Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ Η Ζωή και τό Εργο του

Παύλος Μελάς: Δεν υπήκουσα παρά εις μίαν ιδέαν, να φανώ χρήσιμος εις τον πλησίον και τον τόπον μου
Η παιδική και η εφηβική ηλικία του Παύλου Μελά

Ο Παύλος Μελάς γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1870 στην Μασσαλία της Γαλλίας. Πατέρας του ήταν Μιχαήλ Γ. Μελάς (1833-1897) και μητέρα του η Ελένη, το γένος Βουτσινά, κόρη γνωστού Κεφαλλονίτη εμπόρου από την Οδησσό.
Ο Παύλος Μελάς κατάγεται από τη μεγάλη και ιστορική οικογένεια των Μελάδων της Ηπείρου, με ρίζες που φθάνουν ως την Κωνσταντινούπολη (πριν την Άλωση), ανάμεσα στις πιο ισχυρές στρατιωτικές και πολιτικές οικογένειες του Βυζαντίου, των Κεφαλάδων ή κατά άλλους των Μελανιάδων (λόγω του χαρακτηριστικού μελαμψού χρώματος του προσώπου τους), ενώ κατά άλλους των Στρατηγόπουλων 1.

Άγνωστοι Έλληνες: Palacio de las Grecas στην κεντρική Αμερική(Βίντεο)

Οικοδόμημα με το Δελφικό Έψιλον, σύμβολο του Απόλλωνα
Οικοδόμημα με το Δελφικό Έψιλον, σύμβολο του Απόλλωνα
Από ενάρξεως ύπαρξης των εθνών-κρατών, έγινε προσπάθεια να «συρρικνωθεί» ο Ελληνισμός και να περιοριστεί σε όσο το δυνατόν μικρότερα σύνορα.
Έπειτα επιχείρησαν -και εν μέρει το κατάφεραν-  να μας πείσουν πως Έλληνες δεν υπάρχουν σήμερα. Ότι το έθνος των Ελλήνων έχει «μπασταρδευτεί, ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, ότι, ότι…
Τους διέφυγε όμως κάτι· Έλληνας δεν είναι μόνο ο Ελλαδίτης αλλά αντιθέτως υπάρχουμε εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, κάτι που φαίνεται και από το πλήθος των Ελληνογενών που σας παρουσιάζουμε εδώ και κάποιον καιρό.
Στο παρόν άρθρο θα σας παρουσιάσουμε την έντονη ελληνική παρουσία στην κεντρική Αμερική και συγκεκριμένα στο Μεξικό.

ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ - ΑΜΕΡΙΚΗ!

H Aμερική σύμφωνα πάντα με την επίσημη άποψη ανακαλύφθηκε το 1492 από τον Χ.Κολόμβο,φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι(όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά).Πολυετείς έρευνες, και ανακάλυψη ευρημάτων από ερευνητές και επιστήμονες, δείχνουν ότι υπήρχε έντονη η παρουσία του Ελληνικού στοιχείου, καθώς και επηρεασμού της τέχνης των κατοίκων από την Ελληνική τεχνοτροπία. Το πλήθος Αρχαιολογικών και γλωσσολογικών ευρημάτων είχε σαν αποτέλεσμα την επίσημη αποστολή ομάδας από το Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών στο Περού , προκειμένου να μελετήσουν την ομοιότητα των ευρημάτων με τα αντίστοιχα Ελληνικά.

Η πυραμίδα των Χανίων άλλο ενα κομμάτι της άγνωστης ιστορίας μας

H άγνωστη κρυφή ιστορία μας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιεύονται στοιχεία που ξαναγράφουν την ιστορία μας. Αποκλειστική δημοσίευση της "Άγνωστης Ελληνικής Ιστορίας" 28/12/1997 και 2/3/1999. Η "πυραμίδα" των Χανίων (στην πραγματικότητα είναι κώνος) είναι ένας λαξευμένος βράχος και είναι ένα μνημείο μοναδικό στο είδος του μιας και δεν υπάρχει καμία αναφορά για παρόμοιο κτίσμα-κατασκεύασμα.
 
Επίσημες μελέτες, έρευνες ή ανασκαφές δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής - ακόμη και το ίδιο το μνημείο είναι άγνωστο στον κόσμο, και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την χρήση που είχε στην αρχαιότητα ή την ηλικία του. Βρίσκεται σε υψόμετρο 290 μέτρων από την επιφάνεια της θαλάσσης στα Νότια του νομού Χανίων, στην περιοχή «Ροδοβάνι».

Πάτρα: Ζητούν χρήματα και από νεκρούς - "Ραβασάκια" για φόρο επιτηδεύματος σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει χρόνια...

«Επώνυμοι» πατρινοί που έχουν αποδημήσει «δέχονται» ραβασάκια από την εφορία προκειμένου να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος.Οπως γράφει η εφημερίδα Κόσμος" πρόκειται για χιλιάδες αποστολές επιστολών με αποδέκτες μόνιμους κατοίκους των κοιμητηρίων της περιοχής οι οποίοι έχουν «φύγει» από τη ζωή τις δεκαετίες του 2000, του '90, tου '80 αλλά ακόμα και τη δεκαετία του '60.

Την ίδια ...τύχη επιφυλάσσουν οι υπεύθυνοι για την εφαρμογή της φορολογική πολιτικής της κυβέρνησης και για χιλιάδες συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους εδώ και πολλές δεκαετίες.

Επίκαιροι Αριστοτέλης και Πλάτωνας για το σχέδιο εξόντωσης του λαού.

2,5 χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος και σοφός αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα.


Αλλά και ο Πλάτωνας είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα όσων ήταν άβουλοι και αμέτοχοι στα κοινά με αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες. Το ίδιο όμως φαίνεται να συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

TALOS: «Στολή του Iron Man» για στρατιώτες(Βίντεο)

Το όνομα παραπέμπει στον μυθικό Τάλω, τον μεταλλικό γίγαντα – φρουρό της Κρήτης, αλλά το όλο concept θυμίζει μάλλον τον διάσημο ήρωα τον κόμικ, Iron Man: το TALOS (Tactical Assault Light Operator Suit) είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα του αμερικανικού στρατού, το οποίο έχει ως στόχο να δώσει στους στρατιώτες υπεράνθρωπη δύναμη και αυξημένη βαλλιστική προστασία.

Ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους κοσμοναύτες

© Φωτογραφία: sdelanounas.ru
Τις δοκιμές του πρώτου ρομπότ – κοσμοναύτη ξεκίνησαν οι Ρώσοι επιστήμονες. Στο αμέσως προσεχές διάστημα το αντροειδές SAR-400 θα γίνει ο βασικός βοηθός των κοσμοναυτών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Στο μέλλον γενικά μπορεί να τους αντικαταστήσει εντελώς στη τροχιά.

Στόχος των στελεχών του Κέντρου εκπαίδευσης κοσμοναυτών, όπου γίνονται οι δοκιμές του SAR-400 είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες διεξαγωγής εργασιών με τη χρήση ρομπότ, το οποίο θα διευθύνεται εξ αποστάσεως από άνθρωπο – χειριστή στο επονομαζόμενο περιβάλλον προσομοίωσης, είπε μιλώντας στη «Φωνή της Ρωσίας» ο σχεδιαστής Γιούρι Σοσιούρκα:

Bloomberg: "Ποια ανάπτυξη; - Επιδείνωση της κρίσης για την Ελλάδα το 2014"

Την αποδόμηση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και το γκρεμό στον οποίο οδηγεί τη χώρα και τους Έλληνες επισημαίνει το Bloomberg σε ανάλυση του, η οποία καταλήγει, «μια ελληνική κρίση είναι σαφής πιθανότητα για τον επόμενο χρόνο». Αναφέρεται στο 2014 που η κυβέρνηση λέει ότι έχοντας πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα θα μπεί σε τροχιά ανάπτυξης από τους πρώτους κιόλας μήνες και μετά, στο δεύτερο εξάμηνο, είναι δυνατή και η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Νέο Drone Επιτήρησης Μεταμφιεσμένο ως Αρπακτικό Πτηνό (Βίντεο)

Αυτό το "πουλί' στον ουρανό μπορεί σύντομα να σας παρακολουθεί! Μπορεί να ακούγεται σαν μια θεωρία συνωμοσίας και αυτό δεν είναι παράνοια. Ένα νέο drone επιτήρησης ''ντυμένο'' ως ένα αρπακτικό πτηνό και με την ίδια απόδοση πτήσης,είναι ένα από τα νεότερα drones στην αγορά. Διατίθενται στο εμπόριο από μια ισπανική εταιρεία σε στρατούς σε όλο τον κόσμο αλλά προβάλλεται και ως ένα μέσο για την εγχώρια κατασκοπεία. 

Ο κόσμος είναι έτσι γιατί εσύ είσαι έτσι!

Και το ρητό των Δελφών γνώθι σ'αυτόν, δεν εφαρμόζεται, γιατί νομίζουμε ότι είμαστε αθώοι και ο κόσμος είναι κάτι διαφορετικό από εμάς, σαν τον μύθο του Νάρκισσου, που εμείς εφεύραμε και δεν έχει κατανοηθεί καθόλου μέσα στους αιώνες.

Νομίζουμε ότι ο Νάρκισσος είναι ματαιόδοξος και ότι ερωτεύτηκε την εικόνα του, ενώ είναι το έμβλημα της ανθρωπότητας που δεν αναγνωρίζει τον εαυτό της, και δημιουργεί αυτή την εικόνα....
Αυτός είναι ο προβληματισμός μας: Πώς να βελτιώσουμε τον κόσμο, ενώ ο κόσμος δεν βελτιώνεται. Είναι τέλειος όπως είναι. Γιατί ο κόσμος είναι ακριβώς αυτό που είμαστε. Διαφορετικός κόσμος, θα' τανε διαφορετικοί εσείς.

Η κυβέρνηση χάρισε με νόμο τις τηλεοπτικές άδειες σε 9 κανάλια

Με ένα άρθρο εφτά λέξεων σε πολυνομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Υγείας η κυβέρνηση χάρισε στους σημερινούς καναλάρχες και τις άδειες ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικού προγράμματος, θεωρώντας τους, έτσι, νομίμως λειτουργούντες και στη νέα εποχή. Όσοι εξέπεμπαν μέχρι τον περασμένο Αύγουστο ημιπαράνομα και με διαρκείς χαριστικές παρατάσεις, μπορούν πια, ανέξοδα, να περάσουν στην ψηφιακή εποχή μόνο με τις προσωρινές άδειες που κατείχαν τα τελευταία χρόνια.

Θα επιζήσει της βουτιάς στον Ήλιο ο «κομήτης του αιώνα»

Σύμφωνα με μελέτες που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο πλανητολογίας της Αμερικανικής Εταιρίας Αστρονομίας, ο κομήτης ISON φαίνεται πως θα τα καταφέρει να μη διαλυθεί στο πέρασμα του από τον Ήλιο.
Αυτά είναι καλά νέα για αστρονόμους και μη, καθώς αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και ο κομήτης όντως αντέξει την καυτή ανάσα και τη βαρύτητα του Ήλιου, μας περιμένει ένα φαντασμαγορικό θέαμα στο χριστουγεννιάτικο ουρανό ενώ μπορεί να είναι ορατός ακόμη και τη μέρα, δικαιολογώντας την προσφώνηση ο «κομήτης του αιώνα».
Ο κομήτης είχε ανακαλυφθεί το Σεπτέμβριο του 2012 από δύο ρώσους ερασιτέχνες αστρονόμους, και πιστεύεται πως είναι το πρώτο του πέρασμα από τον Ήλιο. Οι αστρονόμοι εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για την παρατήρησή του, με το πέρασμά του πριν λίγες εβδομάδες από τον Άρη να αποτελεί στόχο για τις διαστημικές αποστολές που βρίσκονταν εκεί.

Δημιούργησα το AIDS για να ξεκληρίσω εσκεμμένα την ανθρωπότητα ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος είπε πως όλα είναι παραμύθια όταν λέμε ότι τα πάντα γίνονται βάσει σχεδίου ! Ένα σχέδιο από κάποια αρρωστημένα μυαλά για δύο λόγους .
Ο πρώτος για την μείωση του πληθυσμού του πλανήτη όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο και ο δεύτερος για τα χρήματα !


Άραγε πόσες είναι οι αρρώστιες που εμφανίζονται φυσιολογικά κατά καιρούς, σαν επιδημίες; Ποιος μπορεί να μας επιβεβαιώσει πως
δεν μας ψεκάζουν τον ιό, για να μας πωλούν μετά τα εμβόλια και τα φάρμακα;

WIKILEAKS: UFO VIDEO FOOTAGE - Απίστευτη καταγραφή ufo(Βίντεο)

Αυτό το video διέρρευσε στο διαδίκτυο από την wikileaks τον Οκτώβριο του 2011.

Αυτά τα άγνωστα ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που βλέπουμε στο video δεν είναι 
Μετεωρολογικά μπαλόνια ούτε κάποιας άλλης γήινης κατασκευής άλλα Ufo.

Στρατιωτικός νομος στην Αμερική;(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ SavageNationLiberty

Ο μύθος του θερμοκηπίου... Ο οικολογικός μύθος για να βάλουν 'πράσινους' φόρους!

Αν παρακολουθείτε τα κλιματολογικά, θα έχετε ακούσει ότι η "παγκόσμια θέρμανση" δεν ...υφίσταται τα τελευταία 15-20 χρόνια, κάτι που οι κλιματολάγνοι και τα μοντέλα τους αδυνατούν να εξηγήσουν, και που κάπως αναιρεί όλη την φιλολογία για την σωτηρία του κλίματος.

Ένα από τα επιχειρήματα των κλιματολάγνων είναι ότι η ανθρωπογενής θέρμανση πήγε διακοπές μέσα στους ωκεανούς, και η ατμόσφαιρα σταμάτησε να ζεσταίνεται επειδή δήθεν ζεστάθηκαν οι ωκεανοί (και μάλιστα πολύ βαθιά, εκεί που δεν μπορεί κανείς να μετρήσει).

Ωστόσο, να μια μελέτη, με μετρήσεις 100.000 σημείων, δείχνει ότι (α) οι ωκεανοί πράγματι άρχισαν να ζεσταίνονται εδώ και 135 χρόνια (όταν πια είχε τελειώσει ο μίνι-παγετός, και (β) ότι αυτή η θέρμανση έχει επιβραδυνθεί σημαντικά τα τελευταία 50 χρόνια. Επίσης, δεν παρατηρείται επιτάχυνση στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας εδώ και 135 χρόνια.

Οι Ιταλοί ξεπουλάνε όσο-όσο τη δημόσια περιουσία...Με στόχο να βγάλουν 500 εκατ. ευρώ

Ανάμεσα στους θησαυρούς που μπαίνει πωλητήριο είναι ένα «στοιχειωμένο» κάστρο, το παλάτι ενός Καρδιναλίου και το νησί Σαν Τζιάκομο στη Βενετία

Η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να πουλήσει ιστορικά κτήρια και μνημεία για να αντιμετωπίσει το τεράστιο δημοσιονομικό της έλλειμμα, γράφει η Daily Mail.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανάμεσα στα 50 αξιοθέατα που η Ιταλία βγάζει στο... σφυρί είναι ένα στοιχειωμένο κάστρο, το παλάτι ενός Καρδιναλίου και ένα νησί στην ενετική λιμνοθάλασσα.

«Τσουνάμι» μετασεισμών μετά τα 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ακολούθησαν τουλάχιστον 40 σεισμικές δονήσεις – Η υψηλότερη αυτών ήταν 3,8 Ρίχτερ – «Ο χθεσινός σεισμός δεν ήταν αναμενόμενος», λέει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών - Τι είναι το «Ελληνικό Τόξο»

Το μεγάλο εστιακό βάθος (60 χλμ.) του σεισμού, στα δυτικά των Χανίων χθες το απόγευμα μειώνει τις πιθανότητες μεγάλων και πολλών μετασεισμών, δηλώνει ο καθηγητής Σεισμολογίας, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνος Μακρόπουλος.