Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η Σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου



Αξιοσημείωτα μνημεία στο μουσείο της Κωνσταντινουπόλεως είναι δύομαρμάρινες σαρκοφάγοι, οι οποίες φέρουν σαφή χαρακτηριστικά Ελληνικής εργασίας (πιθανότατα της σχολής του Πραξιτέλη).

Η μια από τις σαρκοφάγους αυτές χρονολογείται στα μέσα του 4ου αι. π.Χ. καιμιμείται μονόπτερο ιωνικό οικοδόμημα, που ανάμεσα στους κίονές του φαίνονται δεκαοκτώ γυναικείες μορφές που πενθούν.

Το μυθικό “Σπήλαιο των Λιμνών” στα Κάστρια Αχαίας(Εικόνες & Βίντεο)

Στο χωριό Καστριά της Αχαΐας 60 χλμ. από την Τρίπολη και 9 χλμ. από την Κλειτοριά βρίσκεται το ξακουστό «Σπήλαιο των Λιμνών». Είναι ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης.

Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους παράξενους σταλακτιτικούς σχηματισμούς το «Σπήλαιο των Λιμνών» έχει κάτι το αποκλειστικά δικό του, που δεν υπάρχει σε άλλα γνωστά σπήλαια. Είναι οι αλλεπάλληλες κλιμακωτές και μάλιστα σε τρεις ορόφους λίμνες του, που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο.

ΕΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΜΥΣΤΙΚΑ Ο ...ΟΛΥΜΠΟΣ ΜΟΥ;;;;;;;;;;;


  Θα ετοιμαστούμε για να κάνουμε μαζί μια ανάβαση στο μυθικό αυτό βουνό και να ανακαλύψουμε τα μυστικά του. Ανεβαίνοντας το, θα διαπιστώσετε και εσείς , οτί οι θρύλοι το τυλίγουν απο κάθε πλευρά. Εχουν ακουστεί απίστευτες ιστορίες για αυτό το βουνό. Για νεραϊδότοπους, για επισκέψεις ιπτάμενων δίσκων στο "μπαλκόνι" του Δία, για ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία κ.α.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στην εκπομπή ''ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ'', 
TvCRETA με τον Κώστα Συλιγάρδο.
 19/02/2014

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Κρήτη TV
με τον Γ. Σαχίνη στις 21/02/2014

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΣ ΑΛΛΑΖΕ ΜΟΡΦΗ!!!ΔEITE TO BINTEO!!!ΑΠΟ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ!!!

Οι ερπετοειδείς αναφέρονται σε μαρτυρίες βαθιά μέσα στους αιώνες, αλλά ποιοι είναι και από πού ήρθαν? Άλλοι θεωρούν ότι οι ερπετοειδείς ήταν όντα που εξελίχθηκαν στη γη και άλλοι ότι ήρθαν από τον αστερισμό του Δράκοντα (Draco). Μέσα από άπειρους αυτόπτες μάρτυρες, έχουμε συγκεντρώσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την πραγματική προέλευση των ερπετοειδών εξωγήινων, το ποιοι είναι και το ποιες είναι οι προθέσεις τους.

ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΕΥΡΗΜΑ, Νο.1: ΤΟ ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΕΣ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΤΕΧΝΗΜΑ

Στο Εθνικό Μουσείο Ατομικών Δοκιμών (National Atomic Testing Museum) του Λας Βέγκας, σε μία εκθεσιακή βιτρίνα υπάρχει ένα σπειροειδές αντικείμενο σφραγισμένο μέσα σε ένα μπουκαλάκι, που παρατίθεται ως «Αυθεντικό Εξωγήινο Τέχνημα»!

Η πινακίδα ακριβώς δίπλα από το αντικείμενο, γράφει ότι προέρχεται από μία συντριβή ενός ΑΤΙΑ, που συνέβη στις 29 Ιανουαρίου του 1986, κοντά στην πόλη Dalnegorsk της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Εκείνη την ημέρα, μια ασυνήθιστη σφαίρα με κοκκινωπές ραβδώσεις εμφανίστηκε πάνω από τα ορυχεία της πόλης και συνετρίβη στο όρος Izvestkovaya, που αναφέρεται επίσης και ως « Ύψωμα 611». Δύο μέρες αργότερα, ο Valeri Dvuzhilini της Ακαδημίας Επιστημών ήταν ο πρώτος που έφτασε στον τόπο του δυστυχήματος και συνέλεξε το σπειροειδές δείγμα αλλά και άλλα πολλά παράξενα μεταλλικά πλέγματα που υπήρχαν διάσπαρτα στο χώρο.

Προς διαμελισμό η Ουκρανία

Του Γιώργου Δελαστίκ
Από το prin.gr

Προσωρινή θα αποδειχθεί η προχθεσινή συµφωνία µεταξύ της ρωσόφιλης κυβέρνησης της Ουκρανίας και της γερµανόδουλης δεξιάς και ακροδεξιάς αντιπολίτευσης. Αυτή τη στιγµή δεν είµαστε καν σε θέση να πούµε ούτε αν θα εφαρµοστεί ουσιαστικά. Το µόνο για το οποίο είµαστε βέβαιοι είναι ότι αυτή η τελευταία αντιπαράθεση που κορυφώθηκε από τον ∆εκέµβριο έχει βαθύνει ακόµη περισσότερο το αβυσσαλέο ρήγµα  µεταξύ της αναπτυγµένης ρωσόφιλης ανατολικής Ουκρανίας και της οικονοµικά καθυστερηµένης και γερµανόφιλης δυτικής Ουκρανίας.

Πρέσκοτ Μπους: O παππούς του Τζορτζ Μπους χρηματοδοτούσε τον Χίτλερ και υποστήριζε τη γενετική καθαρότητα

Οι οικονομικές σχέσεις του Πρέσκοτ Μπους με τους χρηματοδότες του Χίτλερ. Τι εξασφάλισε από αυτό. Αναλυτικά όλη η ιστορία που συγκλόνισε τις ΗΠΑ

Ο Πρέσκοτ Μπους, παππούς και πατέρας δύο πρώην Προέδρων των Η.Π.Α, διατηρούσε οικονομικές σχέσεις με τους χρηματοδότες του Χίτλερ, που του άνοιξαν το δρόμο προς την εξουσία.

Από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες με τους Ναζί, ο Π. Μπους, σύμφωνα με τη Μηχανή του Χρόνου, εξασφάλισε τεράστια κέρδη, πάνω στα οποία στηρίχθηκε η πολιτική δυναστεία της οικογένειας Μπους.

Ετυμολογία αρχαίων ονομάτων που συναντώνται και σήμερα


Ονόματα ανδρών

Αγαθοκλής (αγαθός+κλέος) ο έχων καλή φήμη.
Αγησίλαος ( άγω+λαός) ο ικανός ηγέτης .
Αθηναγόρας (Αθήναι+αγορά) ο σοφός αγορητής
Αθηνόδωρος (Αθηνά+δώρο) δώρο της Αθηνάς, ο σοφός.
Αλέξανδρος (αλέξω:απομακρύνω+ανήρ) ο απωθών τους άνδρες, ο ανδρείος.
Αλκιβιάδης (αλκή+βία) ο τολμηρότατος.
Ανδροκλής (ανήρ+κλέος) ο ένδοξος.
Αριστογένης (άριστος+γένος) ο ευγενής.
Αριστόβουλος (άριστος+βουλή) ο άριστος σύμβουλος.
Αριστοκλής (άριστος+κλέος) ο έχων άριστη δόξα.
Αριστομένης (άριστος+μένος) ο ανδρειότατος. ...

Ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα... Ένας από τους σημαντικότερους μύθους της Ελληνικής Μυθολογίας


Ένας από τους σημαντικότερους μύθους της Ελληνικής Μυθολογίας διαδραματίζεται στην περιοχή μας χιλιάδες χρόνια πριν.(υπολογίζεται περίπου στο 9000 π.Χ.)
Ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα είναι η αρχαία Ελληνική εκδοχή του κατακλυσμού που αναφέρεται πολύ πιο μετά, σε παραδόσεις πολλών αρχαίων πολιτισμών (όπως π.χ. στην Εβραϊκή παράδοση με τον κατακλυσμό του Νώε.

Κατά τον μύθο την εποχή που στη Φθία και τη Θεσσαλία βασίλευε ο Δευκαλίωνας ο Δίας αποφάσισε να καταστρέψει όλη την γενιά των ανθρώπων που ήταν διεφθαρμένη, με εξαίρεση τον δίκαιο βασιλέα και την γυναίκα του την Πύρρα.

ΣΕΙΡΙΟΣ Ντοκιμαντέρ (Ελληνικοί υπότιτλοι) ΒΙΝΤΕΟ


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Ονυμους Επωνυμους

Κρήτη: Μοίρασαν τη γαμήλια τούρτα και το κρέας σε άπορες οικογένειες

Κρήτη: Μοίρασαν τη γαμήλια τούρτα και το κρέας σε άπορες οικογένειες
Το νεαρό ζευγάρι που παντρεύτηκε στη Σταλίδα συγκίνησε με την πρωτοβουλία του
Τα μικρά είναι και τα πιο σπουδαία! Αλλά αυτά τα 'μικρά" στη ζωή μας είναι τα πιο μεγάλα στην πραγματικότητα. Ένα ζευγάρι ο Κώστας και η Αθανασία παντρεύτηκαν χθες στην Σταλίδα του Ηρακλείου και αποφάσισαν να μοιράσουν το κρέας του γάμου και την τούρτα σε...οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη! Και μάλιστα ζήτησαν και τη βοήθεια της ¨Κίτρινης αποστολής' και του Δημήτρη Αποστολάκη για να μοιραστούν τα φαγητά σε 50 οικογένειες που έδωσαν διπλές και τριπλές ευχές!

ΤΙ «κατεπείγοντα» νόμο ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ;

Αλλάζουν με «κατεπείγοντα» νόμο οι όροι του Μνημονίου για να μην εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους από την κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών σε περίπτωση αθέτησης των πληρωμών.

Στα χέρια των δανειστών παραδίδει η ελληνική κυβέρνηση την εθνική μας κυριαρχία, με όχημα τους όρους του Μνημονίου.

Ο νόμος που φέρνει για ψήφιση την Δευτέρα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση, αλλάζει τους όρους του Μνημονίου για να μην εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών, σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις πληρωμές των δανείων που λαμβάνει.

Αλαλούμ με τις αποδείξεις -Ποιες πρέπει να μαζεύουν οι φορολογούμενοι, για να γλιτώσουν τον επιπλέον φόρο


Τα συρτάρια και οι βιβλιοθήκες στα σπίτια θα γεμίσουν και πάλι με αποδείξεις, αφού οι φορολογούμενοι θα κληθούν να μαζέψουν τον ίδιο αριθμό αποδείξεων, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη φοροέκπτωση των 2.100 ευρώ που θα ισχύει για όλους.


Ετσι, κάθε μισθωτός ή συνταξιούχος -και φέτος- θα πρέπει να μαζέψει το 10% των εισοδημάτων του σε αποδείξεις, ενώ το ποσό που θα χρειάζεται προκύπτει εύκολα από τη διαίρεση των εισοδημάτων με το 10%.

«Τεράστιο ποσό θα δοθεί στην Ουκρανία αν συνάψει συμφωνία με το ΔΝΤ»

«Τεράστιο ποσό θα δοθεί στην Ουκρανία αν συνάψει συμφωνία με το ΔΝΤ»
Ένα «τεράστιο ποσό» μακροοικονομικής βοήθειας θα καταστεί διαθέσιμο για την Ουκρανία μόλις συνάψει μια συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι στη Βουδαπέστη.

«Όπως γνωρίζετε, με την Ουκρανία έχουμε μια μακρά σειρά συμφωνιών οι οποίες δεν είχαν εκπληρωθεί», επισήμανε ο Σικόρσκι, ένας από τους διαμεσολαβητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ουκρανική κρίση, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Μόσχα ανησυχεί, η Ευρώπη αναγνωρίζει

Η Μόσχα ανησυχεί, η Ευρώπη αναγνωρίζει
-Ρωσία: Η νέα ηγεσία στο Κίεβο επιχειρεί με δικτατορικό τρόπο να καταπνίξει τις διαφωνίες-ΕΕ: Σεβόμαστε την δημοκρατική και νόμιμη απόφαση την οποία έλαβε το ουκρανικό κοινοβούλιο
Την ιδιαίτερη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία εξέφρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας την έκπληξη της Μόσχας διότι σειρά Ευρωπαίων πολιτικών έσπευσαν να υποστηρίξουν την προκήρυξη προεδρικών εκλογών το Μάιο, αν και διαφορετικά ήταν τα συμφωνηθέντα της 21ης Φεβρουαρίου — τα οποία δεν τηρούνται, όπως τονίζει η ρωσική διπλωματία. Καταγγέλλει δε ότι η νέα ηγεσία στο Κίεβο επιχειρεί με δικτατορικό τρόπο να καταπνίξει τις διαφωνίες στα ανατολικά της χώρας.

Φορολογική αμνηστία σε ΜΚΟ με υπογραφή Παπακωνσταντίνου

Φορολογική αμνηστία σε ΜΚΟ με υπογραφή Παπακωνσταντίνου
Με φωτογραφική διάταξη που προώθησε για τις ΜΚΟ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου του 2011, με μια απλή δήλωση της οργάνωσης, οι έφοροι διαγράφανε τα πρόστιμα και τα χρέη τους.
Την ώρα που η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «έβαζε» τη χώρα στο μνημόνιο και προχωρούσε σε οριζόντια μέτρα περικοπών, την ίδια ώρα το δεξί χέρι του ΓΑΠ και τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου μαζί με την υπόλοιπη παρέα (Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης ) υπέγραφαν φωτογραφική διάταξη που διέγραφε τα βεβαιωμένα χρέη και τα πρόστιμα των διαφόρων οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Δείτε τη διάταξη την οποία υπέγραψαν την ώρα που αποφάσιζαν αιματηρές περικοπές για το σύνολο του ελληνικού λαού.

Κύπρος:ΤΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 25/02/2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑ:

Κύπρος:Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε η Βουλή - Μάχη απεργών ΑΗΚ και Αστυνομίας με πέτρες και κροτίδες - Καρέ - καρέ η επεισοδιακή διαμαρτυρία των απεργών της ΑΗΚ έξω από τη Βουλή - ΦΩΤΟ

- Προπηλακισμοί, ύβρεις, πέτρες και κροτίδες συνέθεσαν το εκρηκτικό σκηνικό έξω από το Κοινοβούλιο
- Απαράδεκτοι υβριστικοί χαρακτηρισμοί προς τον Υπουργό Οικονομικών, ισχυρίζονται ότι τους απευθύνθηκε με ειρωνική χειρονομία οι απεργοί
- Τρεις τραυματίες ανάμεσα στους διαδηλωτές, καταγγέλλουν χρήση ροπάλων από την Αστυνομία
- Αποκλεισμένη και χωρίς ρεύμα παρέμεινε για αρκετή ώρα η Βουλή λόγω ζημιάς σε γεννήτρια
- Η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών συνεχίζεται στον 2ο όροφο του κτιρίου Με επεισόδια, προπηλακισμούς, ρίψη κροτίδων και αντικειμένων, υβριστικούς χαρακτηρισμούς και αποδοκιμασίες βουλευτών σημαδεύτηκε η διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΑΗΚ έξω από τη Βουλή, την ώρα που συνεδρίαζε η Επιτροπή Οικονομικών με αντικείμενο διαβούλευσης το νομοσχέδιο περί ιδιωτικοποιήσεων των Ημικρατικών Οργανισμών.

Κέρδη στη Wall Street, προς νέο ρεκόρ ο S&P 500

Dow16.281,10177,80 1,10%  



  Nasdaq4.263,41-4,14 -0,10%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος συνεχίζουν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον S&P 500 να ξεπερνά το προηγούμενο ιστορικό του υψηλό στον απόηχο της δέσμευσης της Ομάδας των Είκοσι (G20) βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων κρατών να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη.

Σε κοινή ανακοίνωση τους μετά το τέλος της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας οι υπουργοί Οικονομικών επανέλαβαν τη δέσμευση τους να ενισχύσουν την παγκόσμια ανάπτυξη κατά δύο επιπλέον  ποσοστιαίες μονάδες την προσεχή πενταετία.

Την ίδια στιγμή συμφώνησαν ότι οι κεντρικές τους τράπεζες θα συνεχίσουν να επικοινωνούν με ξεκάθαρο τρόπο τη νομισματική τους πολιτική.

Δείκτες – Στατιστικά

O S&P 500 σημειώνει άνοδο 14,80 μονάδων (0,81%) και βρίσκεται στις 1.851,05 μονάδες, ξεπερνώντας το προηγούμενο ιστορικό του υψηλό που σημείωσε στις 15 Ιανουαρίου στις 1.848,38 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 135,73 μονάδες (0,84%) και βρίσκεται στις 16.239,03 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 32,20 μονάδων (0,76%) φτάνοντας τις 4.295,61 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 26 κινούνται με θετικό πρόσημο και 4 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η UnitedHealth Group καθώς διαπραγματεύεται στα 75,92 δολ. με άνοδο 2,11 δολαρίων ή σε ποσοστό 2,86%. Ακολουθούν η Pfizer με κέρδη 1,62% στα 31,97 δολ. και η Chevron Corporation στα 113,95 δολ. με άνοδο 1,13%.

Σημαντικά κέρδη στο ΧΑΚ-Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 152,18 μονάδες

Λευκωσία: Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα στο ΧΑΚ, με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 152,18 μονάδες, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 7,06%

Ανοδικά έκλεισε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατά 4,87% στις 69,34 μονάδες.

Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 321.430,81 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες η Κύρια Αγορά κατέγραψε άνοδο 8,23% κλείνοντας στις 135,98 μονάδες, η Παράλληλη Αγορά 0,66% κλείνοντας στις 862,98 μονάδες και οι Επενδυτικές 1,80% κλείνοντας στις 836,33 μονάδες.

Σε "κλοιό" πιέσεων το Χρηματιστήριο - νέα πτώση για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Στο χαμηλό ημέρας έκλεισε την Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, συμπληρώνοντας 6 διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις με αθροιστικές απώλειες 4,77%.

Η τελευταία φορά που ο ΓΔ συμπλήρωσε έξι συνεχόμενα πτωτικά κλεισίματα ήταν στο διάστημα μεταξύ 11 και 18 Δεκεμβρίου, με συνολικές απώλειες, τότε, 4,53%.

Οι πτωτικές διαθέσεις φάνηκαν από νωρίς στο ταμπλό, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζει στην επιστροφή της τρόικας στην Αθήνας και στις εκκρεμότητες που παραμένουν στην διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση.