Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Εξανεμίστηκαν τα κέρδη του δείκτη Dow Jones

Dow13.326,39-18,58 -0,14%  



  Nasdaq3.049,41-2,37 -0,08%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Κοντά στη γραμμή εκκίνησης έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς ο αρχικός ενθουσιασμός για τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, αλλά και την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε η Citigroup στις αμερικανικές μετοχές, εξασθένισε. Ακόμη και με οριακά κέρδη, ο S&P 500 κατάφερε να διακόψει το πτωτικό σερί τεσσάρων ημερών.

Αναλυτές εκτιμούν πως η αβεβαιότητα γύρω από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, είναι πιθανό να συμβάλει στο "πάγωμα" της αγοράς. Νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν για πρώτη φορά τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Mitt Romney να προηγείται έναντι του Barack Obama, με την "ψαλίδα" να ανοίγει έως και τις 3 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η προσοχή στράφηκε στις φήμες περί εξαγοράς της Sprint Nextel.

Δείκτες – Στατιστικά

Παραμένοντας σε αρνητικό έδαφος για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 18,50 μονάδες (-014%) κλείνοντας στις 13.326,30 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 2,40 μονάδων (-0,08%) και έκλεισε στις 3.049,30 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,20 μονάδων (0,02%) κλείνοντας στις 1.432,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 12 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 18 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Bank of America Corp κλείνοντας στα 9,35 δολάρια με άνοδο 0,14 δολ. ή σε ποσοστό 1,52%. Ακολούθησαν η UnitedHealth με κέρδη 0,96% και κλείσιμο στα 57,66 δολάρια και η American Express, η οποία έκλεισε στα 58,52 δολάρια με άνοδο 0,95%.

Ιδού τα ελληνικά νησιά που ζητά η Τρόικα να εκκενωθούν από τους κατοίκους τους

Σάλο προκάλεσε το αίτημα της Τρόικας να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που έχουν έως 150 κατοίκους με το επιχείρημα ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο σύγχρονος ξεριζωμός που θέλει να επιβάλλει η Τρόικα θα αφήσει έρημες ολόκληρες νησιωτικές περιοχές στις οποίες περιλαμβάνονται τα εξής νησιά:









Αιγαίο Πέλαγος

Προετοιμάζουν “casus belli” και για ΑΟΖ! – Νταβούτογλου: "Όχι σε μονομερή ανακήρυξη"


Απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες την ανακήρυξη ΑΟΖ εκ μέρους της Ελλάδας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος ανέφερε εμμέσως πλην σαφώς πως εάν δεν λύσουμε το πρόβλημα των χωρικών υδάτων –που για την Ελλάδα δεν υφίσταται ως τέτοιο- και αυτό της υφαλοκρηπίδας- μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε ανακήρυξή της.
Τα παραπάνω υποστήριξε σε Έλληνες δημοσιογράφους  ο Τούρκος υπουργός εμμένοντας ταυτόχρονα στις θέσεις της Άγκυρας για το Καστελόριζο το οποίο δεν υπολογίζει ως μέρος του Αιγαίου αλλά της Μεσογείου.

Ρωσοτουρκική κρίση: Απήγαγαν αεροπλάνο με ρωσικό υλικό οι Τούρκοι - Έστειλαν Tu-160 οι Ρώσοι!



Ανανέωση 10:00 Επέτρεψαν τελικά οι τουρκικές αρχές στο συριακό αεροσκάφος Airbus 320 να επιστρέψει τα ξημερώματα στην Δαμασκό ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτίο του στο διεθνές αεροδρόμιο της Άγκυρας Esenboğa επιτράπηκε στο αεροσκάφος και τους επιβάτες να αναχωρήσουν για τον τελικό τους προορισμό σήμερα τα ξημερώματα. ---------------------------------------------------------------------------------
Την ώρα που στην Αθήνα περίσσευαν τα καλά λόγα του Έλληνα υπουργου Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου για τον νεοθωμανό Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Α.Νταβούτογλου που αμφισβητεί ευθέως δικαιώματα και κυριαρχία της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ξεσπούσε μια άνευ προηγουμένου κρίση στις ρωσοτουρκικές σχέεσεις, η οποία οδήγησε στην ματαίωση του ταξιδιού του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν στην Τουρκια και πρακτικά το "πάγωμα" των ρωσοτουρκικών σχέσεων.

Αναίσχυντη απαίτηση Μέρκελ στον Ελληνα πρωθυπουργό! Μετά τα εξοπλιστικά και τη Siemens, οι Γερμανοί ζητούν να τους παραδοθεί άνευ όρων και η δημόσια Υγεία!

Αναίσχυντη απαίτηση Μέρκελ στον Ελληνα πρωθυπουργό!
Αν είναι ποτέ δυνατόν! Μέχρι σήμερα, οι ξένοι δανειστές μας –με πρώτη τη Μέρκελ και την παρέα της- ζητούσαν να περικοπούν οι μισθοί μας, οι συντάξεις μας, τα επιδόματα, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κ.ο.κ. Χτες, ουσιαστικά, η Γερμανίδα καγκελάριος απαίτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να περικοπούν και οι ζωές των Ελλήνων!
Από χτες, μετά την επίσκεψη Μέρκελ, το σχέδιο των Γερμανών είναι, πια, ξεκάθαρο. Δεν τους φτάνει που παίρνουν τα εξοπλιστικά μας (εκατομμύρια ευρώ για υποβρύχια που γέρνουν, μεταξύ άλλων), την ώρα που δεν έχουμε λεφτά να φάμε. Δεν τους φτάνει που δώσαμε συγχωροχάρτι στη Siemens, ένα σκάνδαλο δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που –ουσιαστικά- τα πήραν από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου.

Νικολόπουλος:Αυτός που θα πει «ναι» στα φάρμακα - δολοφόνους δεν είναι Έλληνας

Αυτός που θα πει «ναι» στα φάρμακα - δολοφόνους δεν είναι Έλληνας
Ερώτηση – καταπέλτη κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για την ανεκδιήγητη απαίτηση της Μέρκελ να περικοπούν οι ζωές των Ελλήνων!
Ο κύριος Νικολόπουλος αποδεικνύοντας ότι διαθέτει τα πολιτικά και κοινωνικά αντανακλαστικά που απαιτεί ο τόπος, αντιλήφθηκε αμέσως τις προθέσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου, η οποία κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα απαίτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να υιοθετήσει τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, χωρίς καν αναφορά επωνυμίας φαρμάκου, παρά το γεγονός ότι υπουργείο, γιατροί και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι αντίθετοι σε μια πρακτική που θα έχει ολέθριες συνέπειες.

Άγριο ξύλο αντιεξουσιαστών - μελών της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα

Άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και εκατό περίπου μελών του αντιεξουαστικού χώρου σημειώθηκε τα ξημερώματα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων της Πάτρας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του thebest.gr μέχρι στιγμής έχουν γίνει δέκα προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος των ζημιών ανέρχεται στις 15.000 με 20.000 ευρώ.   

Μέλη αντιεξουσιαστών ομάδων άρχισαν καταστρέφουν κατάστημα εστίασης και αναψυχής στη διασταύρωση των οδών Καρατζά και Υψηλών Αλωνίων και να σπάνε αυτοκίνητα. 

Φεύγει η Coca Cola από το ελληνικό χρηματιστήριο

Η κατάσταση πολιορκίας, στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία οδηγεί τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις σε κύμα φυγής από τη χώρα.

Μετά τη ΦΑΓΕ  που μετέφερε την έδρα της στο Λουξεμβούργο, τώρα και η Coca Cola  φεύγει από το ελληνικό Χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα πριν το άνοιγμα του ΧΑ σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ότι η Coca Cola HBC  ΑG κατέθεσε προαιρετική δημόσια πρόταση ανταλλαγής για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιάλωσης ΑΕ με αντάλλαγμα μετοχές της Coca Cola HBC.

Tρελάθηκε ο Τόμσεν. Κάποιος να τον μαζέψει!!! H τρόικα ζήτησε να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που ο πληθυσμός τους δεν υπερβαίνει τους 150 κατοίκους!!!

Σχόλιο από ALEXANDER


Και αντί οι…«Μακεδονομάχοι» να τον στείλουν στα τσακίδια κάθονται και μιλάνε μαζί του….Αλλά ξέχασα δεν υπάρχει άλλη λύση  για σωθεί…ακόμα μιά φορά η χώρα…ΟΥΣΤ λαμόγια Ελληνικά και ξένα…



Tην εκκένωση  όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόϊκα από την ελληνική κυβέρνηση. Το επιχείρημα  των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό  προϋπολογισμό. Την αποκάλυψη αυτή έκανε  ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου,Κωστής Μουσουρούλης μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά σήμερα το μεσημέρι ενώπιον της εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.

Εμπλοκή για 500 εκατ. ευρώ

Νέα εμπλοκή σημειώθηκε χθες στις διαπραγματεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα σημείο τριβής αποτέλεσε η υποχρέωση των τραπεζών να επιστρέψουν μέχρι το τέλος του έτους 500 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο με τη μορφή μερίσματος από την κρατική χρηματοδότηση που είχαν λάβει το 2008 με προνομιούχες μετοχές βάση του νόμου Αλογοσκούφη.

Τη Δευτέρα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Για τη Δευτέρα ορίστηκε η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα προετοιμάσει και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

Ο ορισμός της σύσκεψης για τη Δευτέρα καταδεικνύει ότι το πακέτο μέτρων οριστικοποιείται το αργότερο ως την Κυριακή το μεσημέρι, προκειμένου να δώσουν την έγκρισή τους και οι πολιτικοί αρχηγοί. Καταδεικνύει επίσης ότι η ψήφιση των μέτρων θα πραγματοποιηθεί μετά την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να είναι βέβαιο το ακριβές χρονικό διάστημα.

Ισχυρές ανοδικές τάσεις παρουσιάζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικρατούν την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο, το οποίο παρουσιάζει κέρδη ύστερα από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις.

Στις 12:56 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 114,6 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 4,15%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySΕ 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 44,47 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 3,68%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €330.394

Νέες πιέσεις στον Γενικό Δείκτη του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Πτωτικά συνεχίζει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο της Αθήνας, με την αγορά να παρακολουθεί τα νέα… επεισόδια στο «θρίλερ» της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-τρόικας και με φόντο τη δημόσια πρόταση στην Coca-Cola 3E.

Στις ήδη υπάρχουσες σοβαρές εκκρεμότητες από το «μέτωπο» των νέων δημοσιονομικών μέτρων, έρχεται να προστεθεί μία ακόμα δυσκολία, η οποία αφορά το ποσό που οι ελληνικές τράπεζες καλούνται να καταβάλλουν στο ελληνικό Δημόσιο, ως αποτέλεσμα της στήριξης που έλαβαν μέσω των προνομιούχων μετοχών.

Απογοητεύτηκε η Wall Street από τα outlook των επιχειρήσεων

Dow13.344,97-128,56 -0,95%  



  Nasdaq3.051,78-13,24 -0,43%  

Η Wall Street χθες
Απώλειες άνω των 100 μονάδων συσσώρευσε την Τετάρτη ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones με αρνητικούς πρωταγωνιστές την Alcoa που άνοιξε -"σκοντάφτοντας"- το χορό των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου αλλά και τη Chevron που εξέπληξε δυσάρεστα με την προειδοποίηση για τα κέρδη της. Το πτωτικό του σερί για τέταρτη ημέρα διεύρυνε ο ευρύτερος δείκτης S&P 500.

"Το κλίμα, το περιβάλλον, έχει αλλάξει από πλευράς προοπτικών", σχολιάζει ο Daniel Morgan, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Synovus Trust. "Τα κέρδη δεν δείχνουν και τόσο καλά, τα έσοδα επίσης, η Ευρώπη είναι σε κακή κατάσταση".

Στο μέτωπο της οικονομίας, η προσοχή στράφηκε στην τελευταία έκθεση της Fed για την οικονομία των ΗΠΑ που έδειξε ότι η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε να επεκτείνεται με ήπιο ρυθμό το Σεπτέμβριο. Πνοή αισιοδοξίας έδωσε η ευρεία βελτίωση της στεγαστικής αγοράς, ενώ αμετάβλητο παρέμεινε σχεδόν το σκηνικό σε απασχόληση, μεταποίηση και τουρισμό.

 Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 128,50 μονάδες (-0,95%) κλείνοντας στις 13.344,90 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 13,20 μονάδων (-0,43%) και έκλεισε στις 3.051,70 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 8,90 μονάδων (-0,62%) κλείνοντας στις 1.432,50 μονάδες.