Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Ευαγόρας Παλληκαρίδης: «Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα»

Σαν σήμερα, τα ξημερώματα της 14 Μαρτίου 1957, απαγχονίστηκε από τους Άγγλους, ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Ευαγόρας Παλληκαρίδης σε ηλικία μόλις 18 ετών.

Τα ξημερώματα της  14η Μαρτίου 1957, δέκα μέρες μετά τον ηρωικό θάνατο του Γρηγόρη Αυξεντίου απηγχονίσθη στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας ο καταδικασθείς εις θάνατο μαθητής του Γυμνασίου Πάφου, Ευαγόρας Παλληκαρίδης , 18 χρόνων, επειδή συνελήφθη να μεταφέρει ένα αποσυναρμολογημένο αυτόματο όπλο. Ανέβηκε στο ικρίωμα της αγχόνης ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο.

Ο Παλληκαρίδης ήταν ο νεότερος από τους εκτελεσθέντες και η θυσία του συγκίνησε το πανελλήνιο.  Στη δίκη του τον ρώτησε ο δικαστής: «Έχεις να είπης τι, διατί να μην σου επιβληθεί ποινή;». Παραδέχτηκε την ενοχή του και είπε: «Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα, το έκαμα ως Έλλην Κύπριος, όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο….»

Δημητράκης Δημητριάδης: Ο 7χρονος ΗΡΩΑΣ της ΕΟΚΑ από την Λάρνακα – Άγγλος στρατιώτης τον πυροβόλησε κατά την διάρκεια διαδήλωσης

ΕΟΚΑ: Για τον Δημητράκη Δημητριάδη, το μικρότερο πεσόντα-ήρωα του αγώνα, δεν έχουν γραφτεί πολλά. Ένα ποίημα όλο κι όλο από την κ. Κλαίρη Αγγελίδου.

Ένιωσα λοιπόν την ανάγκη να γράψω το 2014 το ποίημα  με τίτλο «Το άγαλμα», αφιερωμένο στον εφτάχρονο τότε μαθητή της Δευτέρας Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Αστικής Σχολής Καλογέρα. Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1949.

Ποιος ήταν ο επτάχρονος λουλουδάς

Ο Δημητράκης Δημητριάδης, ο μικρός ήρωας, όπως τον αποκαλεί ο Διγενής, γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1949. Ήταν μόλις επτά χρονών, μαθητής στη Β΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, όταν τον πυροβόλησε Άγγλος στρατιώτης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Σωματείο «Νίκος Καπετανίδης»: Η θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη σύμβολο αγώνα για την απελευθέρωση της Κύπρου - Συμπληρώνονται σήμερα 66 χρόνια από την εκτέλεση του μέλους της ΕΟΚΑ από τους Άγγλους, σε ηλικία 19 ετών

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του σωματείου δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (φωτ.: Αμάντα Πρωτίδου)

Ανακοίνωση με αφορμή την θλιβερή επέτειο της εκτέλεσης του Ευαγόρα Παλληκαρίδη από τους Άγγλους, σαν σήμερα, πριν από 66 χρόνια εξέδωσε το σωματείο δράσης «Νίκος Καπετανίδης».

Σήμερα ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης θα ήταν 85 ετών και, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η εθνική του συνείδηση τού υπέδειξε να τον θυμόμαστε ακμαίο, νέο, ωραίο, ποιητή και μαχητή στο άνθος της νιότης του. Επέλεξε συνειδητά την αιχμαλωσία, παρά την φυγή».

Ο Νέος Πρόεδρος τής Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ασφάλεια και η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία

Τού Φοίβου Κλόκκαρη, αντιστράτηγου ε.α.

Ο Ελληνισμός της Κύπρου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσηςλόγω τής συνεχιζόμενης επεκτατικής στρατηγικής τής Τουρκίας σε βάρος τής Κυπριακής Δημοκρατίας(ΚΔ), που υποβοηθήθηκε και από  δικά μας στρατηγικά λάθη.

Μετά  την τουρκική εισβολή στη Κύπρο το  1974, ο Ελληνισμός διέπραξε  το στρατηγικό λάθος των διακοινοτικών συνομιλιών (ΔΣ) για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας (ΔΔΟ), που συντηρείται επι μισό αιώνα και μετέτρεψε το διεθνές έγκλημα τής Τουρκίας σε δικοινοτική διαφορά.

Πυκνώνουν οι διεθνείς παρουσίες του κατοχικού καθεστώτος

ΟΙ κινήσεις και μεθοδεύσεις για αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος που βρίσκονται σε εξέλιξη και την τελευταία περίοδο έχουν ενταθεί. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και ασκεί πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση παρεμβαίνοντας προς φιλικές προς την Τουρκία χώρες, ώστε να ξεκινήσουν πιο συστηματικές επαφές με το ψευδοκράτος. Είναι δε προφανές πως με εντολές του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκεται όπως υπάρξουν σε αυτή την προσπάθεια αποτελέσματα το συντομότερο. Γι αυτό άλλωστε και έχουν πυκνώσει αυτές οι προσπάθειες καθώς και οι «διεθνείς» παρουσίες των εκπροσώπων του κατοχικού καθεστώτος. 

F-4 Phantom: Την Μοίρα του Σμηναγού Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού Τουρούτσικα θα επισκεφθεί η ΠτΔ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 11:00, θα μεταβεί στην 338 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Ανδραβίδα, όπου είναι ενταγμένα τα αεροσκάφη F-4 Phantom ΙΙ.

Πρόκειται για τη Μοίρα που ανήκαν ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο 29χρονος Υποσμηναγός (Ι) Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του διθέσιου F-4E, σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νοτίως του αεροδρομίου της Ανδραβίδας,

Η τεχνητή νοημοσύνη σχεδιάζει συστήματα πολεμικών πλοίων με 100% ακρίβεια 300 φορές πιο γρήγορα από τους ανθρώπους

 Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος

Στις αρχές Μαρτίου γράψαμε ότι κινεζικό τζετ με 5 Mach καταστρέφει μαχητικό F-35 σε 8 δευτερόλεπτα σε εικονική μάχη. Λίγες μέρες αργότερα, η τεχνητή νοημοσύνη που τροφοδοτείται από το παλιό NVIDIA Jetson TX2 δεν έχει καμία ευκαιρία ενάντια στους ανθρώπους σε μάχες με αεροσκάφη με drone - η μάχη διήρκεσε 90 δευτερόλεπτα. Τώρα ένα νευρωνικό δίκτυο έχει αποδείξει ότι μπορεί να σχεδιάσει συστήματα πολεμικών πλοίων πολύ πιο αποτελεσματικά από έναν άνθρωπο.

Εδώ είναι αυτό που γνωρίζουμε

Αναβάθμιση P-3 Orion: εντατικοποίηση σε εκπαίδευση και δοκιμές

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Σε φάση επιτυχύνσεως των διαδικασιών εκπαιδεύσεως ιπταμένων για τα Αεροσκάφη Ναυτικών Επιχειρήσεων P-3 Orion βρίσκεται στον παρόντα χρόνο το Πολεμικό Ναυτικό καθώς το πρόγραμμα αναβαθμίσεως των αεροσκαφών πλησιάζει στην τελική φάση του. Με δύο ιπταμένους να βρίσκονται από τις αρχές του έτους στις ΗΠΑ για εκπαίδευση, δύο ακόμη ετοιμάζονται να αναχωρήσουν αυτές τις ημέρες. Σημειώνεται ότι στους εκπαιδευμένους κυβερνήτες περιλαμβάνονται και δύο αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η χρονιά των Rafale: Τρελή η επιτυχία των ελληνικών μαχητικών και έχει και άλλο – H Ελλάδα τα εκτόξευσε;

 Διονύσης Αντωνέλλος

Το συνολικό ανεκτέλεστο παραγγελιών Rafale στις 31 Δεκεμβρίου 2022 ανέρχεται σε 164 μονάδες.

 Η χρονιά των Rafale: Τρελή η επιτυχία των ελληνικών μαχητικών και έχει και άλλο σύμφωνα με τους Γάλλους που τα βλέπουν να τα βάζουν ξεκάθαρα με μαχητικά 5η γενιάς.

Ο Έρικ Τραπιέ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dassault Aviation, παρουσίασε τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα για το 2022, τα οποία ξεπέρασαν τα αναμενόμενα κέρδη, σε μεγάλο βαθμό χάρη στη μεγάλη ζήτηση για μαχητικά Rafale.

Στο κατακόρυφο η αγωνία του Ερντογάν για τα F-16 και τα F-35: Το “κρυφτούλι” της Τουρκίας με τις ΗΠΑ φτάνει στο τέλος του…

Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ, Liberal

Αντιφατικά μηνύματα στέλνει η Άγκυρα στην Ουάσιγκτον, καθώς το αδιέξοδο για τα F16 παραμένει και παρά τους κομπασμούς της τουρκικής πλευράς ότι έχει και άλλες «εναλλακτικές», η εμπλοκή τόσο στο θέμα των F16 όσο και οι συνεχιζόμενες κυρώσεις που έχουν αποκλείσει την Τουρκία από το πρόγραμμα F35, συνιστούν όπως οι ίδιοι οι Τούρκοι ειδικοί παραδέχονται, σοβαρή απειλή για την αξιοπιστία και ισχύ της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και απειλούν με ανατροπή την «ισορροπία» στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και πάλι στο ζήτημα αυτό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τονίζοντας ότι «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε απελπισμένοι στο θέμα αυτό και έχουμε τις επιλογές μας..».

Αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της Τουρκίας για το γεγονός ότι το ζήτημα προχωράει με αργούς ρυθμούς, λόγω και των διαφωνιών στο Κογκρέσο ο κ. Ακάρ, δεν απέφυγε τις απειλές:

“Kissinger Trap” απειλεί Ελλάδα και Κύπρο, θωπεύουν την Τουρκία με… ελληνικά έξοδα κι εμείς τους κοιτάμε

Η εύηχη παγίδα των ανούσιων ‘συνομιλιών’. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος ανάφερε, «Προτεραιότητα η επανεκκίνηση των συνομιλιών για Κυπριακό». Τα ίδια είπε και ο νέος, δημοφιλής και προσηνής, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι θέσεις των δύο στηρίζονται στην εντύπωση που έχουν πως στην παρούσα χρονική περίοδο οι συνομιλίες θα ωφελήσουν τους Έλληνες. Η θέση αυτή, όμως, αγνοεί τις πραγματικότητες των τελευταίων 48 ετών όπου μετά από κάθε γύρο ‘διαπραγματεύσεων’ η θέση των Ελλήνων χειροτερεύει.

Γράφει ο Δρ. Άρης Πετάσης

The Kissinger Trap. Αμέσως μετά την τούρκικη εισβολή της Κύπρου το 1974 ο τότε υπουργός

Πολεμική Αεροπορία: Παρουσίαση της ισραηλινής Elbit Systems με επίκεντρο τα συστήματα αυτοπροστασίας αεροσκαφών

Ευθύμιος Λάζος

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩ) ότι στις 6 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση του εκπροσώπου της ισραηλινής Elbit Systems με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ. Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των δυνατοτήτων της εταιρίας σε συστήματα αυτοπροστασίας αεροσκαφών. Η Elbit Systems προσφέρει ολοκληρωμένες, πλήρως προσαρμοζόμενες λύσεις και συστήματα αυτοπροστασίας αεροσκαφών, μαχητικών κι άλλων, ελικοπτέρων και UAV. Οι λύσεις που προσφέρει η Elbit Systems περιλαμβάνουν

Η μάχη για τις κορβέτες και η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λοριάν που δεν θα γίνει

 Η χρονική μετατόπιση των εκλογών φέρνει προσδοκίες για ενδεχόμενη επιτάχυνση του προγράμματος ναυπήγησης των νέων κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού τη στιγμή που αναβάλλεται η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Λοριάν.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στο Λοριάν της Γαλλίας, εκεί όπου βρίσκονται τα ναυπηγεία της εταιρείας NAVAL, κατασκευάζονται πυρετωδώς οι νέες φρεγάτες FDI Belharra του Πολεμικού Ναυτικού, κλάσης «ΚΙΜΩΝ».

Κορωνοϊός: Ο Θάνος Πλεύρης εισηγήθηκε την άρση των μέτρων – Οι εξαιρέσεις

Την άρση των υγειονομικών μέτρων για τον κορωνοϊό, με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, εισηγήθηκε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δήλωσε:

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Τέλος στη χρονοκαθυστέρηση

 Γιάννης Τσαπρούνης 

Σοβαρές καθυστερήσεις στην εκτέλεση δημόσιων έργων διαπιστώνει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα έτη 2017-2021, που παρουσίασε ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». Η κατάσταση είναι δραματική και απογοητευτική. Σε σύνολο 1.162 δημόσιων συμβάσεων που εξετάστηκαν, οι 779 από αυτές καθυστέρησαν να ολοκληρωθούν.

ΣΕ ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, ο χρόνος που απαιτούταν για να ξεκινήσει ένα έργο ξεπερνούσε ακόμα και τον προβλεπόμενο χρόνο υλοποίησής του.

ΤΟ βλέπουμε καθημερινά γύρω μας. Δεν είναι μόνο το σύστημα τηλεδιοίκησης στο σιδηρόδρομο.

Γεραπετρίτης: Επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων – Στις 22 Μαρτίου ξεκινούν τα πρώτα δρομολόγια στα τρένα

Ανακοινώσεις για τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του προαστιακού, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, έκανε ο μεταβατικός υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα και με τους εργαζόμενους του σιδηροδρόμου.

Ο κ. Γεραπετρίτης συζήτησε με τους εργαζόμενους του σιδηροδρόμου το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του έως ότου να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ο κ.Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι θα υπάρξει, σταδιακή επανεκκίνηση λειτουργίας των

Τιμ Μαγιόπουλος: Ποιος είναι ο νέος CEO της SVB - Οι πρώτες κινήσεις

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Silicon Valley Bank (SVB) έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους πελάτες για να τους πει αναγγείλει την επιστροφή στην κανονικότητα παρά τις «εξαιρετικά δύσκολες» τελευταίες ημέρες. 

Ο Τίμοθι Μαγιόπουλος που έχει αυτοπροσδιοριστεί «ως ο άνθρωπος που τρέχει προς το σημείο της πυρκαγιάς» ορίστηκε ως νέος διευθύνων σύμβουλος το πρωί της Δευτέρας, αφού η κυβέρνηση απέλυσε τους υφιστάμενους διευθυντές, συμπεριλαμβανομένου του αφεντικού Γκρεγκ Μπέκερ.

Έφερα τα λεφτά μου στην Ελλάδα για να τα σώσω – Τι αποκαλύπτει ο διευθύνων σύμβουλος της Workable

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ*

 Ελληνικές startups, λόγω της αναταραχής που έχει προκαλέσει η κατάρρευση της Silicon Valley Bank στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, φέρνουν για ασφάλεια τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει ο διευθύνων σύμβουλος της Workable, Νίκος Μωραϊτάκης. 

Η SVB ήταν κυριολεκτικά η τράπεζα της Silicon Valley. Είχε τις μισές τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ για πελάτες, αλλά και τους περισσότερους επενδυτές venture capital.

Αυτό ήταν και το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Γνώριζε τις ανάγκες των εταιρειών πληροφορικής και τεχνολογίας. Τα στελέχη της ήταν από τον χώρο της τεχνολογίας και του venture capital. Εχτιζε χρόνια σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καλύτερους επενδυτές, συχνά συνεπένδυε στους πελάτες της με δάνεια venture debt.

Ξεκίνησαν οι αγωγές κατά στελεχών για την ιστορική κατάρρευση της SVB

Του Nicholas Reimann

Την πρώτη αγωγή κατά της Silicon Valley Bank κατέθεσε τη Δευτέρα ένας από τους μετόχους της χρηματοπιστωτικής εταιρείας, λίγα μόνο 24ωρα μετά τη μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση στις ΗΠΑ από το 2008, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα πιθανό μπαράζ αγωγών εναντίον της τράπεζας και των διοικητικών στελεχών της για τον ρόλο τους στην κατάρρευση.

Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε από τον Chandra Vanipenta, ενώ στόχος είναι να καταστεί ομαδική αγωγή και άλλων μετόχων της τράπεζας, σε βάρος της SVB, του διευθύνοντος συμβούλου Greg Becker και του οικονομικού διευθυντή Daniel Beck.

Ο Πούτιν σε απελπισία στρατολογεί για πρώτη φορά γυναίκες - Στέλνει κρατούμενες στο μέτωπο

 Πληροφορίες του ουκρανικού στρατού αναφέρουν ότι οι Ρώσοι στρατολογούν πλέον και γυναίκες καθώς οι απώλειες που υφίστανται στο μέτωπο είναι τεράστιες.

Ο δεύτερος χρόνος του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκει τον ρωσικό στρατό με τεράστιες ανάγκες για έμψυχο δυναμικό καθώς οι απώλειες είναι σε καθημερινή βάση τεράστιες. Η πληροφορία ότι, για πρώτη φορά, έχει ξεκινήσει η στρατολόγηση γυναικών έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή την εικόνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει ο ουκρανικός στρατός, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, αναζητεί "εναλλακτικές πηγές αναπλήρωσης ανθρώπινου δυναμικού".

Με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου θα συναντηθεί ο Ιμπραχίμ Καλίν

ΦΩΤΟ:Στο Επιχειρηματικό Φόρουμ ΗΠΑ-Τουρκίας παρευρέθηκε ο εκπρόσωπος και διπλωματικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, στην Ουάσιγκτον (AP Photo/Emrah Gurel)

Στο Επιχειρηματικό Φόρουμ ΗΠΑ-Τουρκίας παρευρέθηκε ο εκπρόσωπος και διπλωματικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εντός της ημέρας ο Ιμπραχίμ Καλίν αναμένεται να συναντηθεί με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν. Υπάρχει επίσης προγραμματισμένη συνάντηση με την υφυπουργό Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει νόμο για ‘ξένους πράκτορες’;

Μια έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που κυκλοφορεί πρόσφατα στους διαδρόμους των Βρυξελλών, έχει τρομάξει τις μη κυβερνητικές οργανώσεις ότι σύντομα θα πρέπει να αναφέρουν τα εισοδήματά τους από ξένους παίκτες.

Τρεις πηγές αναφέρουν στην ευρωπαϊκή εφημερίδα του Politico, ότι η Επίτροπος Αξιών και Διαφάνειας Βέρα Γιουρόβα ετοιμάζει δεσμευτικούς νέους κανόνες εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην έρευνα, την οποία είδε το συντακτικό προσωπικό των μέσων ενημέρωσης και πραγματοποιήθηκε από τρίτο μέρος για λογαριασμό της Επιτροπής, ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες να υποδείξουν εάν λαμβάνουν χρηματοδότηση από χώρες εκτός ΕΕ.

Γρίβας Κ.: Οι Τούρκοι και οι ντόπιοι σύμμαχοι τους στην Ελλάδα προσπαθούν να ... / Ενημέρωση & Σκέψη

 

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Κων/νος Γρίβας, μίλησε για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων (10-03-2023).

LEADERS 13.3.2023 – Διεθνολόγος Α. Δεσποτόπουλος – Τουρκικές εκλογές και Αιγαίο

 
LEADERS 13.3.2023 – Διεθνολόγος Α. Δεσποτόπουλος – Τουρκικές εκλογές και Αιγαίο

Τι σημαίνει για την Ελλάδα το δίδυμο Κιλιτσντάρογλου - Ακσενέρ

 

Ο Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αφεντούλης Λαγγίδης μιλάει στο NaftemporikiTV

Το σχόλιο του Θ.Πελαγίδη για όσα γίνονται με την τράπεζα SVB και αν υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα | Αταίριαστοι

 1. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το μπάχαλο στο Σταθμαρχείο Λάρισας – Τι λέει ο μοιραίος σταθμάρχης

2. Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας - Ενημέρωση από τον Καραμανλή, Σπίρτζη και Χρυσοχοΐδη ζητά η ΝΔ
3. Το σχόλιο του Θ.Πελαγίδη για όσα γίνονται με την τράπεζα SVB και αν υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα
4. Ο Υποδιοικητής της ΤτΕ για τα επιτόκια, τις επιδόσεις και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας

@SavvasKalenteridis Θέλουν να μοιράσουμε τον πλούτο του Αιγαίου (13-3-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Θέλουν να μοιράσουμε τον πλούτο του Αιγαίου

Αναστ. Λαυρέντζος : Η υπόθεση της SVB δεν δείχνει προσώρας διαστάσεις τραπεζικής κρίσης αλά 2008

 

Ο Αναστάσιος Λαυρέντζος , ειδικός σε θέματα διαχείρισης κινδύνων στο χρηματοπιστωτικό τομέα, σε διεθνή εταιρεία συμβούλων, μιλώντας στον 98.4 , αναλύει το φαινόμενο με την κρίση που εκδηλώθηκε στη SVΒ στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια τράπεζα μεσαίων διαστάσεων

Άγγελος Συρίγος: «Το πανεπιστήμιο έβαλε το συμβολικό ποσό των 15 ευρώ για να υπάρχει σεβασμός στον χώρο»

 

Με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν γίνει για τον εσωτερικό κανονισμό των φοιτητικών εστιών στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τοποθετήθηκε ο υφυπουργός παιδείας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελος Συρίγος στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Καλεντερίδης - Δεσποτόπουλος: Η Τουρκία έχει 6% δικαιώματα στο Αιγαίο | Ώρα Ελλάδος 14/3/23| OPEN TV

 

1. Ορ. Ομράν για πτώχευση Silicon Valley: Μας αφορά λιγότερο από όσο πιστεύουμε
2. Καλεντερίδης - Δεσποτόπουλος: Η Τουρκία έχει 6% δικαιώματα στο Αιγαίο
3. Νέες δημοσκοπήσεις: Μάχη στήθος με στήθος για Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου
4. Γερμανικά ΜΜΕ: Ακροδεξιοί, φασίστες, ισλαμιστές και μαφία στηρίζουν Ερντογάν
5. Αλ. Δεσποτόπουλος: Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας δεν αλλάζει

Χαρακτηρίζουν το αεροπλανοφόρο Anadolu ως το πλοίο της «Γαλάζιας Πατρίδας» | Σήμερα | 14/03/2023

 


1. Οικονόμου στον ΣΚΑΪ: Όλοι οι αρμόδιοι όφειλαν να ξέρουν για το μπάχαλο στον ΟΣΕ
2. Οικονόμου:Το δυστύχημα κάνει επιτακτικό το πώς και ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει την Ελλάδα του χθες
3. Στροφή Ερντογάν για τους S-400; - «Δεν τους έχουμε ανάγκη» δηλώνει τώρα η Άγκυρα
4. Χαρακτηρίζουν το αεροπλανοφόρο Anadolu ως το πλοίο της «Γαλάζιας Πατρίδας» 
5. «Ζόρια» του Ερντογάν με τις δημοσκοπήσεις - Προβάδισμα Κιλιτσντάρογλου με σημαντική διαφορά
6. Ο Ερντογάν αποδέχθηκε την απόσυρση του νόμου για την βία εναντίον των γυναικών
7. Η εκλογική μάχη και τα σχέδια της Τουρκίας για την επόμενη ημέρα