Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ... ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ (BINTEO-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)


Στη Σμύρνη... χρόνια αργότερα ~ Οδοιπορικό από KRASODAD

Επετειακό ντοκυμανταίρ για το ολοκαύτωμα της Σμύρνης, της πανάρχαιας αυτής ελληνικής πόλης, που αποτέλεσε σπουδαιότατο πνευματικό και εμπορικό κέντρο της Ιωνίας.

Την είπαν «οφθαλμό της Ανατολής», γιατί, αναμφίβολα, υπήρξε πόλη πρότυπο μέχρι τη φοβερή καταστροφή του 1922, η πιο πλούσια, η πιο εμπορική και κυρίως η πιο προηγμένη πόλη της Μικράς Ασίας.

Το οδοιπορικό ξεκινά από τον Μπουτζά, το αγαπημένο προάστιο των Σμυρνιών που ο πληθυσμός ήταν αμιγώς ελληνικός πριν την καταστροφή...
Μεταξύ του Μπουτζά και της Σμύρνης, το μάτι θα πέσει υποχρεωτικά στα σωζόμενα ερείπια του πασίγνωστου βυζαντινού υδραγωγείου, το οποίο διέσχιζε την κοιλάδα του Μέλητος ποταμού και κατέληγε στη Σμύρνη.

ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Μουσουλμάνος ανέβασε τουρκική & μαροκινή σημαία

Ένας Μαροκινός Μουσουλμάνος βεβήλωσε το άγαλμα του Δον Χουάν της Αυστρίας (νικητή στη μάχη της Ναυπάκτου, μιας από τις πιο αποφασιστικές νίκες της Ευρώπης στον αγώνα κατά του Μωαμεθανισμού*) στο Ρέγκενσμπουργκ της Βαυαρίας, με μαροκινές και τουρκικές σημαίες**.
Ανέβηκε πάνω στο άγαλμα και παρέμεινε εκεί για τρεις ώρες, απειλώντας να κόψει το λαιμό του, αν η αστυνομία προσπαθούσε να τον κατεβάσει.
Πυροσβέστες τοποθέτησαν ένα προστατευτικό χαλί κάτω από το άγαλμα σε περίπτωση που προσπαθούσε να πηδήξει.
Στο τέλος, κατέβηκε κάτω οικειοθελώς μετά από τρεις ώρες. Αποδείχθηκε ότι δεν είχε καν μαχαίρι. Κατά τη διάρκεια των τριών ωρών, διασκέδασε το κοινό με δηλώσεις όπως:

Μία από τις αρχαιότερες… Θεσσαλονικιές


Μία από τις αρχαιότερες… Θεσσαλονικιές


Η ενταφιασμένη νεαρή γυναίκα ήταν στεφανωμένη και έφερε στα αφτιά χρυσά σκουλαρίκια. Εντός του τάφου βρέθηκε ακόμη ένας χάλκινος καθρέφτης, αλλά και μια εγχάρακτη επιγραφή. Η γυναίκα αυτή ήταν μια από τις πρώτες κατοίκους της Θεσσαλονίκης, αφού η ταφή της προσδιορίζεται τις πρώτες δεκαετίες του 3ου αι. π.Χ.

Το στεφάνι είναι το ένατο που ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών του μετρό στο εργοτάξιο, στο Σταθμό Δημοκρατίας. Με αφορμή το εύρημα αυτό, η προϊσταμένη της ΙΣΤ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Βασιλική Μισαηλίδου, μίλησε στον «ΑτΚ» και γι' αυτό, αλλά και για ευρήματα του δυτικού νεκροταφείου της αρχαίας Θεσσαλονίκης, που αποκαλύφθηκε στην περιοχή, τονίζοντας πώς τα νεκροταφεία φαίνεται ότι κρατούν τα μυστικά της καθημερινής ζωής των απλών ανθρώπων. Κάπως σαν αρχαίο δημοτολόγιο που μπορεί να προσφέρει δημογραφικά στοιχεία για τον πληθυσμό της πόλης.
«Ηταν ένα απρόβλεπτο εύρημα. Είναι και αυτό χρυσό και εξίσου περίτεχνο και σπάνιο», είπε για το χρυσό στεφάνι η κ. Μισαηλίδου.

Μόνο με έγκριση του υπουργείου Άμυνας η πώληση νήσων

Ακυρες θα είναι οι πωλήσεις νήσων ή νησίδων, ανεξαρτήτως αν είναι ιδιωτικές ή ανήκουν στο Δημόσιο, εφόσον πριν από την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας δεν έχει δοθεί ειδική άδεια για τη μεταβίβασή τους από τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Δημόσιας Τάξης.

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή.
Με τη ρύθμιση αυτή, η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τα όποια «παραθυράκια» θα επέτρεπαν σε άγνωστους αγοραστές να αποκτήσουν ή να μισθώσουν για μακρά χρονική διάρκεια ελληνική γη. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν στο «ΘΕΜΑ»

Για να δώσει ώθηση στην απασχόληση Η Αλβανία απαλλάσσει όλους τους νέους ιδιωτικούς υπαλλήλους από κάθε φόρο για τρία χρόνια!

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ανακοίνωσε, σήμερα, μέσω του δημοφιλούς ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook την απαλλαγή από κάθε φόρο, για τα τρία πρώτα χρόνια, κάθε νέου εργαζόμενου.


"Αγαπητοί φίλοι και φίλες! Θα απαλλάξουμε για τρία χρόνια, από τους φόρους, τους νέους εργαζόμενους. Για να δώσουμε νέα, σημαντική ώθηση στην απασχόληση των νέων,

ΓΣΕΕ: «Η κυβέρνηση επιχειρεί απαγόρευση απεργιών»

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΓΣΕΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου κατηγορώντας της πως επιχειρεί «την απαγόρευση των απεργιών μέσα από το τέχνασμα των ψηφοφοριών».

«Την ώρα που συνεχίζονται οι δραματικές περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών και παράλληλα η φοροδιαφυγή, η ακρίβεια και η ανεργία καλπάζουν η Κυβέρνηση επιχειρεί ουσιαστικά την απαγόρευση απεργιών μέσα από το τέχνασμα των ψηφοφοριών.

Ο Πεπόνης καλεί τους ταμίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια

 Ο Πεπόνης καλεί τους ταμίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια
Νέο «μέτωπο» ανοίγει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος κάλεσε τους ταμίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να δώσουν εξηγήσεις για τα υπέρογκα δάνεια των κομμάτων, τα οποία κινδυνεύουν να μείνουν...απλήρωτα.
Στις 18 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν ενώπιον του κ. Πεπόνη ο πρώην γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, καθώς και ο πρώην γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Μενέλαος Δασκαλάκης, στα πλαίσια της προκαταρκτικής έρευνας για τη δανειοδότηση των κομμάτων την περίοδο 2000-2011.

Πανικόβλητο το «σύστημα της διαπλοκής» από την απάντηση Καραμανλή

Πανικόβλητο το «σύστημα της διαπλοκής» από την απάντηση Καραμανλή
Η έμμεση παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με το non paper έσπειρε τον πανικό στο σύστημα της διαπλοκής που νόμιζε ότι θα συνεχίσει να αλωνίζει ανενόχλητο.
Πάνω στο άγχος τους να καλύψουν τόσο τον «αρχιερέα» Κώστα Σημίτη που «έδωσε αγώνα» για να βάλει τη χώρα στην ΟΝΕ, αλλά και τον όψιμο «φιλόσοφο» Γιώργο Παπανδρέου που «μαγείρεψε» το έλλειμμα του 2009 για να σύρει την Ελλάδα στο κατώφλι του ΔΝΤ, ανέσυραν στην επιφάνεια τα περίφημα «παπαγαλάκια».
Αρχικά υποστήριξαν ότι ο Καραμανλής δεν είχε ιδέα και ότι ήταν ενοχλημένος, αλλά μετά, όταν είδαν ότι δεν πετυχαίνουν το στόχο τους, άρχισαν το «σκληρό ροκ», απειλώντας τον πρώην πρωθυπουργό ακόμα και με εξεταστική επιτροπή.

Πυρ ομαδόν για τα σχέδια αλλαγής του απεργιακού νόμου

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Εν τη γενέσει της κινδυνεύει να καταστεί παρελθόν η πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση να προχωρήσει η κυβέρνηση σε αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου έως το τέλος του 2013.

Έντονη ήδη υπήρξε η αντίδραση της Δημοκρατικής Αριστεράς, με δήλωση του Δημήτρη Χατζησωκράτη, ενώ αντίστοιχη δήλωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ κατ’ εντολήν του Ευάγγελου Βενιζέλου. Είναι φανερό με την αντίδραση ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να προχωρήσει σε μια τέτοια πρωτοβουλία τουλάχιστον άμεσα, καθώς είναι βέβαιον ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα επανέλθει επί του θέματος σε πιο πρόσφορο χρονικό διάστημα. 

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ Αερομαχίες στο Αιγαίο: 39 χρόνια θυσιών αλλά και υπεροχής της Πολεμικής Αεροπορίας

Τις παραμονές μιας ακόμα ελληνοτουρκικής κρίσης με το νέο υπερσύγχρονο σεισμογραφικό σκάφος Polarcus Samur της Τουρκίας να ζεσταίνει τις μηχανές του και να ετοιμάζεται να βγει στο Αιγαίο κια την Α.Μεσόγειο για σεισμογραφικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η παρουσία της ΠΑ αποκτά καθοριστικό ρόλο για το κατά πόσο θα μπορέσουν οι ελληνικές θέσεις να γίνουν σεβαστές όχι.
Τα πράγματα θα αλλάξουν προς το χειρότερο σε 72 μήνες από σήμερα, εντός του 2019 θα έχει κηρυχθεί σε επιχειρησιακή η πρώτη Μοίρα F-35 της τουρκικής Αεροπορίας στην βάση του Εσκί Σεχίρ, αλλάζοντας ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα σε ότι αφορά την μορφή της απειλής στο Αιγαίο. Τα πρώτα F-35 μετά την διετή αναβολή στην ένταξή τους θα εμφανιστούν σε τουρκικά αεροδρόμια το 2017, αντί του 2015.

ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ a la IMIA"... Επιτελεία προς κυβέρνηση για επερχόμενη κρίση με Τουρκία: "Εμείς είμαστε έτοιμοι - Εσείς;"

H ισραηλινή Delek υπογράφει τη Δευτέρα την τροποποίηση του συμβολαίου με τη Noble με την οποία εσέρχεται με 30% στο βυθοτεμάχιο «12» της κυπριακής ΑΟΖ που εντοπίστηκαν τα πρώτα κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Στο μεταξύ, στον γειτονικό Λίβανο ανακοινώθηκε επίσημα ότι η ρωσική Lukoil θέλει να αναλάβει τις υπεράκτιες εγκαταστάσεις υδρογονανθράκων, σε μία κίνηση που δείχνει ότι η Ρωσία, αν δεν τα βρει με Κύπρο ή Ισραήλ για συμμετοχή στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων θα ρίξει το βάρος της στον Λίβανο όπου για πολλούς και διάφορους λόγους θα έχει τον πρώτο λόγο.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Ανατροπή σκηνικού στη Συρία: O Oμπάμα αποσύρει την υποστήριξη στους ισλαμιστές

Οι εξελίξεις από τα πεδία μάχης στη Συρία φαίνεται ότι επηρεάζουν καταλυτικά και αρνητικά πλέον τη διεθνή υποστήριξη υπέρ των ισλαμιστών ανταρτών που μάχονται το καθεστώς Άσαντ.  Με  δεδομένη τη φθορά που έχουν υποστεί στις συνεχιζόμενες μάχες,  σε συνδυασμό με την ανικανότητα τους να επικρατήσουν έναντι των κυβερνητικών συριακών στρατευμάτων, η Ουάσιγκτον απέσυρε την πρόταση υλοποίησης σχεδίου ενίσχυσης των ανταρτών με όπλα και πυρομαχικά.
Κύκλοι του Πενταγώνου φαίνεται ότι υποστήριζαν την ιδέα που  προωθήθηκε αρχικά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη CIA για εξοπλισμό των ανταρτών που μάχονται το καθεστώς Άσαντ .

Τα Σκόπια χρηματοδότησαν 2 ΜΚΟ στην Ελλάδα!

* Έρευνες του ΣΔΟΕ με συμμετοχή της ΕΥΠ
* Στη φάκα και φυσικά πρόσωπα

Οι περίεργες διαδρομές του χρήματος, ο σκοπός, αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που έλαβαν «δώρα», βρίσκονται στο μικροσκόπιο έρευνας που ξεκίνησε το ΣΔΟΕ για μεταφορές μεγάλων χρηματικών...


... ποσών από τα Σκόπια στην Ελλάδα, στα ταμεία ΜΚΟ και των προσώπων που τις διαχειρίζονται. Αυτή, είναι η… πρώτη όψη του νομίσματος, καθώς, όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, αφού από την πρώτη στιγμή «μυρίζει» ότι πρόκειται για εθνικό θέμα, στις έρευνες συμμετάσχει και η ΕΥΠ.

Αλβανοί χτύπησαν και λήστεψαν Αφγανό μετανάστη στο Γύθειο

Λιγότερο  από 24 ώρες χρειάστηκαν οι αστυνομικοί του τμήματος Αρεόπολης για να εξιχνιάσουν τη ληστεία σε βάρος ενός 24χρονου Αφγανού, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από δυο κακοποιούς τη στιγμή που έμπαινε στο σπίτι του.
Οι δράστες του άρπαξαν όσα χρήματα είχε και ηλεκτρονικές συσκευές και τράπηκαν σε φυγή.
Η έρευνα οδήγησε στα ίχνη ενός από τους ληστές, που εντοπίστηκε και συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.
Πρόκειται για έναν 43χρονο Αλβανό, ο οποίος ομολόγησε τη ληστεία με χτυπήματα και με την απειλή όπλων, ενώ αποκάλυψε και την ταυτότητα του συνεργού του που αναζητείται. Οι αστυνομικοί ερευνούν αν έχουν διαπράξει και άλλες ληστείες στην περιοχή.

«Ιστορική» χιονοθύελλα Τουλάχιστον δέκα νεκροί από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον δέκα νεκροί σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά, περισσότεροι από 650.000 άνθρωποι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χιλιάδες πτήσεις και δρομολόγια τρένων ακυρωμένα είναι ο απολογισμός του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των νεκρών είναι και ένα 11χρονο αγόρι από τη Βοστόνη, που μαζί με τον πατέρα του αναζήτησαν ζεστασιά στο αυτοκίνητο της οικογένειας και δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα.

Σάλος με τη διοικήτρια του νοσοκομείου Τρίπολης...Καθαιρέθηκε λόγω... Χρυσής Αυγής!!!

Υποχρέωση της χαρακτήρισε η διοικήτρια του νοσοκομείου Τρίπολης, κυρία Έλενα Σιουρούνη να δέχεται στο γραφείο της και να ενημερώνει εκπροσώπους κομμάτων, αναφερόμενη στον σάλο που προκλήθηκε με τη συνάντησή της με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής που τελικά οδήγησε και στην καθαίρεσή της.

Ο υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου στην καθαίρεση  της διοικήτριας του γενικού νοσοκομείου της εκλογικής του περιφέρειας ενώ η σχετική απόφαση θα υπογραφεί την Δευτέρα.

Σήμερα η κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Λάρισα

Για τη στάση που θα κρατήσουν και το μέλλον των κινητοποιήσεων τους συνεδριάζουν σήμερα αγρότες από όλη την Ελλάδα στη Νίκαια της Λάρισας, που είναι και το μεγαλύτερο μπλόκο της χώρας.

Η πανελλαδική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής, οι αγρότες όμως έχουν ήδη διαμηνύσει ότι προσανατολίζονται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων καθώς οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν κριθεί ως ικανοποιητικές. Ήδη από χθες οι αγρότες που μετέχουν στο Συντονιστικό, συνεδρίασαν στον Πλαταμώνα και αποφάσισαν να συνεχίσουν με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων.

Ο «ανθύπατος» του ΔΝΤ παίζει τα δικά του παιχνίδια Ο Τράα διώχνει τους βιομήχανους από την Ελλάδα

Είναι δυνατόν ο μόνιμος τοποτηρητής του ΔΝΤ στην Αθήνα, αντί να προτείνει λύσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, να προτρέπει σε αφελληνισμό της βιομηχανίας; Είναι δυνατόν ο τεχνοκράτης που θεωρητικά έχει ως έργο να βάλει μια τάξη στη βαριά άρρωστη ελληνική οικονομία, την οποία επιδείνωσαν περαιτέρω οι λάθος εκτιμήσεις του οργανισμού του, να συμβουλεύει Ελληνα βιομήχανο να πάρει το εργοστάσιό του και να το μεταφέρει εκτός συνόρων;

Ο Αγ. Βαλεντίνος... συνεπήρε τον ΓΑΠ που έγραψε άρθρο για τις γυναίκες

Στο κλίμα του Αγίου Βαλεντίνου μπήκε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εμπνεύστηκε από την ημέρα των ερωτευμένων και έγραψε ένα άρθρο για τις γυναίκες.
Ο πρώην πρωθυπουργός έχει αναρτήσει ένα άρθρο στη σελίδα του “Project Syndicate” (τσέχικη ιστοσελίδα που φιλοξενεί απόψεις κορυφαίων προσωπικοτήτων) παραλληλίζοντας τον εορτασμό των ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου με το γεγονός ότι την ίδια ημέρα 1 δισ. γυναίκες ανά τον κόσμο διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Πάνος Καμμένος: Ανεπιθύμητοι Ράιχενμπαχ και Φούχτελ!

Πάνος Καμμένος: Ανεπιθύμητοι Ράιχενμπαχ και Φούχτελ!

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση και τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε στο περιθώριο του προσυνεδρίου του κόμματος, στη Θεσσαλονίκη, για τα εθνικά θέματα.
«Προσπαθούν να δημιουργήσουν τον κίνδυνο των δυνάμεων που μάχονται για τα εθνικά θέματα και να πουν ότι υπάρχει μόνο μία λύση, η λύση του μνημονίου», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε αναφορά στην ψηφοφορία σχετικά με την παραπομπή του Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην προανακριτική επιτροπή, αλλά και στη σχέση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Ντροπή: Δεν πρόλαβαν να κόψουν τις συντάξεις βουλευτών... Παρόλο που η σχετική διάταξη το προβλέπει...

Ντροπή: Δεν πρόλαβαν να κόψουν τις συντάξεις βουλευτών
Την ώρα που εκατομμύρια συνταξιούχοι στην χώρα μας βλέπουν τις συντάξεις τους να κάνουν φτερά, βουλευτές και τοπικοί άρχοντες εξακολουθούν να παίρνουν ολόκληρη τη σύνταξή τους.
Κι αυτό γιατί δεν εφαρμόστηκε στις 31 Ιανουαρίου η διάταξη που περιλαμβάνεται στον νόμο 4093/12 και προβλέπει τη μείωση των συντάξεων κατά 20% ή 30% των βουλευτών και τοπικών αρχόντων και δεν αναμένεται να εφαρμοστεί ούτε στο τέλος Φεβρουαρίου.
Πως για τον απλό κοσμάκη οι νόμοι εφαρμόζονται σε χρόνο ρεκόρ και γι' αυτούς τους πολιτικάντηδες δεν εφαρμόζονται ποτέ παραμένει ακόμα ανεξήγητο...

Έως 500 δολάρια για να δει κανείς τον ΓΑΠ να προβλέπει το μέλλον!!!

Έως 500 δολάρια για να δει κανείς τον ΓΑΠ να προβλέπει το μέλλον!
Εσείς θα τα δίνατε; Κάποιοι θα τα δώσουν για να ακούσουν «έναν από τους 100 μεγαλύτερους στοχαστές παγκοσμίως»...
Πρόκειται για μια σειρά ομιλιών που αφορούν σε διάφορα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον κόσμο: Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, οι επαναστάσεις στον αραβικό κόσμο, οι κλιματικές αλλαγές. Τις διοργανώνει το Συμβούλιο Παγκοσμίων Υποθέσεων του Όρεγκον και ανάμεσα στους ομιλητές θα βρει κανείς τον Δαλάι Λάμα, αλλά και τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου που θα μιλήσει για την κρίση και το μέλλον της Ευρώπης.

Η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, η «ελληνική κρίση» και ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, η «ελληνική κρίση»  και ο Γ. Παπακωνσταντίνου
Με άλλους δύο επιφανείς Έλληνες ο πρώην υπουργός συμμετείχε στη φετινή συνεδρίαση της Λέσχης στο ξενοδοχείο “Oosterbeek” της Ολλανδίας όπου «εξετάσθηκε» η κρίση χρέους στην Ελλάδα… 
Η μυστική συνάντηση της «Κοινοπραξίας των αδελφών Ροκφέλλερ» στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του κ. Γιώργου Παπανδρέου κι άλλων 55 πολιτικών, τεχνοκρατών, επιχειρηματιών και στελεχών ΜΚΟ συνδέθηκε με την τελευταία συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Πρόσωπα που γνωρίζουν πώς λειτουργούν αυτές οι ομάδες εξηγούσαν χθες αργά το βράδυ ότι δεν είναι μόνο τα θέματα ανάπτυξης και πολιτικής σταθερότητας για τα Δυτικά Βαλκάνια που απασχολούν όσους συμμετέχουν σε τέτοια workshops. Υπάρχουν μακρόπνοα στρατηγικά σχέδια όπως η παγκόσμια διακυβέρνηση, τα οποία προωθούνται αργά και σταθερά.

Πότε η εφορία θα βάζει χέρι στις καταθέσεις

Πότε η εφορία θα βάζει χέρι στις καταθέσεις
Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να τινάξει ανάποδα τους οφειλέτες του Δημοσίου που δεν πληρώνουν τους φόρους του βάζοντας χέρι σε μισθούς και καταθέσεις των οφειλετών.
Μισθοί συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθήματα «διασώζονται» από κατάσχεση μέχρι και τα 1.000 ευρώ καθαρά τον μήνα, ενώ κατασχέσεις απαιτήσεων των οφειλετών «εις χέιρας τρίτων», προβλέπονται πια και για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους κάτω των 300 ευρώ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» αρχικά οι οικονομικές υπηρεσίες είναι αναγκασμένες να ειδοποιούν τους οφειλέτες (τηλεφωνικά, με emailκ.α.) για τα χρέη και τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Αν οι φορολογούμενοι δεν ανταποκριθούν για να ρυθμίσουν τα χρέη τους τότε η Εφορία θα πρέπει να προχωρήσει στα εξής μέτρα:

Η ιστορία της Αφροδίτης της Μήλου


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ dionisosb

Τεχνικά χαρακτηριστικά της εκμετάλλευσης του Ζεόλιθου

Του Ν.Λυγερού

Για να μην υπάρξει πλαίσιο σύγκρισης με οποιαδήποτε άλλη εκμετάλλευση είναι καλό να γνωρίζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εξόρυξης του ζεόλιθου στη Θράκη, αφού τώρα είναι γνωστό ότι όλοι οι φορείς ξέρουν ότι πρέπει να προχωρήσει και μάλιστα δυναμικά. Η εκμετάλλευση του λατομείου ζεόλιθου θα είναι βέβαια υπαίθρια, αφού η πρόσβαση είναι άμεση και θα γίνει με τη μέθοδο των ορθών διαδοχικών βαθμίδων ανοικτής εκσκαφής, που είναι η πλέον γνωστή. Η μέθοδος εξόρυξης του πετρώματος γίνεται με τη βοήθεια ενός εκσκαφέα ανεστραμμένου κάδου. Η απόδοση της λειτουργίας του όλου συστήματος απαιτεί τρεις ελεύθερες επιφάνειες, ώστε τα μηχανήματα να εργάζονται απρόσκοπτα. Αυτή η διάταξη επιτρέπει και τον έλεγχο του υλικού στα μέτωπα της εξόρυξης.