Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Τα χρυσωρυχεία του Μ. Αλεξάνδρου - Εκεί όπου γεννήθηκε ο πληθωρισμός - Τι απέγιναν οι αμύθητοι θησαυροί των Περσών;

Ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε στην άκρη του τότε γνωστού κόσμου. Η ιστορία των κατακτήσεων και των ανακαλύψεων του είναι λίγο πολύ γνωστή. Λίγοι -σχετικά με το εγχείρημα- άνδρες και πολλή αποφασιστικότητα.
-Όμως πώς χρηματοδοτήθηκε η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
-Είχε κρυφούς πόρους;
-Ίσως άγνωστα χρυσωρυχεία;
Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες. Οι πιο πολλές πηγές μάλιστα, μιλούν για τεράστια χρέη που του άφησε ο Φίλιππος. Άλλες όπου πήρε πολύ λίγα χρήματα μαζί του στην Ασία. Και άλλες για περισσότερα χρήματα και πηγές εσόδων από χρυσωρυχεία στη Βόρεια Ελλάδα αρχικά και έπειτα στην Ασία.

Εκπληκτική ανακάλυψη: Βρέθηκε αυτούσιο πτηνό 99 εκατ. ετών - Σε περιοχή της Κίνας (Βίντεο)

Εξαιρετικά σημαντικό εύρημα, το οποίο θα βοηθήσει τους επιστήμονες να μελετήσουν το παρελθόν του πλανήτη
Σε μία εκπληκτική ανακάλυψη, η οποία θα βοηθήσει τα μέγιστα στη διαμόρφωση της πραγματικής εικόνας που είχε ο πλανήτης πριν από εκατομμύρια χρόνια, πραγματοποίησαν επιστήμονες σε περιοχή της Κίνας.

Ομάδα παλαιοντολόγων ανακάλυψαν ένα αυτούσιο μωρό πτηνό παγιδευμένο σε ένα μεγάλο κομμάτι κεχριμπαριού, ηλικίας 99 εκατ. ετών!

Έκλεισε για τις 28 Ιουνίου η Διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη

Στις 28 Ιουνίου θα επανασυγκληθεί η Διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη, σε πολιτικό επίπεδο, υπό την αιγίδα του Γενικού του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα.

Στη διάσκεψη, σύμφωνα με τη δήλωση του Στέφαν Ντούζαρικ, θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις - Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο - και η ΕΕ ως παρατηρητής.

Έντονη ανησυχία της Τουρκίας για το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν «Η περιοχή μας έχει αρκετά προβλήματα»

Η Τουρκία, που είναι αντίθετη σε κάθε μορφή ανεξαρτησίας των Κούρδων, δήλωσε σήμερα πως το δημοψήφισμα που προβλέπει να οργανώσει το Ιρακινό Κουρδιστάν με αυτόν τον σκοπό ήταν «μεγάλο λάθος» και μια «ανεύθυνη απόφαση».
«Εκτιμούμε πως η διοργάνωση ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία (που ανακοινώθηκε από την προεδρία των Κούρδων του Ιράκ) θα είναι μεγάλο λάθος», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ... «κακός Πρωθυπουργός» κόπηκε στις Πανελλαδικές - Tι λέει το υπουργείο

«Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σ' αυτήν είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κούφο πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό», γράφει ο Γιώργος Θεοτοκάς στο βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις» (σ.σ. δωδέκατο κατά σειρά κείμενο στο link από τον επίσημο ιστότοπο των σχολικών διαδραστικών βιβλίων).

Πρόκειται για το κείμενο που δόθηκε ...περίπου την Τρίτη στους διαγωνιζόμενους των ΕΠΑΛ στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Περίπου -διότι δεν περιλαμβανόταν στη φράση το απόσπασμα «κουφό πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό».

Πανελλήνιο σοκ: Μετά την τραγωδία με τον 11χρονο, η ΕΛΑΣ «σπεύδει» στο γκέτο του Μενιδίου - Αφού αδέσποτη σφαίρα σκότωσε το παιδί μπροστά στα μάτια της μάνας του(Βίντεο - Φωτο)

250 αστυνομικοί ερευνούν αυτή την ώρα τον οικισμό της Αύλιζας- Οργισμένοι και αγανακτισμένοι οι κάτοικοι που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο - Σε εξέλιξη έκτακτο δημοτικό συμβούλιο- Τι λέει ο ιατροδικαστής για το θάνατο του αγοριού  Με αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας που έως τώρα έχει ως αποτέλεσμα ελέγχους σε σπίτια ρομά και προσαγωγές κοντά στο σχολείο του 11χρονου Μάριου που έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα, επιχειρεί να αντιδράσει η Πολιτεία στο πανελλήνιο σοκ που προκάλεσε ο θάνατος του παιδιού, με τρόπο που δεν χωρά να συνειδητοποιήσει ο ανθρώπινος νους. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς για άλλη μια φορά, η τοπική κοινωνία ξεχειλίζει από αγανάκτηση. Δεκάδες γονείς έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο και τα πυρά τους συγκεντρώνει έως αυτή την ώρα ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός.

Αλλαγή φάσης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Του Ν. Λυγερού


Τα αποτελέσματα των νέων εκλογών αποδυνάμωσε σημαντικά τους φανατικούς ενός σκληρού Brexit. Έτσι η κίνηση της Πρωθυπουργού απέτυχε αφού ήθελε να ενισχύσει την πλειοψηφία της για να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και με αυτόν τον τρόπο ήθελε να κάνει υποχρεωτικές κινήσεις λόγω κυρίαρχης στρατηγικής. Όμως οι Βρετανοί ψηφοφόροι δεν έπεσαν σε αυτή την παγίδα και παρόλο που λειτουργούν φυσιολογικά σε κομματικό πλαίσιο μόλις είδαν ότι η χώρα τους κινδυνεύει άλλαξαν τα δεδομένα και ενεργοποιήθηκαν εθνικά.

Τα νέα δεδομένα των ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Τα νέα δεδομένα στην ΑΟΖ της Αιγύπτου, του Ισραήλ, της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας, ακόμα κι αν αυτή δεν έχει θεσπίσει ακόμα, έχουν αλλάξει την όλη προσέγγιση μας για την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή δεν εμφανίζεται πια ως ένα μέρος της Μεσογείου και μόνο, αλλά ως ένας ενεργειακός πόλος έλξης. Έτσι ακόμα και αυτοί που προωθούν τα θέματα της ΑΟΖ τόσα χρόνια δεν είχαν υπολογίσει αυτές τις εξελίξεις. Είχαν μείνει εγκλωβισμένοι σε μια κομματική προσέγγιση που δεν οδηγούσε πουθενά όπως το απέδειξε και η ιστορία.