Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Η Σφαγή του Δοξάτου

Ορφανά στα χαλάσματα του Δοξάτου
Μετά την απελευθέρωση των Σερρών, το 21ο Σύνταγμα της 7ης Μεραρχίας διατάσσεται να κατευθυνθεί προς τη Δράμα και να συνεχίσει την καταδίωξη των Βουλγάρων, που κατείχαν την περιοχή από τον Οκτώβριο του 1912. Το πρωί της 30ης Ιουνίου, μία ίλη ιππικού της 10ης Μεραρχίας του βουλγαρικού στρατού, με επικεφαλής τους ταγματάρχες Μπίρνεφ και Σιμεόνοφ, συνεπικουρούμενη από ένα τάγμα πεζικού και ομάδες κομιτατζήδων, κυκλώνει το Δοξάτο (9 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της Δράμας. Σκοπός τους να σφάξουν και να λεηλατήσουν το πλούσιο χωριό της Δράμας, που κατοικείται από Έλληνες χριστιανούς και μουσουλμάνους. Ως δικαιολογία προβάλλουν το επιχείρημα ότι είχαν παρενοχληθεί από ομάδες Ελλήνων προσκόπων (στρατιωτικό σώμα από εθελοντές απόμαχους του Μακεδονικού Αγώνα).

Οι 13 πόλεις που θα γίνουν συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία – Δείτε ποιες είναι

Σε 13 πόλεις θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία την Τετάρτη, 6 Ιουνίου στις 19.30, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώσεις θα λάβουν χώρα σε Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη, έπειτα από μια σειρά επαφών που είχε η Επιτροπή με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας. Το σημείο της συγκέντρωσης σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή εντός των επόμενων ημερών.

Βρετανική Telegraph: Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας, αλλά Μακεδόνας!

Σκόπια.
« Η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» σε ένα οδοιπορικό που παρουσιάζει για την ‘Μακεδονία’,  ο συντάκτης Πωλ Μπλούμφιλντ, ασχολείται με το ζήτημα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και γράφει ότι δεν ήταν Έλληνας αλλά ήταν Μακεδόνας!», σημειώνει το σημερινό σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Μάλιστα, παρουσιάζοντας τα κρασιά του  οινοποιείου «Στόβοι», όπου έκανε ένα διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό ο Μπλούμφιλντ αναφέρει ότι δοκίμασε κρασί που όπως του είπε ο ντόπιος παραγωγός από αυτό έπινε ο Μέγας Αλέξανδρος (...)

Αντίδραση Σκοπίων σε δήλωση Γερμανού Ευρωβουλευτή: Είμαστε Μακεδόνες, όχι Βορειο-Μακεδόνες!

Σκόπια.
 Ο ευρωβουλευτής Κνουτ Φλεκενστάιν  σε συνέντευξή στη σλαβική τηλεόραση Νόβα των Σκοπίων, είπε ότι έκανε λάθος στην επιστολή του προς τους Σκοπιανούς που του αποκάλεσε «Βορειομακεδόνες» και αυτό έγινε λόγω έλλειψης γνώσης του ιδίου για τους πολίτες της πΓΔΜ.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΙΜΑΜΗΣ : «ΕΤΣΙ ΣΦΑΖΑΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Ένα πραγματικά μακάβριο θέαμα παρουσιάζει με υπερήφανο ύφος ένας Ιμάμης μέσα σε ένα τζαμί, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα την ώρα που κάνει κήρυγμα τα θρησκευτικά του αισθήματα μέσα στον χώρο του ναού όπου κάποτε λατρεύονταν ο ελληνορθόδοξος χριστιανισμός.

Το επίκεντρο του θεάματος είναι ένα ιστορικό, όπως αναφέρεται σπαθί, που συμβολίζει την αιματηρή κατάκτηση της περιοχής όπου υπάρχει σήμερα αυτό το τζαμί που πριν από την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς ήταν μια ιστορική ελληνορθόδοξη χριστιανική εκκλησία.
Πρόκειται για ένα τζαμί στην περιοχή Ladık της Σαμψούντας του μαρτυρικού Πόντου. Η περιοχή αυτή πριν την οθωμανική κατάκτηση κατοικούνταν από αμιγώς ελληνορθόδοξο πληθυσμό και το τζαμί λειτουργούσε σαν ελληνορθόδοξη εκκλησία.

Έλληνας επιστήμονας αποκαλύπτει τα μυστικά ενός ιστορικού μετεωρίτη - Συμπληρώνονται 200 χρόνια από την πτώση του SERES τον Ιούνιο του 1818 στην περιοχή των Σερρών

Η μελέτη των μετεωριτών και ειδικότερα όσων ανήκουν στην κατηγορία των λεγόμενων χονδριτών, αποτελεί πρόκληση για τους επιστήμονες. Μία νέα διεθνής επιστημονική μελέτη, με επικεφαλής έναν Έλληνα γεωεπιστήμονα, για τον ιστορικό μετεωρίτη Château-Renard που έπεσε στη Γαλλία το 1841, ρίχνει φως σε αυτούς τους μετεωρίτες και αποκαλύπτει σημαντικά νέα στοιχεία.
Η δημοσίευση της έρευνας συμπίπτει με τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Αστεροειδών, κατά την οποία σε πολλές χώρες γίνονται εκδηλώσεις για να ενημερωθεί το κοινό σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους από τους αστεροειδείς. Οι μετεωρίτες είναι συνήθως μικρά θραύσματα αστεροειδών, τα οποία επιβιώνουν κατά την πύρινη διέλευσή τους από τη γήινη ατμόσφαιρα και καταλήγουν στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

Μέχρι το τέλος του χρόνου ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά - Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πήρε ΦΕΚ

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2018 πρόκειται να διαρκέσει ο μειωμένος ΦΠΑ στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία δέχονται το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή εντός τριμήνου κρίθηκε απαραίτητη καθώς λήγει σήμερα η ισχύς νομοθετικής διάταξης που διατηρούσε μέχρι τώρα το ειδικό καθεστώς στα πέντε νησιά.
Οι νησιώτες στα πέντε νησιά θα διατηρήσουν για άλλους έξι μήνες τους χαμηλούς συντελεστές ενώ θα κάνουν χρήση –όπως και οι κάτοικοι και άλλων νησιών συνολικά 49 ανά την ελληνική επικράτεια- και του μεταφορικού ισοδύναμου. Πρακτικά, μεταφορικό ισοδύναμο είναι η επιδότηση των εισιτηρίων από και προς το νησί μόνο για τους μόνιμους κατοίκους.

Η αξιοπρέπεια της Ελλάδας

Του Ν. Λυγερού

Η αξιοπρέπεια της Ελλάδας δεν χαρακτηρίζεται πια από τις πράξεις και τα λόγια του Πρωθυπουργού και του ΥπΕξ διότι αυτοί εκπροσωπούν μόνο και μόνο τα συμφέροντα του κόμματος τους και τίποτα άλλο. Κατά συνέπεια ότι και να γίνεται με το εξωτερικό, πρέπει να το εξετάζουμε προσεχτικά επειδή με όσα κάνουν, είμαστε πάντα στο πλαίσιο του συμβιβασμού. Ο κομμουνισμός μας εξηγεί ότι δεν υπάρχει η έννοια του Έθνους και ο συμβιβασμός φαίνεται να αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ιδεολογικών στόχων που υποσκάπτουν την αξιοπρέπεια της Ελλάδας.

Η απουσία των Ελλήνων στο Σύνταγμα της FYROM - Critical Points of the Constitution of FYROM

Η απουσία των Ελλήνων στο Σύνταγμα της FYROM
Του Ν. Λυγερού

Όταν εξετάζουμε το Προοίμιο του Συντάγματος της FYROM αντιλαμβανόμαστε ότι απουσιάζουν οι Έλληνες, ενώ βέβαια υπάρχουν αναφορές στους Σέρβους, στους Αλβανούς, στους Τούρκους, στους Βλάχους, στους Ρομά και στους Βόσνιους. Αυτό μάλιστα ισχύει και στο άρθρο 78. Αυτή η απουσία εξηγείται αποκλειστικά με πολιτικό τρόπο, αφού η ύπαρξη των Ελλήνων στα Σκόπια είναι δεδομένη βέβαια η εξήγηση είναι απλή, αφού αυτοί είναι σλαβόφωνοι ή βλαχόφωνοι και κατά συνέπεια ενσωματώνονται σε άλλες κατηγορίες. Όμως θα έπρεπε να υπάρχουν ως εθνότητα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα Σκόπια αποφεύγουν αυτή την αναφορά για λόγους πολιτικούς και ιδεολογικούς. Είναι λοιπόν κατανοητό ότι θέλει προσοχή μια απλή ανάγνωση του Συντάγματος. Αυτό σημαίνει ότι ο αλυτρωτισμός δεν εμφανίζεται απαραίτητα άμεσα αλλά μπορεί να λειτουργεί και έμμεσα με τον αφανισμό των στοιχείων σαν να ήταν μια πετυχημένη γενοκτονία που δεν έχει αφήσει ίχνη της ύπαρξής της.