Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα αρχαίο λιμάνι στα Φαλάσαρνα, μοναδικό στον κόσμο.

Από το theancientwebgreece
Το λιμάνι, διαστ. 100 Χ 75 μ., κατασκευάστηκε σε λιμνοθάλασσα που προϋπήρχε και συνδεόταν με τη θάλασσα με τεχνητό κανάλι (μήκους 50 μ., πλάτους 10 μ. και βάθους 2 μ.). Περιβαλλόταν από τοίχους που συνδεόταν με τα τείχη της πόλης με οχυρωματικούς πύργους. Πίσω από το κυρίως λιμάνι υπήρχε μία δεύτερη, ανεξάρτητη, υφάλμυρη λιμνοθάλασσα που ίσως ήταν χώρος ναυπηγείων.Στην κορυφή του ακρωτηρίου Γραμβούσα (αρχαία Κόρυκος) εντοπίζεται η Ακρόπολη, με δύο τουλάχιστον ναούς, δημόσια κτίρια, δεξαμενές. Ολόκληρο το ακρωτήριο ήταν ένα φρούριο που περιβαλλόταν από πύργους και προμαχώνες ενώ στους πρόποδές του υπάρχει διπλός οχυρωματικός τοίχος, μήκους 550 μ., με τρεις αμυντικούς προμαχώνες. Άλλα κτίρια της πόλης έχουν βρεθεί κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του ακρωτηρίου και στην πεδιάδα.

ΗΠΑ - Ρωσία ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή διαστημικού σταθμού

Ο διαστημικός σταθμός θα είναι "παιδί" της NASA και της Roskosmos και θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.
Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos υπέγραψε με την NASA συμφωνία συνεργασίας, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η κατασκευή διαστημικού σταθμού που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, ενώ τα τμήματα του θα μεταφέρουν στο διάστημα οι ρωσικοί πύραυλοι-φορείς Angara-A5M και Proton.
Η συμφωνία μεταξύ της Roskosmos και της NASA, υπεγράφη στο πλαίσιο του 68ου Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου (IAC), που πραγματοποιείται στην πόλη Αδελαΐδα της Αυστραλίας, στο οποίο οι ηγέτιδες δυνάμεις της διαστημικής βιομηχανίας, ανταλλάσσουν απόψεις και παρουσιάζουν τα νέα προγράμματα που έχουν εκπονήσει για την κατάκτηση του διαστήματος.

«Βόμβα» Κομισιόν: «Όργιο» φοροδιαφυγής στην Ελλάδα λόγω ΦΠΑ

ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ – ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: «ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΕ»

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, καθώς τα διαφυγόντα κέρδη στη χώρα από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) σε ετήσια βάση υπολογίζονται στα 5 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό της «τρύπας» σε επίπεδο ΕΕ ανέρχεται στα 152 δισ. ευρώ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η φοροδιαφυγή από το 2011 και μετά, στα χρόνια των Μνημονίων, «φούντωσε» για τα καλά στη χώρα μας, γεγονός που υπερτονίζει και η έκθεση της Κομισιόν.

Μυστήριο με την καθήλωση εκατοντάδων αεροπλάνων σε όλο τον πλανήτη για ώρες - Οι ανακοινώσεις μιλούν για «κόλλημα λογισμικού»

Πάνω από 125 αεροπορικές εταιρείες επλήγησαν από την κατάρρευση του συστήματος - Μεγάλες καθυστερήσεις σε αεροδρόμια σε ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Ολλανδία
Ένα «κόλλημα» λογισμικού ευθύνεται για την 4ωρη ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών, σε σχεδόν όλες τις μεγάλες αεροπορικές εταιρίες και αεροδρόμια του πλανήτη, που μέχρι αυτή την ώρα, η πραγματική του αιτία, παραμένει ένα μυστήριο.

SOS για την ιλαρά: 350.000 παιδιά ακάλυπτα έναντι της μεταδοτικής νόσου - 100.000 τα διαθέσιμα εμβόλια - 30 νέα κρούσματα σε μια εβδομάδα - Τα περιστατικά ιλαράς έφτασαν τα 196

Είναι ηλικίας 15 μηνών έως 4 ετών και είτε δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου είτε έχουν εμβολιαστεί ατελώς, αποκάλυψε ο καθηγητής Παιδιατρικής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος
Τουλάχιστον 350.000 παιδιά στην Ελλάδα, ηλικίας 15 μηνών έως 4 ετών, είναι παντελώς ακάλυπτα έναντι της ιλαράς, καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου ή έχουν εμβολιαστεί ατελώς. Ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και έχουν λάβει μια δόση -ή και καμία- του εμβολίου για την ιλαρά!