Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η γελοιότητα μιας νέας γλώσσας!..

ΣΗΜΕΡΑ θα ασχοληθώ πάλι με το γλωσσικό μας πρόβλημα. Παλαιότερα το πρόβλημα ήταν με την αγραμματοσύνη, που κακοποιούσε βάναυσα την πιο όμορφη γλώσσα, την ελληνική... (Λένε ότι η γαλλική είναι η «γλώσσα των σαλονιών», η αγγλική η «γλώσσα των αλόγων», η ιταλική η «γλώσσα των αγγέλων», η γερμανική η «γλώσσα του... φτυσίματος» και η ελληνική η «γλώσσα των Θεών»!).
***
ΣΗΜΕΡΑ αυτή η «γλώσσα των Θεών» κακοποιείται αφενός από τους νεαρούς Ελληνες και αφετέρου από κάποιους φαντασμένους του λεγόμενου... «λάιφσταϊλ», (για να χρησιμοποιήσω κι εγώ άλλη μια έκφραση των... «καβαλημένων»...).

Ρε, άντε στο διάολο, τυχάρπαστε πολιτευτή...

Του Άγγελου Πυριόχου από το katoci

Ω Παναγία μου χαιρετούρες. Ξαμολήθηκαν οι υποψήφιοι. Είναι και πολλοί πανάθεμά τους. Δεν τους γνωρίζω καν. Και όλοι με το ίδιο ρεπερτόριο: «Δεν είχα σκεφθεί ποτέ να ασχοληθώ με την πολιτική. Αλλά θεώρησα τιμητική την πρόταση». Αφού δεν την είχαν σκεφθεί πώς τη θεωρούν τιμητική; Και καλά οι επαγγελματίες. Αυτοί οι νέοι, πού πάνε με τέτοιον τουπέ; Πού βρίσκουν τόσες υποσχέσεις; Σε μία ημέρα, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαιρέτησα τουλάχιστον 10 υποψήφιους. Δηλαδή με σταμάτησαν και μου έδωσαν το χέρι τους. Αλλο που εγώ ήθελα να τους δώσω μούντζα.

Εξόργισε τους Βουλγάρους ο Αλβανός πρόεδρος στα Σκόπια!

 
 Ο πρόεδρος της Αλβανίας καταθέτει στεφάνι στην προτομή του Γκότσε Ντέλτσεφ

Απρίλιος 21, 2012.

Η επίσκεψη και η κατάθεση λουλουδένιου στεφανιού στην προτομή της ιστορικής προσωπικότητας του «Γκότσε Ντέλτσεφ», καθώς και η περιήγησή του στα μνημεία  της πλατείας «Σκόπια 2014», που αποτελούσαν μέρος της ημερήσιας διάταξης του προέδρου της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι στα Σκόπια, εξόργισε τη βουλγαρική
διπλωματία, αναφέρει χαρακτηριστικά  αλβανικό δημοσίευμα.

Εντός βρετανικών Βάσεων αλλά εκτός ΕΕ η τελετή έναρξης της Κυπριακής προεδρίας

Λευκωσία: Σ’ έναν ιστορικό χώρο, αλλά συνάμα μη ευρωπαϊκό, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή της έναρξης της κυπριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτέλεσμα της επιλογής του αρχαίου θεάτρου Κουρίου, το οποίο βρίσκεται εντός εδάφους των βρετανικών Βάσεων, είναι ότι προκύπτουν θέματα διαχείρισης της ασφάλειας των υψηλών προσκεκλημένων που θα παραστούν στην τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση, δια του Στέφανου Στεφάνου, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους γύρω από το θέμα, δηλώνει ότι η πραγματοποίηση της τελετής στο Κούριο ως στόχο να προβάλει και να δείξει τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας. Ωστόσο, σε παρατήρηση αν θα εποπτεύει η Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο χώρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε απλά ότι «αυτά θα τα δούμε εν καιρώ»...

Άνοιξαν οι κάλπες στη Γαλλία

Άνοιξαν οι κάλπες στη Γαλλία για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με κύριους αντιπάλους τον απερχόμενο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και το φαβορί για τη νίκη, τον σοσιαλιστή υποψήφιο Φρανσουά Ολάντ, που εκτός απρόοπτου θα αναμετρηθούν και στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου.

-Παρακολουθείστε σε απευθείας σύνδεση τα όσα μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο FRANCE 24

Οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας) και στις μεγάλες πόλεις θα κλείσουν στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας), οπότε θα ανακοινωθούν και οι εκτιμήσεις αποτελέσματος των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.

Kωσταλέξι στα Τρίκαλα με θύμα μια 90χρονη

Σοκάρει η ιστορία μιας 90χρονης στην Πύλη Τρικάλων  που ήρθε στο φως μετά από καταγγελία συγγενών της. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr όλα ξεκίνησαν όταν στα χέρια της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας Τρικάλων, έφτασε καταγγελία με αποδεικτικά στοιχεία από δύο αδέρφια μια 90χρονης, που αφορούσε απάνθρωπη συμπεριφορά του παιδιού και της νύφης της, απέναντι στην 90χρονη αδερφή τους…
Μόλις η Εισαγγελία Τρικάλων, πήρε στα χέρια της την καταγγελία, διέταξε αμέσως την διερεύνηση της υπόθεσης, με αποτέλεσμα, Αστυνομικοί και Δικαστικός Λειτουργός, να βρεθούν στο οίκημα όπου βρισκόταν η 90χρονη γυναίκα.

Σοκ στην Ξάνθη απο την αυτοκτονία 45χρονου δασκάλου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Μνημόνιο

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Σταυρούπολης στην Ξάνθη, η αυτοκτονία 45χρονου δασκάλου το απόγευμα του Σαββάτου σε ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας. Όπως αναφέρει το xanthipress, πρόκειται για ένα δάσκαλο, ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα και βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για τις ημέρες του Πασχα.
Ο αυτόχειρας, παντρεμένος με παιδιά, απαγχονίστηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε αποθήκη της πατρικής κατοικίας του στη Σταυρούπολη.
Άφησε μάλιστα πίσω του πολυσέλιδο σημείωμα στο οποίο εξηγεί ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και ότι θέλησε με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για το μνημόνιο και την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ισλαμιστής, θαυμαστής του Κεμάλ και των τουρκικών Ε.Δ. υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ!!!

Τελικά στη ΝΔ πρέπει να έχουν σοβαρό πρόβλημα στην επιλογή των υποψηφίων βουλευτών. Διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός ότι εκτός από την περίπτωση Συμπιλίδη, αλλά και των τριών εν ενεργεία βουλευτών (ο ένας υφυπουργός) που παραιτήθηκαν και δεν θα είναι υποψήφιοι (αυτά δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στο κόμμα από το 1974), τώρα επέλεξαν ως υποψήφιο βουλευτή στο νομό Ροδόπης έναν φανατικό ... ισλαμιστή, θαυμαστή του Κεμάλ Ατατούρκ και της ισχύος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, τον Ερχάν Ιμάμογλου!
Δεν πρόκειται για τα συνήθη εξτρεμιστικά φυντάνια της μειονότητας, πρόκειται για κάτι πολύ πιο σοβαρό, ας πούμε θεωρείται ο άνθρωπος του "Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας" του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. Με σπουδές στην Βρετανία (...) και με σημαντική οικονομική επιφάνεια.

Bild: Οι καλύτερες παραλίες της Ευρώπης

Bild: Οι καλύτερες παραλίες της Ευρώπης
«Αυτές οι ονειρικές παραλίες βρίσκονται στην Ευρώπη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής Bild, το οποίο λέει στους Γερμανούς ότι η Καραϊβική μπορεί να βρίσκεται και στην «πόρτα» τους.
Η γερμανική εφημερίδα προτείνει 20 παραλίες. Ανάμεσά τους βρίσκονται 3 ελληνικές, η παραλία της Λίνδου στη Ρόδο, το διάσημο Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και ο Άγκιστρος της Σκιάθου.
Επίσης, υπάρχει η παραλία στην Αγία Νάπα της Κύπρου.

Ξέφραγο αμπέλι η Εθνική Πινακοθήκη

Ξέφραγο αμπέλι η Εθνική Πινακοθήκη
 Του Παναγιώτη Σουρέλη από το newsbomb


Καταπέλτης το πόρισμα των Επιθεωρητών για την Εθνική Πινακοθήκη και το Υπουργείο Πολιτισμού του Παύλου Γερουλάνου, σχετικά με την κλοπή των πινάκων
Βαριές ευθύνες στη διοίκηση της Εθνικής Πινακοθήκης και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού επιρρίπτει το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, σχετικά με την κλοπή του πίνακα του Πικάσο «Κεφάλι Γυναίκας» και ακόμη δύο των Μοντριάν και Κάτσια, που έκαναν «φτερά» τον περασμένο Ιανουάριο.

Πέντε ασφαλιστικά ταμεία καταγγέλλουν την ΤτΕ για «κακοδιαχείριση»

Πέντε ασφαλιστικά ταμεία καταγγέλλουν την ΤτΕ για «κακοδιαχείριση»
Για κακοδιαχείριση των αποθεματικών τους καταγγέλλουν πέντε μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία την Τράπεζα της Ελλάδος που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για τα ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΤΕΑΙΤ, ΕΤΕΑΜ, και ΕΔΟΕΑΠ τα οποία όμως για την ώρα δεν έχουν ασκήσει ένδικα μέσα κατά της ΤτΕ.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, τα ταμεία ήταν υποχρεωμένα να καταθέτουν τα πλεονάζοντα κεφάλαια σε κοινό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας και αυτή με την σειρά της είχε την υποχρέωση να τα επενδύει με τον αποδοτικότερο τρόπο.
Όμως, φαίνεται ότι η διοίκηση της ΤτΕ επέλεξε στο παραπέντε της απόφασης του κουρέματος του ελληνικού χρέους να μετατρέψει τις καταθέσεις σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου με αποτέλεσμα να χάσουν τα ταμεία το 50% των αποθεματικών τους.

Η Εφορία ζητάει εξηγήσεις για τον δωρητή Ύποπτο έμβασμα 2 εκατ. ευρώ στο Ίδρυμα Καραμανλή

Μυστηριώδη δωρεά ύψους 2 εκατ. ευρώ δέχτηκε προ μηνών από άγνωστο στην πραγματικότητα αποστολέα, με έδρα τον φορολογικό παράδεισο του Isle of Man της Μεγάλης Βρετανίας, το Ίδρυμα Καραμανλή.

Το Ιδρυμα δεν γνωστοποιεί ποιος είναι πίσω από τη Loucopoulos Trust, που εμφανίζεται ως δωρητής, αλλά αρνείται να παράσχει και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην Εφορία, η οποία έχει ζητήσει τα προβλεπόμενα έγγραφα που να πιστοποιούν ότι πρόκειται για υπαρκτό και νόμιμο νομικό πρόσωπο. Παρότι ο έλεγχος κάθε οικονομικής και τραπεζικής δραστηριότητας έχει γίνει τους τελευταίους μήνες ασφυκτικός για τους κοινούς Έλληνες, ακόμη και για ποσά της τάξης των 10 και 20 χιλιάδων ευρώ, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν επιδείξει μέχρι τώρα κανένα ενδιαφέρον για την κατάθεση των 2 εκατ. ευρώ, αφήνοντας την υπόθεση στο πλήρες σκοτάδι. Με τις σκιές να πέφτουν βαριές πάνω από το πολιτικό σύστημα της χώρας, η στάση του Ιδρύματος Καραμανλή προκαλεί ερωτήματα, ενώ εύλογες είναι και οι απορίες για την αβελτηρία των ελεγκτικών αρχών.