Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Η καταστροφή των Ψαρών

Κατά το τέταρτο έτος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ο σουλτάνος Μαχμούτ βρισκόταν σε αδυναμία να καταστείλει την Επανάσταση και ζήτησε τη βοήθεια του υποτελούς του Μεχμέτ Αλή Πασά της Αιγύπτου. Το Μάρτιο του 1824 συνήφθη μεταξύ των δύο ανδρών συμφωνία, με την οποία ο Μεχμέτ Αλή δεχόταν να συμπράξει, υπό τον όρο να του παραχωρηθεί η Κρήτη, η Κύπρος και να διορισθεί ο θετός γιος του, Ιμπραήμ, διοικητής της Πελοποννήσου. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές δυνάμεις, ευρισκόμενες στη δίνη του Εμφυλίου Πολέμου, είχαν φθαρεί και αποσυντονισθεί.

Οταν οι υπολογιστές ονειρεύονται: Η Google καταγράφει τις «σκέψεις» τους(ΦΩΤΟ)

Πρόσφατα η Google αποκάλυψε τα όνειρα των πιο προηγμένων τεχνολογικών μέσων και είναι μάλλον τρομακτικά. Πρόκειται για μια εκπληκτική σειρά από εικόνες που εξηγούν πώς τα συστήματα μαθαίνουν με την πάροδο του χρόνου και τι συμβαίνει όταν καταλαβαίνουν κάτι λάθος.
«Τα τεχνητά Νευρωνικά Δίκτυα έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο στην ταξινόμηση της εικόνας και την αναγνώριση της ομιλίας,» έγραψε η ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της της Google.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Το άσμα του Αρμούρη "(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Το άσμα του Αρμούρη ". 
Πολυχώρος "Αίτιον",
 Τζιραίων 10 - Μετρό Ακρόπολη. Αθήνα. 
Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, ώρα: 20.00

'Οταν η ανθρωπιά μας πάει περίπατο - Ενα περιστατικό μπροστά στη στάση του αστικού ΚΤΕΛ

Δευτέρα μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου. Το θερμόμετρο στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Περπατάω γρήγορα για να βρω σκιά.

Με πλησιάζει δειλά – δειλά ένα νεαρό παιδί, καλοντυμένο, καθαρό και ευγενέστατο.

Από την προφορά του καταλαβαίνω ότι δεν είναι από την Κρήτη.

"Συγγνώμη για την ενόχληση. Σας παρακαλώ έχετε να μου δώσετε 1 ευρώ και 10 λεπτά για το εισιτήριο για να πάω στο ΤΕΙ;

Financial Times: Τι σκέφτεται η Μέρκελ για την Ελλάδα - Ποιος ο λόγος που την κρατάει από το Grexit

Η απογοήτευση από τις κινήσεις Τσίπρα και οι σκέψεις για τήρηση σκληρής στάσης - Γιατί η Ανγκελα Μέρκελ είναι ο μόνος ηγέτης που διαισθάνεται τους κινδύνους από το Grexit
Στο Βερολίνο, όπως και σε άλλες πρωτεύουσες σε όλη την Ευρώπη, οι πολιτικοί και οι φορείς άσκησης πολιτικής έχουν αρχίσει να σκέφτονται την επόμενη ημέρα. Μπορεί αυτή να είναι η επόμενη εβδομάδα, μήνας ή χρόνος.

Το πρώτο βήμα είναι να προετοιμαστούν για το παιχνίδι αλληλοκατηγοριών που θα ακολουθήσει αν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να χρεοκοπήσει.

Καταπέλτης η Ζωή για ΜΜΕ και τράπεζες στον καιρό του μνημονίου (Βίντεο)

Τα ΜΜΕ που έχουν υποστηρίξει το μνημόνιο τα πέντε τελευταία χρόνια καταφέρθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ που αναπαρήγαγε το κλίμα τρομοκρατίας εν όψει πιθανής μη αποπληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ.

Ενώ επρόκειτο για την ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ έθεσε ερώτηση στην πρόεδρο της Βουλής για το αν συμφωνεί με τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης κι αν συμφωνεί με την επιλογή να μην πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ στο τέλος του μήνα.

Σφοδρή επίθεση του Β.Πούτιν στην ΕΕ για την πολιτική έναντι της Ελλάδας: "Σαμποτάρετε την ανάπτυξή της"

"ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Σε μείζονα επίθεση κατά της ΕΕ για την πολιτική της έναντι της Ελλάδας προχώρησε για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA NOVOSTI "Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν δεν βλέπει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει κάποια βοήθεια στην Ελλάδα, ούτε ότι φροντίζει για την ανάπτυξη της χώρας".

Sky News: Ο Τσίπρας ξυπόλητος, η Λαγκάρντ με ζαρτιέρες,ο Γιάνης καβάλα σε μοτό "Dracma Rapide" - Γελοιογραφίες Grexit

Δείτε τα σκίτσα για τον «θίασο» των κρίσιμων διαπραγματεύσεων
Τον "θίασο" των κρίσιμων διαπραγματεύσεων Ελλάδας-δανειστών εικονογραφεί με σκωπτικό ύφος ο γελοιογράφος του βρετανικού ειδησεογραφικού οργανισμού Sky News. Σε μια σειρά από σκίτσα, ο καλλιτέχνης αποτυπώνει -καθ' υπερβολήν- τα χαρακτηριστικά στοιχεία καθενός από τους πρωταγωνιστές του σήριαλ "Grexit". Κάθε σκίτσο συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενο, στο οποίο συμπυκνώνεται ο ρόλος καθενός από τους απεικονιζόμενους πολιτικούς.

«Πυρετός» διαβουλεύσεων με στόχο την τελική λύση

Για τρεις ώρες ενημέρωνε τα μέλη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης ο Τσίπρας - «Το επιδιώκουμε» η απάντηση του Σταθάκη για το αν θα υπάρξει συμφωνία - Στις 11 το πρωί της Κυριακής συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο - Αναμένεται νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ
Με την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Αγία Πετρούπολη ξεκίνησε το κρίσιμο σαρανταοκτάωρο των διαβουλεύσεων που θα καταλήξει στο Eurogroup και στην Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας που εν πολλοίς θα κρίνουν την συμφωνία ή την απαρχή του grexit.