Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Προσκύνημα Β.Πούτιν στους τάφους των Παλαιολόγων στον Μυστρά

Επίτιμος δημότης Σπάρτης θα γίνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με απόφαση του δήμου της Σπάρτης, που ήδη έχει ξεκινήσει τις επαφές με τις ρωσικές αρχές.
Μάλιστα είναι πολύ πιθανό ο Ρώσος πρόεδρος να επισκεφτεί την Ελλάδα για την τελετή αυτή και να προσκηνύσει στον Μυστρά τους τάφους των τελευταίων Βυζαντινών αρχόντων και αυτοκρατόρων, των Παλαιολόγων...
Είναι εμφανής η προσπάθεια της Μόσχας να εμφανιστεί ως συνέχεια ως η ηγέτιδα δύναμη της Ορθοδοξίας και διάδοχος της βυζαντινής αυτοκρατορίας στην σύγχρονη εποχή.

Η πρώτη δραχμή κόπηκε στο Μόναχο-Η Ιστορία της Δραχμής(Βίντεο)

Η πρώτη δραχμή κόπηκε στο Μόναχο το 1833 , αν και αναγράφεται ως έτος το 1832 . Ήταν αργυρή και έφερε στη μία όψη τη μορφή του Όθωνα και από την άλλη τον Βασιλικό θυρεό. Υποδιαιρέσεις της ήταν τα χάλκινα κέρματα των 1, 2, 5 και 10 λεπτών και πολλαπλάσιά της το αργυρό κέρμα των 5 δραχμών και τα χρυσά των 20 και 40 δραχμών. Όλες οι εκδόσεις της πρώτης δραχμής θεωρούνται σπάνιες και η σημερινή τους αξία υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ .

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Τα σταφύλια του ζεόλιθου".(*Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Τα σταφύλια του ζεόλιθου". Πνευματικό Κέντρο Κρύας Βρύσης.
Δήμος Πέλλας, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Στάχτη και μπούρμπερη τα διόδια

Σχόλιο Αφύπνισης: Εδώ στην Ελλάδα το παράνομο το πληρώνουμε, εκεί το καίνε!

Οι κάτοικοι στη Βραζιλία βρήκαν τον παρακάτω τρόπο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την λαίλαπα των διοδίων που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε όλους τους μεγάλους δρόμους.

Η "αριστερή" κυβέρνηση της Βραζιλίας, της κυρίας Ρούσεφ, εφαρμόζει και ...
σε αυτόν τον τομέα

ΓΟΤΘΟΙ ΚΑΙ ΟΥΝΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ;

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FOCUS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ


"Πολιτισμικό σοκ της Ελλάδας"
Αρθρογραφος.Κ.Boetig από το Focus on line


* Η μετάφραση από τα γερμανικά του άρθρου, έχει ως εξής:"Η Ε.Ε. ζητάει από την Ελλάδα όχι μόνο μια σκληρή οικονομική πολιτική αλλά απαιτεί και αλλαγή της νοοτροπίας. Οι ρίζες όμως της διαφορετικότητας είναι βαθιές και δεν θα αλλάξει τίποτα πέραν μιας αισθητικής εξωτερικής επέμβασης

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΓΚΑΦΑ Και "με το νόμο" ο Λαϊκός Σύνδεσμος αναλαμβάνει την φύλαξη των σχολείων!!!

Έντρομη η κυβέρνηση από την διαπίστωση ότι με την απόφασή της να απολύσει τους σχολικούς φύλακες άνοιξε την πόρτα των σχολείων όλης της χώρας στο εθελοντικό κίνημα πολιτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή που εφ'εξής θα αναλάβουν την φύλαξη των κτιρίων και των μαθητών, προσπαθεί να βρει τρόπο να "μαζέψει" την κατάσταση πέφτοντας από την μία γκάφα στην άλλη.
Συγκεκριμένα μετά την διαρροή της πρόθεσης του Λαϊκού Συνδέσμου για την φύλαξη των σχολείων στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου περιελήφθη δυνατότητας των σχολικών φυλάκων να συνιστούν "κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προς παροχή υπηρεσιών σχετικών με τη φύλαξη σχολικών κτιρίων στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων, με τους οικείους Δήμους,  σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο"!

ΠΟΛΛΑ... ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΔΕΗ! Έκοψαν το ρεύμα σε σπίτι άνεργου με επτά παιδιά για χρέος... 114 ευρώ!!!

Σε παρέμβαση στη ΔΕΗ προχώρησε το Κλαδικό Συνδικάτο των Ο.Τ.Α με την παρουσία και την συμμετοχή του πρόεδρου του σωματείου των Δημοτικών Αστυνομικών, για την επανασύνδεση κομμένου ρεύματος σε σπίτι άνεργου. 
 
Πρόκειται για απολυμένο με επτά παιδιά, από τα προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας (5μηνα) του Δήμου Πατρέων, με κομμένο ρεύμα 3 εβδομάδες, το συνδικάτο και οι δημοτικοί υπάλληλοι απαίτησαν την επανασύνδεση του ρεύματος. Σε ανακοίνωση του Κλαδικού Συνδικάτου, αναφέρονται τα εξής:

«Ο αναπληρωτής διευθυντής κος Ρέππας δήλωσε αναρμόδιος, αρνήθηκε να μας ακούσει και να ασχοληθεί με το πρόβλημα, η αντιπροσωπεία των σωματείων απευθύνθηκε στον διευθυντή κο Καπερώνη.

Προς νέα παράταση η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Αίτημα να παραταθεί η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων μέχρι 30 Σεπτεμβρίου λόγω των προβλημάτων που έχουν ανακύψει.
Στα όρια της... κατάρρευσης βρίσκεται το Taxisnet με λογιστές, φοροτεχνικούς και φορολογούμενους να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στις συναλλαγές τους, και ιδιαίτερα στην κατάθεση των δηλώσεων.
Μόλις 1.800.000 από τα 6 εκατομμύρια των φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα και όλα δείχνουν ότι ίσως χρειαστεί και νέα παράταση. Αν και το Taxisnet έχει ανοίξει από 24 Μαϊου οι δηλώσεις που βρίσκονται προσωρινά αποθηκευμένες στο σύστημα είναι περίπου 350.000.

ΕΚΚΛΗΣΗ Αθηναίων!

ΕΚΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθηναίων δημοτών ( 15.07.2013 ).
Αθηναίες και Αθηναίοι.
Είμαστε κυριολεκτικά μάρτυρες, της κατάντιας της πόλης μας, όσοι έχουμε παραμείνει κάτοικοί της. Πέραν από τις παθογένειες που έχουν συσσωρεύσει δεκαετίες κακοδιοίκησης, διαφθοράς και ψηφοθηρικής κομματοκρατίας, γινόμαστε πια και θύματα της άναρχης μετανάστευσης και λαθρομετανάστευσης αλλοδαπών.

Πώς να βγάλετε φελλό μέσα από ένα μπουκάλι(Βίντεο)

Δείτε πόσο εύκολο μπορεί να είναι το να βγάλεις ένα φελλό μέσα από ένα μπουκάλι!

Χρειάζεστε απλά μια ναϋλον σακούλα.

Το βίντεο παρουσιάζει τη διαδικασία βήμα προς βήμα.

Το δοκιμάσαμε, λειτουργεί και είναι πολύ εύκολο.

Δείτε το βίντεο.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ & ΠΟΛΙΤΕΣ Σε κλοιό διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς ο Ραχόι(Βίντεο)

Διαδηλωτές που ζητούσαν την παραίτηση της ισπανικής κυβέρνησης, η οποία κατηγορείται για σκάνδαλο διαφθοράς, συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στη διάρκεια της νύχτας στη Μαδρίτη με αποτέλεσμα επτά αστυνομικοί και πέντε διαδηλωτές να τραυματιστούν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Ένας διαδηλωτής συνελήφθη. Πηγές της αστυνομίας ανεβάζουν τον αριθμό των διαδηλωτών σε 400, ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.000. Η διαδήλωση ξεκίνησε ειρηνικά, αλλά γύρω στα μεσάνυχτα πήρε βίαιη τροπή. Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν μπουκάλια και καρέκλες στους αστυνομικούς που κρατούσαν γκλομπ. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι και την φυλάκιση όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Στο σφυρί ελληνικό νησί στη Χαλκιδική!!!

Το Σπαλαθρονήσι, έναντι του Μαρμαρά, μπαίνει σε δημοπρασία από τον ελληνικό οίκο Myrό Gallery

Το νησί Σπαλαθρονήσι, που βρίσκεται απέναντι από τον Μαρμαρά στη Χαλκιδική, βγαίνει σε δημοπρασία!

Ο οίκος Myrό Gallery το βγάζει στο σφυρί. Στην ιστοσελίδα του -ελληνικού- οίκου (www.antiqueshouse.gr) υπάρχει ένα βίντεο με πλάνα παρμένα από το Σπαλαθρονήσι, δείχνοντας τις όμορφες παραλίες του, ενώ έχουν αναρτηθεί πολλές φωτογραφίες ώστε να γίνει πιο ελκυστικό για τους επίδοξους αγοραστές.

Τσίπρας σε Καψή: Δεν περίμενα ποτέ από εσάς να αναλάβετε αυτή τη θέση

Άμεση ήταν η απάντηση του υφυπουργού «κ. Τσίπρα λέτε σκέτα λόγια του αέρα»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για το κλείσιμο της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής επισημαίνοντας ότι «με αντιδημοκρατική εκτροπή άνευ προηγουμένου που ούτε οι συνταγματάρχες του 1967 δεν τόλμησαν να κάνουν, φιμώσατε την φωνή της Ελλάδας» και πως «ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του διακατέχονται από αισθήματα ρεβανσισμού και απέχθεια για την δημοκρατική λειτουργία και το δημόσιο χώρο… ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης Σαμαρά, έδειξε ότι απεχθάνεται την δημοκρατία, την ενημέρωση και τον πολιτισμό».

Μπαλτάκος: Η καταψήφιση οποιουδήποτε νομοσχεδίου οδηγεί σε εκλογές



Σχόλιο από ALEXANDER

Δημοκρατία εν’έτη 2013!!!!!!!!!!!!

«Ας μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού» είπε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος


Νέες ακόμη πιο σαφείς προειδοποιήσεις τόσο προς το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας όσο και προς τους κυβερνητικούς εταίρους της, απηύθυνε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, επαναλαμβάνοντας ότι σε ενδεχόμενη καταψήφιση νομοσχεδίου η χώρα θα οδηγεί σε πρόωρες εκλογές.

Τα “Ja” και τα “Νein” του Σόιμπλε στην Ελλάδα

-Αυστηρές προϋποθέσεις για νέα βοήθεια στην Ελλάδα-Mε έδρα το Λουξεμβούργο και έλληνα διοικητή το αναπτυξιακό ταμείο-Μη ζητάτε κούρεμα, δεν είναι προς όφελός σας-Το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων έληξε με τη συμφωνία του Λονδίνου-Παράθυρο για το κατοχικό δάνειο
Τελικά ο Σόιμπλε έφερε δώρα στους Έλληνες κατά την διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψης του στην Αθήνα ;

Πλεόνασμα για πρώτη φορά στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

Τα τουριστικά έσοδα έσπασαν κάθε ρεκόρ το Μάιο με αποτέλεσμα να καταγραφεί μικρό πλεόνασμα της τάξης 35 εκατ. ευρώ έναντι ελλείματος 1,2 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2012 και 1,9 δισ. ευρώ το 2011.
 
Έστω και μικρό, για πρώτη φορά μετά την κρίση, το Μάιο του 2013, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσίασε μικρό πλεόνασμα της τάξης των 35,5 εκατ. ευρώ, έναντι ελλειμμάτων 1,2 και 1,9 δισεκ. ευρώ τον ίδιο μήνα των δύο προηγουμένων ετών 2012 και 2011 αντίστοιχα.

Επίθεση κατά του Γεωργιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο - Τι λέει ο υπουργός(Βίντεο)

Αντιμέτωπος με διαδηλωτές, αλλά και άτομα που φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με τον χώρο της Υγείας, βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.

 Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός "είναι ανεπιθύμητος".

Πάτρα: Πώς ο 29χρονος Ιρακινός και η συνεργός του επιτέθηκαν χτύπησαν και λήστεψαν τον άτυχο Ιταλό, που εξέπνευσε στο Νοσοκομείο-Ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.(Βίντεο)

Ένας Ιρακινός συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών ως ο δράστης της δολοφονίας 63χρονου Ιταλού υπηκόου πριν από μερικούς μήνες στην Πάτρα.
Όπως προέκυψε προανακριτικά, ο αλλοδαπός φέρεται να είχε επιτεθεί στον Ιταλό υπήκοο, σε παγκάκι της Πλατείας Παπαφλέσσα, με κίνητρο τη ληστεία, στις 7 του περασμένου Απρίλη.
Ο Ιταλός, που φιλοξενείτο στην Πάτρα, είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε μεταφερθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, όπου ύστερα από μερικά 24ωρα εξέπνευσε.

Τον Οκτώβριο επιστρέφει στο ΧΑΚ η νέα Τράπεζα Κύπρου

Λευκωσία: Την εκτίμηση ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο θα είναι δυνατό να αρχίσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της νέας Τράπεζας Κύπρου, εξέφρασε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου.

Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση με κλιμάκιο της Τρόικας στο Γραφείο Προγραμματισμού, η κ. Καλογήρου είπε ότι με την Τρόικα υπήρξε ανταλλαγή απόψεων "για τους εποπτευόμενους της Επιτροπής και τις επιπτώσεις που είχαν ή έχουν να αντιμετωπίσουν", ενώ με τη σειρά της, η Επιτροπή ανέλυσε τους τρόπους επηρεασμού του κυπριακού χρηματιστηρίου.

Μικρές απώλειες παρουσιάζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρές απώλειες παρουσιάζει την Πέμπτη το κυπριακό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:16, βρισκόταν στις 93,35 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 1,06%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 49.346 ευρώ.
Μεγάλες ζημιές σε ποσοστό 4,94% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 33,86 μονάδες.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη καταγράφει μόνο ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 1,53%. Βουτιά σημειώνει ο δείκτης των Επενδυτικών με πτώση 7,18%, ενώ πολύ μικρότερη πτώση παρουσιάζουν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,11%, των Τραπεζών 1,06% και των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 1,63%. Αμετάβλητος παραμένει ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

Τα blue-chips πιέζουν τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών κινείται την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, μετά από ένα τριήμερο ανοδικό σερί με αθροιστικά κέρδη 5,75%.

Χωρίς διαφοροποίηση σε σχέση με το συναλλακτικό μοτίβο των προηγούμενων ημερών, ο τζίρος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ οι κινήσεις των επενδυτών εκδηλώνονται επιλεκτικά.

Με απώλειες διαπραγματεύεται το μεγαλύτερο μέρος του FTSE25, με την ΕΥΔΑΠ να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις (-4,03% στα 5,71 ευρώ). Πτωτικά ακολουθούν οι Coca-Cola HBC (-2,25%), ΕΤΕ (-1,87%) και ΟΤΕ (-1,42%), ενώ άνω του 1% υποχωρούν επίσης οι μετοχές των Τιτάν, Τρ. Πειραιώς και Motor Oil.