Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ξέρετε πόσες ξένες λέξεις έχουν ρίζα Ελληνική;

Η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών.

Ακόμα κι αν δν υπήρχε καμία άλλη αναφορά ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού.

Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος, έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι 'εξόδευσαν', για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια κ να την 'βαπτίσουν' με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη».

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Bίντεο)



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στους Σ. Αρβανιτίδου και Δ. Κοντογιάννη. 
ΕΡΤ-Ράδιο, Κοσμοδρόμιο 
11/2/2016.

Odin Finder: Από την Κρήτη στην Κύπρο

Του Ν. Λυγερού

Με την πορεία του σκάφους Odin Finder βλέπουμε επί του πρακτέου την υλοποίηση μιας από τις επιπτώσεις της στρατηγικής αξίας της τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου- Ισραήλ. Για τη μελέτη την βυθομετρική του EuroAsia Interconnector, εξέτασε ειδικά την περιοχή της Κορακιάς, όπως προβλέπει το PCI που αποδέχτηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και στη συνέχεια ακολούθησε μια πορεία παράλληλα με τον γενικό άξονα της Κρήτης, από το πάνω μέρος προς Σητεία, για να εντοπίσει τον διάδρομο εφικτότητας που θα οδηγήσει στην Κύπρο.

Γάμος στα ερείπια της Συρίας Η συμβολική κίνηση ενός ζευγαριού που προκαλεί παγκόσμια αίσθηση(ΦΩΤΟ)

Η 18χρονη Nada και ο 28χρονος στρατιώτης του συριακού στρατού Hassan Youssef ξεκίνησαν την κοινή τους ζωή εν τω μέσω του πολέμου που μαστίζει την χώρα τους.

Με αφορμή τον γάμο τους θέλησαν οι γαμήλιες φωτογραφίες του να τραβηχτούν στα ερείπια της πόλης Χομς. Με αυτή την συμβολική κίνηση στέλνουν ένα σπάνιο μήνυμα ειρήνης.

Ελλάδα και Αρμενία προχωρούν σε ανταλλαγή τεχνολογίας για την παραγωγή όπλων!

Η κυβέρνηση της Ελλάδος και της Αρμενίας υπέγραψαν συμφωνία που αφορά την αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, κάτι που αποτελεί γενικώς πολύ καλό νέο ειδικά αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

Όπως αναφέρθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Armenpress, η συμφωνία αυτή θα εγκριθεί τυπικά σε συνεδρίαση του αρμενικού υπουργικού συμβουλίου, η οποία θα λάβει χώρα την ενδέκατη του Φεβρουαρίου.

Η ουσία όμως είναι ότι πρόκειται για συνεργασία που αφορά διάφορους τομείς ειδικά στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας κατασκευής οπλικών συστημάτων .

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ:Οταν βρήκαν τον νεκρό καρχαρία κάτι δεν τους άρεσε… Άνοιξαν την κοιλιά του και έμειναν άφωνοι! (Βίντεο)

Συγκλονίζουν οι εικόνες!


Μια οικογένεια στη Georgia, πήρε ένα αξιόλογο μάθημα ζωής όταν ανακάλυψε στην παραλία ένα νεκρό καρχαρία, που ήταν έγκυος με τα μωρά του να είναι ακόμη ζωντανά μέσα του!

Στο αξιοσημείωτο βίντεο, το οποίο γυρίστηκε τον Μάιο, αλλά αυτές τις μέρες δημοσιεύτηκε, μια γυναίκα που ήταν δερματολόγος παρατήρησε πώς το στομάχι του καρχαρία ακόμη εκινείτο.

Η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω: Οι γαλαξίες που παίζουν κρυφτό

Ήταν μέχρι σήμερα αόρατοι, αλλά με τη βοήθεια του ραδιοτηλεσκοπίου Παρκς, έγιναν ορατοί. Εκατοντάδες γαλαξίες με δισεκατομμύρια άστρα!
Adtech Ad
Εκατοντάδες κρυμμένοι, αν και γειτονικοί μας γαλαξίες, κατορθώθηκε να παρατηρηθούν για πρώτη φορά, όπως ανακοίνωσαν αυστραλοί και άλλοι αστρονόμοι (από ΗΠΑ, Ν.Αφρική και Ολλανδία).
AdTech Ad
Αν και απέχουν «μόνο» 250 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη - σχετικά μικρή απόσταση για τα αστρονομικά δεδομένα- οι εν λόγω γαλαξίες ήσαν μέχρι σήμερα αόρατοι εξαιτίας του δικού μας γαλαξία, που εμποδίζει τις αστρονομικές παρατηρήσεις, παρεμβάλλοντας πυκνά στρώματα άστρων και διαστρικής σκόνης.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε την Βουλή για το Κυπριακό ΠτΔ: Στόχος μια ολοκληρωμένη πρόταση ενώπιον του κυπριακού λαού

Λευκωσία: Απαιτείται χρόνος προκειμένου να τεθεί ενώπιον του λαού μία συνολική λύση του Κυπριακού, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σε ομιλία του σε έκτακτη ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, την οποία ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων, στα οποία υπάρχει συναντίληψη μεταξύ των δύο πλευρών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κάνοντας λόγο για σημαντική πρόοδο σε κάποια των υπό διαπραγμάτευση κεφαλαίων, ωστόσο τόνισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές και διαφωνίες σε άλλα κεφάλαια.

Διεθνής διάκριση για το καλύτερο διαδραστικό παιδικό βιβλίο στον Ευγένιο Τριβιζά(Βίντεο)


Παρέμβαση από τον Μίκη Θεοδωράκη: Φτάσαμε στην ώρα μηδέν - Ανυπαρξία πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - «Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ»

Είναι φανερό ότι φτάσαμε πλέον στην ώρα μηδέν, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά η δήλωσή του όπως αναρτήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα:

«Εδώ και καιρό ζούμε τις συνέπειες της ανυπαρξίας πολιτικής από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ανυπαρξία πολιτικής που σιγά-σιγά και σταθερά μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Ποια είναι αυτή:

Ιστορική ανακάλυψη: Aνιχνεύτηκαν τα βαρυτικά κύματα του Αϊνστάιν! Είχαν προβλεφθεί από τη Γενική Θεωρία Σχετικότητας πριν από ένα αιώνα(Βίντεο)

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της εποχής μας που θα αποτελέσει το καλύτερο «παράθυρο» για τη μελέτη της προέλευσης του Σύμπαντος - Τι λέει η Ελληνίδα αστροφυσικός που συνέβαλε καθοριστικά στην έρευνα
Μπορεί να χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος αιώνας, ωστόσο, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν επιβεβαιώθηκε αφού Αμερικανοί επιστήμονες προχώρησαν σήμερα στην ιστορική ανακοίνωση ότι ανιχνεύτηκαν τα βαρυτικά κύματα που είχαν προβλεφθεί από τη Γενική Θεωρία Σχετικότητας πριν από 100 χρόνια!

Τραγωδία με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού: Ακόμη δεν έχει εντοπιστεί ο πιλότος - Σε εξέλιξη οι έρευνες από κομάντος του ναυτικού, της αεροπορίας και του στρατού(Βίντεο)

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο σοροί που εντοπίστηκαν το πρωί στην Κίναρο: Πρόκειται για τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Agusta Bell υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και τον ανθυπασπιστή-ναυτίλο Ελευθέριο Ευαγγέλου - Παραμένει αγνοούμενος ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης - Το χρονικό της μοιραίας πτήσης
Μια ακόμη πράξη της ανείπωτης τραγωδίας με την συντριβή ενός ελικοπτέρου Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού γράφτηκε λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ταυτοποιήθηκαν οι δύο σοροί των αξιωματικών που εντοπίστηκαν το πρωί σε βραχώδη περιοχή στην Κίναρο.