Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Ιωάννης Ζ’ Παλαιολόγος (1370 – 1408)

Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, σε μια εποχή που η Βυζαντινή Αυτοκρατορία έπνεε τα λοίσθια και δοκιμαζόταν από τις εσωτερικές διαμάχες της δυναστείας των Παλαιολόγων, στην οποία ανήκε.

Ο Ιωάννης Ζ’ Παλαιολόγος γεννήθηκε το 1370 και υπήρξε πρωτότοκος γιος του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Δ’ Παλαιολόγου (1348-1385) και της συζύγου του Μαρίας Κυράτζας (1348-1390), κόρης του τσάρου της Βουλγαρίας Ιβάν Αλεξάντρ. Παππούς του ήταν ο επίσης αυτοκράτορας Ιωάννης Ε’ Παλαιολόγος (1332-1391).

Συμβασίλευσε με τον πατέρα του (1376-1379), ο οποίος με τη βοήθεια των Οθωμανών Τούρκων

Κολοσσιαίο το «τεμάχιο 7»της κυπριακής ΑΟZ: Ίσως πενταπλάσιο του αιγυπτιακού ZOHR! – Αποκαλυπτικοί χάρτες

Όλα εξηγούνται πλέον. Η Άγκυρα βρίσκεται πλέον στριμωγμένη λόγω των ενεργειακών εξελίξεων στην Α. Μεσόγειο. Τα αδέρφια μας στην Κύπρο με διπλωματικές κινήσεις και με γεωστρατηγικές συμφωνίες, εγκλωβίζουν την Τουρκία μια για πάντα.

Ο Ερντογάν σίγουρα θα παίξει όλα τα χαρτιά του, όμως οι μεγάλες δυνάμεις, δεν πρόκειται να του κάνουν κάποιο δώρο στα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ.
Όλα δείχνουν πως η Κύπρος βρίσκεται σε ένα στάδιο κατακόρυφης αναβάθμισης οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Η Κύπρος έχει αναβαθμιστεί και στο άμεσο μέλλον αναμένεται να αποτελέσει το ενεργειακό κέντρο του πλανήτη.

Το σχέδιο της Γερμανίας για την κατανομή προσφύγων -Σε 12 χώρες της ΕΕ - ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Στο απόγειο της προσφυγικής κρίσης, το 2015, η Γερμανία είχε προτείνει έναν μηχανισμό κατανομής προσφύγων στις χώρες μέλη της ΕΕ. Ομως, χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία αντιστάθηκαν σε αυτό το σχέδιο της ποσόστωσης.

Παράλληλα, παραμένει μετέωρο το αίτημα μεσογειακών χωρών- όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία- για τη μεταρρύθμιση του Κανονισμού του Δουβλίνου που επιβαρύνει αυτές τις τρεις χώρες που δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες. Τη Δευτέρα, σε συνάντηση υπουργών Εσωτερικών των εμπλεκομένων χωρών στη Μάλτα, το θέμα θα είναι ξανά ψηλά στην ατζέντα. Τώρα, η Γερμανία προωθεί ένα σχέδιο ως μεταβατική λύση.

Το κατέβασμα της κατοχικής σημαίας παραμένει μία πράξη θάρρους, τόλμης και ανδρείας

Ένας πιτσιρικάς έβαλε …γυαλιά σε όλους αυτούς στην Κύπρο που αποδέχθηκαν παθητικά την κατοχή του 40% του κυπριακού εδάφους.

Ως γνωστό, ένας 16χρονος υπέστειλε την κατοχική σημαία από το δημοτικό σχολείο της Λύσης, της κωμόπολης που γέννησε τον Σταυραετό του Μαχαιρά, Γρηγόρη Αυξεντίου. Και γέμισε με υπερηφάνεια όσους δεν αποδέχονται την κατοχή. Και αυτοί είναι πολλοί στο νησί.

Χωρίς αμφιβολία η κίνηση του εξέφρασε την συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού.