Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Το επιβλητικό Μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων για το οποίο δεν ακούσαμε τίποτα στην Ελλάδα(ΦΩΤΟ)

Στις φωτογραφίες το επιβλητικό Μνημείο για την Γενοκτονία των Ποντίων στην πόλη Εσεντούκι της Ρωσίας!

Δεν μάθαμε τίποτα γι΄ αυτό! Ούτε εμείς στο Militaire.gr -για να μην βγάζουμε τον εαυτό μας απ΄ έξω- ούτε τα μεγάλα “παραδοσιακά” ΜΜΕ και ειδικά οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Η Γενοκτονία των Ποντίων αντιμετωπίστηκε και φέτος με το γνωστό τρόπο: ένα βίντεο και τελειώσαμε. Σε πολλές περιπτώσεις ούτε κι αυτό! Μόνο στο Open υπήρξε συστηματική προβολή κι αυτό φυσικά λόγω του ιδιοκτήτη του Ι.Σαββίδη.

Ευτυχώς ο καλεσμένος του Militaire.gr αυτή την εβδομάδα, ο Τάσος Τερζίδης μας έμαθε πολλά. Μεταξύ αυτών μας είπε για το Μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων στην ρωσική πόλη Εσεντούκι. Οι φωτογραφίες που μας έδωσε είναι από τα αποκαλυπτήρια του πολύ πρόσφατα.

Δυστυχώς δεν θυμόμαστε τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας μας.

Πραξικόπημα στην Αρχαία Αθήνα

Ολιγαρχικό κίνημα κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου (431-404 π.Χ.), που ανέτρεψε το δημοκρατικό πολίτευμα στην αρχαία Αθήνα και εγκαθίδρυσε τη λεγόμενη «Αρχή των 400». Εκδηλώθηκε την 14η του μηνός Θαργηλιώνος (9 Ιουνίου) του 411 π.Χ.
Μετά την καταστροφική εκστρατεία των Αθηναίων στη Σικελία (415-413πΧ), το δημοκρατικό πολίτευμα στην Αθήνα άρχισε να κλονίζεται. Οι πλούσιοι κάτοικοί της, που επωμίζονταν τις δαπάνες του πολέμου, αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσχέρειες και σχεδίαζαν την ανατροπή του και την εγκαθίδρυση ολιγαρχικού πολιτεύματος. Δεν δίσταζαν, μάλιστα, να καταφύγουν στην τρομοκρατία, για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Ξέχασε το «Βόρεια» ο Ζάεφ: Νέες σκοπιανές προκλήσεις κατά της Μακεδονίας

Μπορεί ο Ζόραν Ζάεφ να δηλώνει πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει αλλά την ίδια ώρα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δεν φροντίζει και να εφαρμοστεί στη χώρα του πουλώντας ακόμα τη Μακεδονία.
Επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα υποστηρίζει πως φιλοξενεί «Βασικές πληροφορίες για τη Μακεδονία» (Basic information about Macedonia) ενώ ήδη βρισκόμαστε τέσσερις περίπου μήνες μετά την κύρωση της συμφωνίας, επιβεβαιώνοντας εκείνους που εξ' αρχής τόνιζαν πως σύντομα το «Βόρεια» θα ξεχαστεί!

Τουρκία: Γιαβούζ και Φατίχ σύντομα ξεκινούν γεωτρήσεις

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμφωνία που έχει προβεί η «ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου» - όπως αναφέρθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία – με κάποιες ιδιωτικές εταιρείες στην ανατολική Μεσόγειο για τα έσοδα από το φυσικό αέριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσοϊ υποστηρίζοντας ότι αυτή η συμφωνία είναι ένα «απτό παράδειγμα της συνέχισης σφετερισμού των δικαιωμάτων των Τ/κ, που έχουν ίσα δικαιώματα στους φυσικούς πόρους του νησιού» από την ε/κ πλευρά.

Όπως αναφέρεται στον τ/κ Τύπο, ο κ. Άκσοϊ στην γραπτή του απάντηση σε ερώτημα που του τέθηκε για την εν λόγω συμφωνία, ανέφερε ότι στηρίζουν και συμφωνούν με την ανακοίνωση

Ψηφίστε για το όνομα που θα δώσει η Ελλάδα σε άστρο και εξωπλανήτη - Ανοιχτός έως τον Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για τα «βαφτίσια»

Διεθνή εκστρατεία, η οποία δίνει το δικαίωμα σε πολλές χώρες να δώσουν όνομα σε έναν επιλεγμένο εξωπλανήτη και στο μητρικό άστρο του, έχει ξεκινήσει η Διεθνής Αστρονομική Ένωση.
Με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση της το 1919 (η Ελλάδα ήταν ένα από τα πέντε πρώτα ιδρυτικά μέλη της), η IAU -η οποία έχει ως μέλη της περισσότερους από 13.500 επαγγελματίες αστρονόμους σε πάνω από 100 χώρες- οργάνωσε την πρωτοβουλία «NameExoWorlds» (Ονομάστε τους Εξω-Κόσμους). Σχεδόν 100 χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- έχουν ήδη αποφασίσει να οργανώσουν εθνική καμπάνια που θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία να ψηφίσει. Απώτερος στόχος της IAU είναι να ανοίξουν οι ορίζοντες των ανθρώπων για τη θέση μας στο σύμπαν και για την πιθανότητα άλλων πολιτισμών σε άλλους πλανήτες.

Αλβανικές καταπατήσεις Ελλήνων - Χαϊκού, Κοάν και συμβολή τους - Μετά την αντιπαράθεση, το μέλλον

Αλβανικές καταπατήσεις Ελλήνων
Του Νίκου Λυγερού


Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της Αλβανίας κάνει ό,τι μπορεί για να καταπατήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων χωρίς να υπολογίζει καν ότι πρόκειται για μια εθνική μειονότητα. Βέβαια βλέπει ότι δεν υπάρχει καμιά υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση και προσπαθεί να αξιοποιήσει αυτό το κενό με κάθε τρόπο ακόμα και με το θέμα των δίγλωσσων πινακίδων. Έτσι πρέπει και εμείς να αναδείξουμε ότι οι Έλληνες που κατοικούν στην Αλβανία δεν

Από την κυβέρνηση στο κόμμα - Αποκάλυψη περί Μακεδονίας - Ήρθε η ώρα της αντίστασης

Από την κυβέρνηση στο κόμμα
Του Νίκου Λυγερού

Μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές και πριν τις εθνικές, η κυβέρνηση αποφάσισε να ξαναγίνει επίσημα κόμμα και να μεταφέρει το επιτελείο της από το Μέγαρο Μαξίμου στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Είναι βέβαια μια φυσιολογική εξέλιξη, αφού το μόνο που έχει πραγματικά σημασία είναι η διατήρηση της προεδρίας του κόμματος. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της εξουσίας της η κυβέρνηση παρέμεινε κόμμα στην ουσία και δεν κατάφερε ποτέ να αντιπροσωπεύσει εθνικά τον ελληνικό λαό. Απλώς τώρα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αφού ο Πρωθυπουργός θα ασχοληθεί ακόμα και με την επιτροπή ψηφοδελτίου.