Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

8 προς 9 Αυγούστου 1823: Η Μάχη του Κεφαλόβρυσου! Ο θάνατος του Μάρκου Μπότσαρη (Φωτογραφίες)


Τα μεσάνυχτα 8 προς 9 Αυγούστου του 1823, πέντε ώρες μετά το βασίλεμα του ήλιου, ο Μάρκος Μπότσαρης με 350 μπαρουτοκαπνισμένους Σουλιώτες, εκ των οποίων οι 20 Ευρυτάνες, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες, εισβάλουν στο στρατόπεδο του Κεφαλόβρυσου από την ποταμιά.
Ως γνωστόν, η ενδυμασία των τουρκαλβανών είναι πανομοιότυπη με την φουστανέλα των Ελλήνων, επίσης ίδια είναι και η γλώσσα τους, η αρβανίτικη και αυτό το εκμεταλλεύεται ο Μάρκος με τους πολεμιστές του. Όμως, για να γνωρίζονται μεταξύ τους, φοράνε μαντίλια στο κεφάλι και ανασκουμπώνουν τα μανίκια τους...

Η πολιορκία της Πόλης από τους Αβάρους 7-8-626

O Ηράκλειος κατά το σχεδιασμό των πολεμικών του επιχειρήσεων γνώριζε ότι το αδύνατο σημείο της στρατηγικής του ήταν η προστασία της Πόλης από τους αναξιόπιστους Αβάρους σε συνδυασμό και με τις κινήσεις αντιπερισπασμού των Περσών. Οι Άβαροι σχεδίαζαν επί μεγάλο χρονικό διάστημα την κατάκτηση της βυζαντινής πρωτεύουσας και δεν πτοήθηκαν ούτε από την αποτυχία να εξουδετερώσουν τον Βυζαντινό αυτοκράτορα το 617. Παρά τις μεγάλες χορηγίες που έλαβε το 619 από τη βυζαντινή πλευρά (ετήσιο φόρο ύψους 200.000 χρυσών νομισμάτων και επιφανείς ομήρους), ο φιλόδοξος χαγάνος των Αβάρων δεν σταμάτησε τις μεγάλης κλίμακας προετοιμασίες για την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Εκμεταλλευόμενοι τις δυσκολίες των Βυζαντινών στο ανατολικό μέτωπο, όπου βρισκόταν ο Ηράκλειος από το 622, οι Αβάροι αθέτησαν τη συμμαχία με τους Βυζαντινούς και από κοινού με τους Πέρσες αποφάσισαν να πολιορκήσουν τη βυζαντινή πρωτεύουσα.

ΠΩΣ «ΠΟΛΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ» BY ISLAM ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
Από το pentapostagma


Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Νέας Τάξης είναι το ανακάτωμα λαών και θρησκειών με συνέπεια τον καλύτερο έλεγχο τους υπό το πρόσχημα της θρησκευτικής «ελευθερίας» και της «αντιρατσιστικής» ιδεολογίας. Έτσι, διάφορες εθνοφυλετικές και θρησκευτικές ομάδες ανακατεύονται με γηγενείς κατοίκους νοθεύοντας την παραδοσιακή εθνοθρησκευτική τους υπόσταση, απομυθοποιώντας και τελικά εξαλείφοντας το παραδοσιακό ιστορικό τους υπόβαθρο. Παράλληλα η προώθηση «χρυσών» ιδεοληψιών περί ανθρωπίνων «δικαιωμάτων» και η ψήφιση «αντιρατσιστικών» νομοσχεδίων, εξουδετερώνουν κάθε πιθανότητα αντίδρασης σε όλη αυτή την εκστρατεία πολτοποίησης λαών και θρησκειών.

Έτσι απαντούν τα ελεύθερα Έθνη: Στο δικαστήριο της Χάγης σέρνει τις ΗΠΑ η Αργεντινή

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά των ΗΠΑ προσέφυγε την Πέμπτη η Αργεντινή. Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η Αργεντινή ζήτησε από το Διεθνές Δικαστήριο να κινήσει τις διαδικασίες εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών επί του δημόσιου χρέους της χώρας.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Διεθνές Δικαστήριο αναφέρει ότι το αίτημα «διαβιβάστηκε στην αμερικανική κυβέρνηση», ωστόσο, τονίζει πως «παρόλα αυτά δεν θα αναληφθεί καμία δράση αν δεν και μέχρις ότου» η Ουάσινγκτον δεχθεί τη δικαιοδοσία του.

Αναστασιάδης: "Δεν υπάρχει καμία επιλογή για δύο κράτη στην Κύπρο"

«Δεν υπάρχει σχέδιο Β', η Τουρκία προσπάθησε εδώ και 40 χρόνια την αναβάθμιση του μορφώματος των κατεχομένων, αλλά απέτυχε» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στην ομογενειακή ημερήσια εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικό Κήρυκα», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή.
«Η Τουρκία ανέκαθεν κρατούσε το κλειδί για τη λύση του Κυπριακού.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ "ΘΕΡΜΟ" ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ... 48 παραβιάσεις μέσα σε 72 ώρες των εθνικών συνόρων στο Αιγαίο από την τουρκική Αεροπορία!

Τουρκική φρενίτιδα παραβιάσεων των εναέριων συνόρων μας καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες με το ερώτημα "Πού το πάει τοτουρκικό Γενικό Επιτελείο;" να κυριαρχεί στις συζητήσεις των επιτελών του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ.
Συνολικά είχαμε 48 (!) τουρκικές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από δεκάδες τουρκικά μαχητικά και αεροσκάφη ηλεκτρονικής επιτήρησης CN-235 και ανάλογα περιστατικά παραβιάσεων των Εθνικών Χωρικών Υδάτων είχαμε και στην θάλασσα.

Ενας Βρετανός τα λέει έξω από τα δόντια στην Huffington Post: Πρέπει να επιστρέψουμε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Ο σύμβουλος ιστορίας Greg Jenner με ένα ψύχραιμο και ουσιαστικό άρθρο στην Huffington Post παίρνει μέρος στη δημόσια διελκυστίνδα που έχει φουντώσει το τελευταίο διάστημα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα.
Τάσσεται αναφανδόν υπέρ της ελληνικής πλευράς, έστω και αν χρειάζεται σε πρώτη φάση να δοθούν δοκιμαστικά στο Μουσείο της Ακρόπολης, γράφει χαρακτηριστικά. Επιπλέον παραθέτει όλα τα επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα που τίθεται στο τραπέζι των συζητήσεων, προσπαθώντας να σταθεί στη μέση λύση, δίχως όμως να παραγνωρίζει πως τα Μάρμαρα εκλάπησαν από τον λόρδο Έλγιν.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ UFO ή ΣΥΝΝΕΦΟ, ή UFO στο ΣΥΝΝΕΦΟ;


Αυτό το UFO παρατηρήθηκε πάνω από την πόλη Xiamen, νοτιοανατολική Κίνα, στην επαρχία Fujian.

Οι περισσότεροι ερευνητές UFO γνωρίζουν ότι έχουν υπάρξει χιλιάδες αναφορές για ΑΤΙΑ που βγαίνουν από τα σύννεφα και ότι κάποια δημιουργούν σύννεφα γύρω τους. Αυτό, λοιπόν, φίλοι μου, είναι ένα UFO με ένα λεπτό σύννεφο-μανδύα γύρω από αυτό. Η φωτογραφία λήφθηκε κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, μια στιγμή, όταν ο μανδύας του UFO έγινε... ευάλωτος.

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω εν συντομία: Όταν το φως κάμπτεται γύρω από το UFO, έρχεται κατευθείαν πάνω από αυτό, από τον ήλιο.

ΣΦΑΙΡΑ βγαίνει ΜΕΣΑ από UFO-ΣΥΝΝΕΦΟ (Βίντεο)


diadrastiko: Στις 18/7/2014 βιντεοσκοπήθηκαν δύο φακοειδή σύννεφα στην Maricunga της Χιλής. Μέσα από το ένα από αυτά, εμφανίζεται να βγαίνει μία φωτεινή σφαίρα η οποία ανεβαίνει και αμέσως, καταπατώντας κάθε νόμο της φυσικής που γνωρίζουμε, αλλάζει κατεύθυνση και πορεία...

Πολλοί πιστεύουν πως πολλά από τα φακοειδή σύννεφα είναι UFOs κεκαλυμμένα με ένα μανδύα σύννεφου -ή ότι τα UFO δημιουργούν γύρω τους ένα σύννεφο- ο οποίος μανδύας γίνεται ευάλωτος μόνο κατά το ηλιοβασίλεμα.

Χαμός στο facebook: Δείτε τι "ανέβασε" καταστηματάρχης που δεν άνοιξε τη Κυριακή!

Με αρκετή δόση χιούμορ...
(ή υπερβολικής ειλικρίνειας;) το συγκεκριμένο σημείωμα που κάνει το γύρο του Facebook και σαρώνει στη κυριολεξία τα like και τα comment...


Δείτε με ποιον τρόπο εξήγησε το ''λουκέτο'' της Κυριακής αυτός ο καταστηματάρχης:

Εως 178 εκατ. ευρώ μπορεί να χάσει η Ελλάδα από το ρωσικό εμπάργκο-Δείτε όλη τη λίστα με τα προϊόντα που αποκλείονται

Προβληματισμός από την επ' αόριστον αναβολή συνάντησης αντιπροσωπείας της ελληνικής πρεσβείας με την υπηρεσία υγειονομικού ελέγχου - «Πάγωσε» η εξαγωγή ροδάκινων Πέλλας, Ημαθίας από χθες - Ενδεχόμενο βαρύ τίμημα και στο ενεργειακό μέτωπο για την Ελλάδα, αν υπολογιστεί το χειρότερο σενάριο - Ποιοι θα βγουν κερδισμένοι.
Νέο «Ψυχρό Πόλεμο» εξαπέλυσε η Ρωσία μέσω εμπάργκο σε αγροτικά προϊόντα από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία, την Αυστραλία και τον Καναδά ως απάντηση στις διεθνείς κυρώσεις λόγω της εμπλοκής της στην κρίση στην Ουκρανία.

ΕΝΦΙΑ: Σε ένα μήνα η νέα εκκαθάριση και πληρωμή στις 30 Σεπτεμβρίου

Δεν υπάρχουν ακόμα οριστικές αποφάσεις - Άγνωστο μέχρι πότε θα πληρώνουμε τις δόσεις - Σενάρια να πάνε μέχρι τέλος ΦεβρουαρίουΠαράταση για όλους μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου σχεδιάζει να ανακοινώσει, επισήμως, η κυβέρνηση, μετά τις χθεσινές, πρώτες ανακοινώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μετά τις 26 Αυγούστου αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να ισχύσουν και επισήμως οι νέοι όροι για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, καθώς τότε ξανανοίγει η Βουλή.