Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Telegraph: Αυτά είναι τα 19 καλύτερα νησιά της Ελλάδας (Εικόνες)

Τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά παρουσιάζει σε σημερινό της αφιέρωμα η βρετανική Telegraph κάνοντας αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά τους σε συνδυασμό με φωτογραφικό υλικό. 
 
1. Καλύτερες παραλίες: Ζάκυνθος

Τα νησιά του Ιονίου φιγουράρουν στην πρώτη θέση της λίστας με τους 19 καλύτερους ελληνικούς προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στις αμμώδεις παραλίες και  τις μεγάλου μήκους ακτογραμμές.

Δεν διαπραγματευόμαστε την ελληνική ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Δεν διαπραγματευόμαστε την ελληνική ΑΟΖ, ούτε ακούμε τα κούφια λόγια κάθε κυβέρνησης που καθυστερεί την ανακήρυξη και τις οριοθετήσεις μας, διότι πρόκειται για ένα εργαλείο απελευθέρωσης για την πατρίδα μας. Πρέπει λοιπόν ν’ αφήσουμε τις μικροπολιτικές και τις κομματικές προσεγγίσεις. Όσον αφορά στις ιδεολογίες του τύπου καπιταλισμού και κομματισμού, όχι μόνο μας αφήνουν αδιάφορους, αλλά θέλουμε να τις αποφύγουμε, διότι η ελληνική ΑΟΖ είναι κυριαρχικό δικαίωμα της πατρίδας μας, η οποία δεν καταπατά κανένα. Δεν μπορεί να έχουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ της Μεσογείου και να κοιταζόμαστε ακόμα για να βρούμε έναν τρόπο σοβαρό να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση.

Αδράνεια και απραξία

Του Ν. Λυγερού

Αυτήν την περίοδο βλέπουμε μεγάλη αδράνεια και απραξία, λες και είναι όλοι σε φάση αναμονής. Πολλοί δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί τι έγινε, τι γίνεται και τι θα γίνει. Άλλοι δεν περιμένουν τίποτα πια κι άλλοι περιμένουν τα πάντα. Το ερώτημα είναι γιατί να περιμένουμε; Πότε η αναμονή έκανε καλό στην πατρίδα μας; Πολύ απλά: ποτέ! Έχει λοιπόν σημασία να βγούμε από αυτήν την αδράνεια και την απραξία όχι μόνο για να λέμε ότι κάνουμε κινήσεις, αλλά για να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο δράσης με τις πράξεις μας.

Οι γενικόλογες δηλώσεις έχουν επιπτώσεις

Του Ν. Λυγερού

Υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν γενικόλογες δηλώσεις δίχως να έχουν κανένα κόστος. Με αυτόν τον τρόπο, θεωρούν ότι ο λαϊκισμός δεν έχει όρια όσο είναι αποτελεσματικός. Το πρόβλημα όμως υπάρχει και είναι μάλιστα σοβαρό όταν είναι ειδικοί που ακούν αυτές τις δηλώσεις. Τώρα έχουμε ένα χειροπιαστό παράδειγμα με τους υδρογονάνθρακες. Όταν κάποιος δηλώνει ότι δεν θα αγγίξει ένα μικρό διαγωνισμό για τρία οικόπεδα θαλάσσια και μη, ενώ θα αλλάξει τον επίσημο μεγάλο διαγωνισμό για τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα της ελληνικής ΑΟΖ, για να μπορέσει να στριμώξει τους ξένους επενδυτές, δίνει την εντύπωση ότι δεν θα υπάρχει κανένα κόστος. Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να αναλύσουμε τι έγινε με τον μικρό διαγωνισμό.

Ιταλοί βουλευτές σε Ρέντσι: "Δεν αρκεί μια γραβάτα για να πέσει το νέο τείχος του Βερολίνου, να στηρίξεις την Ελλάδα"

«Συμβιβασμό με δημοκρατική στροφή στο θέμα της Ελλάδας» ζητά η αριστερή πτέρυγα του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος του Ματέο Ρέντσι, με βουλευτές να καλούν τον Ιταλό πρωθυπουργό να κάνει πιο αποφασιστικές κινήσεις. «Δεν αρκεί μια γραβάτα για να γκρεμιστεί το νέο αυτό τείχος του Βερολίνου» δήλωσε στέλεχος του κόμματος
 
Συγκεκριμένα, η αριστερή πτέρυγα του κόμματος του Ματέο Ρέντσι, ζήτησε να συγκληθεί η ομάδα των Δημοκρατικών στη Βουλή και στη Γερουσία, όπως και η Εθνική Διεύθυνση του κόμματος, θεωρώντας αναγκαία «την επίτευξη ενός συμβιβασμού δημοκρατικής και οικονομικής στροφής για την επίλυση των συστημικών προβλημάτων που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση».

FT: "Οι Έλληνες έχουν σαν επιλογή να πάρουν χρήματα από την Μόσχα" - The Stanford Daily: "Δεν χρεοκοπεί η Ελλάδα για γεωπολιτικούς λόγους"

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: "ΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ"
Την επιλογή να πάρουμε χρήματα από την Μόσχα που είναι και το πιο αρεστό στον ελληνικό λαό, εάν η ΕΕ αποφασίσει  "σπάσει" το σχοινί, βλέπουν οι FT με σημερινό τους δημοσίευμα, αναγνωρίζοντας έτσι ότι η χώρα έχει διεξόδους, αρκεί η κυβέρνησή της να έχει το θάρρος να τις ακολουθήσει.
Λίγο πριν οι FT είχαν γράψει: "

"Θερμό" επεισόδιο στην Κύπρο για τις βάσεις που δίνει στην Ρωσία η Λευκωσία - ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ... ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ! - ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

"Θερμό" επεισόδιο σε διπλωματικό επίπεδο είχαν Κύπρος και Βρετανία, όταν η δεύτερη φερόμενη ως γνήσια αοιιοκρατική δύναμη αρνήθηκε εμμέσως πλην σαφώς το δικαίωμα στην Κύπρο να παραχωρήσει στρατιωτικές διευκολύνσεις στην Ρωσία στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η παραχώρηση ναυτικών και αεροπορικών βάσεων στην Μεγαλόνησο.
Εφτασε στο σημείο ο Βρετανός "Υπατος Αρμοστής", αξίωμα που έχει μείνει από την εποχή που η Κϋπρος ήταν αποικία της πάλαι ποτέ "Μεγάλης Βρετανίας" (ο τίτλος κααργήθηκε όταν η Βρετανία μπήκε στην ΕΕ κατ'απαίτηση του Γάλλου προέδρου Σαρλ Ντε Γκολ και αντικαταστάθηκε από τον τίτλο "Ηνωμένο Βασίλειο"), να προβεί σε σειρά προειδοποιήσεων (!) προς την Λευκωσία σε συνέντευξη που παραχώρησε στην 'Καθημερινή' της Κύπρου.

Ομπάμα: Ελπίζουμε η Ελλάδα να ανακάμψει εντός ευρώ - Μέρκελ: Φέρτε βιώσιμο πρόγραμμα

«Αυτό που έχει σημασία είναι το τι θα θέσει στο τραπέζι η Ελλάδα» δήλωσε για το έκτακτο Eurogroup η καγκελάριος της Γερμανίας που παραλίγο να... ξεχάσει να απαντήσει σε ερώτηση για τη χώρα μας
Ουκρανική και ευρωπαϊκή κρίση, αλλά και άρωμα Ελλάδας κυριάρχησαν στη συνομιλία ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία βρέθηκε στον Λευκό Οίκο.

Αυτή είναι η πρόταση που θα παρουσιάσει ο Βαρουφάκης στο Eurogroup

Σχέδιο με 10 μεταρρυθμίσεις θα παρουσιάσει η Αθήνα στο Eurogroup της Τετάρτης - Πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% δέχεται η κυβέρνηση - Πρόγραμμα-γέφυρα μέχρι το τέλος Αυγούστου 2015 - Επανέρχεται το σενάριο για perpetual bonds ή άληκτα ομόλογα - Επιστολή Γιούνκερ στην κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας - Grexit μόνο από... ατύχημα, λένε στο ΥΠΟΙΚ
Πρόγραμμα-γέφυρα μέχρι το τέλος Αυγούστου, αντί τέλους Μαΐου που σχεδίαζε αρχικά, σκοπεύει να παρουσιάσει στο κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου η ελληνική πλευρά. Παράλληλα υπάρχει επιστολή του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος καταθέτει τις δικές του προτάσεις στην ελληνική κυβέρνηση.

ΣΤΟΝ «ΠΑΓΟ» ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ – ΠΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Χιόνια και τσουχτερό κρύο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Σφοδρή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από το μεσημέρι της Δευτέρας, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι η χώρα θα πληγεί το επόμενο διήμερο από μετεωρολογική «βόμβα».
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία παρουσιάζει πτώση μέχρι και 10 βαθμούς.
Από το κύμα κακοκαιρίας πλήττεται και η Αττική, με τα βόρεια προάστια να ντύνονται στα λευκά.