Κυριακή 19 Μαΐου 2013

19 Μάη 1919: ΄Οταν οι Τούρκοι του Κεμάλ σφαγίασαν τους Έλληνες του Πόντου(Βίντεο)

Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανούς δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.
Η οικονομική τους ανάκαμψη συνδυάστηκε με τη δημογραφική και την πνευματική τους άνοδο. Το 1865 οι Έλληνες του Πόντου ανέρχονταν σε 265.000 ψυχές, το 1880 σε 330.000 και στις αρχές του 20ου αιώνα άγγιζαν τις 700.000. Το 1860 υπήρχαν 100 σχολεία στον Πόντο, ενώ το 1919 υπολογίζονται σε 1401, ανάμεσά τους και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Εκτός από σχολεία διέθεταν τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, λέσχες και θέατρα, που τόνιζαν το υψηλό τους πνευματικό επίπεδο.

Γενοκτονία στον Πόντο: Έλλενοι επέθαναν

Ο Γολγοθάς των Ρωμιών του Πόντου και των Μικρασιατών άρχισε με βία το 1914 και ολοκληρώθηκε με χειμάρρους αίματος το 1923 αφήνοντας έναν τραγικό απολογισμό σε ανθρώπινες απώλειες

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Από το newsbomb

Έχουν περάσει χρόνια από την εποχή που μαζεύονταν σε ένα γραφικό καφενείο της Κοκκινιάς υπερήλικες πρόσφυγες που έπιναν τον καφέ τους, διάβαζαν εφημερίδες κι έλεγαν ιστορίες για τις αλύτρωτες πατρίδες. Πόντιοι, Κωνσταντινουπολίτες, Μικρασιάτες ήταν ένα μείγμα ανθρώπων που έμοιαζε με το ψηφιδωτό του Ελληνισμού πριν από την Καταστροφή.
Απ’ αυτό το καφενείο, κοντά στην πλατεία της Οσίας Ξένης, περνούσε συχνά και ειδικά στις περιοδείες του ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και τότε βουλευτής Β’ Πειραιώς κ. Παναγιώτης Κρητικός. Πάντοτε έβλεπε έναν ηλικιωμένο, τον Ευγένιο, καθισμένο σε μια καρέκλα να παίζει το κομπολόι του και να παρακολουθεί τους άλλους και να λέει ιστορίες πώς εγκατέλειψαν την πατρίδα και στριμώχτηκαν στις ξύλινες παράγκες «για το ονόρε του Κεμάλ».

ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Απειλούν με αντάρτικο οι ισλαμιστές στην Ελλάδα: Πρωτοφανής ανακοίνωση της ΜΕΕ

Από το defencenet

Απειλητική ανακοίνωση με την οποία τους Έλληνες ότι "Θα υπερασπιστούν άφοβα την πίστη τους" εξέδωσε η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας μετά από μια επιστολή που έλαβαν και η οποία "μυρίζει από μακριά" ότι πρόκειται περί προβοκάτσιας.
Η πρωτοφανής ανακοίνωση των ισλαμιστών απειλεί ευθέως την χώρα που τους φιλοξενεί (χωρίς καν να λάβουν υπ'όψιν τους ότι η επιστολή με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής, μάλιστα, είναι κατασκευασμένη) ως να ευρίσκοντο σε καμιά χωρα που έχει εμφύλιο πόλεμο όπως η Συρία και δεν υπάρχουν αρχές για να προστατέψουν τους πολίτες ή τους φιλοξενούμενους αλλοδαπούς...
Ιδού ολόκληρη η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Μουσουλμανικής Ενωσης (που φτάσαμε: Να υπάρχει Μουσουλμανική Ένωση στην Αθήνα και να έχει και Δ.Σ. ...):

ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ Οριστική ένταξη των Σκοπίων στον South Stream - Η Ελλάδα απλός παρατηρητής των εξελίξεων

Η σκοπιανή κυβέρνηση ενέκρινε το τελικό κείμενο της συμφωνίας με τη Ρωσία για την κατασκευή τμήματος του αγωγού, South Stream, που θα διέρχεται από τη χώρα, με τις υπογραφές να αναμένεται να "πέσουν" τον Ιούνιο, αφήνονντας απ'έξω την Ελλάδα!
Όταν συμβεί αυτό θα έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία, η Ελλάδα η χώρα δηλαδή  που εμπνεύστηκε και συμφώνησε με την Ρωσία για την κατασκευή του South Stream να μείνει εκτός (!), ενώ στο τέλος όλα τα υπόλοιπα Βαλκάνια θα συμμετέχουν.Είμαστε περίεργοι να δούμε την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, και τι επικοινωνιακές, αστήριχτες, χωρίς επιχειρήματα ατάκες θα ακούσουμε για την εξέλιξη αυτή.

Δείτε φωτογραφίες της έκρηξης με 14 τραυματίες στη Σαλαμίνα

Η Ελληνική Αστυνομία ανέλαβε τη διερεύνηση των αιτιών της ισχυρής έκρηξης, που σημειώθηκε το πρωί, από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, σε κλειστή ταβέρνα στον Αγιο Δημήτριο Σαλαμίνας, προκαλώντας τον τραυματισμό 14 πολιτών.

Από την έκρηξη, η οποία δεν προκάλεσε φωτιά, κατέρρευσε ολοσχερώς το κτίριο της ταβέρνας, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα και σπίτια.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, όλοι οι τραυματισμοί των πολιτών προκλήθηκαν από το ωστικό κύμα και τη θραύση τζαμιών.

Το δρόμο της «αυτοδιάλυσης» δείχνει στις συνιστώσες ο Τσίπρας

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε το απόγευμα της Κυριακής τις εργασίες της με την έγκριση των Θέσεων (16 λευκά) και πλέον, το κείμενο αυτό αποτελεί βάση για συζήτηση, η οποία θα εξελιχθεί μέχρι το συνέδριο του κόμματος, που θα γίνει στις 10-14 Ιουλίου.

Στο τραπέζι του προσυνεδριακού διαλόγου βρίσκονται και οι «Θέσεις» της Αριστερής Πλατφόρμας, η οποία έχει εκφράσει τη διαφωνία της με τη διάλυση των συνιστωσών, θέμα που επίσης θα αποφασίσει τελικά το συνέδριο.

Δεν δέχθηκε η Λαγκάρντ να δει τον Βενιζέλο στην Ουάσινγκτον

Δεν δέχθηκε η Λαγκάρντ να δει τον Βενιζέλο στην Ουάσινγκτον
Δεν κατάφερε να δει την επικεφαλής του ΔΝΤ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Πάνε οι εποχές που ως Υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος ικανοποιούσε την ματαιοδοξία του να συναναστρέφεται με τους ισχυρούς παίχτες της διεθνούς οικονομικής σκακιέρας.
Σήμερα φαίνεται να έχει περάσει όχι μόνο η μπογιά του ΠΑΣΟΚ στο εσωτερικό της Ελλάδας αλλά και η μπογιά του Ευάγγελου Βενιζέλου εκτός των συνόρων.
Γι' αυτό και κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον- όπου ο πραγματικός λόγος που βρέθηκε εκεί ήταν η ορκωμοσία της κόρης του σε ένα από τα ακριβότερα αμερικανικά πανεπιστήμια- ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλησε να... «ζεστάνει» κάπως τις διεθνείς επαφές του. Με μία όμως διαφορά: αποδείχθηκε ότι αυτές μάλλον δεν υπάρχουν πλέον...

Απειλή έξωσης και κατάσχεσης για το ΠΑΣΟΚ από την Ιπποκράτους!

Απειλή έξωσης και κατάσχεσης για  το ΠΑΣΟΚ από την Ιπποκράτους!
Τελεσίγραφο από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου στην Ιπποκράτους προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ
Με την απειλή της έξωσης και κατάσχεσης της ακίνητης και κινητής του περιουσίας βρίσκεται εδώ και μερικά 24ωρα αντιμέτωπο το ΠΑΣΟΚ από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου της Ιπποκράτους, ο οποίος ζητάει το ποσό δεκάδων χιλιάδων ευρώ που του χρωστάει το κόμμα από απλήρωτα νοίκια!!!
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου και οι «κηπουροί» του έδιναν μαθήματα στους Έλληνες λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει τα χρέη της απέναντι στους δανειστές της καλώντας τους να σφίξουνε το ζωνάρι, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άφηνε απλήρωτους όχι μόνο τους εργαζομένους στο κόμμα αλλά ακόμα και τον ιδιοκτήτη του κτιρίου στον οποίον είχε μεταφερθεί το... Κίνημα ώστε να υπάρχει επαρκής χώρος για γυμναστήρια και πολλές άλλες ανέσεις.

Η Αθηνά Ωνάση, ο Ριμπολόλεφ και οι κινήσεις της κυβέρνησης

Σύμφωνα με το άρθρο 9 της ιδιόχειρης διαθήκης του Αριστοτέλη Ωνάση απαιτείται η άμεση διακοπή κάθε διαδικασίας αγοραπωλησίας του Σκορπιού με κυβερνητική παρέμβαση!
 
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
Από το   newsbomb


Τις σοβαρότατες ευθύνες και τις αγκυλώσεις της κυβέρνησης αναδεικνύει η υπόθεση αγοραπωλησίας του Σκορπιού από την Αθηνά Ωνάση στον Ρώσο ολιγάρχη Ντιμήτρη Ριμπολόβλεφ. Το άρθρο 9 της διαθήκης που συνέταξε προσωπικώς ο Αριστοτέλης Ωνάσης είναι σαφές, όπως σαφής είναι και η ανεπάρκεια κυβερνητικών παραγόντων να περιφρουρήσουν το εθνικό συμφέρον.
Σημερινά δημοσιεύματα κάνουν λόγο περί παρέμβασης της Δικαιοσύνης στην υπόθεση, η οποία κινείται στα όρια της νομιμότητας με τις νομικίστικες ακροβασίες στις οποίες επιδόθηκαν οι δικηγόροι της Αθηνάς Ωνάση και το Ντιμήτρη Ριμπολόλεφ. Κι εδώ, για μια φορά ακόμα, έρχεται στο προσκήνιο η ολύμπια στωϊκότητα της τρικομματικής κυβέρνησης.

Καταργούνται οι Εθνικές Εορτές μετά την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Από το koukfamily

Θα διώκεται η εκφώνηση ρατσιστικών φράσεων μετά την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου Ρουπακιώτη, όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε σε βασικά σημεία του νομοσχεδίου, τα οποία περιστρέφονται γύρω από τη δίωξη ρατσιστικών επιθέσεων, ακόμα και φραστικών. Η προσβολή ατόμων στην βάση της καταγωγής και της εθνικής προέλευσης θα διώκεται ποινικά.

Οι αγχωμένες εξετάσεις μιας χαμένης γενιάς...


Του Θάνου
Από το koukfamily


Ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις μέσα σε ένα κλίμα άγχους για παιδιά και γονείς όπως κάθε χρόνο...
Φέτος το άγχος εντάθηκε λόγω και τον κινητοποιήσεων και της τελικής επιστράτευσης των καθηγητών...


Οι οικογένειες με παιδιά στην Γ' Λυκείου βρίσκονται κυριολεκτικά επί ποδός και κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα... ανησυχώντας για το μέλλον τον παιδιών τους...

Στρατηγικές αποφάσεις στην τακτική

Του Ν. Λυγερού

Καθώς οι περισσότεροι από εμάς μπερδεύουν τις έννοιες της στρατηγικής απόφασης και της απόφασης της στρατηγικής, έχουν την εντύπωση ότι οι αποφάσεις στην τακτική είναι απαραίτητα τακτικές. Κατά συνέπεια, δεν προσπαθούν καν να αναρωτηθούν αν μια στρατηγική απόφαση μπορεί να παρθεί σε τακτικό πλαίσιο. Με αυτήν την προσέγγιση μπαίνουν αναγκαστικά σε ένα παραδοσιακό πεδίο που τους εγκλωβίζει και δεν τους επιτρέπει να βρουν μια καινοτομία. Ενώ η επίλυση του προβλήματος μπορεί να το απαιτεί. Αλλιώς απλώς υπάρχει διατήρηση του προβλήματος και αυτή η διατήρηση προκαλεί τη διαχείριση.

Αντιρατσιστικός Νόμος: μπορείς να επιτίθεσαι στην Εθνική Ταυτότητα και Ασφάλεια των Ελλήνων...ΜΟΝΟΝ...αντιληπτόν;



Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο τελικά πήρε το δρόμο του για νόμος του κράτους.
Κάποιος εκεί πάνω αποφάσισε όπως φαίνεται να τραβήξει τη σκανδάλη.
Κατά της Εθνικής Ταυτότητας του Έλληνα. Κατά της εδαφικής ακεραιότητας.
Κατά του δικαιώματος του Έλληνα ν’ ανησυχεί για την ασφάλειά του.
Το αν θα ψηφιστεί ας μην κάνουμε τον κόπο να το σκεφτούμε καν.
Είναι να μην πάει κάτι για ψήφιση στη Βουλή.