Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Δημήτριος Τόφαλος 1882 – 1966

Θρυλικός αθλητής της άρσης βαρών. Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1882 και από νεαρή ηλικία φάνηκαν οι φυσικές του δυνατότητες.
Όλη η πόλη μιλούσε γι' αυτόν και το πώς επέζησε από ένα σοβαρό ατύχημα. Το 1894 και σε ηλικία 12 ετών ο μικρός Δημήτρης έπαιζε κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές, όταν ένα βαγόνι ήρθε κατά πάνω του και του συνέτριψε το χέρι. Στο νοσοκομείο οι γιατροί επέμεναν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του χεριού του. Ο πατέρας του αρνήθηκε και στην πορεία του χρόνου δικαιώθηκε. Το χέρι του γιου του σώθηκε, αλλά παρέμεινε μικρότερο από το άλλο. Η μικρή αυτή αναπηρία δεν εμπόδισε τον Δημήτρη Τόφαλο να γίνει ένας σπουδαίος αθλητής.
Το 1899 γράφτηκε στη Γ.Ε. Πατρών, μετέπειτα Παναχαϊκή, και ασχολήθηκε με την άρση βαρών. Το 1904 ήταν πανέτοιμος για τη μεγάλη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Αγίου Λουδοβίκου. Αρρώστησε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αναγκάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο στην Αμβέρσα.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο Νίκο Χαζαρίδη
ALPHA Radio 88,6 Καβάλας,14/11/2016

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Tv Επιλογές 
13/11/2016

Παυλόπουλος: Μη λησμονάτε τη χώρα μου - Ομπάμα: Θα έχετε πάντα την υποστήριξή μας - «Θερμό» κλίμα στο επίσημο δείπνο στο προεδρικό μέγαρο

Προσφωνώντας τον Αμερικανό ομόλογό του, ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι οι Έλληνες έχουν πληρώσει ένα τεράστιο οικονομικό κόστος, για το οποίο δεν ήταν υπεύθυνοι οι ίδιοι, αλλά οι λανθασμένες πολιτικές - Ομπάμα: Μας ενώνουν αρετές και αξίες
Σε «θερμό» κλίμα διεξήχθη το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στο προεδρικό μέγαρο.

Κατά την προσφώνησή του προς τον Αμερικανό ομόλογό του, ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είπε ότι οι Έλληνες έχουν πληρώσει ένα τεράστιο κόστος.

Ομπάμα: Με παραινέσεις για το χρέος έκανε το «χρέος» του - Οι διάλογοι με Παυλόπουλο και Τσίπρα και η συνέντευξη Τύπου(Βίντεο)

Χαρακτήρισε δύσκολες αλλά απαραίτητες τις μεταρρυθμίσεις - Τόνισε ότι η λιτότητα από μόνη της δεν είναι συνταγή ανάπτυξης - Ευχαριστίες για το προσφυγικό - Συγκρατημένη αισοδοξία για το Κυπριακό Με τις αναμενόμενες από την Αθήνα ως “μάνα εξ ουρανού”, παραινέσεις προς τους δανειστές για την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους σφραγίστηκαν οι σημαντικές επαφές του Μπαράκ Ομπάμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα.