Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Τα ιστορικά θαλάσσια οικόπεδα του Ελληνισμού

Του Ν. Λυγερού
Αν εξετάσουμε τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες που βρίσκονται στη Μεσόγειο θάλασσα κι αν θεωρήσουμε ότι οι ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου αποτελούν την ΑΟΖ του Ελληνισμού, τότε αυτή είναι η μεγαλύτερη από όλες. Αυτό το στοιχείο δεν είναι απλώς μια ποσοτική λεπτομέρεια, όπως θα έλεγαν μερικοί, διότι βρίσκεται ως συμπαγές σύστημα στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι η περιοχή με τις μεγαλύτερες προοπτικές στον τομέα των υδρογονανθράκων και αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γ. Σαχίνη. 
Radio 98.4fm, 11/07/2014.

Δημοψήφισμα για ΔΕΗ: Μόνοι τους ψήφισαν, μόνοι τους αποφάσισαν ότι δεν αθροίζονται οι προτάσεις

Απορρίφθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση από το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής η πρόταση για δημοψήφισμα για τη "μικρή ΔΕΗ". Απουσίαζαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ.
Το Α΄Θερινό Τμήμα της Βουλής, σε έκτακτη συνεδρίασή του, απέρριψε ομόφωνα την πρόταση της αντιπολίτευσης για διενέργεια δημοψηφίσματος αναφορικά με τη "μικρή ΔΕΗ".
Η πρόταση, όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της συνεδρίασης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, δεν συμπλήρωσε τα 2/5 του συνόλου των βουλευτών.
Η απόφαση ουσιαστικά ελήφθη ομόφωνα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Τρία χρόνια από τη φονική έκρηξη στο Μαρί - «Προτεραιότητα μας είναι να φέρουμε όσους δεν λογοδότησαν ενώπιον της δικαιοσύνης» (ΦΩΤΟ)

- Οι επιπτώσεις, οι ένοχοι, οι αθώοι και η δικαίωση για τους συγγενείς
- 11η Ιουλίου 2011 ώρα 5:47 η πιο τραγική στιγμή στην ιστορία της Κύπρου μετά το 1974
- 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ τις οικονομικές ζημιές της πολιτικής ανευθυνότητας, τις πλήρωσε ο κυπριακός λαός
- Ποιοι καταδικάστηκαν και ποιοι αθωώθηκαν σε πρώτο βαθμό;
- Τον ερχόμενο Σεπτέμβρη η απόφαση του Ανωτάτου για τις Εφέσεις των ενόχων και τις Νομικής Υπηρεσίας για όσους αθωώθηκαν
Συμπληρώνονται σήμερα τρία χρόνια από τη φονική έκρηξη στο Μαρί που στοίχησε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

Τραγικό: Έμαθε το θάνατο του συζύγου της από το Twitter!

Στην εποχή της υπέρτατης πληροφόρησης όλα μπορούν να γίνουν.

Ακόμα και να μάθει μία γυναίκα από τον Ντιέγκο Σιμεόνε ότι ο άνδρας της σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Βραζιλία, όπου κάλυπτε το Μουντιάλ!

Δείτε τα τιτιβίσματα της τραγικής συζύγου.

 Ένας Ισπανός δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Βραζιλία, όπου βρέθηκε για να καλύψει το Μουντιάλ.

Πόλεμος! Η Χαμάς απειλεί να επιτεθεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ! Προειδοποίηση στις εταιρίες να μην κάνουν πτήσεις προς Ισραήλ

- Έφτασαν τους 100 οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα
- Ωμή απειλή από τη Χαμάς: Θα επιτεθούμε στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ
- Οι Παλαιστίνιοι βάζουν στόχο το Μπεν-Γκουριόν γιατί φιλοξενεί και μια στρατιωτική βάση
- Σοκάρει η φωτογραφία Ισραηλινών να μαζεύονται σε λόφο για να δουν τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας
Δεν είναι η πρώτη φορά. Το πιθανότερο είναι πως δεν θα είναι ούτε η τελευταία που η κατάσταση στη Μέση Ανατολή ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

«Η Νίκη της Σαμοθράκης ανήκει στην Ελλάδα. Γυρίστε τη πίσω κλέφτες!»

«Η Νίκη της Σαμοθράκης ανήκει στην Ελλάδα. Γυρίστε τη πίσω κλέφτες!»
Το Μουσείο του Λούβρου ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook την είδηση της ολοκλήρωσης της συντήρησης της Νίκης της Σαμοθράκης και της επιστροφή της στη θέση της στο κεφαλόσκαλο της δυτικής πτέρυγας του μουσείου μετά από εντατικές εργασίες συντήρησης δέκα μηνών.
Η ανάρτηση αυτή όμως ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
«Θέλει να πετάξει πίσω στην πατρίδα της. Αφήστε την ελεύθερη», ήταν ένα από τα σχόλια που ήρθαν ως απάντηση.
«Η Νίκη της Σαμοθράκης ανήκει στην Ελλάδα. Γυρίστε την πίσω κλέφτες!», έγραψε ένας άλλος χρήστης, ενώ ένας ακόμη τόνισε:

Το Ισραήλ συνεχίζει την ισοπέδωση της Γάζας (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Το Ισραήλ συνεχίζει την ισοπέδωση της Γάζας (pics+video)
Ο  Νετανιάχου  απέκλεισε κάθε κατάπαυση του πυρός - «Δεν είναι στην ημερήσια διάταξη», δήλωσε
Η ισραηλινή αεροπορία συνεχίζει για τέταρτη ημέρα την επιχείρησή της εναντίον της παλαιστινιακής Χαμάς, χωρίς να είναι σε θέση να σταματήσει τις ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα. Η διεθνής κοινότητα, ανήσυχη, απευθύνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός γρήγορα.
Δύο νέες επιδρομές σήμερα το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσαν τον θάνατο έξι ανθρώπων, μεταξύ τους μια γυναίκα, σύμφωνα με ιατρική πηγή.

Futures της Wall: Έτοιμες να ανακτήσουν μέρος του χαμένου εδάφους οι μετοχές

Dow16.915,07-70,54 -0,42%  



  Nasdaq4.396,20-22,83 -0,52%  

Η Wall Street χθες
Έτοιμες να καταγράψουν θετικά πρόσημα εμφανίζονται οι αμερικανικές μετοχές και να ανακτήσουν ένα μέρος των απωλειών που τους «χρέωσε» η Πορτογαλία την Πέμπτη.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η προσοχή στρέφεται στη μετοχή της Wells Fargo, η οποία, παρά την αύξηση των κερδών, εμφάνισε μείωση εσόδων.

Τα futures του Dow Jones και του S&P 500 σημειώνουν άνοδο 0,1%, ενώ τα futures του Nasdaq καταγράφουν κέρδη 0,2%.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο έπεσε "θύμα" του διεθνούς κλίματος ανησυχιών που πυροδότησε η αδυναμία μιας πορτογαλικής τράπεζας να αποπληρώσει χρέος της, καθώς υπενθύμισε στους επενδυτές την εύθραυστη κατάσταση της Ευρωζώνης. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 70,540 μονάδες (0,42%) κλείνοντας στις 16.915,07 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 22,83 μονάδων (0,52%) και έκλεισε στις 4.396,20 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 8,15 μονάδων (0,41%) κλείνοντας στις 1.964,68 μονάδες.

Με την αγορά να προσπαθεί να βγάλει ένα συμπέρασμα για το πότε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει το παρεμβατικό της επιτόκιο, το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να τραβήξουν μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις αξιωματούχων της Fed. Στο Jackson Hole ο πρόεδρος της Fed της Philadelphia, Charles Plosser θα συντονίσει ένα πάνελ για επιχειρηματικά θέματα στο πλαίσιο συνεδρίου του Κέντρου Παγκόσμιας Ανεξαρτησίας.

Θετικό κλίμα επικρατεί στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Θετικό κλίμα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, επικρατεί την Παρασκευή στο κυπριακό Χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης (στις 12:47) βρισκόταν στις 115,93 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση σε ποσοστό 0,15%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 56,50 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 0,21%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 44.656.

Ανοδικά κινείται η πλειονότητα των επιμέρους χρηματιστηριακών δεικτών, ενώ αμετάβλητος παραμένει ο δείκτης των Ξενοδοχείων.

Άνοδος με... διστακτικό τζίρο

Της Έφης Γκικοπούλου 
Aπό το capital.gr

Οι ανησυχίες για τις πορτογαλικές τράπεζες χτες αναβίωσαν μνήμες από τις πιο σκοτεινές μέρες της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, προκαλώντας σπασμωδική υποχώρηση σε όλα τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά χρηματιστήρια, με τις περιφερειακές αγορές της Ευρώπης να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Είτε το θέμα της πορτογαλικής τράπεζας είναι μεμονωμένο φαινόμενο είτε επεκταθεί, οι επενδυτές βρήκαν την αφορμή που ψάχνανε για να αποκομίσουν τα πρόσφατα κέρδη τους από το ράλι που επιδίδονται πολλοί ξένοι δείκτες εδώ και καιρό, διοχετεύοντας την ρευστότητα τους σε ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός και τα αμερικανικά και γερμανικά κρατικά ομόλογα.