Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Στα Πομακοχώρια, στην Ξάνθη, στη γοητεία της Θράκης

Η Θράκη είναι ένας γοητευτικός, ιδιαίτερος προορισμός. Και όπως επιμένει η φίλη μου η Aννα, πρέπει κάθε χρόνο όλοι μας να τη βάζουμε στο πρόγραμμά μας. Τιμής ένεκεν. Στο άκρο της πατρίδας μας. Στις συνδέσεις των ανθρώπων. Στις ενώσεις τους. Στα μονοπάτια συνάντησης που ανακαλύπτουν και παλεύουν διχασμούς

Μεγάλη υπόθεση κάθε ταξίδι που αξιώνεσαι και απίστευτα ενδιαφέρον το τι κρατάει η μνήμη σου από το ταξίδι. Με μαγεύει το casting τού νου. Ποια θεωρεί σημαντικά για να κρατήσει και ποια όχι. Να! Κοίτα πώς έμεινε εκείνη η νύφη με το κατακόκκινο νυφικό και τα χρυσαφικά της, μικρό κορίτσι και ο γαμπρός δίπλα της, παιδί κι αυτός, κι έβγαζαν γαμήλιες φωτογραφίες μέσα στο δάσος.

Στο HABER GLOBAL ενοχλούνται από τις κινήσεις της Ελλάδας σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη…(Βίντεο)

Δείτε την αντίληψη που κυριαρχεί στο φιλοκυβερνητικό κανάλι

¨Την ώρα που στην δυτική Θράκη, γίνεται άσκηση στην Ξάνθη όπου ζει έντονος πληθυσμός τουρκικής μειονότητας , επιταχύνθηκαν οι ετοιμασίες για την πελώρια στρατιωτική μετακίνηση που κάνουν οι ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Παρά την αντίδραση της Τουρκίας, συνεχίζεται η αντανάκλαση στο στρατιωτικής πεδίο της συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ

Οι δύο χώρες υπέγραψαν αμυντική συμφωνία στις 14 Οκτωβρίου

Ρώσοι μισθοφόροι της Βάγκνερ στο Β.Κοσυφοπέδιο-”Δεν χρειαζόμαστε κανέναν θα μπούμε μόνοι μας” απαντά το Βελιγράδι

Τα εθνοτικά προβλήματα των Βαλκανίων δεν έχουν επιλυθεί ( 1995-99) ακόμη και η " φωτιά απλά σιγοκαίει" μέχρι να επεκταθεί ξανά.

Άγριες καταστάσεις ετοιμάζονται σε Βοσνία, και Βόρειο Κοσσυφοπέδιο, ενώ τα Σκόπια κλυδωνίζονται από την πολιτική αβεβαιότητα λόγω των εθνικιστών του VMRO, για αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να έχει στραμμένη της προσοχή της εκτός του Αιγαίου και πάνω από τα Βόρεια σύνορα της το επόμενο μακρύ διάστημα.

Ο πρώην διοικητής των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου, Kadri Kastrati, είπε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι ο πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic και ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Aleksandar Vulin, γνωρίζουν ότι στρατολογούνται Ρώσοι μισθοφόροι για να τους φέρουν στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο όπου κατοικούν στην πλειοψηφία Σέρβοι.

«Mακεδονία» τά Σκόπια στό στρατιωτικό σκέλος τοῦ ΝΑΤΟ!

Μέ ἐπίκληση τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν

Τοῦ Μανώλη Κοττάκη
Από το estianews
 

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ὅτι ἡ σύνθετος ὀνομασία «Βόρειος Μακεδονία» πού παραπέμπει σέ γεωγραφικό προσδιορισμό ὑπῆρξε ὁ μείζων συμβιβασμός τῶν Πρεσπῶν, καί κατά κάποιες ἐγχώριες ἐλίτ «ἐπιτυχία» τῆς ἑλληνικῆς ἐξωτερικῆς πολιτικῆς. Ὑποτίθεται ὅτι ἡ νέα ὀνομασία περιελήφθη στό ἀναθεωρημένο Σύνταγμα τῆς χώρας κατόπιν αἰτήματος τῆς Ἑλλάδος προκειμένου αὐτή νά ἰσχύει erga omnes –«ἔναντι ὅλων». Ἐσχάτως δέ μετά καί τίς ραγδαῖες πολιτικές ἐξελίξεις στήν γείτονα –παραίτηση τοῦ κυρίου Ζάεφ ἀπό τήν πρωθυπουργία– ἀκοῦμε τό ἐπιχείρημα, ὅτι θά ἦταν βαρειά ὀπισθοδρόμηση τυχόν καταγγελία τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν ἀπό τήν μία ἤ τήν ἄλλη πλευρά, καθῶς τά Σκόπια θά ἦταν ἐλεύθερα ἐφ’ ἑξῆς

Τί φοβούνται οι Τούρκοι για το μέλλον;(Βίντεο)

Σάββας Καλεντερίδης: Τρόμος στην Τουρκία! Τί φοβούνται οι Τούρκοι για το μέλλον. Κίνδυνος μεγάλος! Το αυτογκόλ που έφερε σε τραγική κατάσταση την πολεμική αεροπορία.


Την κατάσταση που έχει περιέλθει η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία σε σχέση με αυτήν της Ελληνικής μετά την ολοκλήρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Τραγική η κατάσταση στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία! Αυτογκόλ με τους S-400 που έφερε την αποβολή από το πρόγραμμα των F-35.