Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης: Η ιστορία της(Φωτο)

Από το sansimera

Η κορυφαία εμπορική έκθεση της χώρας, με διεθνή προσανατολισμό. Αποτελεί κατά κάποιο τρόπο διάδοχο παλαιοτέρων αντίστοιχων εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη: των «Καβειρίων» της προχριστιανικής περιόδου και των «Δημητρίων» των βυζαντινών χρόνων. Η πρώτη ΔΕΘ άνοιξε τις πύλες της στις 3 Οκτωβρίου 1926.

Η ιδέα για τη δημιουργία μιας «διεθνούς ετησίας εμποροπανηγύρεως» στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ελλάδας ανήκει στον καθηγητή ζωολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και βουλευτή Νικόλαο Γερμανό (1864-1935) και υποστηρίχθηκε από τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες.

Η Γ' Εικονομαχία(Βίντεο)

Η Γ' Εικονομαχία
Του Ν. Λυγερού

Η Γ’ Εικονομαχία
άρχισε το 1453
γιατί τότε ξεκίνησε
η καταστροφή

Σεισμός: Είναι αυτή η κεφαλή του Απόλλωνα στον Άρη; (Βίντεο)

Υπήρξε ζωή στον πλανήτη Άρη; Υπήρξαν νοήμονα όντα στον Άρη; Υπήρξε πολιτισμός στον Άρη; Μπορεί αυτός ο πολιτισμός να είχε κάποια σχέση με κάποιον από τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν και στην Γη; Πολλά παράδοξα ευρήματα στον Άρη δεν σταματούν να υποδηλώνουν ή ακόμα και να υποδεικνύουν πως όλα αυτά συνέβησαν.
Σε ένα τοπίο στον κόκκινο πλανήτη, από φωτογραφία της NASA και το Curiosity Rover, στα τέλη Απριλίου του 2015, ξεχωρίζει ένας βράχος, ανάμεσα σε άλλους. Είναι ολοφάνερο ότι παρατηρούμε ένα κεφάλι, καθώς διακρίνουμε πολύ χαρακτηριστικά τα μάτια, την μύτη και το στόμα.

Ο....«ματωμένος» καταρράκτης στην Ανταρκτική (Φωτό)

Στον παγετώνα Taylor της Ανταρκτικής μπορεί κανείς να δεί ένα “ματωμένο” καταρράκτη.

Αυτός ο καταρράκτης αποτελείται ουσιαστικά από θαλασσινό νερό στο οποίο εισχωρεί οξείδιο του σιδήρου.

 Το χρώμα του νερού είχε αποδοθεί αρχικά στην παρουσία κόκκινων φυκιών αλλά μετά απο έρευνες αποδείχθηκε ότι προέρχεται από οξείδιο του σιδήρου, το οποίο βρίσκεται αρκετά μέτρα κάτω απο την επιφάνεια του πάγου!

"Εμείς είμαστε οι Μακεδόνες" - Προκλητικός ο πρόεδρος των Σκοπίων από το βημα του ΟΗΕ

Αμετακίνητος και προκλητικός, όπως πάντα, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας της χώρας του.

Ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα του, στο πλαίσιο που ορίζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

«Αυτό το ανεπίλυτο ζήτημα, δυστυχώς, ορθώνεται στην πορεία της διαρκούς σταθεροποίησης της περιοχής μας και επηρεάζει άμεσα τη χώρα μου και συνεχίζει να υπάρχει στην ατζέντα του ΟΗΕ…

Οι Αρουμάνοι Μεθοδεύουν Αναγνώριση σε Αλβανία-Ελλάδα και όλη τη Βαλκανική

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Από το pentapostagma

Σύμφωνα με την Αλβανική ε/φ Τέλεγκραφ, σε συνέντευξη που πήρε από τον  Πάνο Μπακάλλι ( Pano Bakalli),  πρόεδρο του ΄΄ Αρουμάνικου Ιδρύματος  Nikola Jorga΄΄ έχει θέσει ως στόχο να προωθήσει τη συνεργασία όλων των συλλόγων και των οργανώσεων των  Αρουμάνων ( Βλάχων)  Αλβανίας.
Ο Μπακάλλι, θα ζητήσει από την αλβανική κυβέρνηση να βοηθήσει την ανάπτυξη της αρουμάνικης κουλτούρας στην Αλβανία και να αναγνωρίσει τους Αρουμάνους ως εθνική μειονότητα. Επιπλέον θα ζητήσει εκπροσώπηση τους στην κυβέρνηση και εκπαίδευση στη γλώσσα τους.

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από βομβαρδισμό Αμερικανών σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Τραγικό θάνατο βρήκαν μέλη του ιατρικού προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, καθώς επίσης και ασθενείς νοσοκομείου στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν από τον ανελέητο βομβαρδισμό του από αμερικανικά μαχητικά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (03/10).

Επί μία ώρα βομβαρδιζόταν από αμερικανικά αεροσκάφη το νοσοκομείο που εδρεύει στην πόλη Κουντούζ, παρά τις συνεχείς ειδοποιήσεις αξιωματούχων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ουάσινγκτον.

Αυτά είναι τα 48 προαπαιτούμενα που ζητά το Euroworking Group

Σειρά παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό -ακόμη και τροποποίηση διατάξεων που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι- οριστικοποίηση της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport, επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, ακόμη και «αυστηροποίηση» του νόμου για την προστασία της 1ης κατοικίας
Ο κατάλογος με τα 48 προαπαιτούμενα που θα πρέπει να εκπληρώσει η ελληνική κυβέρνηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να εξασφαλίσει την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ (ήτοι δύο δισ. ευρώ) έρχεται στο φως της δημοσιότητας.