Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Γιούχτας: Το βουνό της Κρήτης που..κρύβει τον Δία(Βίντεο)

 Το βουνό Γιούχτας είναι ένα σημείο ορόσημο 15 χιλιόμετρα στη Νότια πλευρά της πόλη του Ηράκλειου. Έχει υψόμετρο 811 μέτρα και σημαντικό ρόλο στην περιοχή, καθώς το ανθρωπόμορφο σχήμα του έχει δημιουργήσει μύθους για τον ρόλο του βουνού από την Μινωική εποχή.


Ο Γιούχτας έπαιζε σημαντικό ρόλο στην Μινωική ναυσιπλοΐα καθώς είναι το πρώτο βουνό που φαινόταν για όσους ερχόταν στην Κνωσσό. Στον Γιούχτα υπάρχει συνεχής παρουσία του Ανθρώπου από τη Νεολιθική εποχή. Στην Μινωική περίοδο υπήρξε ιερό βουνό και έχουν ανακαλυφθεί αξιόλογoι αρχαιολογικοί χώροι με ανεκτίμητης αξίας ευρήματα, όπως τα ανεμόσπηλια, το ιερό κορυφής, το χωστό νερό, και ο στραβομύτης.

Η Ελλάδα χρηματοδοτεί την καταστροφή χημικών στην Μεσόγειο;

Η Ελλάδα χρηματοδοτεί την καταστροφή χημικών στην Μεσόγειο;
Απίστευτη αποκάλυψη της Washington Post. Ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι 14 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα χρηματοδοτούν αυτό το project καταστροφής χημικών. 
Το θέμα έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση, αν και τα περισσότερα εκ των «συστημικών» μέσων ενημέρωσης το έχουν θάψει... Παρόλα αυτά είναι εντονότατες οι αντιδράσεις για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να συναινέσει στην καταστροφή συριακών χημικών όπλων στην Μεσόγειο, σε μία θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαύδου και Μάλτας.

Αν μας παρακολουθούν; ΔΕΙΤΕ το Βίντεο!

Ένας Έλληνας στην καταγωγή κατασκεύασε το σύστημα Argus με την υψηλότερης ανάλυσης κάμερα του κόσμου...
1,8 δις pixels!
Ένα σύστημα που μπορεί να παρακολουθήσει τα πάντα ακόμη και από ύψος 5,5 χιλιομέτρων! Από αυτό το ύψος μπορεί να "δει" ακόμη και ένα πουλί κοντά στο έδαφος.

Δεν είναι έργο επιστημονικής φαντασίας. Είναι αλήθεια!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ...

Σερβία: Δημοψήφισμα στο Facebook για ένωση με τη Ρωσία-Οι Ρώσοι ξεχύνονται στην Ανατολική Μεσόγειο-ΗΠΑ: "Η Ρωσία είναι έτοιμη να εισβάλει στην Ουκρανία με χιλιάδες στρατιώτες και τεθωρακισμένα"-Ρώμη: Αφίσες υπέρ Πούτιν και κατά Ομπάμα



Σερβία: Δημοψήφισμα στο Facebook για ένωση με τη Ρωσία
Μια ομάδα στο Facebook κοινοποίησε ένα διαδικτυακό δημοψήφισμα για την ένταξη της Σερβίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Μέσα σε λίγες ημέρες, πάνω από 26.000 μέλη δήλωσαν ‘ναι’ στη σχετική ερώτηση, μετά την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία, «εάν επιθυμούν ένα παρόμοιο σενάριο της Κριμαίας και στη Σερβία».
Στο χάρτη που παρουσιάζει η ομάδα, συμπεριλαμβάνει τη Σερβία και τη Σερβική Δημοκρατία στη Βοσνία.

Οι Τούρκοι έστειλαν τα μαχητικά τους να αναχαιτίσουν τα Ελληνικά F-16 την 25η Μαρτίου …Αλλά δεν τα βρήκαν !

Οι Τούρκοι έστειλαν τα μαχητικά τους να αναχαιτίσουν τα Ελληνικά την 25η Μαρτίου ...Αλλά δεν τα βρήκαν !
Γιαβάς -Γιαβάς Αγά μου να σε δω , αλλά και δεν το βιάζομαι … Λέει μια τούρκικη παροιμία όταν τα
βρίσκεις σκούρα !
Μια ασυνήθιστη “αερομαχία “ έλαβε μέρος 
στο Αιγαίο την 25η Μαρτίου κοντά στο Καστελόριζο !
Ελληνικά μαχητικά F-16 απογειώνονται από Αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας με Αποστολή να πετάξουν πάνω από το Καστελόριζο ,Ρόδο και ΚΩ για την Παρέλαση !

Η Ρωσία επενδύει 15,5 δις ευρώ στη Βουλγαρία εκτοπίζοντας την Ε.Ε.


Η Ρωσία περνά στην αντεπίθεση για το θέμα της Ουκρανίας και ετοιμάζεται να επενδύσει 15,5 δις ευρώ σε υποδομές στη Βουλγαρία, οι περισσότερες των οποίων σχετίζονται με τον αγωγό φυσικού αερίου «South Stream». Αυτό ίσως εξηγεί και το γεγονός ότι η Βουλγαρία κράτησε αποστάσεις από τις κυρώσεις που επέβαλε η Ε.Ε. στη Ρωσία αναφορικά με την υπόθεση της Κριμαίας, βάζοντας τα συμφέροντα της πάνω από αυτά της Ε.Ε.

Η ρεβάνς της Μόσχας στο Ν.Αναστασιάδη: Η πρώτη χώρα της ΕΕ που τάσσεται υπέρ της Ρωσίας στο Κριμαϊκό


Η Κύπρος είναι το πρώτο κράτος της Ε.Ε. που χαράσσει εντελώς διαφορετική γραμμή στο θέμα της ανεξαρτητοποίησης της Κριμαίας και της προσάρτησης της στη Ρωσία και λέει «όχι» στις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας με απόφαση της Βουλής, η οποία βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα της νήσου και τη διαφύλαξη των πολύτιμων σχέσεων με τη Ρωσία.

Μια τραγική αλήθεια για την κα Ρεπούση και τον κο Δήμου


Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τόσο το νέο χτύπημα της κας Ρεπούση, όσο και τα όσα ισχυρίστηκε ο κος Δήμου.

Του Στρατή Μαζίδη
Από το freepen

Κανείς δεν αντιλέγει ότι υπήρξαν και μελανά σημεία στην επανάσταση με πρώτο και καλύτερο αν προτιμάτε πως πριν αποκτήσουμε υπόσταση, είχαμε ήδη τρία κόμματα να κυριαρχούν. Αυτό όμως είναι κάτι που δε σχολιάζουν οι υποτιθέμενοι αντικειμενικοί αυτοί αναλυτές. Όχι τυχαία... Κανένα δε συμφέρει η ομοψυχία του ελληνικού λαού.

Κομματιάζουν τὸν Παρθενώνα γιὰ νὰ τὸν …προστατεύσουν!!!(Βίντεο)

Τὸ θέμα τὸ ἔμαθα ἀπὸ τὴν Χαρούλα. Δὲν τὸ γνώριζα…
Ἀπό ποιάν Χαρούλα;;;
Μὰ τὴν Χαρούλα ποὺ ζεῖ στὸ Μαϊάμι, ἀλλὰ ποὺ κόπτεται περισσότερο ἀπὸ ἐμᾶς γιὰ τὴν κληρονομιά μας καὶ τὰ μνημεῖα μας…
Ἄλλως τέ… Ποῦ νά μᾶς μείνῃ σέ ἐμᾶς καιρός, μέ τόσην κλάψα, νά ἀσχοληθοῦμε μέ μίαν ἐπίσκεψιν σέ μουσεῖο ἐτοῦτες τίς ἐποχές;
Ἡ Χαρούλα λοιπὸν καταγγέλει πὼς ὁ Παρθενώνας μας ἔμεινε μισός…
Βέβαια κάτι τέτοιο μὲ μίαν πρώτη ματιὰ δὲν εἶναι ἀπολύτως ὀρατό…
Πάντως ἀναζητῶντας πληροφορίες στὸ διαδίκτυον διεπίστωσα πὼς ναί… Τὸν πετσοκόβουν…
Ἀλλὰ τὸν πετσοκόβουν γιὰ νὰ τὸν προστατεύσουν….. Ὅπως ἰσχυρίζονται…

Υπάλληλος εισπρακτικής ανοίγει το στόμα της και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: Πολιτικά πρόσωπα έχουν αγοράσει τα κόκινα δάνεια με 10% και εκμεταλλέυονται τους πολίτες!

http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2014/02/eispraktikes.jpg “Πήρα το θάρρος να μιλήσω ανοιχτά για το σκάνδαλο που επικρατεί στις δικηγορικές εταιρείες και κανένας δεν μιλάει γιαυτό. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω.
Εργαζομαι σε μια δικηγορικη εταιρεία. Ε ιμαι αποφοιτη ΤΕΙ με γνωσεις αγγλικων και η/υ.
Η οικονομικη κριση με αναγκασε να βρω ενα κομματι ψωμι σε μια απο αυτες τις εταιρειες που με υποχρεωνουν να εκβιαζω τους ελληνες δανειοληπτες οπου λογω της κρισης αδυνατουν να πληρωνουν τα δανεια τους. Και ολα αυτα για 550 ευρώ τα οποια τα παιρνω μια φορα στο τοσο.

Ολική αντικατάσταση κρανίου με 3D printed μόσχευμα στην Ολλανδία!(Βίντεο)

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τεχνολογία 3D printing εφαρμόζεται με επιτυχία για ιατρικούς λόγους, αφού στο παρελθόν είχαμε δει το 3D εκτυπωμένο πρόσωπο ενός 60χρονου ασθενούς, αλλά και την αντικατάσταση του 75% του κρανίου με 3D εκτυπωμένο μόσχευμα από polyetherketoneketone. Παρόλα αυτά, δεν παύει να μας εκπλήσσει ευχάριστα το γεγονός ότι η νέα τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και το παράδειγμα της 22χρονης από την Ολλανδία θα σας εντυπωσιάσει.

Ελεύθεροι οι ΕΛΑΜίτες για τα επεισόδια στη Λεμεσό

Λεμεσός: Απορρίφθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού το αίτημα της Αστυνομίας για 7ήμερη κράτηση των τριών υπόπτων σε σχέση με τα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη του ΕΛΑΜ την Τετάρτη το βράδυ στη Λεμεσό σε εκδήλωση με ομιλητή τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Η δικαστής στην απόφασή της χαρακτήρισε γενική την τοποθέτηση του μάρτυρα της Αστυνομίας και ασαφή και αόριστη τη μαρτυρία για το ανακριτικό έργο που υπολείπεται στην υπόθεση.

Κέρδη άνω των 100 μονάδων για τον Dow Jones με τη στήριξη των μάκρο

Dow16.344,4180,18 0,49%  



  Nasdaq4.151,23-22,35 -0,54%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε θετικό έδαφος κινούνται την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι μετοχικοί δείκτες της Wall Street με τον Dow Jones να σημειώνει άνοδο άνω των 100 μονάδων στον απόηχο των ενθαρρυντικών μάκρο που έδειξαν ενίσχυση του προσωπικού εισοδήματος και δαπανών τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ.

Οι απώλειες των τελευταίων ημερών ωστόσο μάλλον θα στερήσουν το κλείσιμο μιας εβδομάδας κερδών για την Wall Street.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 124,41 μονάδες (0,76%) στις 16.388,27 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 33,71 μονάδων (0,81%) στις 4.184,94 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 13,15 μονάδων (0,71%) στις 1.862,19 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 29 καταγράφουν με θετικό πρόσημο και 1 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Microsoft στα 40,24 δολάρια με άνοδο 0,88 δολαρίων ή σε ποσοστό 2,24%. Ακολουθούν η Merck με κέρδη 1,45% και στα 56,54 και η UnitedHealth Group Incorporated, η οποία διαπραγματεύεται στα 82,05 δολάρια με άνοδο 1,27%.

Τα σημερινά κέρδη έρχονται σε αντιδιαστολή με την χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, όπου και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο, εξαιτίας ανησυχιών ότι τα σημάδια βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας, μπορεί να ωθήσουν τη Federal Reserve σε αύξηση των επιτοκίων, νωρίτερα του αναμενόμενου.

Ανοδικά κινήθηκε το ΧΑΚ-Στις 118,12 μονάδες

Λευκωσία: Ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά κατά την τελευταία συνεδρία της εβδομάδας.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,35% και έκλεισε στις 118,12 μονάδες, ενώ με άνοδο 0,66% έκλεισε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 57,64 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, το κυπριακό χρηματιστήριο κατέγραψε ζημιές σε ποσοστό 1,43%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €232.652,66.

Οριακά αρνητικό το εβδομαδιαίο πρόσημο στο Χρηματιστήριο

Εντυπωσιακή ανάκαμψη στο τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής για τον Γενικό Δείκτη, που έκλεισε με άνοδο 0,97% και κοντά στο υψηλό που είχε κάνει ενδοσυνεδριακά, στις 1327,87 μονάδες. Οριακές οι απώλειες της εβδομάδας, στο -0,21%.

Το ενδιαφέρον διαχύθηκε και σε άλλες μετοχές πέρα από των τραπεζών, ενώ σχεδόν το σύνολο του 25αρη έκλεισε με θετικό πρόσημο, με πολλές μετοχές εξ αυτών να κλείνουν στο υψηλό ημέρας όπως με την μετοχή της ΜΙΓ (5,40%) και κλείσιμο στα 0,527 ευρώ, η Eurobank Properties (5,23%) στα 9,05 ευρώ ,η Ελλακτωρ (3,93%) στα 3,97 ευρώ, ο ΟΛΠ (3,51%) στα 19,75 ευρώ, η Τρ. Πειραιώς (3,26%) στα 1,90 ευρώ, η Τέρνα Ενεργειακή (3,19%) στα 4,53 ευρώ και η Jumbo (2,38%) στα 12,90 ευρώ.

Εκπληκτικές εικόνες: Ο κόσμος από το κόκπιτ ενός αεροπλάνου



Για άλλη μια φορά ο Alex MacLean, εντυπωσιάζει με τα καρέ του.
Ο κόσμος από ψηλά είναι πάντα υπέροχο θέαμα.
Για τους περισσότερους φωτογράφους, η λήψη μιας φωτογραφίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, γρήγορες και συντονισμένες κινήσεις.

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο από Τουρκία: Tα πρακτικά της σύσκεψης για εισβολή στην Συρία - Πώς έστησαν νέα "Βαριοπούλα" (Βίντεο)

Ενα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο προϊόν υποκλοπής του περιεχομένου της σύσκεψης μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, του αρχηγού της ΜΙΤ Hakan Fidan του υφυπουργού Εξωτερικών Feridun Sinirlioğlu και του αναπληρωτή Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Yaşar Güler, παρουσιάζει το defencenet.gr.
Και το χαρακτηρίζουμε "συγκλονιστικό" γιατί αν βγάλεις την λέξη "Συρία" και την αντικαταστήσεις με την λέξη "Ελλάδα" έχουμε ολόκληρο τον τρόπο σκέψης, ενέργειας και προσδοκώμενου αποτελέσματος από την πλευρά της Τουρκίας σε μία εισβολή κατά της χώρας μας

Νεκρός στο κελί του ο Αλβανός βαρυποινίτης που έσφαξε τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη - Τι κατέγραψαν οι κάμερες τη νύχτα στις φυλακές Νιγρίτας

- Ο μυστηριώδης θάνατος του Ιλία Καρέλι έγινε γνωστός όταν άνοιξαν τα κελιά των φυλακών Νιγρίτας
- Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε κάμερα μέσα και έξω από το κελί ασφαλείας, που κατέγραφε τα πάντα
- Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αυτοκτονίας από τα πρώτα στοιχεία που αποκαλύπτονται
- Η μαρτυρία του αρχιφύλακα υπηρεσίας, που διαπίστωσε τον θάνατο του Αλβανού κρατούμενου
- Για Θεία Δίκη μιλούν οι συγγενείς του αδικοχαμένου υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη

Yasou: Εκπληκτικό το πώς ανακάμπτει η Ελλάδα!

Η στωικότητα του ελληνικού λαού, τα επιτυχημένα τεστ των τραπεζών - «Πολύ σπάνιο μία χώρα να καταφέρει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να διορθώσει την εικόνα της!»Με τίτλο «Yasou: Εκπληκτικό το πώς ανακάμπτει η Ελλάδα!» το περιοδικό Businessweek φιλοξενεί ένα διθυραμβικό άρθρο για την ελληνική οικονομία. Το ρεπορτάζ χρησιμοποιεί ως άξονα του το διάγραμμα με τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και όπως αναφέρει αυτό το διάγραμμα από μόνο του περιγράφει μία αξιοθαύμαστη ιστορία.

Αγριος καυγάς Καμμένου με Ραχήλ Μακρή: Πας να μου διαλύσεις το κόμμα!

Ήταν Πέμπτη πρωί, λίγη ώρα μετά την ανεξαρτητοποίηση δύο βουλευτών των ΑΝΕΛ, όταν η Ραχήλ Μακρή υπερασπιζόταν ραδιοφωνικώς τον πρόεδρο του κόμματος. Αλλά ο Πάνος Καμμένος μάλλον δεν ικανοποιήθηκε απ' όσα την άκουσε να λέει.
Και αποφάσισε να την πάρει τηλέφωνο, οργισμένος. Ιδού ο διάλογος, όπως δημοσιεύεται στον ΒΗΜΑτοδότη

Γέμισε ο Ινδικός Ωκεανός συντρίμμια, αλλά το Boeing άφαντο -Αεροσκάφος εντόπισε 11 αντικείμενα

Πλήρωμα αεροσκάφους από τη Νέα Ζηλανδία εντόπισε 11 αντικείμενα στη νέα περιοχή του Ινδικού Ωκεανού, που ερευνάται για τον εντοπισμό της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines, σύμφωνα με τις αυστραλιανές Αρχές και σύμφωνα με το BBC.
Τα ευρήματα αυτά πρέπει να ταυτοποιηθούν και από πλοίο, κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο, όπως ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα.

Πείστηκαν οι «αντάρτες» - Έτοιμοι για το «Ναι, σε όλα»!

Πείστηκαν οι «αντάρτες» - Έτοιμοι για το «Ναι, σε όλα»!
Οι «κόκκινες γραμμές» που έγιναν… διακεκομμένες και τελικά ξεθώριασαν
Στο ίδιο έργο θεατές εδώ και 5 χρόνια.
Η κυβέρνηση αρχικά προωθεί ένα νομοσχέδιο. Μετά βγαίνουν οι περίφημοι «αντάρτες» σηκώνουν «παντιέρες», απειλούν με καταψήφιση, μετά πείθονται και στη συνέχεια στη Βουλή φωνάζουν περήφανα «Ναι, σε όλα»! Μετά το τέλος όμως της συνεδρίασης σπεύδουν να τονίσουν στις κάμερες πως «ψήφισα για τελευταία φορά». Πώς αλλιώς άλλωστε θα μπορέσουν να εμφανιστούν στα καφενεία του χωριού τους;
Ποιον κοροϊδεύουν αλήθεια; Τον ελληνικό λαό ή τον εαυτό τους;

Ξεκινά η τριήμερη μάχη για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

Ξεκινά η τριήμερη μάχη για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή
-Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για υπερψήφιση ακόμα και από ανεξάρτητους βουλευτές -Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για το κατεπείγον της διαδικασίας
Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί το Σαββατοκύριακο και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Η αξιωματική αντιπολίτευση δια μέσου του βουλευτή Γιάννη Δραγασάκη εξέφρασε τις έντονες αντιδράσεις της επί της διαδικασίας. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, να παρέμβει ώστε η διαδικασία της ψηφοφορίας να μην ολοκληρωθεί σε μια συνεδρίαση αλλά να δοθεί χρονικό περιθώριο επιπλέον 24ωρων.