Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Εθνική-Eurobank: Το ιστορικό του deal

Το deal ΕΘνικής-Eurobank "χάλασε" την τελευταία στιγμή. Μπορεί η κυρίαρχη κυβέρνηση να ήθελε τη συμφωνία, αλλά η ακόμα πιο κυρίαρχη τρόικα, διαφωνούσε. Το NEWS 247 παρουσιάζει το παρασκήνιο στην Comicoτραγική του διάσταση.
*Οι Comicoτραγικές καταστάσεις είναι η χιουμοριστική στήλη του NEWS 247, η οποία θα σατιρίζει πρόσωπα και γεγονότα, τα οποία είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις αλλιώς.

ΠΗΓΗ news247.gr

Αδαμάντιος Πεπελάσης: Δεν είναι απίθανη η επιστροφή στη δραχμή

Ούτε την "σοβαρή" έξοδο από το ευρώ δεν μπορεί η κυβερνητική πολιτική να κάνει σωστά, επεσήμανε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο οικονομολόγος Αδαμάντιος Πεπελάσης. Τι λέει για το ναυάγιο στο deal Εθνικής - Eurobank.
Ιδιοτελή κίνητρα τη τρόικας πίσω από την αναστολή της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank εντοπίζει ο οικονομολόγος και πρώην διοικητής τραπεζών Αδαμάντιος Πεπελάσης, ο οποίος όμως θεωρεί παράλληλα, πως η κυβέρνηση δεν χειρίσθηκε επαρκώς το ζήτημα.
Μιλώντας σήμερα Τρίτη, στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ 99,5 FM" ο κ. Πεπελάσης εμφανίσθηκε επικριτικός για την εξέλιξη που πήρε η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, τονίζοντας πως δεν ήταν επαρκώς σχεδιασμένη.

Η Μέρκελ ως έγκλειστη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

Θύελλα αντιδράσεων για το εξώφυλλο Πολωνικού περιοδικού. Απεικονίζει τη Μέρκελ ως φυλακισμένη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.


Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απεικονίζεται ως θύμα των Ναζί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, στο εξώφυλλο του γνωστού πολωνικού περιοδικού, Uwazam RZE.
Ντυμένη με τη γνωστή ριγέ ενδυμασία των φυλακισμένων και με ένα σκουφί στο κεφάλι, η Μέρκελ φαίνεται πίσω από τα συρματοπλέγματα.

Αυτό το εξώφυλλο, είναι ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ της Γερμανίας και της Πολωνίας, σχετικά με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ H τριανδρία της 7ετίας "εμπνέει" τον Μ.Γκρίλο!

Με ένα φωτομοντάζ που δείχνει τους Μόντι, Μπερσάνι και Μπερλουσκόνι στις θέσεις των τριών Ελλήνων συνταγματαρχών Γ.Παπαδόπουλου, Σ.Παττακού και Ν.Μακαρέζου που πραγματοποίησαν το κίνημα του 1967 απάντησε ο αντισυστημικός Μπέπε Γκρίλο στην άρνηση της κυβέρνησης Μόντι  να συγκαλέσει τη νέα Βουλή που προέκυψε από τα αποτελέσματα των εκλογών του Φεβρουαρίου.
Εχθές οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Κινήματος Πέντε Αστέρων ανακοίνωσαν ότι εξ αυτού σκοπεύουν να κάνουν κατάληψη στο ιταλικό κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση έναρξης εργασιών, και ο πρόεδρος της

Δημόσια διαφωνία Σόιμπλε - Λου για την αντιμετώπιση της κρίσης

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λου κάλεσε σήμερα τις χώρες εκείνες οι οποίες διαθέτουν «τη δυνατότητα» να τονώσουν την καταναλωτική ζήτηση να το πράξουν για να αναζωογονηθεί η οικονομική συγκυρία, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης θα είναι η ζήτηση των καταναλωτών», είπε ο Λου. «Οι πολιτικές που υποστηρίζουν την ζήτηση εντός των χωρών οι οποίες έχουν τη δυνατότητα θα είναι επωφελείς», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ανέλαβε τον θώκο αυτό τον Φεβρουάριο και πραγματοποιεί την πρώτη του περιοδεία στην Ευρώπη. Ήδη μετέβη στις Βρυξέλλες και στην Φραγκφούρτη χθες και πρόκειται να μεταβεί στο Παρίσι και κατόπιν στη Ρώμη.

Το «τελευταίο αντίο» στον Νίκο Παππά

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε σήμερα μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, τον Νίκο Παππά.

Ο πραγματικός αποχαιρετισμός του Ναυάρχου έγινε στο αντιτορπιλικό «Βέλος». Εκεί ήταν και η ηγεσία του Ναυτικού, που σε στάση προσοχής, απέδωσε τιμές. Το ίδιο και το νυν πλήρωμα του Βέλους. Το αυτοκίνητο με τη σορό του σταμάτησε έξω από το Βέλος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ξεκίνησε το ταξίδι για την Κύμη.

Το... θαύμα έγινε στου Φιξ!!!(Βίντεο)

Ένα απίστευτο βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου αυτές τις μέρες προκαλώντας οργή για το τι μπορεί να σκεφτεί κάποιος προκειμένου να κερδίσει χρήματα εκμεταλλευόμενος την ευαισθησία και τη συμπόνια των συνανθρώπων του.

Στο βίντεο φαίνεται ένας άντρας, ο οποίος βρίσκεται έξω από το σταθμό του μετρό στο Φιξ να επαιτεί και εκ πρώτης όψεως δίνει την εικόνα ότι δεν έχει κάτω άκρα. Ο άγνωστος άντρας παραμένει στο σημείο για αρκετή ώρα...

Λίστα 6.000 ατόμων που έβγαλαν χρήματα εκτός Κύπρου(Βίντεο)

Κατάλογος με 6.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία το πρώτο δεκαπενθήμερο Μαρτίου προχώρησαν σε απόσυρση καταθέσεων πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την Κύπρο, στάλθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών.

Ο κατάλογος θα τεθεί στη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων και την ερχόμενη Πέμπτη θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιων της Επιτροπής Θεσμών ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ), δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Συλλούρης, εκφράζοντας αμφιβολίες κατά πόσο η ΚΤ απέστειλε όλα τα ονόματα.

Γ. Στουρνάρας: Υπάρχει κοινή στάση με τον Μανιτάκη

Θέλοντας να δώσουν τέλος στα σενάρια της αντιπαράθεσης ο Γιάννης Στουρνάρας βγήκε από το γραφείο του αγκαλιά με τον Α. Μανιτάκη. Συνεχίζεται η σύσκεψη της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο.

Ο υπουργός Οικονομικών συνόδευσε τον κ. Μανιτάκη έως το ασανσέρ του ορόφου, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δηλώσει «συζητούμε τα τελευταία σημεία. Υπάρχει κοινή στάση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μας». Ερωτηθείς για τη στάση της Τρόικας, ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι «δεν ζητήθηκαν νέα στοιχεία, αλλά διευκρινήσεις και τις οποίες θα δώσω. Δεν θέλω να προδικάσω την εξέλιξη των συζητήσεων, άλλωστε, εδώ και ενάμισι μήνα γίνονται οι συζητήσεις

Reuters: Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες... προς το παρόν

Δύο μέτρα και δύο σταθμά εφαρμόζει η Ευρώπη στο ζήτημα των ελληνικών και των κυπριακών τραπεζών, γράφει το Reuters.

Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank χρειάζονται 15,6 δισ. ευρώ και δυσκολεύονται να προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια. Όμως, αντί να υποφέρουν ένα κανονικό bail in, όπως συνέβη στην περίπτωση των κυπριακών τραπεζών, θα παραμείνουν άθικτες.

Πώς εξηγείται αυτό; Όπως επισημαίνει το Reuters, ένας λόγος είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να ποντάρουν στα 50 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης από την τελευταία συμφωνία διάσωσης. Αυτά τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κρατικοποίησή τους, στα τέλη του μήνα, εάν δεν μπορέσουν να αντλήσουν τουλάχιστον το 10% των κεφαλαίων που χρειάζονται από ιδιώτες επενδυτές.

Καταγγελία – «βόμβα» από τους υπαλλήλους της Τράπεζας της Ελλάδος

προβοπουλος,εθνικη eurobank
Κάνουν λόγο για παρέμβαση της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος στην διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας -  Ποιος ο ρόλος του κ. Προβόπουλου και ποια η σχέση του με το «ναυάγιο» Εθνικής – Eurobank
Σε μια καταγγελία – «βόμβα» που θα προκαλέσει αντιδράσεις προχώρησε σήμερα ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, σχετικά με το «ναυάγιο» στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας.
Οι υπάλληλοι καταγγέλλουν παρέμβαση της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος στην διαδικασία, βάζοντας στο στόχαστρο τον διοικητής της ΕΤΕ κ. Γιώργο Προβόπουλο.
Ο ρόλος του κ. Προβόπουλου ελέγχεται καθώς ο ίδιος συμμετείχε στη διευρυμένη συνάντηση με την τρόικα μαζί με τον Γ. Στουρνάρα και την επικεφαλής του ΤΧΣ, Αν. Σακελλαρίου.

Το Spiegel επιβεβαιώνει το NEWSBOMB για κούρεμα ελληνικών καταθέσεων

Το Spiegel επιβεβαιώνει το NEWSBOMB για κούρεμα ελληνικών καταθέσεων


Από το  newsbomb

Η κυβέρνηση τι λέει για όλα αυτά; Άκρα του τάφου σιωπή...
Δεν τα γράφουμε για να παινέψουμε το "σπίτι μας".
Αλλά το λέμε ξανά και ξανά για έναν και μόνο λόγο: για να δείξουμε ότι η κοντόφθαλμη λογική της κυβέρνησης είναι μακροπρόθεσμα επιζήμια για την χώρα. Καμία στρατηγική, κανένας σχεδιασμός, καμία πρόβλεψη για το πως θα αντιμετωπιστούν αύριο οι δυσκολίες που βλέπουμε να έρχονται σήμερα.
Γι' αυτό και εδώ και βδομάδες- μετά την επιβολή της "λύσης" σοκ στην Κύπρο- γράψαμε ότι ένα κούρεμα καταθέσεων και στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά επίφοβο. Είπαμε ότι αυτό το σχέδιο μελετάται από την Γερμανική καγγελαρία και ότι το σχέδιο αυτό είναι σε γνώση του Υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Φοιτητικές εκλογές: Στις 17 Απριλίου σε κλίμα ιδεολογικής πόλωσης

Φοιτητικές εκλογές: Στις 17 Απριλίου σε κλίμα ιδεολογικής πόλωσης
Μετά από χρόνια η μάχη στα Πανεπιστήμια επικεντρώνεται στις πολιτικές θέσεις
Εικόνες από τα παλιά καταγράφονται τη φετινή χρονιά στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων της χώρας, με τους φοιτητές να μεταφέρουν τις ιδεολογικές κόντρες της κοινωνίας και τις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές να αποτελούν το πρώτο τεστ της κυβέρνησης.
Είναι η πρώτη χρονιά έπειτα από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές και τα σκληρά μέτρα της τρόικα, γεγονός που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλογή των 130.000 φοιτητών που αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες, με τη συμμετοχή να φτάνει το 55%.

Με ποιον είναι τελικά ο Στουρνάρας;

Με ποιον είναι τελικά ο Στουρνάρας;
-Με τη χώρα ή με την τρόικα;
 -Αναβρασμός στους βουλευτές της Ν.Δ που τον θεωρούν «Δούρειο Ίππο» .
Βαρύ κλίμα στις τάξεις των βουλευτών της Ν.Δ για τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.
Οι τελευταίες εξελίξεις, με την ματαίωση της συμφωνίας συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank, επιβάρυνε ακόμα περισσότερο το κλίμα για τον κ. Στουρνάρα που συγκεντρώνει τα πυρά και την οργή της πλειοψηφίας της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής που να έχει τη διάθεση να υποστηρίξει τον Υπουργό Οικονομικών και πολύ περισσότερο να "απολογηθεί'' για τη ματαίωση της συγχώνευσης που είχε παρουσιαστεί ως μεγάλη επιτυχία.

Πάτρα: Άγρια νύχτα με συμπλοκές αντιεξουσιαστών και μελών Χρυσής Αυγής (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Από το patrastimes

Περισσότερες από 15 προσαγωγές - 60 άτομα στο Μαραγκοπούλειο - Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ

Λίγο μετά τις 02.30 η κατάσταση στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων εκτονώθηκε, με τον κύριο όγκο των αντιμαχόμενων πλευρών να αποχωρεί.

Ομάδα 60 περίπου αντιεξουσιαστών παρέμεινε έξω από το Μαραγκοπούλειο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Για πραγματικότητες "δύο κρατών" στην Κύπρο μιλά ο Έρογλου

Λευκωσία: Θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης βιώσιμης για την Κύπρο, μόνιμης που θα ευχαριστεί την Τουρκία και τον τ/κ "λαό" δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου κατά τη συνάντηση που είχε στα κατεχόμενα με δύο Δημάρχους τουρκικών πόλεων, κάνοντας λόγο για "πραγματικότητες δύο κρατών στο νησί".

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης επέκρινε την ε/κ πλευρά για αδιάλλακτη στάση, η οποία δεν επέτρεψε να γίνει κατορθωτή μια λύση. "Αλλά ο κόσμος, μπορώ να πω ότι άρχισε να βλέπει αυτές τις πραγματικότητες". Στο ψευδοκράτος, συνέχισε, πηγαίνουν πολλοί ξένοι και διάφοροι Πρέσβεις με τους οποίους συναντιέται και αυτοί δίδουν εκθέσεις στις χώρες τους, όπως είπε.

Ανοδικά κινείται την Τρίτη το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Την ανοδική του πορεία συνεχίζει και σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Στις 12:54, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίαζε άνοδο της τάξης του 0,38% και βρισκόταν στις 100,66 μονάδες. Ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 39,35 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 0,33%. Ο όγκος των συναλλαγών διαμορφωνόταν, την ίδια ώρα, μόλις στις €17.274,46.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,44%, των Τραπεζών 0,40%, της Κύριας Αγοράς 0,37% και της Εναλλακτικής Αγοράς 0,04%. Αμετάβλητοι παραμένουν οι δείκτες των Ξενοδοχείων και των Επενδυτικών.

"Αλμα" αισιοδοξίας στο ταμπλό Χ.Α. με το "βλέμμα" στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Στην πιο εντυπωσιακή συνεδρίαση μέχρι στιγμής εντός του έτους, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας έκλεισε, την Τρίτη, μια «ανάσα» από το υψηλό ημέρας και τις 880 μονάδες.

Με την κίνηση της αγοράς να υπαγορεύεται από τις εξελίξεις στο τραπεζικό πεδίο, και τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η αναστολή της διαδικασίας συγχώνευσης των ΕΤΕ και Εurobank, οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου συνεχίζουν να δίνουν τον τόνο των συναλλαγών στο ταμπλό… και να οδηγούν σε βίαιες διακυμάνσεις. 

Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς ο Τουρκοφάγος (1782-1849)

Νικηταρά –Νικηταρά
Πού ᾽χεις στα πόδια σου φτερά
και στην καρδιά ατσάλι.

 Από το argolikivivliothiki

Ο Νικηταράς ήταν Αρκάς. Γεννήθηκε στο χωριό Τουρκολέκα της Μεγαλόπολης το 1782 και πατέρας του ήταν ο κλέφτης Σταματέλος Τουρκολέκας. Η μητέρα του Σοφία Καρούτσου ήταν αδελφή της γυναίκας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο Νικηταράς λοιπόν ήταν ανιψιός του Γέρου του Μωριά. Κατά μία άλλη εκδοχή, ο Νικηταράς γεννήθηκε το 1784 στο χωριό Νέδουσα Μεσσηνίας, ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του Ταΰγετου, προς την μεριά του Μιστρά, 25 περίπου χιλιόμετρα από την Καλαμάτα. Έτσι κι αλλιώς, τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στο χωριό του πατέρα του, στο χωριό Τουρκολέκα του Δήμου Φαλαισίας της επαρχίας Μεγαλουπόλεως, του Νομού Αρκαδίας. Εντεκάχρονος, βγήκε στο αρματολίκι ακολουθώντας τον πατέρα του. Αργότερα εντάχθηκε στο «μπουλούκι» του περίφημου κλέφτη Ζαχαριά Μπαρμπιτσιώτη. Κοντά του έμαθε τα μυστικά της πολεμικής τέχνης, ξεχωρίζοντας για την ανδρεία και την ευρωστία του. Ήταν ψηλός, μελαχρινός, πρώτος στο πήδημα και γρήγορος στο τρέξιμο. Η αλληλοεκτίμηση και η φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ του Καπετάνιου και του Νικηταρά, οδήγησαν τελικά στον γάμο του  με την κόρη του Ζαχαριά, την  Αγγελίνα. Το 1805, στο μεγάλο διωγμό των κλεφταρματολών, ο πατέρας του σκοτώθηκε από τους Τούρκους και ο Νικηταράς ακολούθησε τον θείο του Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στην Ζάκυνθο. Έκτοτε,  δεν τον εγκατέλειψε ποτέ. Την αφοσίωση του Νικηταρά προς τον θείο του ο λαός την είπε με δύο λόγια. « Μπροστά πηγαίνει ο Νικηταράς και πίσω ο Κολοκοτρώνης»  αλλά και θέλοντας να τονίσουν την στενή και άρρηκτη σχέση των δύο ανδρών έλεγαν: « Η κεφαλή ήτο του Κολοκοτρώνη και η χειρ του Νικηταρά ».

Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου: Αν είχαν δεχτεί οι Κύπριοι το σχέδιο Ανάν, δεν θα υπήρχε κρίση

Για λύση του Κυπριακού, η οποία θα βοηθήσει και τη Λευκωσία, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, μιλά ανοιχτά, για μια ακόμα φορά τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Τα βήματα που θα γίνουν προς την κατεύθυνση της λύσης του Κυπριακού, θα διευκολύνουν στο να ξεπεράσει η ελληνοκυπριακή πλευρά το οικονομικό της πρόβλημα» δήλωσε σχετικά ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η «ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να δει το θέμα αυτό με κάποιο όραμα».

Spiegel: Σενάρια για «κούρεμα» καταθέσεων και στην Ελλάδα

Δεν άργησε το Spiegel να ξεκινήσει τη διασπορά σεναρίων περί «κουρέματος» καταθέσεων και στην Ελλάδα.

Λίγες ώρες μετά την -κατ' απαίτησιν της Τρόικας- ματαίωση της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank, το γνωστό γερμανικό περιοδικό παρατηρούσε σχετικά, σε άρθρο στην ιστοσελίδα του: «Η απόφαση κατά της συγχώνευσης γεννά υποψίες ότι, όπως και στην Κύπρο, έτσι και στην Ελλάδα, σε περίπτωση ανάγκης, ο τραπεζικός τομέας θα πρέπει να εκκαθαριστεί. Σε αυτήν την περίπτωση θα τεθεί το ερώτημα, εάν θα συμμετάσχουν και πάλι καταθέτες στη διάσωση».

Κέρδη για τους δείκτες της Wall καθώς ανοίγει ο χορός των αποτελεσμάτων

Dow14.613,4848,23 0,33%  



  Nasdaq3.222,2518,39 0,57%  

Η Wall Street χθες
Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street παρά το αρνητικό ξεκίνημα και ενώ η επενδυτική προσοχή στρέφεται πλέον στη νέα περίοδο των εταιρικών αποτελεσμάτων η οποία ξεκινά σήμερα με την ανακοίνωση της Alcoa.

Η ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του κολοσσού του αλουμινίου μετά το κλείσιμο των συναλλαγών στη Wall Street σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου των αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούν τα κέρδη της εταιρείας στα 8 cents ανά μετοχή από 10 cents ένα χρόνο νωρίτερα, με τις πωλήσεις να υποχωρούν 1,6% στα 5,9 δισ. δολ.

Οι αναλυτές περιμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα να μονοπωλήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον τις επόμενες εβδομάδες βάζοντας στο περιθώριο τα προβλήματα από την Ευρωζώνη. 

Στο τέλος της εβδομάδας ανακοινώνουν εξάλλου τα αποτελέσματα τους οι τραπεζικοί κολοσσοί J.P. Morgan Chase & Co. και Wells Fargo & Co.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 48,20 μονάδες (0,33%) κλείνοντας στις 14.613,40 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 18,30 μονάδων (0,57%) και έκλεισε στις 3.222,20 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 9,70 μονάδων (0,63%) κλείνοντας στις 1.563,00 μονάδες.