Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


Η Έξοδος του Μεσολογγίου: 10 Απριλίου 1826(Βίντεο)

Πίνακας ζωγραφικής δια χειρός Ιωάννας Ξέρας
Η Έξοδος του Μεσολογγίου: 10 Απριλίου 1826
Αφιέρωμα-Έρευνα Σοφία Ντρέκου
Από το sophia-siglitiki

Περιεχόμενα
1. Πρόλογος
2. Ευχαριστίες στην Ζωγράφο Ιωάννα Ξέρα
3. Δοξαστικό της εξόδου του Μεσολογγίου
4. Ερμηνεία «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»(απόσπασμα) από τον Δημήτρη Λιαντίνη
5. ΒΙΝΤΕΟ: Ομιλία στη Ζάκυνθο (8/4/1998) με θέμα «Ο Σολωμός ως σωτήρας του μύθου του '21». καθ. Δημήτρη Λιαντίνη
6. ΒΙΝΤΕΟ: Διονύσιος Σολωμός «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» Σχεδίασμα Γ' - Ο Πειρασμός. Ποίηση: Διονύσιος Σολωμός, Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος. Αφήγηση: Ειρήνη Παππά, Ερμηνεία: Νίκος Ξυλούρης & Χορωδία.

Πάτρα: Μπλόκο σε ποσότητα-μαμούθ 350 κιλών ηρωίνης

Αναζητούνται δύο Έλληνες συνεργάτες Σλοβάκων «βαρόνων» - Ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι απόστρατος αστυνομικός - Είχαν κρύψει τα ναρκωτικά σε νταλίκες μέσα σε κρύπτες
Γερό πλήγμα δέχθηκε ένα κύκλωμα Ελλήνων και αλλοδαπών που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στις ευρωπαϊκές χώρες με νταλίκες, καθώς δυο από αυτές ακινητοποιήθηκαν στο λιμάνι της Πάτρας λίγο πριν επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής προς την Ιταλία.

Νέος υποψήφιος πρώτος με 282.048 ψηφία

Των Ν. Λυγερού, O. Rozier

Στο πλαίσιο του νέου ερευνητικού προγράμματος που ξεκινήσαμε, ανακαλύψαμε έναν αριθμό που πέρασε όλα τα τεστ πριν την ολοκληρωτική πιστοποίηση, ο οποίος έχει 282.048 ψηφία.

Η μαθηματική του μορφή είναι του τύπου τ(50918947-1). Έχει κατασκευαστεί με τη μεθοδολογία LR, δηλαδή με τη χρήση των πρώτων αριθμών 509 και 18947 στους οποίους εφαρμόζεται η συνάρτηση του Ramanujan.

Μέρες που είναι, πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτή η φωτογραφία…(Βίντεο)

Σχόλιο από ΑLEXANDER
Δείτε μετά το άρθρο ένα ντοκιμαντέρ του 1919 για την Αρμενική  Γενοκτονία

Πρόκειται για ντοκουμέντο από τα Αρχεία του Βατικανού.

Στις 24 Απριλίου του 1915, δηλαδή πριν ακριβώς 100 χρόνια, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, ο τουρκικός στρατός σταύρωσε γυμνές τις γυναίκες των Αρμενίων.
Ως Γενοκτονία των Αρμενίων αναφέρονται τα γεγονότα εξόντωσης Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο απαράδεκτος Νορβηγός: Άλλος ένας “φιλέλληνας” μεσολαβητής!

Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ
Από το  mignatiou
 
Όταν μαθεύτηκε ότι ένας Νορβηγός θα είναι ο επόμενος μεσολαβητής του ΟΗΕ στη θέση του περιβόητου Αυστραλού Αλεξάντερ Ντάουνερ, σίγουρα μερικοί ένοιωσαν μια ανακούφιση. Όμως, σταδιακά άρχισε να επικρατεί μια ανησυχία που αποκορυφώθηκε πρόσφατα όταν όλοι καταλάβαμε, τελικά, ότι ο  Νορβηγός είναι χειρότερος από τον Αυστραλό. Οι μάσκες ρίχτηκαν όταν έκανε αυτή την πρωτοφανή δήλωση:

Οι "ανύπαρκτοι" αεροψεκασμοί και η γεωμηχανική σιγά σιγά παρουσιάζονται από τα Ελληνικά ΜΜΕ (Βίντεο)

Για τους περισσότερους οι χημικοί αεροψεκασμοί θεωρούνται μια θεωρία συνωμοσίας που μόνο γέλιο μπορούν να τους προκαλέσουν. Για άλλους, οι οποίοι ασχολούνται χρόνια και ψάχνουν, θεωρούνται γεγονός και μάλιστα λόγω της ιδιαίτερης επικινδυνότητας τους προσπαθούν να προειδοποιήσουν τους υπόλοιπους... αντιμετωπίζοντας τον χλευασμό αλλά και τη λοιδορία τους. 

Μη ξεχνάτε τις αμέτρητες φορές που σας έχουμε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε από τους καθημερινούς αεροψεκασμούς όλες αυτές τις δεκαετίες. (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Spiegel: Τα 278 δισεκ. των αποζημιώσεων που ζητούν οι Έλληνες ίσως τελικά να είναι λίγα Οι ελληνικές απαιτήσεις τρομάζουν τους Γερμανούς

Παρότι ο Γερμανός αντικαγκελάριος δήλωσε προκλητικά ότι οι ελληνικές απαιτήσεις για αποζημιώσεις είναι "ανοησίες" και προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα πάρει μηδέν και επίσης παρότι η καγκελαρία επαναλαμβάνει ότι αυτό το θέμα έχει λυθεί αρνούμενη να το συζητήσει, το περιοδικό Spiegel επαναφέρει το ζήτημα, ως πρώτο στην διαδικτυακή του έκδοση. Μάλιστα σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, τα 278 δισεκατομμύρια τα οποία ο υπουργός Οικονομικών Δημ. Μάρδας ανέφερε ως ποσό αποζημίωσης για την καταστροφή της χώρας από τους ναζί, ίσως είναι τελικά λίγα.