Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Κάτω Πάφος: Θαυμασμός για το μεγαλύτερο θέατρο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού

Ένα θαυμαστό οικοδόμημα του αρχαίου ελληνικού κόσμου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, κοσμεί τα τελευταία χρόνια τους αρχαιολογικούς χώρους της Κάτω Πάφου, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη λάμψη στην πόλη, στον τομέα του πολιτισμού. Το θέατρο της Ελληνιστικής περιόδου, που έχει αποκαλυφθεί στην περιοχή του λόφου Φάμπρικα, αναδεικνύεται σήμερα με τρόπο εντυπωσιακό.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, πρόκειται για το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα θέατρο του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και το καλύτερα διατηρημένο.

Το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο σπήλαιο του κόσμου ανακαλύφθηκε στο Μεξικό Δεν είναι μόνο το μέγεθός του που μετράει - Δείτε τις εικόνες(Βίντεο)

Το Μεξικό είναι γνωστό και για τα υπόγεια σπήλαιά του, με πολλά από αυτά να είναι προσβάσιμα στον απλό λουόμενο.
Μόνο που τώρα η χώρα έχει ένα ακόμα στολίδι στον στόλο των υπόγειων τουριστικών ατραξιόν της, ένα υποθαλάσσιο σπήλαιο που εκτείνεται σε μήκος 347 χιλιομέτρων! Όσο για το μέσο βάθος του, κυμαίνεται στα 20 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας.
Μόνο που το πελώριο μέγεθός του δεν αποκαλύπτει ακριβώς όλη του τη μαγεία, καθώς οι ερευνητές του Gran Acuifero Maya ανακάλυψαν πολλούς σπηλαιολογικούς θησαυρούς εντός του, όπως αυτό το υποθαλάσσιο τούνελ που συνδέει τις δυο τεράστιες σπηλιές.

Ο Μετεωρίτης φώτισε το νυχτερινό ουρανό στο Μίτσιγκαν.

Οι κάτοικοι σε διάφορες πόλεις του Μίτσιγκαν ανέφεραν ότι είδαν ένα φωτεινό και πολύχρωμο φλας στον ουρανό πριν ακούσουν μια δυνατή έκρηξη. Το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επιβεβαίωσε ότι ήταν μετεωρίτης.

Πολυάριθμα βίντεο που καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας και dashcams στην περιοχή Metro-Detroit και τις γύρω πόλεις την Τρίτη το βράδυ δείχνουν μια λάμψη σε όλο τον ουρανό, μετατρέποντας αμέσως τη νύχτα στη μέρα για μια στιγμή.

Λεβέντης: Όσοι ψηφίσουν τη σύνθετη ονομασία θα λογοδοτήσουν στο λαό «Προδοτική η επιλογή που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία»

«Προδοτική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, «τη σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία» σε δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις που παραχώρησε, σήμερα, στο «Πρώτο Θέμα» και στο «Πρώτο Πρόγραμμα», δηλώνοντας πως «η Ένωση Κεντρώων θα δώσει "το παρών" στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης».
Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε ότι «η Βουλή δεν πρέπει να ψηφίσει την σύνθετη ονομασία και όσοι το κάνουν θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό».

Ένα Ψήφισμα-Διακήρυξη όπως ως ΕΛΛΗΝΙΔΑ θα το ήθελα …

…Προτείνω κάτι ανάλογο και ακόμα πιο δυνατό στην Συντονιστική Επιτροπή του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, στις 21/1/2018, μέγα πλήθος ΕΛΛΗΝΩΝ συγκεντρωθήκαμε στη Θεσσαλονίκη για να δηλώσουμε την εναντίωση μας στην παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας σε άλλο Κράτος. Παράδοση που, αν συμβεί, θα έχει επώδυνες επιπτώσεις για την Πατρίδα μας και ολόκληρο τον Ελληνισμό, γνωστές σε όλους μας. Θα εναντιωθούμε με κάθε εφικτό τρόπο, στηριζόμενοι στη δύναμη που μας δίνει το Σύνταγμα μας, η Εθνική μας συνείδηση, η Ιστορική Αλήθεια, το διεθνές Δίκαιο και το αίμα των Ελλήνων που έχει μαρτυρικά χυθεί και καθαγιάσει το χώμα της Μακεδονίας μας.

Θεωρούμε ότι αντιπροσωπεύουμε το συντριπτικό σύνολο του ελληνικού λαού, που δεν μπόρεσε να λάβει μέρος σε αυτή τη μεγάλη έμπρακτη εναντίωση. Ως εκ τούτου, χαρακτηρίζουμε το ψήφισμα που αυτή τη στιγμή εκφωνείται ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ και θα το επικυρώσουμε διά βοής και ανυψώσεως του δεξιού χεριού ταυτόχρονα.

Επεισόδιο στα Ίμια: Κανονιοφόρος ακούμπησε με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής - Μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα η τουρκική πρόκληση

Περιστατικό «επακούμβησης» της Κ/Φ «Νικηφόρος» με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής - Στα Ίμια και το τουρκικό περιπολικό «Köyceğiz»
Επεισόδιο που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε θερμή αντιπαράθεση μεταξύ ενός ελληνικού πολεμικού πλοίου και δύο τουρκικών πολεμικών πλοίων σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στα Ίμια.


Μια τουρκική ακτοφυλακίδα -SG αναφέρεται στη ναυτική ορολογία- που κινούνταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων συγκρούστηκε με την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» η οποία έκανε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή και προσέγγισε στα Ίμια ακολουθώντας το περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz».

Μήνυμα Στόλτενμπεργκ στα Σκόπια: Δίχως λύση για το όνομα, ξεχάστε το ΝΑΤΟ - Πραγματοποιεί επίσκεψη στην ΠΓΔΜ

«Θα προσκαλέσουμε την ΠΓΔΜ να ενταχθεί στους κόλπους μας, εφόσον επιτευχθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος» ξεκαθαρίζει ο γγ του ΝΑΤΟ - Την ίδια ώρα, ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ δηλώνει ότι οι δύο πλευρές μπορεί να μην καταφέρουν να φτάσουν σε λύση τώρα...
«To ΝΑΤΟ θα προσκαλέσει την ΠΓΔΜ να ενταχθεί στους κόλπους του, εφόσον επιτευχθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος».