Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Σύμβαση περί Ανταλλαγής των Ελληνικών και Τουρκικών Πληθυσμών – 30 Ιαν 1923

Γράφει ο Αντώνιος Βασιλείου , Αντιστράτηγος (εα), Πολ. Μηχ/κός – MSc in Management Science – τ. Military Advisor at CFE OSCE – τ. Military Scientist at NC3A NATO.

Οι Ελληνορθόδοξοι που ζούνε σήμερα στην Τουρκία, είναι απόγονοι των 200.000 περίπου Ελλήνων, που επιτράπηκε να παραμείνουν στην Τουρκία, μετά την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923 ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Μετά από συστηματική καταπίεση ο αριθμός αυτός συρρικνώθηκε σημαντικά, κυρίως κατά το έτος 1955, με αφορμή τις εξελίξεις που συντελούνταν στο Κυπριακό.

Κυπριακό: Το (Αγγλικό) παραμύθι της Διζωνική

Χάρτης Βρετανικών Αρχείων για την “επίλυση” του Κυπριακού*

Του Λεωνίδα Κουμάκη*.

Το «Κυπριακό πρόβλημα» αποτελεί χωρίς αμφιβολία, τον πλήρη εξευτελισμό της διεθνούς νομιμότητας από τις ίδιες τις «μεγάλες δυνάμεις» που επέβαλαν την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά το τέλος του αιματηρού Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου των 60 εκατομμυρίων νεκρών. 

Χάρη στην επίμονη εργασία ολόκληρων δεκαετιών ορισμένων καταξιωμένων ερευνητών όπως η Κύπρια δημοσιογράφος – ερευνήτρια (και μέλος του ΙΗΑ) Φανούλα Αργυρού, σε Βρετανικά και άλλα απόρρητα αρχεία που σταδιακά αποχαρακτηρίζονται και επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτά, μπορούμε πλέον να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το λεγόμενο «Κυπριακό πρόβλημα».

Αποτυχημένη συνταγή, εναλλακτική στρατηγική και «ευνουχισμός» του ΝΑΤΟ

 Γιάννος Χαραλαμπίδης 

Το νέο σκηνικό μετά τις εκλογές σε Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία, οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις - Τι θα συμβεί με πιθανή στροφή της Άγκυρας στις ΗΠΑ, τα ανταλλάγματα, ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα - Τουρκία και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την κάλπη των κυπριακών προεδρικών εκλογών της 5ης Φεβρουαρίου. Δεν είναι οι μόνες εκλογές στο τρίγωνο Λευκωσία, Αθήνα, Άγκυρα. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία βρίσκονται σε μια διαρκή προεκλογική περίοδο. Ως εκ τούτου, εντός του 2023 και προφανώς μέχρι τα μέσα του έτους, θα έχουμε ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Το ερώτημα, όμως, δεν είναι εάν θα έχουμε ένα νέο πολιτικό σκηνικό, αλλά εάν θα αλλάξει η τουρκική πολιτική στο Αιγαίο και στο Κυπριακό και αν οι νέες Κυβερνήσεις στην Κύπρο και στην Ελλάδα έχουν εναλλακτικές στρατηγικές επιλογές, πέραν των υφιστάμενων, οι οποίες ειδικώς στο Κυπριακό έχουν αποτύχει.

Περί Κυκλώπων, τεράτων και το πολυπολικό διεθνές σύστημα.

Δρ. Παναγιώτης Ήφαιστος, Αρθρογράφος
Ομ. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών,
Παν/μιο Πειραιώς, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Για όλα τα κράτη το κύριο ερώτημα που ενδιαφέρει είναι η στρατηγική που εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα με πρώτιστο το συμφέρον κρατικής επιβίωσης.

Καθώς το σύγχρονο εθνοκρατοκεντρικό διεθνές σύστημα εξελίσσεται με ρυθμούς που επιταχύνθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, προϋπόθεση βάσιμης πολιτικής σκέψης, πολιτικού και στρατηγικού ορθολογισμού και ορθολογιστικών αποφάσεων είναι η σωστή θέαση του σύγχρονου κόσμου, της δομής του, των προσανατολισμών του και των εγγενών παθογενειών στα θεμέλιά του.

Πολωνία: Οι αμυντικές δαπάνες θα φθάσουν το 4% του ΑΕΠ – Τα «deals» με ΗΠΑ και Νότια Κορέα

Στην Πολωνία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ που συνορεύει με την Ουκρανία, οι στρατιωτικές δαπάνες για το 2023 θα ανέλθουν στο 4% του ΑΕΠ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία καθιστά απαραίτητο να εξοπλιστούμε ακόμη πιο γρήγορα. Γι’ αυτόν τον λόγο, θα κάνουμε μια προσπάθεια που δεν έχει προηγούμενο: 4% του ΑΕΠ για τον πολωνικό στρατό», είπε ο Μοραβιέτσκι στους δημοσιογράφους σε μια στρατιωτική βάση στο Σιέντλτσε.

Επενδύσεις στην Αμυντική Βιομηχανία: βλέποντας τα τραίνα να περνούν

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 12 Ιανουαρίου, η γερμανική Rheinmetall ανακοίνωσε την έναρξη αρχικής (χαμηλού ρυθμού) παραγωγής του ΤΟΜΑ KF 41 Lynx στην Ουγγαρία, με πρόβλεψη ενάρξεως πλήρους παραγωγής τον προσεχή Ιούλιο.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 17 Ιανουαρίου, τέθηκε ο θεμέλιος λίθος ενός νέου εργοστασίου εκρηκτικών και πυρομαχικών στην Βερπαλότα της Ουγγαρίας, για την παραγωγή σε πρώτη φάση εκρηκτικών RDX και βλημάτων 30 mm πυροβόλου του Lynx. Η σχετική σύμβαση για το εργοστάσιο, είχε υπογραφεί μόλις στις 15 Δεκεμβρίου 2022. Μελλοντικώς, η νέα βιομηχανική μονάδα με 200 εργαζομένους περίπου, θα μπορεί να αναλάβει την παραγωγή πυρομαχικών 120 mm αρμάτων και βλημάτων 155 mm πυροβολικού ενώ θα υλοποιούνται και προγράμματα Έρευνας & Ανάπτυξης.

Τουρκία: Τούρκος αναλυτής μίλαγε για τα ελληνικά άρματα και πήγε να τα κάνει πάνω του – Έμεινε η Τουρκαλα παρουσιάστρια

 Δεν... ξέρουμε τι προκάλεσε το συγκεκριμένο όμως έμειναν με το στόμα ανοιχτό. 

Τουρκία: Τούρκος αναλυτής μίλαγε για την Ελλάδα ζωντανά στην τουρκική τηλεόραση και μόνο που δεν τα… έκανε πάνω του.

Τούρκος αναλυτής μιλούσε στον αέρα του Haber Turk για τα ελληνικά άρματα Leopard όταν κάποια στιγμή ακούστηκε ένας… απόκοσμος αερισμός.

Δεν… ξέρουμε τι προκάλεσε τις κοιλιακές διαταραχές του Τούρκου αναλυτή, όμως η Τουρκάλα παρουσιάστρια θα το… θυμάται για όλη της τη ζωή.

Εγκρίθηκε το ψήφισμα 2674 του Σ.Α. για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, πανηγυρίζει (χωρίς λόγο) η Λευκωσία: Παραμένει η Ειρηνευτική Δϋναμη για 12 μήνες…

 Η είσοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Φωτογραφία Hellas Journal

Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εγκρίθηκε σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, η ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ η οποία έγινε για 12 μήνες και όχι για έξι μήνες όπως μέχρι τώρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ικανοποίηση για την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του

ΕΒΙΔΙΤΕ: Στο Εθνικό Πρόγραμμα Κατασκευής Μικρών Δορυφόρων

Η Ελλάδα εισέρχεται οργανωμένα στην αγορά του σχεδιασμού, ανάπτυξης, κατασκευής και πιστοποίησης επιχειρησιακών δορυφόρων. Η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΓΓΤΤ, των αποτελεσμάτων της πρόσκλησης για την υποβολή πληροφοριών (RFI) για το εμβληματικό Εθνικό Πρόγραμμα Κατασκευής Μικρών Δορυφόρων.

Το κρίσιμο αυτό ορόσημο ολοκληρώθηκε επιτυχημένα, με την εξαιρετική προσπάθεια και την πυρετώδη εργασία και υποστήριξη της ομάδας

Πολεμική Αεροπορία: Η βασική προτεραιότητα για τη σύναψη σύμβασης υποστήριξης των AΣΕΠΕ-Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια

Κυρίαρχο ζήτημα στα εξοπλιστικά προγράμματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η σύναψη της πολυπόθητης σύμβασης τεχνικής υποστήριξης των συστημάτων ΑΣΕΠΕ της 380 Μοίρας Αεροφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης & Ελέγχου. Τα ΑΣΕΠΕ αποτελούν στρατηγικής σημασίας συστήματα, πολύτιμα δομικά στοιχεία του ελληνικού Συστήματος Αεροπορικού Ελέγχου (ΣΑΕ). Δεν θα ήταν υπερβολή αν τα χαρακτηρίζαμε ως την αιχμή του ελληνικού ΣΑΕ.

Η επιχειρησιακή αξία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης είναι δεδομένη και έχει καταδειχθεί από τη πολύμηνη ελληνοτουρκική κρίση του 2020. Η σημερινή πρόκληση για τον στόλο των ΑΣΕΠΕ είναι η άμεση υπογραφή της σύμβασης τεχνικής υποστήριξης ώστε να διασφαλιστούν υψηλές διαθεσιμότητες των συστημάτων.

Διπλωματικό «σπριντ» από τον Δένδια - Πάει στο Ισραήλ, πιθανή συνάντηση με Μπλίνκεν

Διπλωματικό «σπριντ» από τον Δένδια - Πάει στο Ισραήλ, πιθανή συνάντηση με Μπλίνκεν

Την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επισκεφθεί, το Ισραήλ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών, Ελι Κοέν.

δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, περί ώρα 09:00, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στη συνέχεια, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε κοινές δηλώσεις, μετά το πέρας των οποίων θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν πρόγευμα εργασίας.

Η Μελόνι έκανε deal με Λιβύη, άφησε αιχμές για Τουρκία

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Σημαντικές συνομιλίες με πολιτικούς και ενεργειακούς αξιωματούχους της κυβέρνησης της Λιβύης είχε το Σάββατο στην Τρίπολη η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι. Στην ατζέντα των διμερών επαφών ήταν η προμήθεια φυσικού αερίου για την Ιταλία από την πλούσια σε υδρογονάνθρακες βορειοαφρικανική χώρα, καθώς και η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης που έχει διαχρονικά προκαλέσει σημαντικά εσωτερικά και ανθρωπιστικά προβλήματα στην Ιταλία.

Η Ρώμη, καθ’ όλη τη διάρκεια του δεκαετούς και πλέον εμφύλιου πολέμου, έχει εμπλακεί σε όλες

Πρωτοφανής πρόκληση των Τούρκων

 Νέες προκλήσεις από τους Τούρκους. Πραγματοποίησαν μαζική παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο Αιγαίο και υπερπτήση πάνω από ελληνικό νησί.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Την ώρα που η Πολεμική Αεροπορία αγωνιά για την τύχη των πιλότων του Phantom F-4 που αγνοούνται στην θαλάσσια περιοχή του Κατάκολου, οι Τούρκοι πραγματοποίησαν 16 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο Αιγαίο. Μάλιστα πριν από λίγο, στις 13.37 ζεύγος μαχητικών F-16 προχώρησε σε υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες, σε υψόμετρο 25.000 ποδών.

Στη συνέχεια  πέταξε πάνω από:

«Νεκρή Μαρία» στον Έβρο: Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα η Μπάιντα για τρία αδικήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, ο εισαγγελέας που έχει στα χέρια του τον φάκελο αυτής της περίεργης υπόθεσης ήδη έχει στοιχειοθετήσει τη διάπραξη του αδικήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων από την 27χρονη Σύρια Μπάιντα αλ Σάλεχ, η οποία πλέον διαβιοί στη Γερμανία, χωρίς ωστόσο να έχει καταθέσει αίτημα ασύλου στη χώρα. 

 Το αμέσως επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να προκύψουν επιπλέον στοιχεία για ακόμη δύο αδικήματα που εξετάζονται, όπως αυτό της συμμετοχής της σε κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων, αλλά και κατηγορίες που αφορούν στην εθνική ασφάλεια της χώρας.

Θεοδωρικάκος: Δε σας προβληματίζει γιατί ξαφνικά συμβαίνουν και συζητούνται πράγματα πάνω στις κρίσεις;(Βίντεο)

Στα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» με κυκλώματα και αστυνομικούς της ΕΛΑΣ απάντησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. «Όλα στο φως, πραγματική διαφάνεια και πραγματικός έλεγχος», ξεκαθάρισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Κατά την ακρόαση του Υποστρατήγου Παναγιώτη Πούπουζα για την τοποθέτησή του στη θέση του διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν την Κυριακή (σ.σ. 29.01.2023) διάβασα το δημοσίευμα του «Βήματος», είχα μόνο μία επιλογή. Να δώσω εντολή στην ΕΛΑΣ να στείλει αυτό το δημοσίευμα και ό,τι σχετικό υπάρχει στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για να το ελέγξει και ταυτόχρονα να σταλούν αυτά στον Εισαγγελέα. Αυτά έγιναν αυτομάτως. Καθαρές, πεντακάθαρες κουβέντες».

Συγκλονισμένος ο Μητσοτάκης για την απώλεια του υποσμηναγού- “Η Πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει”

Μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο Πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για την τραγωδία με την πτώση και τον θάνατο ενός πιλότου μαχητικού F4 στην Ανδραβίδα, σημειώνοντας πως «Συγκλονισμένος πληροφορήθηκα τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους και την απώλεια του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη.»

Επιπρσθέτως, όπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα την ώρα του καθήκοντος, υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες εκπαίδευσης. Που βυθίζει στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία, και υπενθυμίζει σε όλους μας πόσο σκληρή και επικίνδυνη είναι η μάχη που δίνουν καθημερινά οι πιλότοι μας, για την προάσπιση των αιθέρων της πατρίδας μας.

Τουρκική αντιπολίτευση: Τι λέει για Αιγαίο, Κύπρο και Αν. Μεσόγειο

Η συμμαχία της αντιπολίτευσης στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύθηκε σήμερα πως, αν έρθει το Μάιο στην εξουσία, η χώρα θα επιστρέψει σ' ένα κοινοβουλευτικό καθεστώς, με τον πρόεδρο σε τιμητικό ρόλο και για μία μόνο θητεία διάρκειας επτά ετών.

Στο πρόγραμμα που παρουσίασαν στην Άγκυρα, ένα έγγραφο 240 σελίδων που περιέχει περισσότερους από 2.300 στόχους, τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης εννοούν να περιορίσουν πολύ την εκτελεστική εξουσία του προέδρου καταργώντας κυρίως τα προεδρικά διατάγματα και με τον πρωθυπουργό να εκλέγεται από το κοινοβούλιο.

Τα έξι κόμματα, μεταξύ των οποίων το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, το σοσιαλδημοκρατικό CHP

Συνάντηση Μητσοτάκη με πρωθυπουργό Ιαπωνίας: Υπεγράφη Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας – Οι συμφωνίες που ολοκληρώθηκαν

Φωτ. Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ μέσω ΙΝΤΙΜΕ

«Οι χώρες μας αναβαθμίζουν σημαντικά τις στρατηγικές σχέσεις τους και εγκαινιάζουμε ένα πεδίο στενής συνεργασίας σε ένα φάσμα διαφόρων τομέων πολιτικής» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Ιάπωνα ομόλογό του 

«Με χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι υπογράφουμε Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας. Με τη δήλωση αυτή, οι χώρες μας αναβαθμίζουν σημαντικά τις στρατηγικές σχέσεις τους και εγκαινιάζουμε ένα πεδίο στενής συνεργασίας σε ένα φάσμα διαφόρων τομέων πολιτικής: πολιτική, οικονομία, κλίμα, ψηφιακή εκπαίδευση, πολιτισμός,

Συρία: Επτά νεκροί σε αεροπορική επιδρομή εναντίον φορτηγών που μετέφεραν όπλα από το Ιράν - Επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή σε φορτηγά στη Συρία.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομή που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, το βράδυ από αεροπλάνα που δεν ταυτοποιήθηκαν εναντίον οχηματοπομπής φορτηγών φορτωμένων με όπλα προερχόμενων από το Ιράν στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, επτά οδηγοί φορτηγών ή πρόσωπα που τα συνόδευαν, "όλα μη Σύροι", έχασαν τη ζωή τους στην επιδρομή αυτή που είχε στόχο την οχηματοπομπή στην περιφέρεια Μπουκαμάλ, στα σύνορα με το Ιράκ.

Σλοβενία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας της Σλοβενίας συνέλαβαν δύο άνδρες ως ύποπτους για κατασκοπεία υπέρ της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Delo της Λιουμπλιάνας επικαλούμενη πηγές.

Οι ύποπτοι, ένας εκ των οποίων έχει υπηκοότητα χώρας της Λατινικής Αμερικής, δρούσαν χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες από ένα νοικιασμένο γραφείο στη συνοικία Μπέζιγκραντ της Λιουμπλιάνας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στους δύο υπόπτους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπεία και για χρήση πλαστών εγγράφων. Αν καταδικαστούν αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και 8 χρόνια, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Λιβύη: Σφοδρές αντιδράσεις για τη «μυστηριώδη συμφωνία» με την Ιταλία- Διαδηλωτές έκλεισαν τον αγωγό προς Ιταλία

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ντμπέιμπα στην Τρίπολη για τη συμφωνία με την Ιταλία για το λιβυκό αέριο, διαδηλωτές έκλεισαν το συγκρότημα πετρελαίου και φυσικού αερίου «Μελίτα».

Πρόκειται για το κύριο σημείο του αγωγού φυσικού αερίου που συνδέει τη Λιβύη με την Ιταλία,  ο αποκλεισμός έγινε λίγες ώρες μετά την υπογραφή  της συμφωνίας μεταξύ του απερχόμενου αρχηγού της κυβέρνησης ενότητας,  Αμπντέλ Χαμίντ αλ Ντμπέιμπε και της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι.

Ο Ναύαρχος ε.α., Γ. Εγκολφόπουλος μιλάει στον Λάμπη Ταγματάρχη με αφορμή τα 27 χρόνια απο τα Ίμια

 

Ο Ναύαρχος ε.α., Γ. Εγκολφόπουλος μιλάει στον Λάμπη Ταγματάρχη με αφορμή τα 27 χρόνια απο τα Ίμια 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Α. Δημητρόπουλο Sigma tv, 30/01/2023

 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Α. Δημητρόπουλο Sigma tv, 30/01/2023

Geopolitics με τον Σάββα Καλεντερίδη: Που οδηγεί η κρίση των σχέσεων Τουρκίας-Σουηδίας

 

Η νέα εκπομπή Geopolitics με τον στρατιωτικό αναλύτή και συγγραφέα, Σάββα Καλεντερίδη με όλες τις γεοπολιτικές εξελίξεις τις επικαιρότητας.

Δημήτρης Σταθακόπουλος, Η τακτική πολιορκίας του Ερντογάν και η πιθανότητα θερμού επεισοδίου

 

Δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι εκτιμήσεις για κάποιο θερμό επεισόδιο Ελλάδας Τουρκίας, δηλώνει ο Νομικός και Συγγραφέας, Κύριος Δημήτρης Σταθακόπουλος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται εφησυχασμός συμπληρώνει μιλώντας στην Μάιρα Μπάρμπα και το One Channel (https://www.onetv.gr)

Ευνουχισμός του ΝΑΤΟ - Εναλλακτική στρατηγική και κοινή συνέλευση Ε/κ και Τ/κ

 

Ευνουχισμός του ΝΑΤΟ - Εναλλακτική στρατηγική και κοινή συνέλευση Ε/κ και Τ/κ

Σάββας Καλεντερίδης: Κίνδυνος προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία (29-1-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Κίνδυνος προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία

Όλες οι πληροφορίες για τη συντριβή του Phantom και τα νεότερα από τις έρευνες για τους χειριστές | Ειδήσεις Μεσημβρινό Δελτίο | 30/01/2023

 

1. Όλες οι πληροφορίες για τη συντριβή του Phantom και τα νεότερα από τις έρευνες για τους χειριστές
2. Πρόεδρος Τουρκικού Κοινοβουλίου κατά Δύσης: «Πρέπει να δουν ότι η φωτιά θα κάψει τους πάντες»
3. Μητσοτάκης προς Ιάπωνες επιχειρηματίες: Η Ελλάδα γύρισε σελίδα- Εξετάστε την ως επενδυτικό προορισμό
4. Δίκη για το Μάτι: Σοκάρει η Ιρλανδή που έχασε τον σύζυγό της – «Καταπέλτης» η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Εγκολφόπουλος για Ίμια: Ήταν ευκαιρία να έχουμε τελειώσει με τους Τούρκους για τα επόμενα 100 χρόνια

 
1. Ο Μ. Κωστίδης μεταφέρει και σχολιάζει τις νέες δηλώσεις Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά
2. Εγκολφόπουλος για Ίμια: Ήταν ευκαιρία να έχουμε τελειώσει με τους Τούρκους για τα επόμενα 100 χρόνια

Ερντογάν: Μπορεί να αποφασίσουμε διαφορετικά για Φινλανδία και η Σουηδία να πάθει σοκ | Ώρα Ελλάδος 30/1/23| OPEN TV

 


1. Ερντογάν: Μπορεί να αποφασίσουμε διαφορετικά για Φινλανδία και η Σουηδία να πάθει σοκ
2. Αλ. Δεσποτόπουλος: Η Τουρκία είναι δούρειος ίππος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ
3. Ν. Σπανός: Εναγωνίως ψάχνει για περιστατικό με την Ελλάδα ο Ερντογάν
4. Το έριξε στο τραγούδι ο Ερντογάν για να πείσει τους ψηφοφόρους του

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: «Δεύτερη άλωση η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί» | Σήμερα |30/01/2023

 
1. Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: «Δεύτερη άλωση η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί»
2. Απειλές Ερντογάν στις ΗΠΑ για τα F-35 - Αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμός με Πούτιν
3. Ερντογάν εναντίον Μακρόν: Του είπα πως πρέπει ωριμάσει - Δεν είναι έντιμος
4. Δημοσκόπηση στην Τουρκία δείχνει πως οι νέοι δεν θέλουν τον Ερντογάν
5. «Μ’ έναν πύραυλο,ένα λεπτό θα πάρει»: Ο Μπόρις Τζόνσον αφηγείται πως ο Πούτιν «τον απείλησε»