Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Οι αρχαίες ελληνικές φράσεις που χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα

Η νέα ελληνική γλώσσα αποτελεί συνέχεια της αρχαίας καθώς και εξέλιξή της. 

Ωστόσο υπάρχουν πολλές αρχαίες φράσεις που χρησιμοποιούμε αυτούσιες ακόμη μέχρι και σήμερα.

Ας δούμε μερικές χαρακτηριστικές από αυτές:

Μέχρι και την εκτέλεση των Εξι στο Γουδί θυμήθηκε ο Ερντογάν!

Μέχρι και την εκτέλεση των Εξι στο Γουδί θυμήθηκε ο Ερντογάν! Χωρίς να κατονομάζει την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας ευχήθηκε «να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα όπως πριν από 100 χρόνια» 

Σε άλλη μια προκλητική δήλωση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά με αναφορές όχι μόνο στο πώς «οι Τούρκοι εκδίωξαντους Ελληνες», αλλά και στην τύχη των πρωταιτίων της Μικρασιατικής Καταστροφής. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε την Παρασκευή μέσω τηλεφώνου στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας, κάνοντας αναφορά στην Ελλάδα, χωρίς να την κατονομάσει, όπως και στα γεγονότα του 1922.

Γιώργος Ρωμανός: Παραδίδουν τον ελληνικό εναέριο χώρο στην Τουρκία(Βίντεο)

Ο Στόλτενμπεργκ παραδίδει τον εναέριο χώρο μας στην Τουρκία του Ερντογάν

Ο Γιώργος Ρωμανός με έγγραφα αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα μέσω της συμφωνίας που υπέγραψε με την Τουρκία, υπό την αιγίδα του Στόλτενμπεργκ, παραδίδει τον εναέριο χώρο της στην Τουρκία του Ερντογάν. 

 Μέσο για αυτό είναι ο μηχανισμός «αποσυμπίεσης» όπως λανθασμένα απεκλήθη το “deconfliction” και πρόβαλε ο Γενικός Γραμματέας του NATO.

Βόμβα’ από την ‘Jerusalem Post’: Αποκαλύπτει σχέδιο εισβολής της Τουρκίας σε Ελλάδα και Αρμενία!

Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ισραήλ αποκάλυπτε σχέδιο εισβολής της Τουρκίας σε Αρμενία και Ελλάδα. Σήμερα δυστυχώς δικαιώνεται.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε Αρμενία και ανατολική Μεσόγειο καθίσταται εξαιρετικά επίκαιρο το άρθρο της Τζερούσαλεμ Ποστ η οποία πριν από τρεις περίπου μήνες είχε αποκαλύψει τουρκικό σχέδιο εισβολή της Τουρκίας σε Αρμενία και Ελλάδα. Ήδη κατά το πρώτο μέρος δικαιώνεται πλήρως διότι είναι πλέον πασιφανής η εμπλοκή της Τουρκίας στην εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά και η συνεχής υποδαύλιση των εχθροπραξιών παρά την προσπάθεια εκεχειρία. Δηλαδή η Τουρκία ποντάρει πάνω στην πολεμική αντιπαράθεση Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας με στόχο να δημιουργήσει εδαφικό έρεισμα υπέρ της στην περιοχή, καταλαμβάνοντας ουσιαστικά το Αζερμπαϊτζάν και θέτοντας το υπό τον πλήρη έλεγχο της, διότι η στρατιωτική του μηχανή βασίζεται στην Τουρκία.

Το πεντάγωνο των ελληνικών παραχωρήσεων στην περιοχή ανατολικά της Ρόδου

H Κύρα Αδάμ αποκαλύπτει:

Από το  militaire

  • Από τον Σεπτέμβριο του 2019 η Αθήνα έχει συμφωνήσει με την Τουρκία-δηλαδή έχει αποδεχθεί -ότι η περιοχή ανατολικά της Ρόδου δεν ανήκει στο Αιγαίο.

Αυτό τεκμαίρεται από την έκδοση ελληνικής διεθνούς ΝΟΤΑΜ, ύστερα από αίτημα της Τουρκίας, για τη διεξαγωγή τουρκικής αεροναυτικής άσκησης στην περιοχή Ρόδου/Καστελόριζου, κατά παραβίαση του ΜΟΕ Παπούλια- Γιλμάζ που ισχύει για όλο το ΑΙΓΑΙΟ.

  • Στις 10 Οκτωβρίου 2019, στη Βουλή ο ΥΠΕΞ Δένδιας  με γραπτή επίσημη απάντηση του σε σχετικό ερώτημα,  επιβεβαίωσε ότι η περιοχή ανατολικά της Ρόδου δεν ανήκει στο Αιγαίο, δηλαδή ανήκει στην Αν Μεσόγειο.

Μάρκος Τρούλης: Η παρουσία του Ορούτς Ρέις στο Καστελλόριζο δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη(Βίντεο)

Η Τουρκία εκμεταλλεύεται το κενό που αφήνουν μεγάλοι παίχτες ισχύος στη Μεσόγειο, με πρώτη τις ΗΠΑ

Ο καθηγητής στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στον 98.4

Ο Μάρκος Τρούλης, διδάσκων στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, καθώς και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, είπε στον 98.4 ότι η Τουρκία στρατηγικά, δεν ενδιαφέρεται για κανένα αποτέλεσμα διερευνητικών επαφών, καν των μαξιμαλιστικών της επιδιώξεων για τις θαλάσσιες ζώνες.

New York Times: Τούρκος αυτόμολος διατάχθηκε να σκοτώσει πολιτικό στην Αυστρία

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times φαίνεται αποφασισμένη να εκθέσει ανεπανόρθωτα το καθεστώς Ερντογάν. Σε εκτενές δημοσίευμά της αναφέρεται στη σκανδαλώδη υπόθεση Τούρκου πράκτορα, που παραδόθηκε πρόσφατα στις αυστριακές Αρχές, ο οποίος φέρεται να σχετίζεται και με την καταδίκη του υπαλλήλου του αμερικανικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης, Μετίν Τοπούζ (Metin Topuz).

«Τούρκος αυτόμολος αναφέρει ότι διατάχθηκε να σκοτώσει πολιτικό στην Αυστρία», τιτλοφορείται δημοσίευμα των New York Times. «Η μαρτυρία του άνδρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν πράκτορας της υπηρεσίας πληροφοριών, προσφέρει πληροφορίες για την καταδίωξη εχθρών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπονομεύει την καταδίκη ενός υπαλλήλου του Προξενείου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη».

Γιατί καθυστερεί η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τις νέες τορπίλες του Πολεμικού Ναυτικού;

Γιάννης Νικήτας
Από το defencereview

Με το τουρκικό ερευνητικό να βρίσκεται άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η κυβέρνηση χρονοτριβεί ακόμα και στα πλέον επείγοντα ζητήματα όπως αυτό της απόκτησης των νέων τορπιλών βαρέως τύπου. Σε θεσμικό επίπεδο μολονότι, η Βουλή έδωσε το πράσινο φως εντούτοις απομένει η απόφαση του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας) που θα δώσει τη τελική έγκριση ώστε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος να εξουσιοδοτήσει γραπτώς με εντολή για την ενεργοποίηση του υποπρογράμματος τη ΓΔΑΕΕ με στόχο τη σύναψη σύμβασης για τις γερμανικές τορπίλες. H σύγκλιση ΚΥΣΕΑ είναι το τυπικό σκέλος αλλά είναι πολύ σημαντικό και ουσιώδες ζήτημα από νομικής πλευράς για τη ΓΔΑΕΕ.

Main - Εξωτερική πολιτική - Τουρκία Αυτοκαταστροφική λογική παραλόγου που πλήττει την Τουρκία, αλλά αυτό δεν μας λύνει το πρόβλημα

«Κοιτάξτε τις περιοχές κρίσεων που εκτείνονται από τη Συρία ως τη Μεσόγειο και τον Καύκασο… η προσπάθεια να αποκλείσουν την Τουρκία ξετυλίγονται» δήλωσε πρόσφατα ο Ερντογάν, ουσιαστικά αναφερόμενος σ’ αυτά που το καθεστώς του πράττει στην περιοχή. Χαρακτηριστικό των τελευταίων ημερών στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι ότι η τουρκική στάση δείχνει να έχει ολοένα και μικρότερη σχέση με την πραγματικότητα.

Γράφει ο Ζαχαρίας Β. Μίχας
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)
Από το defence-point
 

Η σημερινή Τουρκία επιχειρεί να παρουσιάσει τις εντελώς παράνομες (σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο)

«Ἀκυρώσατε τά πεδία βολῆς τοῦ Ναυτικοῦ Κερδίζουν ἐθνική κυριαρχία οἱ Ἕλληνες!»

Τό ἀπαράδεκτο αἴτημα τῶν Τούρκων στό ΝΑΤΟ: Νά ἀπεμπολήσουμε τά 12 μίλια στήν θάλασσα καί νά μειώσουμε τόν ἐναέριο χῶρο στά 8

ΣΥΜΦΩΝΩΣ μέ τήν ἐπίσημη ἱστοσελίδα τοῦ Πολεμικοῦ μας Ναυτικοῦ καί βάσει τῶν διαθεσίμων στοιχείων τῆς Ὑδρογραφικῆς μας Ὑπηρεσίας, οἱ Ἔνοπλές μας Δυνάμεις δεσμεύουν μέ navtex σέ μόνιμη βάση ἐτησίως ὁρισμένες θαλάσσιες περιοχές τῆς ἐπικρατείας γιά τήν διεξαγωγή ἀσκήσεων ἀπό ἀέρος καί ἀπό θαλάσσης. Τά λεγόμενα «πεδία βολῆς». Οἱ περιοχές πού δεσμεύονται σέ μόνιμη βάση εἶναι στό Αἰγαῖο Πέλαγος (στήν Ἄνδρο), στό Κρητικό πέλαγος (βορείως τῆς Κρήτης, στό Μάλεμε), νοτιανατολικῶς τῆς Κρήτης (μεταξύ Καρπάθου, Κάσου καί

Τούρκος αρθρογράφος: Σε έναν πόλεμο με την Ελλάδα, η Τουρκία θα είναι η μεγάλη ηττημένη

Ένας πέμπτος πόλεμος δεν θα κάνει καλό στην Τουρκία

Του Burak Bekdil
Από το infognomonpolitics  

 
Στις 28 Αυγούστου, ένας πρώην βουλευτής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν, ο Metin Külünk, δημοσίευσε έναν χάρτη της «Μεγαλύτερης Τουρκίας», στον οποίο απεικονίζεται η έκταση των ρεβιζιονιστικών φιλοδοξιών της Τουρκίας. Περιλαμβάνει περιοχές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Συρίας, του Ιράκ, της Γεωργίας και της Αρμενίας.

Τουρκία-Ερντογάν τα θέλουν ΟΛΑ και τα θέλουν ΤΩΡΑ, όμως η κλεψύδρα αδειάζει…

Καθώς η κλεψύδρα αδειάζει για τον Τ. Ερντογάν και το μεγάλο παιγνίδι για μετατροπή της Τουρκίας σε ηγετική περιφερειακή δύναμη και ισότιμο συνομιλητή των μεγάλων δυνάμεων τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση απειλώντας να οδηγήσει την Τουρκία σε σκοτεινά μονοπάτια, ο Τούρκος ηγέτης δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει στα άκρα την αντιπαράθεση με την Ελλάδα και την Κύπρο εκμεταλλευόμενος το «κενό» εξουσίας στις ΗΠΑ τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο και την θλιβερή στάση ανοχής των ευρωπαϊκών κρατών.

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΠΗΓΗ: LIBERAL

Συνεπής στην φυσιογνωμία που έχει διαμορφώσει όλα αυτά τα χρόνια ο κ.Ερντογάν απέδειξε ότι ο