Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Σημαντικά ευρήματα στη θέση «Ασβεσταριά» Πετρωτού Τρικάλων - Ολοκληρώνεται το πενταετές πρόγραμμα ανασκαφικών ερευνών στον οικισμό της Εποχής του Χαλκού

Δεκάδες ανθρώπινες ταφές κι ενός σκύλου, ενδιαφέρουσα κεραμική, σημαντικά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα, καθώς και οστά ζώων κάτω από θεμέλια κτιρίου που χρονολογούνται στο 2134 ως το 1939 π. Χ. και τα οποία πιθανόν σχετίζονται με τελετουργικό θεμελίωσης, συγκαταλέγονται μεταξύ των ευρημάτων που αποκαλύφθηκαν φέτος στη θέση «Ασβεσταριά» Πετρωτού Τρικάλων.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, «με τη φετινή ανασκαφική περίοδο ολοκληρώθηκε το πενταετές πρόγραμμα ανασκαφικών ερευνών στον οικισμό της Εποχής Χαλκού στην θέση ‘Ασβεσταριά' Πετρωτού Τρικάλων […] Η περίπτωση του οικισμού του Πετρωτού αποτελεί για τη δυτική Θεσσαλία μοναδική γνωστή περίπτωση οικισμού της Τελικής Νεολιθικής ή και ακόμα πρωιμότερων φάσεων, η ζωή του οποίου συνεχίζεται αδιάλειπτα έως το τέλος της Εποχής του Χαλκού».

Διαμαρτυρία του Εδεσσαϊκού σε Τσίπρα και Μητσοτάκη για την αναφορά στον αντιπρόεδρό του!(Βίντεο)

Ο Εδεσσαϊκός έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Αλέξη Τσίπρα, διαμαρτυρόμενος ότι η προ εβδομάδων αναφορά του στη Βουλή στον πρώην αντιπρόεδρό του υποτιμά τον σύλλογο και τον ταυτίζει με τον ορισμό του ασόβαρου!
Σε προ εβδομάδων κόντρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, παραλληλίζοντας την ασάφεια που είχαν, σύμφωνα με εκείνον, με τον θρυλικό Θωμά Μάτσιο, που είχε καθηλώσει για χρόνια το πανελλήνιο με τις αξέχαστες δηλώσεις του.

Η Ουάσιγκτον «σφίγγει τη θηλιά» στην Άγκυρα: Οι ΗΠΑ δημιουργούν φυλάκια παρατήρησης στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας – Σκοπός η προστασία των Κούρδων

Οι ΗΠΑ αλλάζουν στάση έναντι της τουρκικής παρουσίας στην Συρία, κάτι που φαίνεται πλέον δια «γυμνού οφθαλμού» και τώρα αποφάσισαν να κατασκευάσουν μια ολόκληρη σειρά παρατηρητηρίων στα σύνορα Τουρκίας–Συρίας και Τουρκίας-Ιράκ, με τα οποία θα ελέγχουν έγκαιρα όλες τις κινήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κατά των Κούρδων.

Η Ουάσιγκτον αρχικά θέλει να κόψει «μαχαίρι τις σχέσεις και τα πάσης φύσεως αλισβερίσια της τουρκικής διοίκησης με τους Τζιχαντιστές από το συριακό έδαφος και να προστατεύσει τους Κούρδους.

Τους τα έψαλε μέσα στην Τουρκία η Μογκερίνι

H EE έχει σοβαρές ανησυχίες για τον μεγάλο αριθμό των δημοσιογράφων και των ακαδημαϊκών που εξακολουθούν να κρατούνται στην Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών.
Ο Χαν έκανε το παραπάνω σχόλιο στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι στην Άγκυρα.

Παραλήρημα Γιλντιρίμ: Θα επέμβουμε, εάν παραβιαστούν τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο

Μπιναλί Γιλντιρίμ | Τουρκικές προκλήσεις | Ειδήσεις: Ευθείες απειλές εναντίον ΗΠΑ, Ελλάδας και Κύπρου από τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης - «Υπάρχει σοβαρή κρίση με τα ενεργειακά στην κυπριακή ΑΟΖ» - «Ας γνωρίζουν οι μεγάλες εταιρείες εξορύξεων ότι υπάρχουν και όρια»
Αποφασισμένο να τραβήξει στα άκρα την απαράδεκτη τακτική των απειλών και των προκλήσεων στο «ενεργειακό μονοπάτι» που εκτείνεται από το Καστελλόριζο έως την κυπριακή ΑΟΖ φαίνεται το καθεστώς Ερντογάν, μετά και τις νέες απαράδεκτες απειλές που εκτόξευσε την Πέμπτη (22/11/2018) ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και πρώην πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.