Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου

Ελαιογραφία του ιταλού ζωγράφου Γκαττέρι
Κορυφαία πράξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών, σύμβολο ηρωισμού και θυσίας. Είναι το σημαντικότερο επεισόδιο της Κρητικής Επανάστασης του 1866.
Η κακοδιοίκηση και η καταπίεση της τουρκικής διοίκησης ανάγκασε την Παγκρήτια Συνέλευση που συνήλθε στα Χανιά να αποστείλει στις 14 Μαΐου 1866 αναφορά στον Σουλτάνο με μια σειρά αιτημάτων. Συγκεκριμένα, ζητούσε: βελτίωση του φορολογικού συστήματος, σεβασμό της χριστιανικής θρησκείας, αναγνώριση του πληθυσμού να εκλέγει ελεύθερα τους δημογέροντές του και τη λήψη μέτρων για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού.
Παράλληλα, απέστειλε μυστικό υπόμνημα προς τους μονάρχες της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας, με το οποίο τους καλούσε να ενεργήσουν για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ή να μεσολαβήσουν στη χορήγηση από τον Σουλτάνο «Οργανικού Νόμου». Στη συγκέντρωση αυτή συμμετείχε και ο Γαβριήλ Μαρινάκης,

Παγκόσμια πρωτιά στην υπογεννητικότητα η Kύπρος

Περίπου οι μισές χώρες στον πλανήτη βρίσκονται αντιμέτωπες με την έλλειψη ιατρικού αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού. Παράλληλα η γεννητικότητα ανά το παγκόσμιο καταγράφει σταδιακή μείωση μετά το 1950.
 
Αρνητική παγκόσμια πρωτιά κατέγραψε η Κύπρος για το 2017, με γέννηση κατά μέσο όρο μόνο ενός παιδιού από κάθε γυναίκα, ενώ στην Ελλάδα ο συντελεστής γεννητικότητας είναι 1,4 παιδιά ανά γυναίκα. Από την άλλη, σε 104 χώρες η γεννητικότητα αυξάνει διαχρονικά, όπως και ο πληθυσμός τους, με πρωταθλητή γεννήσεων την αφρικανική χώρα του Νίγηρα, όπου μια γυναίκα κάνει κατά μέσο όρο επτά παιδιά. Ακολουθούν το Τσαντ (6,7), η Σομαλία (6,1), το Μάλι (έξι) και το Αφγανιστάν (έξι).

Η Αλβανία το κλιμακώνει -Ανεπιθύμητοι 52 Ελληνες που πήγαν στην κηδεία του Κατσίφα - ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Οχι μόνο δεν ηρεμεί η κατάσταση με την Αλβανία, μετά και την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, αλλά αντίθετα φαίνεται να κλιμακώνεται από την αλβανική πλευρά.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Sander Lleshaj χαρακτήρισε «ανεπιθύμητους» 52 Ελληνες πολίτες στην Αλβανία που συμμετείχαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Μάλιστα, ο Αλβανός υφυπουργός είπε πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα έκαναν προκλητικές δηλώσεις σχετικά με τη συνταγματική τάξη, την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια ειρήνη της Αλβανίας.
Συγκεκριμένα το oranews.tv μεταδίδει πώς το Υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας,

Δυσαρέσκεια στο Φανάρι για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου - Στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο η πρόξενος της Ελλάδας

Τη γενική πρόξενο της Ελλάδας Γεωργία Σουλτανοπούλου κάλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Φανάρι προκειμένου να ζητήσει από την Αθήνα να ενημερωθεί για τη συμφωνία Ιερώνυμου – Τσίπρα, στην πρώτη επίσημη αντίδραση του Πατριαρχείου μετά την πρόθεση συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το Φανάρι φέρεται δυσαρεστημένο για τη μη ενημέρωση για τη, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση, ούτε από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Άλλωστε η δυσφορία στο Φανάρι έιχε διαφανεί αμέσως μετα τις κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου, όταν κύκλοι του Φαναρίου είχαν επισημάνει:

Χουλουσί Ακάρ: Ούτε βήμα πίσω για τα έξι μίλια

Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, απαντά τώρα και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ
Ο πρώην Γενικός Επιτελάρχης Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι: «Η Τουρκία θα συνεχίσει τις ίδιες εφαρμογές που ακολουθούσε μέχρι σήμερα σε ό,τι αφορά το FIR».

Αναγνωρίζουμε μόνο τα έξι μίλια εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας


Ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι η στρατηγική της Άγκυρας παραμένει αμετάβλητη καθώς, όπως είχε αναφέρει και λίγο νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, η χώρα αναγνωρίζει ως εναέριο χώρο της Ελλάδας μόνο τα 6 και όχι τα 12 ναυτικά μίλια.

Εντυπωσιακό βίντεο και μήνυμα ισχύος από το Πολεμικό Ναυτικό - Καθόλου τυχαία η χρονική συγκυρία της δημοσιοποίησης του βίντεο

Εντυπωσιακό το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πολεμικό Ναυτικό ενόψει του εορτασμού του προστάτη του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου. Πραγματοποιήθηκε με την συμβολή του μετρ πολύ αξιόλογων δημιουργιών για την τηλεόραση Αλέξη Κωστάλα.
Όπως μεταδίδει το news.gr, η χρονική συγκυρία στην οποία το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι τυχαία καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ σημαντικές διεργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία να έχει στην περιοχή

Τι Βαρουφάκης, τι Κοτζιάς - Η επιστροφή της σορού του Κατσίφα - Midterm elections 2018

Τι Βαρουφάκης, τι Κοτζιάς
Tου Ν. Λυγερού

Ο Πρωθυπουργός που είναι ταυτόχρονα Υπουργός Εξωτερικών τα κατάφερε με τον ίδιο τρόπο και με τον Βαρουφάκη και με τον Κοτζιά. Και στις δύο περιπτώσεις ήξερε ακριβώς τι ετοίμαζαν από την αρχή έως το τέλος. Στην πραγματικότητα με το τελικό αποτέλεσμα, βλέπουμε ότι τους χειραγώγησε κι όταν είδε ότι υπήρχε πρόβλημα, τους παράτησε σαν να μην τους ήξερε. Δεν είναι βέβαια ένα καλό σημάδι για την ηθική του Πρωθουπουργού. Πάντως ενώ είναι ανίκανος να παράγει έργο από μόνος του διότι είναι μόνο του λέγειν, κατάφερε να τους εκμεταλλευτεί. Το πρόβλημα για αυτούς είναι ότι δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τους στόχους που είχαν επιλέξει μαζί. Και κατά συνέπεια επειδή τους πρόλαβαν τα γεγονότα για να μην

Μεταξύ αστείου και γελοίου - Η προπαγάνδα του Πρωθυπουργού - Κυβέρνηση και Συγκυβέρνηση

Μεταξύ αστείου και γελοίου
Tου Ν. Λυγερού

Μεταξύ αστείου και γελοίου κυμαίνεται η τωρινή πολιτική της κυβέρνησης με τις δηλώσεις που κάνει τόσο για το Σκοπιανό όσο και για την Βόρεια ήπειρο. Η επίσημη Ελλάδα απλώς απουσιάζει ή είναι υποχωρητική και τίποτα άλλο. Σε τέτοια εθνικά θέματα όπως είναι και η ΑΟΖ θα έπρεπε να υπάρχει ένας συντονισμός των κομμάτων έτσι ώστε να φαίνεται σε όλους η εθνική μας πολιτική και να ακούγεται η Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο. Όμως η κυβέρνηση κρύβεται από πίσω από ένα κομματικό μηχανισμό που δεν έχει αλλάξει βέβαια από την αρχή μόνο που τώρα έχουμε φλέγοντα θέματα και συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν να μην έχει γίνει απολύτως τίποτα. Έτσι ενώ έχουμε εκκρεμότητες από παντού, συνεχίζει να κάνει

Άλλο Συμφωνία και άλλο Πλαίσιο Συμφωνίας - Και τα εγκλήματα κατά του Ελληνισμού τιμωρούνται - Από την κυπριακή ΑΟΖ στην άρση του εμπάργκο

Άλλο Συμφωνία και άλλο Πλαίσιο Συμφωνίας
Tου Ν. Λυγερού

Αυτή η κυβέρνηση λόγω κομματικής προπαγάνδας έχει την τάση να ανακοινώνει συμφωνίες ακόμα κι αν είναι μόνο στο πλαίσιο συμφωνίας. Το έχει κάνει ήδη με το Σκοπιανό για να δώσει την εντύπωση ότι όλα έχουν τελειώσει και τώρα το επιχειρεί με εκκλησιαστικό θέμα. Της αρέσει επίσης η μυστικότητα και το έχει ήδη κάνει με το Προσύμφωνο των Πρεσπών και την Αιγιαλίτιδα Ζώνη. Και τώρα προσπάθησε να κρύψει τα πάντα στο Πατριαρχείο, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, αλλά και στις Νέες Χώρες. Μόνο που πάντα ξεχνά αυτούς που αντιστέκονται στα παράλογα.