Τρίτη 5 Μαΐου 2020

ΜΑΧΗ ΣΚΟΠΙΩΝ: Ο Βουλγαροκτόνος συντρίβει τους Βούλγαρους

Ο Βούλγαρος ηγεμόνας Σαμουήλ, τον οποίο όπως και τον Έλληνα Αλέξανδρο, οικειοποιούνται σήμερα οι Σκοπιανοί είχε οδηγήσει τον Βουλγαρικό στρατό από επιτυχία σε επιτυχία, στον πόλεμο κατά των Βυζαντινών, ιδρύοντας, το 997 μ.Χ. την Α’ Βουλγαρική Αυτοκρατορία, τσάρος της οποίας ονομάστηκε ο ίδιος.
Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Βασίλειος Β’, αγκιστρωμένος σε εσωτερικούς αγώνες κατά σφετεριστών, αλλά και κατά των Αράβων, δεν ήταν σε θέση, αρχικά, να ρίξει το βάρος των δυνάμεων του κατά της βουλγαρικής απειλής. Σύντομα όμως ο μεγάλος εκείνος αυτοκράτορας ανέλαβε αντεπίθεση κατά των Βουλγάρων, με την πρώτη ευκαιρία.

Μια παραλία έκπληξη στην Εύβοια - Μοιάζει με φυσική πισίνα και εντυπωσιάζει με την ομορφιά της(Βίντεο)

Απολαύστε μια πτήση πάνω από μια παραλία έκπληξη στην Εύβοια, ιδανική επιλογή για… απομόνωση και κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών βουτιών.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα της συγκεκριμένης ακτής είναι ότι μοιάζει με φυσική πισίνα, καθώς τα βράχια και το πράσινο που την πειβάλλουν δημιουργούν μια μικρή και απάνεμη λίμνη με κρυστάλλινα και πολύ καθαρά νερά.

Το υπέροχο φυσικό τοπίο με τα καταπράσινα δέντρα που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα και τα κάθετα επιβλητικά βράχια συναρπάζει.

Η Αρκτική υπαγορεύει στους κλιματολόγους, να ξαναδούν τα μοντέλα τους

Νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η μεγάλη τρύπα του όζοντος πάνω από την Αρκτική έκλεισε προς απογοήτευση των κλιματολόγων. Καιρός λοιπόν να ξαναφτιάξουν τα μοντέλα τους ή να παραδώσουν την σκυτάλη σε άλλους που γνωρίζουν τα πράγματα καλύτερα! Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους γεωεπιστήμονες.
Του Dr. Γεωλογίας Νικολάου Αρβανιτίδη
ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Που ήταν άλλωστε από τους πρώτους, που για διαφορετικούς λόγους από αυτόν της κλιματικής αλλαγής, προέβαλαν δυναμικά την προοπτική αξιοποίησης των ήπιων μορφών ενέργειας. Από την άλλη βέβαια πλευρά τόνιζαν και τονίζουν ότι οι εκάστοτε κλιματικές συνθήκες αλλάζουν και ρυθμίζονται στη βάση των δυναμικών κινήσεων της γης, αλλά και σε σχέση με τις όποιες φυσικές μεταβολές αυτές οι κινήσεις προκαλούν.

Σημαντική εξέλιξη: Προς κύρωση από τη Βουλή η συμφωνία του αγωγού EastMed

Στις 4 Μαΐου 2020 κατατέθηκε για κύρωση από τη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Κύρωση της Διακυβερνητικής Συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Κράτους του Ισραήλ, της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας για ένα Σύστημα Αγωγού για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς τις ευρωπαϊκές αγορές».
Στο σχέδιο νόμου περιέχεται το περιεχόμενο της διεθνούς σύμβασης που υπογράφηκε στις 2 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ Yuval Steinitz και τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Γιώργο Λακκοτρύπη.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Αερομαχία στο Αιγαίο - Το ελληνικό Mirage ετοιμάζεται να «εξαερώσει» το τουρκικό F-16 - «Τον έχω»

Βίντεο με την κυριακάτικη αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο κεντρικό Αιγαίο βγήκε στο φως της δημοσιότητας. 
Στο βίντεο το τουρκικό μαχητικό F-16 βρίσκεται «λοκαρισμένο» στα σκοπευτικά ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους Mirage.
Το βίντεο είναι από την προχθεσινή Κυριακή 3 Μαΐου και η αερομαχία σημειώθηκε περίπου την ώρα που δύο άλλα τουρκικά F-16 παρενοχλούσαν το ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου NH-90 το οποίο μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο στις Οινούσσες, την Παναγιά, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.

Eπιτροπή ''Ελλάδα 2021'' για Καποδίστρια: ''Ήταν δικτάτορας!''

 Ο λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «Ελλάδα 2021» αναπαράγει ένα απόσπασμα άρθρου του καθηγητή Αριστείδη Χατζή, προκαλώντας οργισμένη αντίδραση
Μάλιστα, μεταξύ αυτών που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν την ενόχλησή τους ήταν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
«Διαβάζουμε εδώ ότι ο Καποδίστριας κήρυξε “δικτατορία”. Και πιο κάτω αποκαλείται “δικτάτορας”, που του αντιστάθηκαν οι “δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι Έλληνες”. Καμία επιστημονική άποψη δεν φιμώνεται. Είναι όμως αυτή η επιλογή λέξεων κατάλληλη για μια Επιτροπή που λέει πως ενώνει;», αναρωτήθηκε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.