Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Απελευθέρωση Αγαθονησίου: Είχε αρχικά αντιμετωπιστεί με επιφύλαξη…

ΑΠΕ-ΜΠΕ (του ανταποκριτή Λ. Μαστή)

Ένα περιστατικό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, διαδραματίστηκε λίγες μέρες μετά την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου. Ενώ οι μάχες στις οροσειρές της Πίνδου βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 1940 μία μικρή ομάδα “κομάντος” έκανε απόβαση στο νησάκι Αγαθονήσι, που βρισκόταν όπως και όλα τα Δωδεκάνησα, υπό ιταλική κατοχή από το 1912.

Επικεφαλής της ομάδας, εμπνευστής και χρηματοδότης του εγχειρήματος ήταν ένας γιατρός από την

ΗΠΑ: Η Βουλή αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ η γενοκτονία των Αρμενίων, πριν από έναν αιώνα, μια συμβολική, αλλά ιστορική ενέργεια που είναι βέβαιο ότι θα υποδαυλίσει νέες εντάσεις με την Τουρκία.

Η Βουλή, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε με ψήφους 405 υπέρ έναντι 11 κατά το ψήφισμα αυτό που αναφέρει ότι είναι πολιτική των ΗΠΑ να μνημονεύουν ως γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-1923.


Η Βουλή των Αντιπροσώπων, επίσης, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα που ζητά από

«Ατσάλινο Βέλος»: Τα ελληνικά F-16 πέταξαν πάνω από τα τουρκικά γεωτρύπανα και τις φρεγάτες που τα συνόδευαν

Τα ελληνικά F-16 πέταξαν ξυστά πάνω από τα τουρκικά γεωτρύπανα όπως και τις φρεγάτες του τουρκικού Ναυτικού που τα συνοδεύουν και αυτό ήταν που εξόργισε την Άγκυρα περισσότερο και από το γεγονός ότι τα ελληνικά μαχητικά έφτασαν στην Κύπρο χωρίς να γίνουν αντιληπτά και «βομβάρδισαν» θέσεις του εχθρού κατά την διάρκεια της άσκησης «Ατσάλινο Βέλος».

Γιατί η Ελλάδα δεν ξεμπροστιάζει την Τουρκία για το προσφυγικό; Ακόμη και τράπεζες της εμπλέκονται!

Η Τουρκία έχει επιδοθεί σ΄ ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι εναντίον της Ελλάδας, με τον ΥΠΕΞ της Μ.Τσαβούσογλου να ψευδολογεί ,υποστηρίζοντας ότι οι ελληνικές αρχές πυροβολούν πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο! Δεν περιμένει κάποιος κάτι καλύτερο από το τουρκικό καθεστώς. Το ερώτημα είναι τι κάνει το ελληνικό ΥΠΕΞ, εκτός από το να εκδίδει απαντητικές ανακοινώσεις που και αυτές βεβαίως χρειάζεται.
Τι μπορεί να κάνει;