Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Επιτυχημένη η προσεδάφιση του διαστημικού ερευνητικού σκάφους InSight της Nasa στον Άρη (Βίντεο)

Το διαστημικό επιστημονικό σκάφος InSight της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας προσεδαφίστηκε με επιτυχία στον πλανήτη Άρη.  Επιστημονικός του σκοπός δεν είναι άλλος από τη μελέτη του εσωτερικού του «κόκκινου πλανήτη» αλλά και των σεισμών του.

Ήταν η πρώτη προσεδάφιση της NASA από το 2012 (ρόβερ Curiosity) και η πρώτη φορά που θα μελετηθεί από ένα ρομποτικό γεωλογικό εργαστήριο το εσωτερικό, η σύνθεση και ειδικότερα η τεκτονική δραστηριότητα όχι μόνο του 'Αρη, αλλά και οποιουδήποτε άλλου πλανήτη πέρα από τη Γη.

Εκτός Αργεντινής ο τελικός Ρίβερ-Μπόκα


Σε άλλη χώρα θα διεξαχθεί τελικά το ματς της Ρίβερ Πλέιτ με την Μπόκα Τζούνιορς όπως έκανε γνωστό η Conmebol
Την απόφαση να γίνει τελικά ο δεύτερος τελικός ανάμεσα στην Μπόκα Τζούνιορς και την Ρίβερ Πλέιτ για το Copa Libertadores εκτός Αργεντινής πήρε η Conmebol. Μετά τα όσα συνέβησαν πριν από την έναρξη του αγώνα όταν οπαδοί της Ρίβερ έσπασαν το πούλμαν της Μπόκα τραυματίζοντας παίκτες της ομάδας το κλίμα ήταν τεταμένο στη σημερινή συνεδρίαση όπου τελικά αποφασίστηκε ότι είναι πιο καλό το ματς να γίνει εκτός Αργεντινής.

Καλύτεροι μαχητές του ΝΑΤΟ οι Έλληνες πιλότοι – Η σημασία της υπεροχής μέσα στην συμμαχία(Βίντεο)

Εκπαιδεύονται σε δύσκολες συνθήκες πραγματικής μάχης. Είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή. Και όταν λαμβάνουν μέρος σε νατοϊκές ασκήσεις συχνά διακρίνονται.
Όπως αναφέρει το gr.euronews.gr, για ακόμα μία χρονιά Έλληνες πιλότοι είναι οι καλύτεροι μαχητές του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η διάκριση που έλαβαν οι χειριστές της 331 μοίρας της Τανάγρας στην πιο πρόσφατη κοινή αεροπορική άσκηση νατοικών χωρών που διεξήχθη στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Απεργία 28/11: Χωρίς ηλεκτρικό, μετρό, τραμ και τρόλει η Αττική - Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Απεργία: Με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Χωρίς Μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό σιδηρόδρομο, τραμ και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη (28/11) καθώς δεν θα κινηθούν λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΣΕ.
Σημειώνεται επίσης ότι δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Η «Πηνελόπη» προκαλεί προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας - Δείτε τις φωτογραφίες

Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας προκαλεί στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Πηνελόπη», η οποία πλήττει από τη Δευτέρα την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, την Αχαΐα και την Αρκαδία.

Ανεμοστρόβιλος στην Ηλεία


Στην Ηλεία, οι συνέπειες της δυνατής νεροποντής ήταν καταστροφικές, καθώς υπήρχαν σημαντικές ζημιές τόσο στις περιουσίες πολιτών όσο και σε δημόσια μέρη από τα οποία καθημερινά διέρχονται αρκετοί πολίτες με προορισμό τις εργασίες τους.

Αγγλικοί εκβιασμοί

Του Ν. Λυγερού

Το Brexit είναι τόσο προβληματικό για το Ηνωμένο Βασίλειο που βλέπουμε τώρα τους φανατικούς του να εκβιάζουν την Πρωθυπουργό λέγοντας της να δώσει χρονοδιάγραμμα της παραίτησης της, για να υποστηρίξουν τη συμφωνία που ετοιμάζει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι τα πράγματα όλο και χειροτερεύουν ενώ οι φανατικοί έλεγαν ότι πρόκειται για μια διαδικασία απελευθέρωσης από τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Στην πραγματικότητα είναι ένα πρόσχημα αφού είναι έτοιμοι να υπογράψουν μια συμφωνία η οποία λένε βέβαια ότι δεν τους συμφέρει μόνο και μόνο για να ξεφορτωθούν την Πρωθυπουργό. Η ίδια έχει απομείνει πολύ περιορισμένη στις κινήσεις της γιατί την έχουν εγκαταλείψει πολλοί υπουργοί σε σημαντικές θέσεις

Ναύπακτος: Διχάζει η σύλληψη της τρομαγμένης μαθήτριας – Η διαπίστωση και οι χειροπέδες που προκαλούν αντιδράσεις!

Το με τη σύλληψη ενός 13χρονου κοριτσιού, έλαβε χώρα στη Ναύπακτο και προκαλεί συζητήσεις στην τοπική κοινωνία.

Το ανήλικο κορίτσι προσπαθούσε να βγάλει τα προς το ζην για την ίδια και την οικογένειά της, περπατώντας ανάμεσα στις καφετέριες και τα εστιατόρια και διαθέτοντας προς πώληση διάφορα στυλό στους θαμώνες.

Εξαιτίας αυτού λοιπόν, οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να βάλουν χειροπέδες στην κατατρομαγμένη κοπελίτσα και να κατάσχουν τα στυλό που πωλούσε.