Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΕΣ

Μια ακόμη αποκλειστική δημοσίευση από το visaltis.net

Η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία αποτελεί τελικά μια αστείρευτη πηγή γνώσης που όχι μόνο μας εκπλήσσει συνεχώς με τον πλούτο της,άλλα και μας τροφοδοτεί συχνά με γνώσεις και πληροφορίες για άγνωστες πτυχές της Ιστορίας και των ανθρώπους που την σημάδεψαν.Μια τέτοια περίπτωση, είναι και μια άγνωστη πληροφορία σχετικά με τον Φίλιππο,ότι μετά θάνατον,όχι μόνο είχε "θεοποιηθεί" από τους Αμφιπολίτες, άλλα μάλιστα πιθανόν να είχε κτιστεί και ιερό προς τιμήν του!Κάτι αντίστοιχο είχε γίνε και με τον πατέρα του...

Ιδού η αντίδραση της Τουρκία για τη σύνοδο MED-7

Για εκμετάλλευση της συμμετοχής της Κύπρου στην ΕΕ κατηγορεί το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών την ε/κ πλευρά, επικρίνοντας τις αναφορές στο Κυπριακό στην κοινή διακήρυξη του MED7. Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η Τουρκία διατηρεί την αποφασιστικότητά της να πάει τα απαραίτητα μέτρα με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τ/κ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “οι διατυπώσεις που περιλαμβάνονται στην κοινή διακήρυξη που υιοθετήθηκε κατά την 5η Σύνοδο των Χωρών της Νοτίου Ευρώπης, μελών της ΕΕ,

Δήλωση - «βόμβα» Δραγασάκη: Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα ανακεφαλαιοποίηση από τις τράπεζες

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση που έκανε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (31/01/2019) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεσα τακτοποίηση των «κόκκινων» δανείων, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα ανακεφαλαιοποίηση από πλευράς των τραπεζών.
«Αν δεν γίνει κάτι με τα κόκκινα δάνεια μπορεί να οδηγήσουμε τις τράπεζες να απαιτήσουν νέα κεφάλαια και αυτά να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνες φορολογούμενος», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης, βάζοντας «φωτιά» στα σενάρια για το μέλλον του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Ζάεφ: Εμείς είμαστε Μακεδόνες που ζουν στη συγκεκριμένη περιοχή - «Η συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει διαρκή ειρήνη στα Βαλκάνια»

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια ισορροπημένη συμφωνία που διασφαλίζει την σταθερότητα στα Βαλκάνια και την διαρκή ειρήνη, επισήμανε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο N1.
«Το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της Συμφωνίας είναι η σύναψη στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, και εμείς αυτό θα το υλοποιήσουμε. Έχω μεγάλη ανυπομονησία να αποδείξω, τόσο στους δικούς μας πολίτες όσο και στους Έλληνες πολίτες, ότι όλοι τους θα ωφεληθούν. Μ΄ αυτήν την Συμφωνία πετύχαμε να κάνουμε δυνατόν κάτι που φαινόταν αδύνατον» τονίζει ο Ζόραν Ζάεφ.

Εθνική πολυπαραγοντική στρατηγική - Η αντίσταση του Ελληνισμού

Εθνική πολυπαραγοντική στρατηγική
Του Ν. Λυγερού

Με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν πρέπει να σκεφτούμε επιτέλους μια εθνική πολυπαραγοντική στρατηγική που να ενσωματώνει ταυτόχρονα πολλά στοιχεία, τα οποία θα αποτελούν τα συστατικά ενός στρατηγικού μείγματος. Είναι φανερό ότι πρέπει να συνεχίσουμε το έργο των Συλλαλητηρίων που άλλαξαν δραστικά και δραματικά το πολιτικό σκηνικό. Πρέπει επίσης να υπάρχουν και ανοιχτές διαλέξεις, όπου ο κόσμος θα ενημερώνεται πραγματικά για τις επιπτώσεις των άρθρων του Προσυμφώνου των Πρεσπών αλλά και του Πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων. Έτσι αυτές πρέπει να αγγίζουν πολύ κόσμο, γιατί πολλοί είναι αυτοί που δεν κατέχουν το αντικείμενο.

Παράνομη λογοκρισία - Το κυβερνητικό μένος ενάντια στον Ελληνισμό

Παράνομη λογοκρισία
Του Ν. Λυγερού

Το γεγονός ότι το Υπουργείο Άμυνας προέβη σε απαγόρευση μιας εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, η οποία ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό με άδεια διεξαγωγής, κάνοντας χρήση του Άρθρου 6 εδάφιο 1, είναι άκρως απαράδεκτο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά αποτελεί επίσης και παράνομη λογοκρισία αφού το Προσύμφωνο των Πρεσπών δεν είναι ακόμα σε ισχύ, με την έννοια ότι λείπει ακόμα η υπογραφή και η αποδοχή του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα επιτρέψει την ενεργοποίηση των τροπολογιών του Συντάγματος των Σκοπίων.

Ομιλία στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία - Από τους Μάρτυρες και τους Ήρωες του Ολοκαυτώματος στα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας

Ομιλία στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία
Του Ν. Λυγερού

Η Βουλή των Ελλήνων είναι εδώ κι όχι απέναντι, εμείς θα αποφασίσουμε τι θα γίνει. Μπορεί μερικοί από εσάς να φοβούνται και να αναρωτιούνται τι θα γίνει, θέλω να ξέρετε ότι ακόμα κι αν κυρώσουν το Προσύμφωνο θα το ακυρώσουμε ό,τι και να κάνουν. Δεν πρόκειται να υπογράψουμε το Πρωτόκολλο Εισδοχής για τα Σκόπια ό,τι και να κάνουν. Άρα αυτοί που είναι τώρα κρυμμένοι στην Βουλή ξέρουν ότι έχουν τελειώσει. Οι μόνοι που είναι μαζί μας είναι εδώ, όλοι οι άλλοι φοβούνται, βλέπουν το τέλος και εμείς θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά, ακόμα και στο τέλος όταν θα έχουν φύγει και θα τους βοηθήσουμε να φύγουν.

Το μέλλον των λαών που έχουν υποστεί γενοκτονία - Μήνυμα για τους πληγωμένους λαούς

Το μέλλον των λαών που έχουν υποστεί γενοκτονία
Του Ν. Λυγερού

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, οι λαοί που έχουν υποστεί γενοκτονία, έχουν μέλλον. Διότι δεν είναι μόνο θύματα της γενοκτονίας αλλά και επιζώντες. Αυτοί οι λαοί μπορεί να έχουν στιγματιστεί από τη συστηματική καταστροφή, αλλά δεν έχουν πεθάνει. Και αυτό σημαίνει ότι έχουν δει τον θάνατο από κοντά, αλλά ότι δεν έχει έρθει η ώρα τους. Για τους γενοκτονημένους λαούς χάρη στον Lemkin υπάρχει πρώτα η καταδίκη των γενοκτόνων, υπάρχει όμως και η διαδικασία διόρθωσης που δεν σταματά στο επίπεδο της αναγνώρισης αφού συνεχίζει με την ποινικοποίηση της άρνησης, με την αποκατάσταση των περιουσιών αλλά και την επιστροφή εδαφών. Τίποτα δεν είναι χαμένο όσο παλεύεις για αυτό. Οι λαοί που έχουν υποστεί γενοκτονία δεν έχουν το δικαίωμα στη συνέχεια ν' αυτοκτονήσουν με τα δικά τους λάθη, διότι ανήκουν στους αθώους της Ανθρωπότητας. Το καλύτερο που μπορεί να τους συμβεί είναι να γίνουν στην συνέχεια Δίκαιοι, για να προστατεύουν και τους άλλους λαούς από την βαρβαρότητα.