Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Φαντάσου να μάθαιναν οι προγονοί μας...

Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΙΟΣ ΕΡΜΗΣ

Αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό… Οι Έλληνες περνούν καλά…

Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μια καφετέρια.
Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν «καλά» το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία.
Πως καλά είμαστε ακόμα γιατί ένα μέρος του πληθυσμού μπορεί ακόμα και τη βγάζει καθαρή μέσα στο μεγάλο σφαγείο.
Επειδή δεν έχει έρθει η σειρά τους.
Επειδή ο χασάπης τους έχει ακόμα στη κατάψυξη να σιτέψουν καλά…
Όχι δεν περνάμε καλά.

Οι πιο μυστηριώδεις φωτογραφίες από την Σελήνη (Βίντεο)

Το Διάστημα ήταν, είναι και θα είναι το «τελευταίο σύνορο», όπως έλεγαν και στο Star Trek:

Μία σκοτεινή, παγωμένη άβυσσος, που όμως όλα δείχνουν ότι είναι γεμάτη θαύματα, για τα οποία ελάχιστα γνωρίζουμε.

Ως εκ τούτου, το Διάστημα (και αυτά που σχετίζονται με αυτό) θα αποτελεί πάντοτε ανεξάντλητη «πηγή μυστηρίων»

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, (Φωτογραφίες)

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Πραγματικά συγκλονιστικές φωτογραφίες δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Radikal από την πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, Cizre, όπου εδώ και μέρες διεξάγονται σκληρότατες μάχες με συμμετοχή ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού με τους Κούρδους αντάρτες.

Οι εικόνες θυμίζουν τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας ενώ τα βομβαρδισμένα σπίτια και οι λεηλατημένοι δρόμοι απεικονίζουν έντονα τογ γεγονός ότι στην περιοχή αυτή εντός της τουρκικής επικράτειας διεξάγεται ένας παρόμοιος πόλεμος με αυτόν τον αιματηρό πόλεμο της Συρίας, για τον οποίο κανένα από τα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ δεν κάνει καμία αναφορά, λες και όλοι έχουν τυφλωθεί και δεν βλέπουν αυτό που γίνεται μπροστά τους.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ NEVŞEHİR ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Μια ιστορική ελληνορθόδοξη ανακάλυψη στην πόλη Nevşehir, την γνωστή ελληνική Νεάπολη της Καππαδοκίας, έκανε γνωστή η τουρκική εφημερίδα Sabah, δημοσιεύοντας και αποκλειστική φωτογραφία από την ανακάλυψη αυτή.
Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο δήμαρχος του Nevşehir, ο Hasan Ünver, στις ανασκαφές που γίνονται εδώ και καιρό στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής ήρθε στο φως μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησιά που σύμφωνα με τους ειδικούς ανάγεται στον πέμπτο αιώνα μ. Χ., όταν είχε επικρατήσει η Ορθοδοξία στην περιοχή.

Άγαλμα της θεάς Αθηνάς, στην πόλη Guadalajara του Mexico… Οπως και στην Ιταλια!

Βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών López Mateos, Vallarta, López Cotilla, Agustín Yáñez & Golfo de Cortez, επάνω σε ένα βάθρο το οποίο περιβάλλεται από συντριβάνι με επιγραφή που λέει: «Η Δικαιοσύνη, η Σοφία και η Δύναμη να προστατεύουν αυτήν την πιστή πόλη» (Justice, wisdom and strength guard this loyal city…»)

Δυστυχώς στην αλλοδαπή, εκτιμούν και τιμούν τον Ελληνικό πολιτισμό δεόντως!

Και λέω δυστυχώς, διότι στην Ελλάδα όχι μόνο δεν ανεγείρονται αγάλματα από την αρχαία ιστορία και μυθολογία μας, αντιθέτως επιμένουν οι ιθύνοντες να μας βασανίζουν με προτομές αμφιλεγόμενων σύγχρονων προσωπικοτήτων και δήθεν καλλιτεχνικών εξαμβλωμάτων,

ΣΤΑΜΑΤΑ να γράφεις Greeklish! Μάθε το γιατί…


Η καταστροφική μόδα των ημερών, η οποία καθόλου αθώα δεν είναι, στα επόμενα χρόνια θα έχει σίγουρα καταστρέψει μεγάλο μέρος του μοναδικού πολιτισμού μας!

Δυστυχώς, η πλειοψηφία θεωρεί το θέμα μη επικίνδυνο και συνεχίζει να το στηρίζει εφόσον δεν καταλαβαίνει την σημαντικότητα του…
Την ίδια ώρα που σε άλλα μέρη του κόσμου η Αρχαία Ελληνική γλώσσα θεωρείται η βάση και το μέλλον των υπολογιστών και ψηφίζεται η θέση της στα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, η νεολαία (κυρίως) της Ελλάδας επιμένει Greeklish-τικα!

Το ποσοστό των αποφοίτων σχολών ανωτάτης εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΤΕΙ) που χρησιμοποιεί τα Greeklish είναι εκτός από αρκετά μεγάλο και απαράδεκτο.

Ανυποχώρητοι οι αγρότες ενισχύουν τα μπλόκα - Στέλνουν μήνυμα στη κυβέρνηση(Βίντεο)

Ανυποχώρητοι παραμένουν οι αγρότες που σήμερα (24/1) και αύριο (25/1) κλείνουν τις εθνικές οδούς αυτή τη φορά με δίωρους αποκλεισμούς από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι και από τις 19:00 έως τις 21:00 το βράδυ. Μέχρι στιγμής οι αγρότες έχουν στήσει περισσότερα από 50 μπλόκα με περισσότερα από 15.000 τρακτέρ να είναι στους δρόμους και με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε πανικό.
Σήμερα αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι  κινητοποιήσεις στα σύνορα Ελλάδας, με Βουλγαρία, Αλβανία και Σκόπια, ενώ στο «χορό» των κινητοποιήσεων εισέρχονται από σήμερα και οι φορτηγατζήδες και νταλικέρηδες που θα συμμετάσχουν στα μπλόκα.

Παρέλυσε η Νέα Υόρκη από τη χιονοθύελλα Τζόνας - 19 οι νεκροί λόγω της κακοκαιρίας - O Snowzilla σαρώνει την Ανατολική Ακτή(ΦΩΤΟ)

Πάνω από 90 εκατοστά χιόνι στη Βιρτζίνια και 60 εκατοστά στη Νέα Υόρκη - Προειδοποιήσεις σε 85 εκατομμύρια ανθρώπους: Μείνετε σπίτια σας! - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δέκα πολιτείες των ΗΠΑ - Πάνω από 9.000 ακυρώσεις πτήσεων
Η χιονοθύελλα Τζόνας συνέχισε να σαρώνει τις βραδινές ώρες δεκάδες περιοχές της Ανατολικής Ακτής της Αμερικής, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων της κακοκαιρίας στους 19 νεκρούς. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποιεί ωστόσο ότι το χειρότερο κομμάτι του επονομαζόμενου «Snowzilla» μπορεί να μην έχει ακόμα παρέλθει, με το χιόνι να αγγίζει το ένα μέτρο ύψος σε πολλές περιοχές, αυξάνοντας τον κίνδυνο πλημμυρών και ατυχημάτων.

Περιέλουσαν με μαύρη μπογιά τον ανδριάντα του Γρίβα στη Λεμεσό - Τελέστηκε το 42ο μνημόσυνο του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή

Λεμεσός: Με τη βεβήλωση του ανδριάντα του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ο οποίος περιλούστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας με μαύρη μπογιά από αγνώστους, σημαδεύτηκε το 42ο ετήσιο μνημόσυνο του στη Λεμεσό.

Το γεγονός καταδίκασε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος του Μνημείου "Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής», Αυγερινός Παπαρές, ο οποίος ανέφερε πως «για πολλοστή φορά νυχτοβάτες έγραψαν ψες υβριστικά συνθήματα εναντίον του Διγενή και με τη μπογιά που τους έμεινε περιέλουσαν το μνημείο του Αρχηγού».

Πατρινό καρναβάλι 2016-Γέμισε ο ουρανός της πόλης με πυροτεχνήματα-Χιλιάδες κόσμου στην τελετή έναρξης (BINTEO- ΦΩΤΟ)

Aπό το patrastimes

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης κήρυξε την έναρξη απευθύνοντας πολιτικό μήνυμα

Στην Πάτρα, την πρωτεύουσα του κεφιού της δημιουργίας και της καρναβαλικής έκφρασης ξεκίνησε πριν λίγα λεπτά και επίσημα το μεγάλο ταξίδι για την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, παρουσία χιλιάδων Πατρινών,καθώς και επισκεπτών.