Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Μνημόνιο συνεργασίας για την προστασία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου - Θα καθορίσει τους όρους και τη χρηματοδότηση των έργων

Μνημόνιο συνεργασίας που θα καθορίσει τους όρους και τη χρηματοδότηση των έργων για την ανάδειξη και προστασία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στο παλάτι των Ιπποτών.
Το μνημόνιο υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, τον υφυπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Στρατή, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο. Το μνημόνιο συνεργασίας αποτελεί προπομπό για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη, θεσμό που λειτούργησε με ιδιαίτερη επιτυχία από το 1986 έως και το 2004.

Αποβλήθηκαν μαθητές που τραγουδούσαν το «Μακεδονία Ξακουστή» στην παρέλαση - Τι απαντούν οι ίδιοι(Βίντεο)

Σάλος έχει προκληθεί από την απόφαση του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα να αποβάλει μαθητές, καθώς την ώρα της μαθητικής παρέλασης την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, αποκόπηκαν από τον σχηματισμό και τραγούδησαν το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».
Η απόφαση αυτή ήρθε από τον Σύλλογο Διδασκόντων και αφορά έξι μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με το «Έθνος», τους είχαν προειδοποιήσει να μην προβούν σε τέτοια ενέργεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από την παρέλαση οι μαθητές είχαν αναφέρει στους καθηγητές τι πρόκειται να κάνουν και βέβαια τους απαγορεύτηκε με αποτέλεσμα αρχικά να έρθουν σε αντιδικία με τους δασκάλους τους.

«Βγήκαν τα μαχαίρια» στις ρωσο-τουρκικες σχέσεις - Ερντογάν: «Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την προσάρτηση της Κριμαίας»!

Ερντογάν: «Θα συναντηθώ με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 10 και 11 Νοεμβρίου»

Δηλώσεις, οι οποίες είναι ικανές να προκαλέσουν ισχυρότατο ρήγμα στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία, πραγματοποίησε το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Άγκυρα «δεν έχει αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και δεν θα το κάνει ποτέ».

Προσβολή στη μνήμη του εθνομάρτυρα: Οι Αλβανοί ασκούν ποινική δίωξη στον νεκρό Κατσίφα – Αστικές απαιτήσεις του κράτους από την οικογένεια

Εντύπωση προκαλεί η ασέβεια και το θράσος των Αλβανών δολοφόνων, που πλέον ασκούν ποινική δίωξη στον νεκρό ήρωα, ενώ έγινε και λόγος για απαιτήσεις του τριτοκοσμικού κράτους από την οικογένεια του εθνομάρτυρα.

Οι Αλβανοί σκυλεύουν την μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση, ουδεμία κίνηση έκανε για την τιμωρία των υπεύθυνων και την απονομή δικαιοσύνης στο όνομα του ομογενή πατριώτη.

Για πιθανές αστικές απαιτήσεις του αλβανικού κράτους, από την οικογένεια του Κώστα Κατσίφα έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας Κώστας Γιοβανόπουλος, καθώς έχει συμβεί το πρωτοφανές – να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά νεκρού για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον αστυνομικών.

Συνταγματική Αναθεώρηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει τον Ιησού Χριστό από το Σύνταγμα

Επιτακτική ανάγκη να πάρει θέση ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και να δηλώσει αν υπάρχει συγκατάθεση της Εκκλησίας στη διάλυση της επικρατούσας θρησκείας – Τι έχει συμφωνήσει με τον Τσίπρα;
Διαβάζοντας προσεκτικά την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος γίνεται απολύτως σαφές ότι η ανοίγει η Κερκόπορτα η οποία έχει ως στόχο την διάλυση των συγκροτημένων κοινωνιών και την διάλυση των συντεταγμένων που συνθέτουν την ευρεία έννοια του Έθνους. Κι όλα αυτά στο βωμό της αποκαλούμενης πολυπολιτισμικότητας. 

Κυπριακή NAVTEX για την Exxon Mobil

Tου Ν. Λυγερού

Εκδόθηκε η NAVTEX 364/18 για τη διάρκεια που είναι απαραίτητη για τη γεώτρηση της Exxon Mobil στο θαλάσσιο οικόπεδο 10. Η NAVTEX αρχίζει από τις 10 Νοεμβρίου 2018 και τελειώνει στις 25 Φεβρουαρίου 2019. Η ζώνη της NAVTEX είναι καθορισμένη από τα τέσσερα στίγματα: Α. 33 25 Ν 31 39 Ε, Β. 33 25 Ν 31 51 Ε, C. 33 15 Ν 31 51 Ε, D. 33 15 Ν 31 39 Ε. Αυτή τη φορά η Κύπρος εξέδωσε τη NAVTEX εγκαίρως έτσι ώστε να αποφύγει οποιοδήποτε πρόβλημα ερμηνείας εκ των υστέρων. Τώρα η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία είναι καλυμμένη και θεσμικά για να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες στο πλαίσιο της άδειας έρευνας

Η απελευθέρωση της Φλώρινας

Tου Ν. Λυγερού

Οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Φλώρινας από τον τουρκικό ζυγό, έχουν φέτος μια ιδιαίτερη σημασία λόγω του Σκοπιανού αλλά και του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Έτσι η επιστημονική ημερίδα με θέμα: Εκκλησία, Μακεδονία, Ελλάδα: Τρεις ταυτόσημες αιώνιες αξίες και οντότητες, έχει μια άλλη εμβέλεια διότι αγγίζει όχι μόνο θέματα που έγιναν πριν έναν αιώνα αλλά και την επικαιρότητα που βάζει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της περιοχής. Διότι η Φλώρινα πρέπει να προστατευτεί από άλλο ζυγό που ετοιμάζεται με την επίσημη υπογραφή του ελληνικού κράτους αφού είναι το θέλημα του Πρωθυπουργού ΥπΕξ.

Αναλλοίωτο το Άρθρο 36 του Συντάγματος των Σκοπίων

Tου Ν. Λυγερού

Το Άρθρο 36 του Συντάγματος των Σκοπίων έχει την εξής διατύπωση στα αγγλικά: "The Republic guarantees particular social security rights to veterans of the Anti-Fascist War and of all Macedonian national liberation wars, to war invalids to, to those expelled and imprisoned for the ideas of the separate identity of the Macedonian people and of Macedonian statehood, as well as to members of their families without means of material and social subsistence. The particular rights are regulated by law."