Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Εκπληκτικό time-lapse από τον Ελληνικό νυχτερινό ουρανό(Βίντεο)

Αυτό το εκπληκτικό time-lapse δημιουργήθηκε με εικόνες από τον νυκτερινό ουρανό της Ελλάδας

Από το apocalypsejohn

Ο δημιουργός του Κωνσταντίνος μας περιγράφει:

Αυτό είναι το τελευταίο μου time-lapse έργο. Εργαζόμουν πάνω σε αυτό από το τέλος του Μαΐου! Περπάτησα πολλά πολλά χιλιόμετρα εδώ στο χωριό μου Πετρίλο για να φωτογραφίσω τον γαλαξία από τις πιο σκοτεινές περιοχές με καθαρό ουρανό . Πέρασα πολλές νύχτες έξω στα βουνά, χωρίς ύπνο. Απλά καθόμουν έξω σκεπασμένος με μια τραγόμαλι κουβέρτα και κοίταζα το νυχτερινό ουρανό ενώ η φωτογραφική μηχανή μου φωτογράφιζε.

Παρακολούθηση και Διδασκαλία

Του Ν. Λυγερού

Στον τομέα της διδασκαλίας υπάρχει ένα θέμα που είναι βασικό και εκφράζεται απλά με τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των ρημάτων «ακολουθώ» και «παρακολουθώ». Ενώ η διαφορά είναι τόσο σημαντική όσο η διαφορά που υπάρχει μεταξύ των ρημάτων «κοιτάζω» και «βλέπω». Κι όμως η διαφοροποίηση γίνεται μόνο στην παιδεία κι όχι στην εκπαίδευση, η οποία θεωρεί ότι ουσιαστικά αν ο μαθητής ακολουθεί και αναπαράγει τη γνώση αυτό επαρκεί. Ενώ η πραγματικότητα της διδασκαλίας εξετάζει το θέμα εντελώς διαφορετικά. Ο Δάσκαλος δεν καθοδηγεί απλώς τον μαθητή για να κάνει ακριβώς αυτό που θέλει, αλλά για να εξηγήσει τις δυσκολίες που αποτελούν τα γνωστικά εμπόδια για την επίτευξη του στόχου που επέλεξε ο μαθητής, αφού έχει επιλεχθεί μεταστρατηγικά από το δίπολο Δάσκαλος-μαθητής.

Ασυνήθιστη δομή στην επιφάνεια του Άρη (Βίντεο)

Μία ασυνήθιστη δομή βρέθηκε αυτή την εβδομάδα σε μια φωτογραφία του Άρη.
Προφανώς είναι δύσκολο να πούμε τι ακριβώς είναι αυτό το αντικείμενο. Μόνο βράχια ή ενδείξεις αρχαίων πολιτισμών στον Άρη; Το σχήμα του, πάντως δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο τοπίο.

Οι χαραγμένες πέτρες στο Σπήλαιο Burrows του Ιλινόις(Βίντεο)

Από το erevnw

Το μυστικό σπήλαιο Burrows ...

Το 1982, ο Αμερικανός Russell Burrows ανακάλυψαν  περίεργες πέτρες στο κράτος του Ιλλινόις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτα τα χαρακτικά στη πέτρα, και εκατοντάδες άλλα έρχονται από ένα σύστημα από υπόγειες σήραγγες.

Οι παραστάσεις που περιέχονται σε αυτό, ας θυμηθούμε διάφορους πολιτισμούς. Άλλες θησαυροί είναι ακόμα κρυμμένα σε σπηλιές. Σαρκοφάγοι, μουμιοποιημένα πτώματα και νεκροτομείου αντικείμενα με ατόφιο χρυσάφι.

Πως μπορούμε να καταλάβουμε αν μια ανάρτηση είναι hoax.

Πως μπορούμε να καταλάβουμε αν μια ανάρτηση είναι hoax.
Έχω λάβει πολλά μηνύματα που με ρωτάνε πως μπορούν να καταλάβουν αν μία ανάρτηση είναι hoax. Σήμερα θα κάνω μια προσπάθεια να σας πω με ποιο τρόπο θα καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά σε μια ανάρτηση – άρθρο που διαβάζετε στο ίντερνετ.
Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας γιατί οι διαφορές από hoax σε hoax είναι τεράστιες, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία που αν υπάρχουν στην ανάρτηση που διαβάζετε, θα πρέπει να σας υποψιάσουν, ότι κάτι δεν πάει καλά.  Ας τα δούμε αναλυτικά.

Μυστηριώδης τέλεια σφαίρα στον Άρη αποκαλύπτει φωτογραφία της Nasa

Το Jet Propulsion Lab της Nasa έχει κυκλοφορήσει μια φωτογραφία που από ότι φαίνεται δείχνει μια τέλεια σφαίρα στον Άρη.
Η εμφάνιση στη φύση να συμβεί κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνια και συνήθως συνδέεται με τη ροή νερού για μεγάλες χρονικές περιόδους.

BBC: Παλαιοκώστας, ο «άπιαστος» - Μία ιστορία σαν κινηματογραφική ταινία

BBC: Παλαιοκώστας, ο «άπιαστος» - Μία ιστορία σαν κινηματογραφική ταινίαΤο εξώφυλλο μοιάζει με αφίσα ταινίας δράσης. Τίτλος: «Ο άπιαστος» Πρωταγωνιστές: Βασίλης Παλαιοκώστας, Νίκος Παλαιοκώστας, Κώστας -«ο καλλιτέχνης»- Σαμαράς, Αλκέτ Ριζάι Σούλα Μητροπία. Με τον τρόπο αυτό επέλεξε το BBCMagazine να αφιερώσει εκτενές άρθρο του στον πιο καταζητούμενο Έλληνα, τον Βασίλη Παλαιοκώστα.
«Έχει περάσει δεκαετίες παραβιάζοντας το νόμο. Έχει αποδράσει από τη φυλακή δύο φορές με ελικόπτερο. Έχει δώσει εκατομμύρια στους φτωχούς. Αυτή είναι η ιστορία του πιο καταζητούμενου άνδρα στην Ελλάδα που έγινε λαϊκός ήρωας», σημειώνει στην εισαγωγή του το BBC.

Σκόπια: «Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι είμαστε Σλάβοι»

Οι Ιστορικοί χρησιμοποιούν τον όρο ‘Σλάβοι’, γράφει το δημοσίευμα
«Το ζήτημα της μακεδονικής ταυτότητας μετατρέπεται σε ένα παιχνίδι των λέξεων και των ερμηνειών», γράφει το Alsat-M και συνεχίζει:


Ο ιστορικός Τοντόροφ Τσεπρεγκάνοφ, δεν αρνείται τη σλαβική καταγωγή των πολιτών του κράτους της FYROM, αλλά λέει ότι έχει προσδιοριστική σημασία για τις φυλές που υπάρχουν και όχι για το σύνολο του λαού.

Στο Πειθαρχικό των ΑΝΕΛ παραπέμπεται η Ραχήλ Μακρή για τις αναρτήσεις της στο facebook για... ερωμένες αεροσυνοδούς και γυμνοσάλιαγκες

Στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος παραπέμπει τη Ραχήλ Μκαρή ο Πάνος Καμμένος, ύστερα από τις τελευταίες αναρτήσεις τις οποίες είχε κάνει η βουλευτής των ΑΝΕΛ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορούσαν στελέχη του κόμματος.
Οι αναρτήσεις που είχε κάνει η Ραχήλ Μακρή
Την περασμένη Τρίτη λοιπόν δύο γυναίκες βουλευτές των ΑΝΕΛ με αφορμή την τοποθέτηση μιας... τρίτης ως τομεάρχη από τον Πάνο Καμμένο έδωσαν μάχη στα μέσω κοινωνικής δικτύωσης. Ο προέδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων όρισε υπεύθυνη στον Τομέα Πολιτισμού του κόμματος την Γεωργία Στεφανάκη. Η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, έσπευσε να το ανακοινώσει και να της ευχηθεί «καλή επιτυχία» με ανάρτησή της στο twitter.

Η Κομισιόν μας περνάει γενεές δεκατέσσερις: Είστε στον αέρα

«Ολα στον αέρα» φαίνεται πως είναι το συμπέρασμα που εξάγεται από τα όσα αναφέρουν οι Βρυξέλλες για την επόμενη αξιολόγηση και το νέο γύρο διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες όλα τα καυτά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά, καθώς, η ΕΕ εκτιμά ότι οι εξαγγελίες περί φοροελαφρύνσεων πρέπει να εξεταστούν λεπτομερώς, αλλά διατυπώνει και ανησυχίες για την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Ανάμεσα σε άλλα επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξουν μειώσεις στους ανώτατους μισθούς, να απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις και να ολοκληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα τα οποία υπολογίζονται σε... χίλια.