Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Οι Πόλεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου


                                                     Ο Ελληνιστικός Κόσμος στην Ασία 
 
                      «Και από την μεγάλη πανελλήνια εκστρατεία, την περιλάλητη,
                       την δοξασμένη βγήκαμε εμείς καινούργιος κόσμος μέγας,
                       εμείς οι Αλεξανδρείς, οι Αντιοχείς, και οι εν Μηδία και οι εν Περσίδι….
                        και την κοινή ελληνική λαλιά ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμε, ως τους Ινδούς»
                                                                               Κ. Καβάφης


                                                              Της Δρ. Ποτίτσας Γρηγοράκου

Moody's: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές των κυπριακών τραπεζών - Αναμένει επιστροφή σε μια μέτρια κερδοφορία

Λευκωσία: Σε θετικές από σταθερές αναβάθμισε τις προοπτικές του κυπριακού τραπεζικού συστήματος ο διεθνής οίκος αξιολογήσεων Moody`s, καθώς αναμένει επιστροφή σε μια μέτρια κερδοφορία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας Επενδυτών του Οίκου (Investors Service), η αναβάθμιση αυτή αντανακλά την άποψη του Οίκου ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας θα αποκαταστήσει την κερδοφορία των τραπεζών και θα βελτιώσει την ποιότητα του αδύναμου ενεργητικού του.

ΔΕΗ: Ρυθμίστε τα χρέη σας αλλιώς σας κόβουμε το ρεύμα!

Σε «κλοιό» έχουν βρεθεί τα νοικοκυριά που βάλλονται από τη σκληρή φορολογία και την ύφεση, καθώς τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και την πιθανότητα να μείνουν κυριολεκτικά στο σκοτάδι!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η ΔΕΗ εμφανίζεται έτοιμη να κόψει την παροχή ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν προσέλθουν για ρύθμιση χρεών με την ευνοϊκή ρύθμιση των 36 δόσεων ή ενταχθούν σε αυτή αλλά δεν είναι συνεπείς.

Ο Πάπας και η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στο στόχαστρο των τζιχαντιστών - Στο νέο τεύχος του περιοδικού Dabiq με τίτλο «Σπάστε το σταυρό»

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους «κρυμμένους στρατιώτες» στη Δύση να επιτεθούν σε χριστιανικές εκκλησίες
Μετά τη σφαγή του 86χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ στην εκκλησία της Ρουέν στην Νορμανδία από δύο 19χρονους τζιχαντιστές, το περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους κυκλοφορεί με τίτλο «Σπάστε το σταυρό».

Στο 15ο τεύχος το έντυπο των τζιχαντιστών καλεί όλους τους συμπαθούντες του Ισλαμικού Κράτους στη Δύση να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά χριστιανικών εκκλησιών, ενώ προαναγγέλλει νέα «χτυπήματα» κατά Δυτικών μέχρι την έκδοση του επόμενου τεύχους.

Αθώωσαν και τους 26 κατηγορούμενους για την έφοδο στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης - Αφέθηκαν ελεύθεροι - Αλλοδαποί εννέα από τους 26

«Δεν είχαν πρόθεση εξύβρισης του χώρου», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου - Καυστική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: Η σιωπή για την βεβήλωση της κυριακάτικης προσευχής δείχνει ότι δεν σοκάρονται από τις βιαιοπραγίες κατά των ορθοδόξων- ΝΔ: Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάλυψη στους αντιεξουσιαστές
Αθώωσε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους 26 συλληφθέντες που κατηγορούνταν για την εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κυριακάτικη θεία λειτουργία, κρίνοντας - όμως - ένοχους όσους αντιμετώπιζαν την κατηγορία της απείθειας, στους οποίους επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με 3ετή αναστολή.