Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Όλες οι πόλεις τις οποίες έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος


Η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπως ακριβώς την οραματίστηκε ο Αλέξανδρος

Όλες οι πόλεις τις οποίες έχτισε ο Αλέξανδρος αποτελούσαν μέρος στρατηγικού σχεδίου, που στόχο είχε την ανάμειξη του πληθυσμού και τον εξελληνισμό των κατακτημένων περιοχών. 

Εκτός από την ίδρυση αυτών των πόλεων, μια σειρά από οχυρώσεις και άλλου είδους έργα κατασκευάστηκαν με σκοπό να υποβοηθήσουν την αύξηση της παραγωγής, τη δημιουργία χερσαίων και υδάτινων εμπορικών δρόμων, και τη διατήρηση της ηρεμίας στις κατακτημένες περιοχές. 

Η Κική και η Κοκώ


Του Θεοδώρου Κουτρούκη
Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου


«Σουλούπι, μπόι, μικρομεσαίο, ύφος του γόη, ψευτομοιραίο. Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης, λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης»

Τα καυστικά λόγια του Γεώργιου Σουρή θα μπορούσαν κάλλιστα να περιγράψουν την μεγαλύτερη μερίδα του πολιτικού προσωπικού που θα τεθεί ενώπιον των ψηφοφόρων στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του επόμενου Μαΐου, σε μια κρίσιμη για τον τόπο συγκυρία. Οι πολίτες θα κληθούν να αναδείξουν δημοτικούς άρχοντες. Πως όμως θα επιλέξουν;

Πάτρα: Η φωτογραφία της κρίσης που κάνει το γύρο του κόσμου!

ΦΩΤΟ από patrisnews.com
ΦΩΤΟ από patrisnews.com
Σκηνές φτώχειας και εξαθλίωσης εκτυλίσσονται καθημερινά στις συνοικίες της Πάτρας - Αυτή που θα δείτε όμως προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στα social media...Η αναζήτηση τροφής και ειδών πρώτης ανάγκης στους κάδους απορριμμάτων είναι πλέον συνηθισμένη εικόνα για τους κατοίκους της πόλης. Ο πολλαπλασιασμός του αριθμού αστέγων και απόρων οδηγούν ορισμένους σε ύστατες λύσεις...



 Σύμφωνα με το patrisnews.com, σε ένδειξη αλληλεγγύης πολίτες κρέμασαν σε δέντρο σε κεντρική πλατεία της πόλης, κοντά σε κάδο απορριμμάτων, σακούλες που περιείχαν μαγειρεμένο φαγητό, προσπαθώντας έτσι να βοηθήσουν τους οικονομικά εξαθλιωμένους συμπολίτες τους, που παλεύουν για την επιβίωση τους αναζητώντας φαγητό στα σκουπίδια.

Κέρκυρα 7/1/2014: “Πεινάω, δώστε μου κάτι να φάω, πεινάω!”


7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ΩΡΑ 2 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα σκαλιά δίπλα στο ταμπλό όπου ο κινηματογράφος της Κέρκυρας αναρτά της ταινίες που θα προβάλει. Σ ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης ένας μεσόκοπος άνδρας γονατίζει και καταρρέει πάνω στα σκαλιά.

Μαζεύονται από πάνω του 3-4 περαστικοί, σταματά κι ένας γιατρός, μια γυναίκα καλεί το ΕΚΑΒ. Ο άνδρας δυσκολεύεται να επικοινωνήσει, μιλάει ασυνάρτητα, καταφέρνει να θυμηθεί το τηλέφωνο του αδελφού του, συνέρχεται λίγο.”

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Γεωστρατηγική & Γεωοικονομική ανάλυση με βάση τις εξελίξεις στην ενεργειακή πολιτική - 
Η εξωστρεφής και καινοτομική προσέγγιση".
ΣΕΒΕ. "Noesis" Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, Θεσσαλονίκη. 
Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014, 18.00.

ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΖΟΥΡΑΦΑ. ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 200Μ2 ΓΗΣ!

ΟΝΟΜΑ ΝΗΣΟΥ : ΖΟΥΡΑΦΑ -ΛΑΔΟΞΕΡΑ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ :  40ο 28' 23''
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ :  25ο 50' 18''
ΕΚΤΑΣΗ (σε τετραγωνικά χιλιόμετρα) : 0.009
ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΗΣ (σε χιλιόμετρα) : 0.465
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ : ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ


Παραμένει άσημη ενώ θα έπρεπε να είναι διάσημη , αν όχι για άλλους λόγους , τουλάχιστον γιατί οριοθετεί την ελληνική επικράτεια στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Είναι η Βορειοανατολικότερη των Θρακικών Σποράδων.

ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΑ ΙΝΔΙΚΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ

genosimaΑπό το makeleio.gr

Παρά το πρόστιμο-μαμούθ των 500 εκατομμυρίων δολαρίων και τις καταδικαστικές αποφάσεις της αμερικανικής δικαιοσύνης για σωρεία κακουργημάτων, η ινδική φαρμακοβιομηχανία γενόσημων Ranbaxy Laboratories Ltd, που παραδέχτηκε τη νοθεία των σκευασμάτων της, δε συμμορφώθηκε.
Τώρα, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) απαντά με καθολική απαγόρευση στις εισαγωγές των εν λόγω ινδικών γενόσημων, καθώς η Ranbaxy συνέχισε να μην τηρεί τις κατάλληλες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας στην παραγωγική διαδικασία.
Δύο επιθεωρήσεις στην κύρια παραγωγική μονάδα της Ranbaxy στην πόλη Μοχάλι στην Ινδία, εξακρίβωσαν πλημμελείς πρακτικές στην παραγωγή των γενόσημων, που έχουν να κάνουν με την ποιότητα των σκευασμάτων.

Πολέμησε τους Γερμανούς για να πεθάνει από το κρύο...

Το κείμενο αυτό δεν είναι άρθρο. Μοιάζει περισσότερο με κραυγή απελπισίας και είμαι αναγκασμένη να το γράψω σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξαναβρώ τον ύπνο μου ύστερα από μια είδηση που με συγκλόνισε. Όλα  όσα θα αναφέρω είναι πέρα για πέρα αληθινά όσο και θλιβερά.
Τις τελευταίες μέρες των εορτών βρέθηκα στο χωριό του παππού μου, ένα μικρό χωριουδάκι της Λαμίας με περίπου χίλιους κατοίκους (κατά δική τους ομολογία) .

Κάθε μου επίσκεψη εκεί είναι και μια έκπληξη μιας και αισθάνεσαι όχι απλά ότι είσαι σε άλλη χώρα αλλά ώρες ώρες και σε άλλον πλανήτη. Τόσο διαφέρει από την αντίληψη των Αθηναίων, η αντίληψη των ντόπιων για την κοινωνία , για την πολιτική, για την επικαιρότητα και όπως έμαθα εσχάτως και για την ανθρώπινη ζωή.

Ερχονται οι φακοί επαφής-τηλεόραση!


Ουάσινγκτον:Ονομάζεται iOptik και είναι ένα σύστημα φακών επαφής νέας γενιάς, που σε ρόλο οθόνης υψηλής ευκρίνειας, προβάλλει εικόνα απευθείας σε κάθε μάτι.
Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία Innovega που βρίσκεται πίσω από τον φακό-τηλεόραση, το φουτουριστικό σύστημα είναι σε θέση να προβάλλει ψηφιακά δεδομένα όπως π.χ. οδηγίες οδήγησης και βιντεοκλήσεις.
Το μέλλον στα μάτια μας
Οι φακοί λειτουργούν από μόνοι τους ή σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι έξυπνα γυαλιά, προσφέροντας
στον χρήστη εμπειρία αντίστοιχη με εκείνη της παρακολούθησης σε τηλεοπτικό δέκτη 240 ιντσών από απόσταση τριών μέτρων.
Για την ώρα, τα συνοδευτικά γυαλιά είναι εξοπλισμένα με μικροπροτζέκτορες, ωστόσο μελλοντικά η εταιρεία σχεδιάζει να ενσωματώσει σε αυτά μικροσυστήματα ήχου, δυνατότητες ελέγχου διά της αφής, κάμερα και επιταχυνσιόμετρο.

Απίστευτο και όμως αληθινό - Ζητούν 20.000 ευρώ από τους γονείς του Στάθη Λαζαρίδη..

Της Ιωάννας Βλαχάκη 
Από το neakriti

Μέρες χαράς κι ελπίδας ήταν οι μέρες που μας πέρασαν, όμως για τον πατέρα και τη μάνα του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, η χαρά και η ελπίδα έχουν σβήσει προ πολλού... Ο γιος τους, που τραυματίστηκε στην ενέδρα των Ζωνιανών, παραμένει καθηλωμένος και σε λήθαργο στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας. Το εγγόνι τους, το κοριτσάκι του Στάθη τους, είναι τόσο κοντά και τόσο μακριά ταυτόχρονα. Δεν μπόρεσαν καν να το αγκαλιάσουν και να του ευχηθούν χρόνια πολλά. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και άλλο κακό.

Ή, αν προτιμάς, ζήσε το μύθο στη Ρουμανία

http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/fiberlink?t=internet-fix&pachet=digi_net_fiberlink_1000
Μόνο μελαγχολία μπορεί να μας προκαλούν, εδώ στην Ελλάδα, τα τελευταία νέα από το Ρουμάνικο ίντερνετ: την ώρα που ο ΟΤΕ διαφημίζει ως "ασύλληπτη" την ταχύτητα των 50Μbps και πουλάει πακέτα στα 30Μbps, προφανώς για να μη ζαλιστούμε απ' την πολλή ταχύτητα, στη Ρουμανία είχαν "αργή" ταχύτητα στα 50Μbps (κατέβασμα/ανέβασμα) με 29 λέι/μήνα και "γρήγορη" στα 100Μbps με 39 λέι/μήνα (με ισοτιμία στα περίπου 4,37λέι/ευρώ, οι τιμές είναι αντίστοιχα στα περίπου 6,6 & 8,9 ευρώ/μήνα). 
Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να κλάψουμε πραγματικά:

Νερό, Φυσικό Δικαίωμα ή Νερό, μπίζνα τριψήφιων δις;(Βίντεο)


Νερό – Φυσικό Ανθρώπινο Δικαίωμα ή Νερό –μια μπίζνα δισεκατομμυρίων; Οι Βρυξέλες έχουν ήδη αποφασίσει. Το νερό θα ανήκει στις εταιρίες και όχι στους πολίτες στα δισεκατομμύρια της ελίτ και όχι στον λαό. Αλήθεια γνωρίζεις ποια είναι και τι κάνει η ελίτ, τις στιγμές που εσύ και οι όμοιοι σου, σαν καλά και υπάκουα πρόβατα ψηφίζετε, σαν ηλίθιοι πιστοί – δούλοι προσκυνάτε, ή χοροπηδάτε σαν μαϊμουδάκια στα μπουζουξίδικα ή στις κερκίδες;

Σου ετοιμάζουν το παρόν σου και το μέλλον των παιδιών σου, όχι χωρίς να σε ρωτήσουν, αλλά σαν να μην υπάρχεις καν !!!

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ … ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ « ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ »

Ο David Icke, με αφορμή την περιπέτεια υγείας του φίλου και γνωστού του Brian Haw, ξεσπαθώνει εναντίον του ιατρικού κατεστημένου και των φαρμακοβιομηχανιών βγάζοντας τα άπλυτα τους στη φόρα.


Και αυτά που έχει να τους προσάψει δεν είναι λίγα! Οι πιο υποψιασμένοι δεν θα εκπλαγούν και ιδιαίτερα αλλά όσοι δεν έχουν εμβαθύνει στην έρευνα για ιατρικές απάτες και βρομιές θα πέσουν απ’ τα σύννεφα με αυτά που θα διαβάσουν. Έχω διατηρήσει το περισσότερο φωτογραφικό υλικό που συνόδευε το πρωτότυπο κείμενο.

Υπάρχει καμιά χώρα που λέγεται «Ανεξάρτητη Θράκη» κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;


Υπάρχει καμιά χώρα που λέγεται «Ανεξάρτητη Θράκη»; Έχει αποσχιστεί από την Ελλάδα το ελληνικό τμήμα και συνδέθηκε με το τουρκικό δημιουργώντας την τουρκική Θράκη;
Τα λάβαρα της «Ανεξάρτητης Θράκης» είναι επίσημα; Αν στην Κωνσταντινούπολη υπήρχε σύλλογος που είχε λάβαρα για την «Ανεξάρτητη Πόλη» δεν θα μπούκαραν μέσα οι Τούρκοι και θα τα έσπαγαν όλα;
Άραγε, αν ένας Τούρκος βουλευτής πήγαινε και φωτογραφίζονταν με Έλληνες που θέλουν την απόσχιση της Πόλης από την Τουρκία δεν θα του… έπαιρναν το κεφάλι;

Ἕνα κρανίο μέ κέρατα;

Ἕνα κρανίο μέ κέρατα;1Τὸ 1880 σὲ ἔναν τύμβο τοῦ Sayre, στὸν νομὸ τοῦ Μπράντφορν τῆς Πενσυλβανίας, ἀνεκαλύφθῃ ἕνα ἀνθρώπινο κρανίο μὲ κέρατα, ποὺ προεξέχουν, λίγο πιὸ ἐπάνω ἀπὸ τὰ φρύδια του.
Ὑπολογίστηκε ὅτι τὸ σῶμα του εἶχε θαφτεῖ περίπου τὸ 1200 μ.χ.
Ἡ ἀνακάλυψη ἔγινε ἀπὸ μιὰ ἀξιοπίστη ὁμάδα ἀνθρώπων, ποὺ συμπεριελάμβανε τὴν κρατικὴ ἀρχαιολογικὴ ὑπηρεσία τῆς Πενσυλβανίας, τὸν ἀξιωματοῦχο τῆς Πρεσβυτεριανὴς ἐκκλησίας (παθολόγο dr Donehoo) καὶ δύο καθηγητές, τὸν A.B. Skinner τοῦ ἀμερικανικοῦ μουσείου ἐρεύνης, καὶ τὸν W.K.Morehead, τῆς Ἀκαδημίας τοῦ Phillps τοῦ Andover τῆς Μασαχουσέτης.
Τὸ κρανίο αὐτὸ ἐστάλῃ στὸο Ἀμερικανικὸ Μουσεῖο ἐρεύνης, στὴ Φιλαδέλφεια, ὅπου ὅπως καὶ τόσα ἄλλα πολλὰ εὐρήματα, που ἐξετάζει ἡ ἐπιστήμη τῆς ἀνθρωπολογίας, ἐκλάπη καὶ δεν τὸ ξαναείδαμε ἀπὸ τότε ποτὲ ξανά.

Τουρκία: Το «τέλος» ενός… «γίγαντα»

trkΤου Κίμωνα Γεωργακάκη
Από το pygmi.gr 
 
Οι δύο ιδεολογικοπολιτικοί δρόμοι της Άγκυρας, έτσι ώστε να μπορέσει να επιβληθεί στους διάφορους εθνοτικούς πληθυσμούς που απαρτίζουν το σημερινό κρατικό μόρφωμα που ονομάζεται «Τουρκία», ήταν 1. ο εσωστρεφής εθνικισμός-τουρκισμός κοσμικού χαρακτήρα (επιβολή τουρκικής ταυτότητας  στους πολίτες) και 2. ο εξωστρεφής νέο-οθωμανισμός (ένωση πληθυσμών εντός αλλά και εκτός συνόρων με σημαία το Ισλάμ και την Τουρκία προστάτιδα δύναμη – αναβίωση οθωμανικής αυτοκρατορίας).

Πειράματα “ψεκασμών” σε πολίτες από τον αμερικανικό στρατό! Με τι ψέκαζαν;(Βίντεο)

Πειράματα του αμερικανικού στρατού σε πολίτες τις δεκαετίες του 1950 και 60, αποκαλύπτει το τηλεοπτικό ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ.

Κι εκεί όπως θα διαπιστώσετε υπάρχουν οι θεωρίες “ψεκασμού”.

Στο ρεπορτάζ υπάρχουν πλάνα εποχής και συνεντεύξεις όσων ερευνούν τα πειράματα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ:ΘΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΛ-ΚΑΪΝΤΑ ΣΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ-ΚΟΡΩΠΙ-ΚΕΡΑΤΕΑ!

al-qaeda
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τόσο οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες όσο και η αντιτρομοκρατικής υπηρεσία μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του αμερικανικού ινστιτούτου TCS (Tech Central Station) που βλέπει διείσδυση της Αλ Κάιντα και ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα μέσω των λαθρομεταναστών.

Αυτό όμως που συγκλονίζει είναι ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ελληνικές αρχές σε συνεργασία με στελέχη τόσο της CIA όσο και της βρετανικής ΜΙ5 έχουν βάλει στο μικροσκόπιο ενδελεχών ερευνών συγκεκριμένες περιοχές του Μεσογείτικου κάμπου όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι

Το μυστήριο του εξωγήινου σήματος «Wow!» (Βίντεο)


Το μυστήριο του εξωγήινου σήματος «Wow!» (βίντεο)
Το πιο περίεργο σήμα που έχει καταγραφεί ποτέ από την αμερικανική Υπηρεσία Ερευνών Εξωγήινης Ζωής (SETI) παραμένει για δεκαετίες άλυτο μυστήριο.

Μια νύχτα του καλοκαιριού του 1977, ένα ραδιοτηλεσκόπιο στο Ντέλαγουερ του Οχάιο κατέγραψε ένα σήμα, που διήρκεσε μόλις 72 δευτερόλεπτα, όμως τότε έμοιαζε ότι θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία.
Για αρκετές ημέρες το περίεργο σήμα παρέμενε στα «αζήτητα» στις μετρήσεις του SETI. Μέχρι που ο ερευνητής Τζέρι Έιμαν πρόσεξε τα δεδομένα.

«Ζωντανά» βράχια μεγαλώνουν με τη βροχή και… περπατάνε

Τα «trovants» είναι ό,τι πιο περίεργο υπάρχει στη γη, καθώς χαρακτηρίζονται ως «ζωντανά» βράχια!
Πρόκειται για παράξενους βράχους σε διάφορα μεγέθη που αναπτύσσονται όταν έρθουν σε επαφή με το νερό και σε μερικές περιπτώσεις μετακινούνται μόνοι τους από το ένα σημείο στο άλλο.
Τα βράχια αυτά βρίσκονται σε ένα μικρό ρουμανικό χωριό, το Costesti και η λέξη trovant σημαίνει «τσιμέντο & άμμος». Έχουν σφαιρικό σχήμα, αποτελούνται από έναν πέτρινο πυρήνα με εξωτερικό κέλυφος άμμου και αν κοπούν στο εσωτερικό τους διακρίνονται δαχτυλίδια σαν αυτά που υπάρχουν στους κορμούς των δέντρων.

Ποιος Έλληνας πρόεδρος θα πει «Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»;;;

Ποιος Έλληνας πρόεδρος θα πει «Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»;;! Στο InfognomonPolitics δημοσιεύθηκε η είδηση για την δήλωση του προέδρου της Ρουμανίας, ότι «Η Μολδαβία είναι ρουμανική».
Η Μολδαβία πέραν του ποταμού Προύθου, λάφυρο του Στάλιν στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο αλλά και παλαιότερο μήλο της έριδας ανάμεσα στην Ρουμανία και στην Ρωσία κατοικείται στην πλειοψηφία από Ρουμάνους Μολδαβούς. Σοβιετική δημοκρατία, γίνεται Δημοκρατία της Μολδαβίας με την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
Η ιστορική περιοχή της Μολδαβίας λίκνο της Ρουμανικής εθνογέννεσης αλλά και παραδουνάβια ηγεμονία με βυζαντινές καταβολές και Έλληνες ηγεμόνες, μαζί με την Βλαχία και την Τρανσυλβανία δημιουργούν τον εθνικό κορμό της Ρουμανίας. Η πορεία της στον χρόνο παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με αυτή της Ηπείρου. Στην Μολδαβία όπως και στην Ήπειρο το βορειότερο κομμάτι της βρέθηκε χάρη στις διεθνείς γεωπολιτικές συνθήκες εκτός των συνόρων της μητέρας πατρίδας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;



ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;;;;;;;;;

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ;
 ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ…ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΑΨΤΕ ΜΑΣ…  

Αυτά μας ΧΡΩΣΤΑΝΕ οι Γερμανοί! Δείτε όλη την αλήθεια και θα πάθετε πλάκα από το θράσος τους!!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Η Γερμανία όταν χάνει έναν πόλεμο υπόσχεται ότι δεν θα τον επαναλάβει κι όμως αλλάζει συνεχώς τακτική. Επανέρχεται με άλλους τρόπους και άλλα μέσα για να κατακτήσει τα πρώην θύματά της.

Η ανεξόφλητη οφειλή ή αλλιώς το ξεχασμένο «δάνειο» που ακόμα παραμένει μετά από 70 χρόνια ατακτοποίητη. Αυτά αποτελούν τα λεγόμενα σήμερα ως συνηθίζεται Κατοχικά δάνεια. Θα επιχειρήσουμε μια αναλυτική παρουσίαση του όλου θέματος ιστορικά.

Αρχικά πως προέκυψαν τα δάνειαΌταν η Γερμανία αλλά και η Ιταλία κατέλαβαν την Ελλάδα την άνοιξη του 1941, οι διεθνείς Συμβάσεις της Χάγης ήδη από το 1907 είχαν προβλέψει ότι το κατεχόμενο κράτος θα πρέπει να καταβάλει έξοδα για την διαβίωση και την συντήρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Λευκάδιος Χερν(1850-1904) , ο εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας με την ελληνική καταγωγή

Ο Λευκάδιος Χερν, ο εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας, γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1850 στη Λευκάδα, στο ελληνικό νησί που βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος. Ο πατέρας του, Κάρολος Μουσχ Χερν, ήταν Ιρλανδός γιατρός που υπηρετούσε στα αγγλοκρατούμενα τότε Επτάνησα. Η μητέρα του ήταν η Ρόζα Κασιμάτη, Ελληνίδα η οποία καταγόταν από τα Κύθηρα. Τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του, ο Χερν τα πέρασε σε τόπο ελληνικό, κοντά στη θάλασσα, ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, δεχόμενoς ποίκιλλες επιρροές που σημάδεψαν τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του τα επόμενα χρόνια. Όμως η εποχή της ηρεμίας και της ανεμελιάς του στον ελληνικό παράδεισο τέλειωσε ξαφνικά, όταν ο πατέρας του πήρε μετάθεση για την Ινδία: Οι γονείς του αναγκάστηκαν να χωρίσουν και ο μικρός τότε Χερν βρέθηκε στο Δουβλίνο υπό την κηδεμονία της απολυταρχικής θείας του.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν δύσκολα: Ο Χερν σε ηλικία δεκαέξι ετών έχασε την όραση του αριστερού ματιού του και σχεδόν ταυτόχρονα έχασε τον πατέρα του.

Δυτικά της Κρήτης θα καταστραφούν τα χημικά της Συρίας !

Στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Κρήτης αναμένεται να εξελιχθεί πάνω σε ειδικά δεξαμενόπλοια η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Η αποκάλυψη-βόμβα για την τοξική που αγγίζει και την Κρήτη, έρχεται μέσω του BBC το οποίο ακολουθεί βήμα προς βήμα τη διαδικασία μεταφοράς και καταστροφής του οπλοστασίου που έχει ξεκινήσει ήδη υπό τον συντονισμό των Ηνωμένων Εθνών και του Οργανισμού για την Απαγόρευση Χρήσης Χημικών Όπλων.

Ανοδικά κινείται το ΧΑΚ

Λευκωσία: Ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 13:42 στις 108,85 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 1,48%. Ανοδικά κινείτο την ίδια ώρα και ο FTSE/CySE 20, καταγράφοντας αύξηση 1,15%. Ο όγκος συναλλαγών ανερχόταν στις 46.303.34 ευρώ.

Κέρδη κατέγραφαν, επίσης, στις 13:42, η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 1,71%, η Παράλληλη που σημείωσε μικρότερη άνοδο της τάξης του 0,23% και η Εναλλακτική, που παρουσίαζε αύξηση 1,60%. Ζημιές παρουσίαζαν στις 13:42 τα Ξενοδοχεία σε ποσοστό 2,37% και οι Επενδυτικές κατά 1,08%.

"Πατάει" και στις 1.300 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Συνεχίζει... ακάθεκτος την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά από αθροιστικά κέρδη 11,4% σε έξι διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. 

Το κλίμα στο ταμπλό παραμένει αισιόδοξο, σχολιάζει στο πρωινό της report η Piraeus Securities και, παρά το γεγονός ότι δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, θα μπορούσε να εκδηλωθεί νέο αγοραστικό ενδιαφέρον σε ορισμένους κλάδους.