Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Τι Βαρουφάκης, τι Κοτζιάς - Η επιστροφή της σορού του Κατσίφα - Midterm elections 2018

Τι Βαρουφάκης, τι Κοτζιάς
Tου Ν. Λυγερού

Ο Πρωθυπουργός που είναι ταυτόχρονα Υπουργός Εξωτερικών τα κατάφερε με τον ίδιο τρόπο και με τον Βαρουφάκη και με τον Κοτζιά. Και στις δύο περιπτώσεις ήξερε ακριβώς τι ετοίμαζαν από την αρχή έως το τέλος. Στην πραγματικότητα με το τελικό αποτέλεσμα, βλέπουμε ότι τους χειραγώγησε κι όταν είδε ότι υπήρχε πρόβλημα, τους παράτησε σαν να μην τους ήξερε. Δεν είναι βέβαια ένα καλό σημάδι για την ηθική του Πρωθουπουργού. Πάντως ενώ είναι ανίκανος να παράγει έργο από μόνος του διότι είναι μόνο του λέγειν, κατάφερε να τους εκμεταλλευτεί. Το πρόβλημα για αυτούς είναι ότι δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τους στόχους που είχαν επιλέξει μαζί. Και κατά συνέπεια επειδή τους πρόλαβαν τα γεγονότα για να μην
πέσει ο βασιλιάς θυσίασε και πύργο και αξιωματικό επειδή δεν ξέρει σκάκι και νομίζει ακόμα ότι θα έρθουν οι εξάρες. Μόνο που σιγά σιγά πηγαίνει προς το τέλος διότι και η ανικανότητα μπορεί να φτάσει... στα όρια της όταν η πραγματικότητα νικά το πλαίσιο της κομματικής προπαγάνδας. Έτσι φεύγει η παρέα επειδή ο αρχηγός της δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει το κόμμα και την καθυστερημένη ιδεολογία του μηδενισμού.

Η επιστροφή της σορού του Κατσίφα
Tου Ν. Λυγερού

Η επιστροφή μετά από τόσες μέρες της σορού του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες είναι μια νίκη ενάντια στο σύστημα της βαρβαρότητας που έκανε ό,τι μπορούσε για να την καθυστερήσει. Οι αλβανικές αρχές έκαναν τα πάντα για να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη εκτέλεση. Πρόκειται για μια απελευθέρωση του νεκρού και τίποτα λιγότερο που πάλευε για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Βέβαια υπάρχουν στην Ελλάδα πολιτικοί που ακόμα δεν ξέρουν τι σημαίνει εθνική μειονότητα λόγω ασχετοσύνης και κάνουν λανθασμένες συγκρίσεις, οι οποίες μπερδεύουν τα πράγματα κι αυτό συμφέρει τις αλβανικές αρχές. Πάλι καλά που υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο για να καλύψουν το κενό της αντιδράσης της Ελληνικής κυβέρνησης που κρύβεται πίσω από την ηττοπάθειά της και την υποχωρητικότητά της που σχετίζεται με τις θέσεις που έχει πάρει στο Σκοπιανό. Ο ηρωισμός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανέδειξε ότι πρέπει να υπάρξει μία αλλαγή κύκλου στη Βόρειο Ήπειρο διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ανθρώπους μας που προστατεύει θεωρητικά το καθεστώς της εθνικής μειονότητας να δέχονται τόσο απαράδεκτα χτυπήματα χωρίς να λέει τίποτα η Ελλάδα επειδή δεν υπάρχει εθνική κυβέρνηση.

Midterm elections 2018
Tου Ν. Λυγερού

Midterm elections take place in the middle of the Republican President Donald Trump's first term. The contested seats were 435 in the United States House of Representatives and 35 of the 100 in the United State Senate. At the Senate Republicans have retained their control and keep their majority. So we have a new equilibrium in the sense of Nash Game Theory. In this context we have divided structures able to create conflicts for each decision or to find compromises. For the President the game is more complex now. By the way, we have also the gubernatorial elections for 39 govenorships in 36 states and 3 territories, so we are in a real struggle in these midterm elections. In any case, we can see that the big picture is more or less the same at the highest level. We don’t see any big success but many small victories. The opposition between the Senate and the House will be an important factor for the future of the trajectory of the United States. Of course we have to see the first impacts of these midterm elections in the american issues but also in the international. But we can see some new difficulties at the domestic level so the problem for the presidency will be to manage them in a quite different way. That’s why we have to wait a little bit more to realize if we have a real new phase at the political level.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου