Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ευαγόρας Παλληκαρίδης:“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.”

“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.    

Ευαγόρας Παλληκαρίδης, του Μιλτιάδη. Ο ήρωας, ποιητής, της ένωσης. Ένας 19χρόνος, νέος, τόσο ίδιος, αλλά και τόσο ξεχωριστός από τους άλλους. Τέταρτο παιδί στη σειρά της Οικογένειας Μιλτιάδη και Αφροδίτης Παλληκαρίδη, είχε άλλα τέσσερα αδέλφια. Γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου 1938 στο χωριό Τσάδα της Πάφου.
Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο της Τσάδας, τελειώνοντας και τις 6 χρονιές με άριστα. Μπαίνοντας στη Νεοφύτειο Αστική Σχολή Κτήματος πολλά αρχίζουν να απασχολούν τον έφηβο Ευαγόρα. Η Κύπρος βρίσκεται σε αναβρασμό, αρχίζουν οι προετοιμασίες του ξεσηκωμού, εξελίσσεται σ' ένα λαμπρό πολυαθλητή και αναπτύσσει την ποιητική του δημιουργία και ξυπνούν μέσα του τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα τα οποία πάντα συνδυάζει με τον πόθο για την ΕΝΩΣΗ και την αγάπη για την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό της αγάπης του αυτής, οι μετέπειτα μελοποιημένοι από το Μάριο Τόκα στίχοι του, "...Την Ελλάδα αγαπώ, αλλά και σένα..."

Η NASA αντιγράφει το «Σταρ Τρεκ» για τη θεραπεία των αστροναυτών της

Συσκευή την οποία χρησιμοποιούσε το πλήρωμα του... «Σταρ Τρεκ» για άμεση επανόρθωση του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη παρήγγειλε η ΝΑSΑ σε εταιρεία του Τέξας ώστε να τη χρησιμοποιήσει το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Η εξαιρετική σειρά επιστημονικής φαντασίας, που έκανε το ντεμπούτο της στην αμερικανική τηλεόραση τη δεκαετία του '60, ανέδειξε πληθώρα τεχνολογιών που κάποια στιγμή μεταφέρθηκαν από την οθόνη στην πραγματικότητα.

Αυτή τη φορά η ΝΑSΑ εμπνεύστηκε από μια συσκευή χειρός που επουλώνει τραύματα στο δέρμα και αναγεννά με ταχύτητα φωτός τον κατεστραμμένο ιστό.

«ΜΙΣΟΣ και ΜΕΝΟΣ» ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ...ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...!!!


«ΕΠΙΔΡΟΜΗ και ΔΙΑΛΥΣΗ» ΤΟΥ ΥΠ.ΕΘ.Α. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ...ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ...!!!

Τις υποβόσκουσες έριδες και τον φατριασμό στην ομάδα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στην επιφάνεια η παρουσίαση του αμυντικού προγράμματος του Τσιπρο-αριστερού κόμματος, την περασμένη εβδομάδα.

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι η φατρία των αποστράτων κονταροχτυπιέται με τους εμπειρογνώμονες ακαδημαϊκής προελεύσεως για το ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» στην επιδρομή που σχεδιάζουν στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Βενιζέλος: «Ο Γκρούεφσκι μου είπε ότι δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας»

Σχόλιο από ALEXANDER                                  
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημέρωσε τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, για την περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια και την επίσκεψή του στα Σκόπια, γράφει η σλαβική MKD.


Ο Βενιζέλος, δεν έχασε και αυτή τη φορά να κατηγορήσει τη χώρα ότι έχει πολλές ελλείψεις ως προς την εκπλήρωση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, συμπεριλαμβανομένων των «σχέσεων και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου καλής γειτονίας».

Aπαγόρευσαν την ελληνική και την ρωσική γλώσσα στην Ουκρανία!- Ρωσικά ΤΟΜΑ πάνε στην "πρώτη γραμμή"

Koμβόι με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (TOMA) BMP-2 και άρματα Τ-80, εθεάθησαν να κατευθύνονται προς το Νοβοροσίσκ προκειμένου να φορτωθούν σε πλοία και να μεταφερθούν στην Σεβαστούπολη, ενώ το ουκρανικό Κοινοβούλιο απαγόρευσε την ρωσική, αλλά και την ... ελληνική γλώσσα στην Ουκρανία!

Διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια στην Τρόικα

Εν μέσω εντάσεων οι σημερινές διαδηλώσεις - Τραυματίστηκαν διαδηλωτές - Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ - Άνοιξαν οι δρόμοι.Με ιλιγγιώδη ταχύτητα αποχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών σήμερα το πρωί τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τους τροϊκανούς, έπειτα από το πέρας της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο Οικονομικών. Εξαγριωμένοι διαδηλωτές κυνήγησαν τα πολυτελή αυτοκίνητα και τούς πέταξαν μπουκάλια. Ένα από τα αντικείμενα βρήκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα, Πολ Τόμσεν.

Κριμαία: Σε τεντωμένο σκοινί η κατάσταση, μετά την κατάληψη των αεροδρομίων(Βίντεο)

Ο ρωσικός στόλος αρνείται εμπλοκή στην κατάληψη ή τον αποκλεισμό των αεροδρομίων στην Κριμαία.Με τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας να «βράζουν» μετά την πτώση του Γιανουκόβιτς, η Κριμαία, όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται βίαιες συγκρούσεις μεταξύ εθνικιστών και φιλορώσων, έχει γίνει θέατρο έντασης.

Μετά την εισβολή και κατάληψη του κτιρίου της τοπικής Βουλής το πρωί της Πέμπτης από ομάδες ενόπλων, οι οποίοι ύψωσαν στην οροφή τη ρωσική σημαία υπό τις επευφημίες φιλορώσων διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα για μία «ενωμένη Ρωσία», τα ξημερώματα της Παρασκευής ομάδα ενόπλων με στρατιωτικές στολές κατέλαβε το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερόπολης και ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης.

Διαμελισμός της Ουκρανίας, μετά Κύπρος και μετά... Ελλάδα;

Διαμελισμός της Ουκρανίας, μετά Κύπρος και μετά... Ελλάδα;
-Το αδίσταχτο σχέδιο ΗΠΑ - Γερμανίας για την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου -Ο ρόλος της Ρωσίας και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις
Είναι προφανές ότι οι δυτικοί (αμερικανογερμανοί) δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα και επιδιώκουν με κάθε τρόπο να επιβάλουν τα συμφέροντά τους.
Η ιστορία το έχει επιβεβαιώσει αυτό και μάλιστα στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.
Πριν από περίπου 20 χρόνια, στην τέως Γιουγκοσλαβία, οι Αμερικανοί σε συνεργασία με τους καλοθελητές Ευρωπαίους ενεργοποίησαν το φιλοναζιστικό καταπίστευμα που υπήρχε από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πετσόκοψαν το γιουγκοσλαβικό κρατικό μόρφωμα για να ρίξουν στην αγκαλιά της Γερμανίας τη Σλοβενία και την Κροατία.

Κύπρος:Παραιτήθηκαν ΟΛΟΙ οι υπουργοί!!!

Την παραίτηση του υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.
Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος ζήτησε από όλους τους Υπουργούς να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τις 15 Μαρτίου.
Πάντως αίσθηση προκαλεί η ατάκα του προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος πριν από την έναρξη της συνδερίας είπε κατά λέξη στους δημοσιογράφους «Εάν νομίζετε ότι αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του Υπουργικού με αυτή τη σύνθεση θα απογοητευτείτε».

Με κέρδη η διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ


Λευκωσία: Άνοδο καταγράφει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Στις 12.48, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 137,94 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 1,55%.

Άνοδο σε ποσοστό 0,70% σημειώνει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 64,37μονάδες.

Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώνεται στα €873,199.

Σε νέα υψηλά 32 μηνών ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε νέο υψηλό 32 μηνών «σκαρφαλώνει» την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ενισχυμένος σε ποσοστό άνω του 1%, με «φόντο» και την υποχώρηση των αποδόσεων στα ελληνικά 10ετή ομόλογα.

Παρά το γεγονός ότι η τριήμερη διακοπή των συναλλαγών (λόγω Καθαράς Δευτέρας) συνήθως οδηγεί σε χαμηλότερο συναλλακτικό όγκο, το γεγονός ότι από την Τρίτη θα τεθούν σε ισχύ οι τελευταίες αλλαγές στους δείκτες της MSCI μπορεί να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.