Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΘΗ!!6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1955…..Η ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!


Σεπτεμβριος 1955. Κωνσταντινούπολη-Τουρκικό πογκρόμ 
Το έγκλημα προσχεδιασμένο. Με αιτία το Κυπριακό και με πρόσχημα τουρκική βόμβα, η οποία τέθηκε από τούρκους προβοκάτορες στο τούρκικο προξενείο της Θεσσαλονίκης (και πατρικό σπίτι του τουρκοεβραίου (ντολμέ) Κεμάλ Ατατούρκ) ο τούρκικος όχλος ξεσπά. Εξαγριωμένα στίφη ξεχύνονται στις ελληνικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης. Ξυπνούν τα κτηνώδη ένστικτα  των μογγόλων. Απολογισμός: 21 δολοφονημένοι Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ένας γέροντας ιερέας. Εκατοντάδες βιασμοί κορασίδων και γυναικών. Bανδαλισμοί,  λεηλασίες και πυρπολήσεις οικιών και εκκλησιών. Η έκταση της καταστροφής τέτοια που τρομοκράτησε ακόμη και τους  ίδιους τους οργανωτές των επεισοδίων! Η Ελληνική  κυβέρνηση θεατής! Όπως και τώρα! Ω Ελληνοτουρκική φιλία! Ω γραικύλοι μακρινά ξαδέλφια των Μογγόλων!

«Έτσι έζησα το άκρον άωτον της φρίκης. Ο Κωνσταντινουπολίτης Μιχάλης Βασιλειάδης θυμάται τα τραγικά γεγονότα στα Σεπτεμβριανά.

Ο Κωνσταντινουπολίτης Μιχάλης Βασιλειάδης θυμάται 54 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα στα Σεπτεμβριανά
Του Αριστείδη Βικέτου
Από το  infognomonpolitics



Στις αρχές της δεκαετίας τους 1950 ο Κυπριακός αγώνας για αυτοδιάθεση της Κύπρου είχε τρομοκρατήσει τους Αγγλους που φοβόνταν μήπως χάσουν τις βάσεις τους.
Αποφάσισαν λοιπόν να ενεργοποιήσουν το ενδιαφέρον της Τουρκίας που φυσικά, άλλο που δεν ήθελε. Το αποτέλεσμα ήταν να συρθεί η Ελλάδα στις 29 Αυγούστου 1955 στην Τριμερή Διάσκεψη του Λονδίνου και να συζητήσει το Κυπριακό πρόβλημα με την Αγγλία και την Τουρκία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ 1955 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ (6 Βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Πριν από καιρό είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη μια μεγάλη διαδήλωση των Αλεβητών διαμαρτυρόμενοι για το ότι τα σπίτια τους είχαν σημαδευτεί, (σταμπαρισμένα), από κάποιους παρακρατικούς. Το γεγονός αυτό θύμισε το μεγάλο ανθελληνικού πογκρόμ του 1955 που είχε ξεκινήσει ακριβώς από τα σημαδεμένα ελληνικά σπίτια τα οποία παραδόθηκαν στην οργή και την λεηλασία του φανατισμένου τουρκικού όχλου. Ο κόσμος που διαδήλωνε κατηγόρησε ανοιχτά την ισλαμική κυβέρνηση του Ερντογάν ότι ακλουθεί γνωστές μεθόδους του παρελθόντος σκορπώντας τον φόβο και τον τρόμο σε όσους δεν ακολούθου την κλασική σουνιτική ισλαμική ταυτότητα.

Τα Rafale και οι «Patrouille de France» πάνω από την Ακρόπολη (Φώτο)

Το δύο Rafale που συμμετείχαν στο Athens Flying Week καθώς και το ακροβατικό σμήνος της γαλλικής Αεροπορίας «Patrouille de France» πέταξαν πάνω από την Αθήνα και συγκεκριμένα πάνω από την Ακρόπολη!

Δένδιας: Τον Οκτώβριο η υπογραφή της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ

Η Ανατολική Μεσόγειος, τα Δυτικά Βαλκάνια και η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τους Αμερικανούς γερουσιαστές, Κρις Μέρφι και Τζον Όσοφ. Μάλιστα ο κ. Δένδιας ανέφερε πως η MDCA (Mutual Defence Cooperation Agreement) εκτιμάται ότι θα υπογραφεί κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον τον Οκτώβριο.

«Βλέπουμε την παρουσία σας εδώ ως ένδειξη της τεράστιας σημασίας που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή», επεσήμανε ο κ. Δένδιας σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Υπενθύμισε επίσης ότι η επίσκεψή τους πραγματοποιείται σε συνέχεια της επίσκεψης του προέδρου της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ στην Αθήνα.

Κύμα αντιδράσεων στην Τουρκία: Ο Ερντογάν εξέδωσε βιβλίο για το πώς η χώρα μάχεται κατά της αδικίας

Πέτρος Κράνιας
Από το
capital

Σε μια εποχή που η Τουρκία επικρίνεται σκληρά για σοβαρές και χωρίς τέλος παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια εποχή που ο μέσος μισθός της Τουρκίας είναι κάτω από αυτόν της Κίνας, που ο κατώτατος μισθός της Τουρκίας είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, σε μία εποχή που οι γυναικοκτονίες αυξάνονται δραματικά στη χώρα, ένα βιβλίο που έγραψε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο οποίο μιλά για την αδικία σε όλο τον κόσμο και για το πώς η Τουρκία υποτίθεται ότι εργάζεται για την αντιμετώπισή της, εμφανίστηκε στα ράφια των βιβλιοπωλείων τη Δευτέρα.