ποιο τρόπο κατέληξε το κράνος στον βυθό του κόλπου αποτελεί ένα μυστήριο.


Το κράνος εκτιμάται ότι είναι 2.600 ετών και πιθανότατα ανήκε σε εύπορο Έλληνα μισθοφόρο που έλαβε μέρος σε μια σειρά πολέμων, καταγεγραμμένων στην Βίβλο, που κατέστρεψαν την περιοχή εκείνη την περίοδο. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι πιθανότατα ο Έλληνας μισθοφόρος πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Αιγύπτιο Φαραώ, Νεκώ Β’. 


Ανακάλυψη στον βυθό


Το κράνος ανακαλύφθηκε τυχαία το 2007 κατά την διάρκεια εργασιών εκβάθυνσης του λιμανιού. Μετά την εύρεσή του, συντηρητές της Ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων ανέλαβαν τον καθαρισμό του ενώ αρχαιολόγοι ξεκίνησαν την ανάλυση του.

ΛΟΥΚΑΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ Πέθανε ο Έλληνας «007» - Είχε στήσει το μεγαλύτερο δίκτυο κατασκοπείας στην Αλβανία

Πριν μερικές ημέρες άφυγε από την ζωή ο Λουκάς Χρηστίδης,ο Έλληνας κατάσκοπος που έμεινε φυλακισμένος 30 χρόνια στα κολαστήρια του Ε.Χότζα ξεχάστηκε (και αυτός) για την Ελλάδα. Ο επονομαζόμενος και "Έλληνας 007", λόγω της πλούσιας δράσης του στο Παραπέτασμα μεταξύ 1950 και 1960, οπότε και συνελήφθη
Το όνομα του Λουκάς, Λουκάς Χρηστίδης, η καταγωγή του από τους Δρυμάδες Χειμάρρας της Β. Ηπείρου. Για τους πιο πολλούς το όνομα αυτό δεν λέει και πολλά, αλλά αυτό είναι ο ιστορικός νόμος: Αυτοί που προσφέρουν πολλά στην πατρίδα, φεύγουν αθόρυβα.

Βελιγράδι: Πρώην πρέσβης ΗΠΑ βλέπει ότι τέθηκε αδιέξοδη επιλογή στη Σερβία

Βελιγράδι.
Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Βελιγράδι, Γουίλιαμ Μοντγκόμερι, πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει τη Σερβία σε αδυναμία επιλογής.

«Ό, τι κάνουν για τη Σερβία την οδηγούν σε επικείμενες πολιτικές περιπέτειες δημιουργώντας αστάθεια και αναταραχή στο κυβερνών κόμμα», δήλωσε ο πρώην πρέσβης στη εφημερίδα Blic της Σερβίας.

Σχετικά με τη θέση των ΗΠΑ, ο Μοντγκόμερι είπε ότι, δυστυχώς, η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει την πάγια τακτική της για πλήρη υποστήριξη των αρχών της Πρίστινα. Αυτό έχει ως συνέπεια, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι δεν δέχθηκε πραγματική πίεση ώστε να προβεί σε σημαντικές παραχωρήσεις.

Αίγυπτος: Συγκρούσεις Μουσουλμάνων- Χριστιανών Κοπτών- πέντε νεκροί

Σε συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών στην πόλη Αλ Καλιούμπιγιε σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι ενώ οκτώ άτομα τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές –γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- στην πόλη Αλ Καλιούμπιγιε γράφηκαν προσβλητικά λόγια στον τοίχο του ινστιτούτου Αλ Αζάρ για τους Μουσουλμάνους και αυτό στάθηκε αφορμή να ξεσπάσουν ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων.

«Ο Γκρούεφσκι ή πρέπει να αλλάξει την ονομασία ή να αλλάξει η εξουσία στη χώρα»

Mία ημέρα μετά το τέλος των τοπικών εκλογών της Κυριακής, ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη, με τους διαπραγματευτές των Σκοπίων και της Ελλάδας προκειμένου να συνεχισθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του θέματος της ονομασίας.
Λεπτομέρειες σχετικά με την ημερήσια διάταξη της συνάντησης αυτής δεν είναι έγιναν γνωστές, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την υπό κατάρτιση έκθεση για τα Σκόπια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι διεθνείς εμπειρογνώμονες αναμένουν να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την ένταξη της FYROM στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΑ LIDL ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ... ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ...

Ένα μήνυμα κάνει τον γύρο της Κύπρου που καλεί τους πολίτες της ναμποικοτάρουν τώρα όλα τα γερμανικά προιόντα αντιδρώντας με αυτόν τρόπο στον οικονομικό επεκτατισμό της Μέρκελ και της χώρας της. Καλό είναι να το διαβάσουν όλοι και στην Ελλάδα , για να ξυπνήσουν κάποιες συνειδήσεις και να αντιδράσουμε μαζικά.

Ολόκληρη η επιστολή που κυκλοφορεί στην Κύπρο:

Τα νέα στοιχεία της ΑΟΖ

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Τώρα έχουμε όλα τα στοιχεία της ΑΟΖ για να ξέρουμε ποια είναι η βασική της αξία σε επίπεδο συμβατικών υδρογονανθράκων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν μπορούν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το πλαίσιο της ελληνικής ΑΟΖ. Διότι με τους υδρίτες μεθανίου ανοίγει ένας νέος κόσμος στον τομέα της ενέργειας. Και αυτό οφείλεται όχι μόνο στο γεγονός ότι τώρα πια εκτιμούμε ότι η τεχνολογία της εξόρυξης και της εκμετάλλευσης είναι πια προσβάσιμη σε μια πενταετία και μόνο, αλλά επίσης διότι η ελληνική ΑΟΖ έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μεσόγειο.

Έχουμε Ολιγαρχία της Ελίτ...Θα κάνουμε κάτι γι’ αυτό ποτέ;


Του  Γιώργου Ανεστόπουλου

Όσο συνήθης και βέβαιη είναι η δυσώδης παρουσία και τα γεννητούρια της μύγας πάνω σε ένα πτώμα, άλλο τόσο συνήθης και βέβαιη είναι η (εξίσου δυσώδης) «Αντιλαϊκή μεταστροφή» ενός κυβερνητικού κόμματος αμέσως με το που θα κερδίσει τις εκλογές.
Με άλλα συνθήματα και προγράμματα (φιλολαϊκά) διεξάγει τον προεκλογικό αγώνα και εντελώς τ’ αντίθετα (αντιλαϊκά) πράττει με το που πιάνει το πηδάλιο της Κυβέρνησης.
Το γιατί το κάνει αυτό είναι ένα θέμα με δύο πτυχές:

Όσα μας χρωστούν οι Γερμανοί...

Όσα μας χρωστούν οι Γερμανοί...
Μισό αιώνα μετά το άρθρο του καθηγητή Άγγελου Αγγελόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής», 18 Νοεμβρίου 1962, για τις «Αξιώσεις μας έναντι της Γερμανίας και της Ιταλίας», στο οποίο έγραφε ότι «ικανοποιούμεν προθύμως τας αξιώσεις των άλλων αλλά παραμελούμεν τας ιδικάς μας διεκδικήσεις», έφθασε η ώρα η Πολιτεία να υπολογίσει «όσα μας χρωστούν οι Γερμανοί...».
Ύστερα από έρευνα δυόμισι μηνών το υπουργείο Οικονομικών ολοκλήρωσε, αφού πρώτα το διέσωσε, την επεξεργασία του ιστορικού αρχείου για τις αποζημιώσεις (πάνω από 200 εκατ. μάρκα) που διεκδίκησαν ιδιώτες λόγω του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και όλα τα ντοκουμέντα, συμφωνίες, δικαστικές αποφάσεις, νομικά κείμενα κ.ά., όσα δηλαδή μπορεί να αφορούν τις επανορθώσεις που δεν δόθηκαν.

Ο ήρωας λοχίας Ίτσιος και τα 38.000 «ΟΧΙ» στη Γερμανία


Ο ήρωας λοχίας Ίτσιος και τα 38.000 «ΟΧΙ» στη Γερμανία (pics + video)
Ο Δημήτριος Ίτσιος αντιμετώπισε μόνος του σαν παλληκάρι την πολεμική μηχανή των Ναζί και θυσιάστηκε για την ελευθερία - Μια μοναδική ηρωική σελίδα βγαλμένη από την Ιστορία της Ελλάδας και ήταν ο πρώτος που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τους Γερμανούς επειδή αντιστάθηκε!  
Σαν σήμερα, στις 6 Απριλίου 1941 εκδηλώθηκε η εαρινή επίθεση των Γερμανών εναντίον της Ελλάδας. Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας ιστορικώς και της παρούσας συγκυρίας με την γερμανική ηγεμονία να πολιορκεί χώρες του ευρωπαϊκού νότου με πρόσχημα τη δημοσιονομική πειθαρχία είναι ευκαιρία να θυμηθούμε την ιστορία ενός ήρωα.

Κορεατική χερσόνησος: 60 χρόνια μετά την ανακωχή, αναβιώνει η απειλή

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ξανά στην κορεατική χερσόνησο, 60 ακριβώς χρόνια μετά την ανακωχή που άφησε ένα έθνος χωρισμένο στα δύο. Πώς κατέληξε η Βόρεια Κορέα να γίνει το τελευταίο απαγορευμένο μέρος του πλανήτη και γιατί απειλεί σήμερα τη Νότια και τους συμμάχους της με πυρηνικό ολοκαύτωμα;Ο Πόλεμος της Κορέας ξέσπασε στις 25 Ιουνίου του 1950 και οι δύο πλευρές έφτασαν σε ανακωχή στις 27 Ιουλίου του 1953, χωρίς ποτέ να συνάψουν ειρήνη. Θεωρητικά είναι ένας πόλεμος που δεν έχει ακόμη τελειώσει -και η Βόρεια Κορέα δείχνει ότι το θυμάται καλά αυτό, γυρεύοντας σήμερα να τον συνεχίσει... Κατά τη διάρκεια των τριών εκείνων ετών περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι (κυρίως άμαχος πληθυσμός) έχασαν τη ζωή τους.

Πέντε μέρες πόνου στην πΓΔΜ για το «ΟΧΙ» Καραμανλή στο ΝΑΤΟ (Βίντεο)


Πέντε μέρες πόνου στην πΓΔΜ για το «ΟΧΙ» Καραμανλή στο ΝΑΤΟ (VIDEO)
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου από το newsbomb

Εξηγήσεις προς την κοινή γνώμη έδωσε ο Σκοπιανός υπουργός Άμυνας Ταλάτ Τζαφέρη ενώ ο γνωστός προκλητικός πρώην πρέσβης Ρίστο Νίκοφσκυ ισχυρίζεται ότι ο Κ. Καραμανλής ήταν συνεννοημένος με τις ΗΠΑ.

Εξηγήσεις στην κοινή γνώμη των Σκοπίων αναγκάστηκε να δώσει η κυβέρνηση του κ. Νίκολα Γκρουέφσκυ ύστερα από το θόρυβο που προκάλεσε τόσο στην πΓΔΜ, όσο και στην Αλβανία η αποκάλυψη νέων στοιχείων από το “Newsbomb.gr” για τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ελλάδα διά στόματος κ. Κώστα Καραμανλή άσκησε βέτο, το 2008.

Κατεχόμενα: Η συγκλονιστική ιστορία της ηρωίδας Ανδριανής

Η κυρά του κατεχόμενου χωριού Λεονάρισσου στην Καρπασία, Ανδριανή Αναστάση, η τελευταία εγκλωβισμένη που παρέμενε στο χωριό, άφησε την τελευταία της πνοή ξημερώματα της 25ης Μαρτίου 2013 σε ηλικία 81 χρόνων. Για 39 ολόκληρα χρόνια δίνοντας τον δικό της αγώνα αντίστασης δεν εγκατέλειψε ούτε στιγμή το χωριό της για να περάσει έστω και μια φορά στις ελεύθερες περιοχές. Το άψυχο σώμα της εκλιπούσας μεταφέρθηκε στις ελεύθερες περιοχές όπου και τάφηκε στις 30 Μαρτίου στο κοιμητήριο Σωτήρας Αμμοχώστου, δίπλα από τον τάφο της μεγαλύτερης αδελφή της.
Όταν μετά το 1974 άρχισαν οι εγκλωβισμένοι της Καρπασίας να πιέζονται από τις κατοχικές αρχές να εγκαταλείψουν τα χωριά και τα σπίτια τους η Ανδριανή Αναστάση αρνήθηκε να υπογράψει ότι με τη θέλησή της θα έφευγε.

Κύπρος:Παγωμένη η αγορά

Πάγωσε η αγορά μετά την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων και το κλείσιμο των τραπεζών. Έντονος είναι ο προβληματισμός στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς τα περιοριστικά μέτρα στη διακίνηση κεφαλαίων και ιδιαίτερα, οι εξελίξεις ως προς τη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου έχουν προκαλέσει αδυναμία στις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Όλες οι οργανώσεις απηύθυναν έκκληση να γίνουν αλλαγές με στόχο τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά προτού να είναι οριστικά αργά.
«ΘΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ». Απελπιστική χαρακτήρισε την κατάσταση της οικονομίας ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Πήλικος. «Τα πράγμα είναι οριακά.

ΑΚΕΛ:Δημοψήφισμα και ανατροπή Αναστασιάδη!

Το ΑΚΕΛ επέλεξε να βαδίσει το δικό του δρόμο. Εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τήρηση των δεσμεύσεων του μνημονίου και γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας.. Προτεραιότητα του είναι να βρεθεί λύση εκτός τρόικας και πώς να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την κυβέρνησή του σε παραίτηση.
Το Plan Α του ΑΚΕΛ αποκάλυψε ο ίδιος γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής, σε τοπική πολιτική συγκέντρωση στην Πάφο. Ο κ. Κυπριανού είπε ότι το κόμμα του ετοιμάζει «ολοκληρωμένη πρόταση για λύση στα προβλήματα της οικονομίας εκτός τρόικας» και όπως υποστήριξε σε αυτή την πορεία βρίσκεται σε συνεννόηση κυρίως με το ΚΣ ΕΔΕΚ αλλά και άλλα πολιτικά κόμματα όπως το ΔΗΚΟ, τους Οικολόγους και το ΕΥΡΩΚΟ.

Στυλιανίδης:«Ο Αναστασιάδης μας γλύτωσε από την άτακτη χρεωκοπία»

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στην «Αλήθεια», τόνισε πολλές φορές τη σημασία τού ότι η Κύπρος βρέθηκε στο παρά ένα της άτακτης χρεωκοπίας και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατάφερε να γλυτώσει τη χώρα από αυτή την ολοκληρωτική καταστροφή. «Βρισκόμαστε ενώπιον καταστάσεων πρωτόγνωρων, ενώπιον μιας οικονομικής τραγωδίας. Έχουμε καταφέρει, όμως, να γλυτώσουμε την άτακτη χρεωκοπία. Θέλω να τονίσω τη σημασία αυτού του γεγονότος, διότι, επειδή δεν βιώνουμε την άτακτη χρεωκοπία, νομίζουμε ότι δεν υπήρχε το ενδεχόμενο να μας τύχει. Έζησα όλο παρασκήνιο το Βρυξελλών. Είναι έγκλημα το ότι αφέθηκε η κατάσταση να φθάσει στη σκληρή προεκλογική περίοδο των γερμανικών εκλογών, που μας επηρέασε αφάνταστα στις αποφάσεις, εξαιτίας των πιέσεων του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) για τα θέματα των Ρώσων ολιγαρχών.

ΤΡΙΤΑΙΑ – ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ...Απείλησαν νεωκόρο γιατί έβαψε μπλε τον τρούλο της εκκλησίας!!!

Στα απίστευτα αλλά Αχαϊκά καταχωρούνται τα όσοα συνέβησαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στο χωριό κριθαράκια (Τριταίας) με πρωταγωνιστές κατοίκους της περιοχής και νεωκόρο εκκλησίας.
Πέτρα του …σκανδάλου, ο τρούλος της  εκκλησίας και το χρώμα που βάφτηκε αυτός  με απόφαση του νεωκόρου. Η έμπνευση να βαφτεί ο τρούλος με το χρώμα του ουρανού – όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις εκκλησίες – προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση μερίδας κατοίκων οι οποίοι απαίτησαν εξηγήσεις,  αλλά πολύ περισσότερο ζήτησαν την άμεση αλλαγή του χρώματος!!! επειδή παρέπεμπε στη δεξιά και τη Νέα Δημοκρατία.