Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Συναγερμός ανοιχτά του Αμπερντίν, στη Σκωτία Ώρες αγωνίας για ολοκαύτωμα στη Βόρεια Θάλασσα(Βίντεο)

Ανεξέλεγκτη φαίνεται η κατάσταση σε πλατφόρμα άντλησης φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς τέσσερεις ημέρες μετά το ατύχημα που σημειώθηκε στην πλατφόρμα Έλγιν, η διαρροή αερίου όχι μόνο δεν έχει περιοριστεί, αλλά υπάρχει ορατός κίνδυνος για καταστροφική έκρηξη. Στην πλατφόρμα Έλγιν του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού Total έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά και ο μοναδικός λόγος που δεν έχει σημειωθεί ακόμα έκρηξη είναι επειδή ο άνεμος πνέει σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν στην οποία διαρρέει το φυσικό αέριο.

«Χοντρή» κόντρα στη Βουλή για μυστικές συμφωνίες...

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στο πολιτικό σκηνικό, όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών. Σε μια εμφανή προσπάθεια να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να καταστήσουν σαφείς τις θέσεις τους για τη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, οι πρωταγωνιστές της εγχώριας πολιτικής σκηνής επιδίδονται σε ένα αδιάκοπο «πόλεμο», με την πιο πρόσφατη «μάχη» να δίνεται στη Βουλή, ανάμεσα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη και τον υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη.

1 στους 3 Έλληνες: Ναι, θα τους πετούσα γιαούρτια!

1204alco03_new
 Παρά τη συντονισμένη επίθεση «καθωσπρεπισμού» που εξαπέλυσε ολόκληρο το πολιτικό και μιντιακό σύστημα όλο το τελευταίο διάστημα, ο κόσμος επιμένει: Ναι, θα γιαούρτωνα τους πολιτικούς και τους πάσης φύσεως «επωνύμους» που έχουν προκαλέσει με τη συμπεριφορά τους.

Το αποτέλεσμα της τρίτης μεγάλης δημοσκόπησης της Alco για το newsbomb.gr (Απρίλιος) είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Περισσότεροι από ένας στους τρεις Ελληνες (34%) απαντούν ότι θα συμμετείχαν σε εκδηλώσεις αποδοκιμασίας πολιτικών και δημόσιων προσώπων που έχουν προκαλέσει με τη στάση και τη συμπεριφορά τους.

Τα υποψήφια στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών

Τα υποψήφια στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών
Σε κυρίαρχο θέμα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναδειχτεί το μεταναστευτικό, με συνεχείς συσκέψεις υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ.

Τις επόμενες μέρες ξεκινούν επιχειρήσεις «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας για τη σύλληψη παράνομων μεταναστών, ενώ ήδη είναι υπό συζήτηση οι υποψήφιες περιφέρειες για τη δημιουργία των πρώτων στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Μέχρις στιγμής τα πρώτα υποψήφια στρατόπεδα είναι:

Με ποια κριτήρια θα αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Με ποια κριτήρια θα αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι
Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα και για μια εβδομάδα το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των υπηρεσιακών μονάδων. Το διάταγμα θα σταλεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ την σχετική παρουσίαση έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας.

Ο κ. Ρέππας τόνισε πως το ΠΔ δεν έχει καμία σχέση με ενδεχόμενες απολύσεις από το δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι η αξιολόγηση θα μπορεί να αρχίσει εντός του 2013.

Στόχος είναι η καθοριστική αναμόρφωση του ελληνικού κράτους, όπως επισήμανε σχετικά ο υπουργός.

Aπίστευτο…θα πληρώσουν και όσους…δεν υπάρχουν!!!(Βίντεο)

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι 100% Ελληνικό. Ακόμα και οι 37.000 δικαιούχοι μαιμού που δεν εμφανίστηκαν στην απογραφή, θα λάβουν κανονικά από αύριο τα προνοιακά επιδόματα, καθώς δεν έχουν ολκληρωθεί ακόμα οι διασταυρώσεις των στοιχείων από το Υπουργείο Υγείας.
Την απίστευτη είδηση μετέδωσε το δελτίο της ΝΕΤ.

Με δήλωση «μετάνοιας» επιστρέφουν στο «μαντρί»

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης από το real.gr

Εισιτήριο για την επανένταξη στην ΝΔ των 7 ανεξάρτητων «γαλάζιων» βουλευτών θα είναι μια δημόσια δήλωση γραπτή ή προφορική στην οποία θα τονίζουν την πλήρη στήριξη τους στον Αντώνη Σαμαρά αλλά και στις αποφάσεις που πήρε για την υπερψήφιση του νέου μνημονίου.

Στην βουλή το μεσημέρι υπήρξαν έντονες διεργασίες. Οι βουλευτές Γιώργος Καρασμάνης, Γιώργο Βαγιωνάς, Μαργαρίτης Τζίμας και Κώστας Παπασιώζος πήραν την πρωτοβουλία να συντάξουν επιστολή στήριξης προς τον Πρόεδρος της ΝΔ. Την κίνηση αυτή δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν ο Κώστας Γκιουλέκας και η Ελίζα Βόζενμπεργκ. Ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο να προβούν σε δημόσιες δηλώσεις στις περιφέρειες που εκλέγονται.

Μικρή άνοδο στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Μικρά κέρδη καταγράφει την Τετάρτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, στηριζόμενο από τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 13:09, στις 252,58 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 0,39%. Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 90,75 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση της τάξης του 0,33%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν, την ίδια ώρα, στα επίπεδα των 414.701,07 ευρώ.

Οσον αφορά τους επιμέρους δείκτες, χωρίς μεταβολή τυγχάνουν διαπραγμάτευσης ο δείκτης των Ξενοδοχείων και ο δείκτης των Επενδυτικών.

Χ.Α.: Πτώση 20% στις τράπεζες σε επτά συνεδριάσεις

Την τάση της επόμενης ημέρας αναζητά ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., καταγράφοντας αρκετές εναλλαγές προσήμου στις συναλλαγές της Τετάρτης. Συνεχίζουν για έβδομη συνεδρίαση το πτωτικό σερί οι τράπεζες, με σωρευτικές απώλειες 20%, εμφανίζοντας εξαιρετικά υψηλή μεταβλητότητα, ενόψει ανακεφαλαιοποίησης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σε θετικό έδαφος, ωστόσο γρήγορα κυριάρχησαν οι αρνητικές τάσεις με αποτέλεσμα να οδηγηθεί για μία ακόμη φορά Γενικός Δείκτης σε απώλειες, με επίκεντρο τις τράπεζες, οι οποίες δέχτηκαν νέες έντονες πιέσεις. Στη συνέχεια ο Γ.Δ. κινήθηκε με εναλλαγές στο πρόσημο, ενώ την ίδια ώρα οι τράπεζες επιχειρούσαν εντυπωσιακό comeback από το -3,24%.

Όταν τα κατάφεραν παρέσυραν και τον Γ.Δ. σε θετικό έδαφος, φτάνοντας έως και το +1,17%. Σε εκείνο το διάστημα οι τραπεζικές μετοχές δέχτηκαν ώθηση, εξαιτίας των προσδοκιών για οριστικοποίηση των όρων της ανακεφαλαιοποίησης, μετά την ανακοίνωση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον ΥΠΟΙΚ για το θέμα.

Ἀφαίρεσε (καί...) τήν ἑλληνική σημαία ὁ Λ.Παπαδῆμος!!!

Ὁ Γιῶργος Παπανδρέου εἶχε πρῶτος ἀφαιρέσει τόν πίνακα "Ἡ Ἑλλάς Εὐγνωμονοῦσα" καί τόν ἔβγαλε. Ἡ ἐπίσημη δικαιολογία ἦταν ὅτι ὁ πίνακας πῆγε γιά συντήρηση. Στή φωτογραφία βλέπουμε ὅτι πλέον ἔφυγε ἀπό τό πρωθυπουργικό γραφεῖο  καί ἡ ἑλληνική σημαία καί ἔχει ἀπομείνει μόνο ἡ σημαία τῆς Εὐρωπαικῆς Ἕνωσης. Τί δικαιολογία ἔχουμε γιά αὐτό; Θέλουν νά μᾶς ποῦν κάτι ἤ ἁπλά "ἔτυχε"; Τόσο καιρό ποῦ μπαινοβγαίνουν οἱ ἀρχηγοί κομμάτων στό μέγαρο Μαξίμου, δέν ἔγινε θέμα ἐπαναφορᾶς τους; 

Αν γίνεται;

Νέο σύνθημα με το Βενιζέλο έχουν στο ΠΑΣΟΚ.
Γίνεται; Ναι γίνεται.
Τι γίνεται όμως;
Γίνεται; Αμέτρητοι νέοι φόροι μέσα σε 2 χρόνια, χώρια οι αυξήσεις στους φόρους;
Γίνεται; Αύξηση του ΦΠΑ στο 23%;
Γίνεται; Κόψιμο μισθών, κατάργηση δώρων και επιδομάτων;
Γίνεται; Μείωση των συντάξεων, κυρίων και επικουρικών, καταλήστευση των ταμείων, μη καταβολή του εφάπαξ και του ΕΤΑΚ;
Γίνεται; Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης;
Γίνεται; Έκτακτες μόνιμες εισφορές – συμφορές;
Γίνεται; Μόνιμο χαράτσι στη ΔΕΗ;
Γίνεται; Πάνω από 1.000.000 άνεργοι;
Γίνεται; Να είμαστε από τις ακριβότερες χώρες στον κόσμο;
Γίνεται; Βασικός μισθός κάτω από 300€;
Γίνεται; Ξεπούλημα της ακίνητης δημόσιας περιουσίας...
της χώρας;
Γίνεται; Κατάσχεση των καταθέσεων των ιδιωτών για χρέη;

Το "κίνημα της κρεμάλας" και στη Χίο ή απλά οι πολίτες ξύπνησαν και ζητούν δικαιοσύνη;

Από το greki-gr
 
Ξημερώματα της 25ης Μαρτίου αυτά τα συνθήματα εμφανίστηκαν σε αγάλματα του νησιού της μαστίχας, παρακινώντας τους πολίτες να αντιδράσουν ενόψει της παρέλασης.

Τα συνθήματα βέβαια δεν παρέμειναν για πολύ ώρα στη θέση τους γιατί εργαζόμενοι του δήμου...
τα κατέβασαν, θυμίζοντας ότι το σύστημα λειτουργεί και στην επαρχία.

Ε, όχι: Δίνουν 7.720.000 ευρώ στα κόμματα της Βουλής για "ερευνητικούς σκοπούς"!!!

Κάποιοι μας κάnουν πλάκα. Κάποιοι στο υπουργείο Εσωτερικών κάνουν μαύρο χιούμορ. Καλό, αλλά καιρός να το μαζέψουν πίσω, γιατί μπορεί ορισμένοι πολίτες να το πάρουν στα σοβαρά και μετά να επισκεφθούν κανένα νταμάρι, να πάρουν μαρμαρόπετρες, εν συνεχεία να κατηφορίσουν προς το Σύνταγμα και να έχουμε "αντιδημοκρατικές συμπεριφορές".

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε (είμαστε βέβαιοι ότι αστειεύονται...) ότι θα "ενισχύσει με 7.720.000 ευρώ ενισχύει τα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο της τακτικής χρηματοδότησής τους και της οικονομικής ενίσχυσής τους, για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Το ανωτέρω ποσό αντιστοιχεί, σύμφωνα με την απόφαση, στο ένα τέταρτο αυτών που καλύπτει το α' τρίμηνο του 2012"!.

"Σιγά μην το άφηνε..η ΝASA"

Σε φωτογραφία του Solar Dynamic Observatory την 3η Μαρτίου φαινόταν κάτι πολύ διαφορετικό απ'ότι έχουμε συνηθίσει.  Υπήρχε ένα τρίγωνο το οποίο δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Πολλοί bloggers μετέδωσαν την είδηση και όλοι έκαναν λόγο πως πρόκειται για UFO.  Η φωτογραφία ακριβώς από κάτω είναι από το ΑΙΑ-195 και το τρίγωνο μπορεί να διακριθεί καλύτερα. Μην ξεχνάτε ότι είναι από επίσημη ιστοσελίδα της NASA..


Χόρεψε Συρτάκι... όλο το Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία (Βίντεο)

Δεκάδες Έλληνες και Κύπριοι με ένα flashmob (ξαφνική κίνηση) γιόρτασαν την 25η Μαρτίου με ένα ξεχωριστό τρόπο. Με την μουσική του Ζορμπά ξεσήκωσαν τον κόσμο.... στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία.
Οι συμμετέχοντες θέλησαν να περάσουν μήνυμα ενότητας για της δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας. Οι Άγγλοι γύρω τους κοίταζαν ξαφνιασμένοι και σοκαρισμένοι στην αρχή αλλά κατόπιν, τους συνεπήρε ο ρυθμός και το μπουζούκι τους μάγεψε...

Το φαστ τρακ Αφάντου συντελεί οικολογικό έγκλημα

Από το parapona-rodou.
 
Είναι ευρεως γνωστό οτι στην παραλιακή περιοχή Αφαντου - Τραουνου υπηρχε και υπάρχει χλωρίδα υπο εξαφάνιση η οποία εδώ και πολλά χρόνια καταστρέφεται απο την ανεξελεγκτη... διέλευση στους μη καθορισμένους χωματόδρομους, απο εργολάβους που αλλοι εχουν πετάξει μπάζα άλλους που καναν παράνομες χωματοληψιες .
Επίσης οι περιοχή με τις εγκαταλειμμένες πισινες προσφέρει καταφυγιο και νερο σε σμηνη μεταναστευτικών πουλιων.
Το ύψωμα Ερημοκαστρου φιλοξενεί ακομα και ψαροπούλα
Αυτο που θελω να ρωτησω τους αναγνώστες σας ειναι αν βρίσκουν λογικο το φαστ τρακ για να καταστραφεί ακομα περισσότερο η Ροδιτικη φυση?

Νέες μάχες στη Λιβύη, ποιος ενδιαφέρεται όμως;

Μπορεί το αίμα να συνεχίζει να ρέει στην… απελευθερωμένη Λιβύη, ωστόσο, η κάλυψη των γεγονότων είναι από ελάχιστη μέχρι μηδενική, σε μια απόδειξη της υποκρισίας που βασιλεύει στη διεθνή πολιτική…

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί σε συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων φυλών στην πόλη Σέμπχα στη νότια Λιβύη, ανέφερε γιατρός τοπικού νοσοκομείου. Μόνο χθες σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 63, αντίστοιχος ήταν ο αριθμός των θυμάτων τη Δευτέρα.

Οι συγκρούσεις μεταξύ πρώην μαχητών από τη Σέμπχα και μελών της φυλής Τόμπου ξέσπασαν την Κυριακή όταν ένας άνδρας από τη Σέμπχα σκοτώθηκε στη διάρκεια καβγά για ένα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές οι συγκρούσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 50 ανθρώπους.

Ρωσία: Μαζική απόσυρση τ/θ, κυπριακό ενδιαφέρον;

Ανώτατοι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε μαζικές αποσύρσεις παλαιών τεθωρακισμένων και οχημάτων από το οπλοστάσιό τους.

Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί από την κυβέρνηση τον περασμένο χρόνο. Ήδη έχουν αποσυρθεί παλαιά οχήματα και τεθωρακισμένα οχήματα. Από τον στόλο των αρμάτων τα αποσυρθούν Τ-80, Τ-64 και Τ-55. Ο ακριβής αριθμός που θα αποσυρθεί δεν έγινε γνωστός.

Ευρωβουλευτής Πρασίνων: «Αστεία η διαμάχη Αθήνας Σκοπίων, είτε Βόρεια, είτε Άνω είτε νεφελώδης, είναι 'Μακεδονία'»!!!

Ο ευρωβουλευτής από το Κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας, Daniel Cohn-Bendit, χαρακτήρισε την πολύχρονη διαμάχη μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας ως ξεκαρδιστική και ζήτησε το δυνατόν συντομότερο να επιτευχθεί συμφωνία, σύμφωνα με το ‘Κανάλ 5’.
Ο Cohn-Bendit δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.
«Αυτό το είδος του προβλήματος είναι αστείο. Ας κάνουν μια συμβιβαστική λύση με την FYROM. Έχετε πρόβλημα για το μέλλον και μιλήσατε για τον Αλέξανδρο.
Ξέρετε, εγώ δεν νοιάζομαι για τον Αλέξανδρο. Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχει τώρα η Μακεδονία και η Ελλάδα. Πρέπει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, πρέπει να αντιμετωπιστεί η πραγματικότητα της αλλαγής του κόσμου, και μια από τις αλλαγές αυτές είναι η ‘Μακεδονία’», είπε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, σε συνέντευξή του στο ‘Κανάλ 5’.

«Μετεξεταστέα» η τρόικα(Βίντεο)

Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου από το real.gr

Σε "διάλογο κωφών" εξελίχθηκε η ακρόαση των εκπροσώπων της Τρόικας στη μεικτή συνεδρίαση των επιτροπών οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου χθες στις Βρυξέλλες. Η Τρόικα είπε τα δικά της, οι ευρωβουλευτές είπαν τα δικά τους (έκαναν τις ερωτήσεις που είχαν προετοιμάσει ασχέτως αν αυτές είχαν ήδη προηγουμένως απαντηθεί) και μόνο ο ψύχραιμος παρατηρητής θα μπορούσε να καταλάβει πως κάθε φράση και λέξη που ακούστηκε από τα χείλη των Ρεν, Άσμουσεν, και Τόμσεν έχει γραφτεί, ακουστεί και αναλυθεί χιλιάδες φορές μέχρι σήμερα. Η κοινή γραμμή λίγο πολύ των Ελλήνων ευρωβουλευτών ήταν «μα καλά δε βλέπετε ότι ο κόσμος υποφέρει;» και η απάντηση της Τρόικας «μα καλά δε βλέπετε ότι δε γίνεται αλλιώς;».

Ήπιες απώλειες στη Wall Street

Dow13.197,73-43,90 -0,33%  



  Nasdaq3.120,35-2,22 -0,07%  

Η Wall Street χθες
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street διευρύνοντας στο τέλος τις απώλειες τους καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις τιμές των κατοικιών δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε το Μάρτιο μετά το άλμα του Φεβρουαρίου με τον σχετικό δείκτη του Conference Board να διαμορφώνεται ωστόσο σε επίπεδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιδιωτικό ερευνητικό ινστιτούτο Conference Board, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 70,2 μονάδες το Μάρτιο έχοντας καταγράψει τον προηγούμενο μήνα άλμα 10 μονάδων στο αναθεωρημένο μέγεθος του 71,6 αντί για 70,8 όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 70 μονάδες.

Οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον Ιανουάριο σημειώνοντας και νέα χαμηλά, με τις μέσες τιμές να διαμορφώνονται στα επίπεδα των αρχών του 2003, όπως έδειξαν οι δείκτες Case-Shiller της Standard & Poor΄s για τις τιμές των κατοικιών.